[External Link Removed for Guests]
نهار را تازه تمام کرده بودیم و در کنار تانکر مشغول شستن ظرفها بودم که یک ماشین کنار سنگرمان متوقف شد. هر چه به چهره راننده دقیق شدم نشناختمش دقایقی بعد یکی از بچه های واحد امد و گفت : حجت پاشو بیا حاجی کارت داره با ظرفها وارد سنگر شدم و از حالت نشتن و سکوت بچه ها فهیدم طرف باید کاره ای باشه. وقتی نشستم حاجی قاسم گفت: برادر حجت که گفتم ایشون هستند. پیشدستی کردم و گفتم خوشوقتم
حاجی من و تازه وارد را به بیرون سنگر دعوت کرد . دقایقی بعد هر سه زیر درختی نشسته بودیم. حاجی سر صحبت را باز کرد و گفت : حجت ایشان ... از واحد اطلاعات نیروی هوایی هستند.و در رابطه با کار مهمی به اینجا امده اند.... تازه وارد گفت . این ماموریتی بسیار مهمی است . بچه های اطلاعات چند سکوی موشکی عراق را شناسایی کرده اند که عراق از انجا شهرهای ما را مورد حملات موشکی قرار می دهد و قرار شده انهدام یکی از سکو ها به یگان شما محول بشه . حالا اگر موافقی بقیه حرفها را در راه می زنیم.وقتی از اهمیت کار مطلع شدم تصمیم به ماندن و انجام کار گرفتم .
ساعتی بعد به همراه .... با ماشین به سمت نامشخصی راه افتادیم . پس از مدتی سر صحبت را باز کردم و گفتم اگر موردی نیست ازجزئیات ماموریت بگو.
گفت: سکوی مورد نظر از نوع اسکاد بی و پشت ارتفاعات چهار باغ در منطقه عمومی خانقین قرار داره ؛ سکوی موشکی متحرکیه یعنی میاد شلیک میکنه و میره. جمع و جور کردن ان حدود 30 دقیقه طول می کشه. و شما باید سکو را در زمان شلیک هدف قرار بدید، در غیر این صورت کارایی لازم را ندارد.باید با مهارت جای دقیق سکو را پیدا کنی تا زمان شلیک هدف قرار بگیره. امیدوارم که از عهده ماموریت بر بیایی . اگر این سکو زده بشه نقش مهمی در کاهش حملات موشکی به بعضی از شهرها دارد. به هر حال چشم همه به نتیجه کار شماست.
بعد از گرفتن اطلاعات لازم مشغول صحبتهای دیگر شدیم . حوالی اذان مغرب به سرپل ذهاب رسیدیم . پس از توقفی کوتاه برای نماز و غذا به سمت گیلان غرب به راه افتادیم. ساعت حدود 10 به ارتفاعات گمه کوه که مشرف به خانقین بود رسیدیم. تا صبح استراحت کردیم . صبح هنگام در دیدگاه پس از توجیه و اشنایی با منطقه کار را با نام خدا شروع کردیم.
کار بