ایران از روسیه به دیوان لاهه شکایت می‌کند

در اين بخش مي‌توانيد در مورد اخبار و حوادث روز به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: MASTER, MOHAMMAD_ASEMOONI, شوراي نظارت

ارسال پست
Major
Major
نمایه کاربر
پست: 177
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱۷ دی ۱۳۸۵, ۳:۱۳ ب.ظ
سپاس‌های دریافتی: 4 بار

ایران از روسیه به دیوان لاهه شکایت می‌کند

پست توسط Gamma »

به خاطر تامین نکردن سوخت بوشهر

ایران از روسیه به دیوان لاهه شکایت می‌کند

آفتاب: دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی در روزهای آینده به دلیل تخلف روسیه از معاهده تامین سوخت نیروگاه بوشهر از این کشور به دادگاه بین‌‌المللی لاهه شکایت خواهد کرد.

این خبر را یک عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس اعلام کرد و گفت که این شکایت در روزهای آتی تنظیم و تحویل این دادگاه بین‌المللی خواهد شد.

رشید جلالی جعفری در گفت‌وگو با خبرنگار سیاسی آفتاب در خصوص اظهارات اخیر مقامات روسی مبنی بر آن که تا زمان عدم اجرای مفاد قطعنامه‌های شورای امنیت توسط جمهوری اسلامی، این کشور سوخت نیروگاه بوشهر را تامین نخواهد کرد، اظهار داشت: «قرارداد ما با روسیه ربطی به مسائل سیاسی ندارد. موضوع هسته‌ای ما حدود 35 سال است که راه‌اندازی شده و از پیش از انقلاب حتی قرار بود که آنها به ما کمک هم بکنند. ولی غرب و روسیه این دو موضوع نامرتبط را با هم ربط داده‌اند.»

وی افزود: «ما باید این موضوع را به لاهه ببریم و این کار را خواهیم کرد. این موضوع با شکل فعلی حل نمی‌شود و باید چاره دیگری اندیشید.»

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی درباره تاکید مقامات جمهوری اسلامی بر همکاری روسیه در سال‌های اخیر افزود: «ما هرگز در امر هسته‌ای روی روسیه حساب نکرده‌ایم. این که همواره تاکید داشته‌ایم که باید خودمان سوخت هسته‌ای داشته باشیم به این دلیل بود که به روسیه و غرب متکی نباشیم.»

رشید جلالی موضع مقامات روسی در این خصوص را غیرمنطقی، غیراخلاقی، غیرقانونی و مخالف با معاهدات بین‌المللی خواند و افزود: «جمهوری اسلامی در این باره موضع قضایی اتخاذ خواهد کرد. ما باید از روس‌ها به مراکز حقوقی بین‌المللی شکایت کنیم که چرا این قراردادی روشن را علیرغم آن که مبالغ هنگفتی را اخذ کرده‌اند، نقض کرده و سرویس‌های لازم را ارائه نداده‌اند.»

از رشید جلالی سوال شد که شما می‌گوئید ما هرگز به روسیه متکی نبوده‌ایم در حالی که این اتکا به روسیه در اظهارات مقامات دیپلماسی همواره مورد تاکید قرار گرفته و حتی علی لاریجانی دبیر شورای عالی امنیت ملی در بدو مسئولیت خود اعلام کرد که به جای استراتژی نگاه به غرب، استراتژی نگاه به شرق را مدنظر دارد و روی دو کشور روسیه و چین حساب می‌کند.

وی پاسخ داد: «من در این حد را قبول ندارم. تا آن جا که من می‌دانم ما در کمیسیون هم جلسات متعددی برگزار کردیم تا بدانیم که مسئولین سیاست خارجی تا چه وابسته به روسیه هستند و نتیجه گرفتیم که جمهوری اسلامی روابط سیاسی را معطوف به مساله هسته‌ای نمی‌داند. ما با روسیه روابط دیگری داریم از جمله در مساله هسته‌ای. اساسا ما باید آن روز این سوال را از خودمان می‌کردیم که پرونده هسته‌ای به شورای امنیت رفت. آن روز باید می‌پرسیدم که چرا روسیه آن را وتو نکرد؟»

نماینده کرج در مجلس ادامه داد: «اگر چه ما این موضوع را به صورت جدی پیگیری می‌کنیم، اما مسیر روابط دیگر خود را با روسیه ادامه خواهیم داد.»

رشید جلالی در خصوص «استراتژی نگاه به شرق» نیز گفت: «این استراتژی معطوف به مساله هسته‌ای نیست. رویکرد کلی سیاست خارجی نظام است. ما معتقدیم که اروپا فقط سه کشور نیست و با کشورهای دیگری مانند اسلونی، اسلواکی، مجارستان و ... رابطه برقرار کرده‌ایم و از سوی دیگر بر مبنای گرایش عمده سیاست خارجی که در دولت آقای احمدی‌نژاد به شدت پیگیری می‌شود با روسیه، چین و دیگر کشورها روابط خوبی داریم. این رویکرد کلی دیپلماسی ماست.»

این عضو کمیسیون امنیت ملی و سیاست خارجی مجلس در پایان اظهار داشت: «رویکرد ما به سمت احقاق حق خود در مساله نیروگاه بوشهر است. ما در آینده نزدیک حتی نسبت به دیگر روابط خود با روسیه تجدیدنظر خواهیم کرد. در این زمینه در روزهای آینده وزارت خارجه طی یک عکس‌العمل جدی شکایتی را برای ارائه به دادگاه بین‌المللی لاهه علیه روسیه تنظیم و ارائه خواهد کرد.»

روسیه سال‌هاست تعهد کرده است که سوخت مورد نیاز نیروگاه بوشهر را تامین و مراحل ساخت این نیروگاه را به پایان برساند.

مقامات روسی در روزهای اخیر اعلام کردند که تا زمانی که جمهوری اسلامی با جامعه بین‌الملل در زمینه پرونده هسته‌ای خود همکاری نکرده به مفاد مندرج در سه قطعنامه شورای امنیت سازمان ملل ؟ نکند از تامین سوخت مورد نیاز برای نیروگاه اتمی بوشهر خودداری خواهند کرد.

هنوز دستگاه دیپلماسی کشورمان در این باره واکنشی رسمی اتخاذ نکرده است
اميرالمومنين حضرت علي : ... حق پدر بر فرزند اين است كه فرزند در همه چيز به جز نافرماني خدا از پدر اطاعت كند ...
فرازي از حكمت 399 نهج البلاغه
Major
Major
نمایه کاربر
پست: 177
تاریخ عضویت: یک‌شنبه ۱۷ دی ۱۳۸۵, ۳:۱۳ ب.ظ
سپاس‌های دریافتی: 4 بار

پست توسط Gamma »

مخبر کمیسیون امنیت ملی مجلس: روس‌ها تاخیر دارند اما شکایت نمی‌کنیم


کاظم جلالی می گوید ایران هیچ تصمیمی برای شکایت از روسیه به دادگاه بین‌المللی لاهه ندارد. مخبر کمیسیون امنیت ملی مجلس که ریاست گروه دوستی ایران و روسیه را هم بر عهده دارد علیرغم تکذیب این خبر، از روس‌ها درخواست کرد تا این نیروگاه را در زمان معین راه اندازی کنند.

به گزارش آفتاب، در شرایطی که پیش از این رشید جلالی جعفری، نماینده کرج در مجلس شورای اسلامی خبر از آن داده بود که دستگاه دیپلماسی جمهوری اسلامی در روزهای آینده به دلیل تخلف روسیه از معاهده تامین سوخت نیروگاه بوشهر از این کشور به دادگاه بین‌‌المللی لاهه شکایت خواهد کرد، جلالی این موضوع را یک اظهار نظر شخصی خوانده و تصریح کرد: چنین طرحی در دستور کار ایران قرار ندارد .

وی افزود :‌جمهوری اسلامی ایران به تازگی مذاکراتی جدی با طرف های روسی در خصوص نیروگاه بوشهر انجام داد، ما امیدوار هستیم طرف روسی با درک شرایط بین المللی به تعهدات خود پایبند باشد تا بتوانیم در چارچوب روابط دو جانبه مسائل خود ار حل و فصل کنیم .

جلالی در این میان به بی‌اعتمادی شکل گرفته میان تهران و مسکو هم اشاره کرده و افزود: ‌بارها در مذاکرات به طرف های روسی اعلام کرده ایم که بهترین مسیر بازسازی افکار عمومی ‌تکمیل به موقع نیروگاه بوشهر است.
روس‌ها در ماه‌های اخیر به بهانه‌های مختلف تکمیل راکتور و تحویل سوخت‌هسته‌ای را به تعویق انداخته و در این میان انبوهی از گزارشات منتشر شده در مطبوعات غربی و حتی روس خبر از تعیین شروطی جدید از طرف مسکو می‌دهند.


:-( :-x :?
اميرالمومنين حضرت علي : ... حق پدر بر فرزند اين است كه فرزند در همه چيز به جز نافرماني خدا از پدر اطاعت كند ...
فرازي از حكمت 399 نهج البلاغه
ارسال پست

بازگشت به “اخبار و حوادث”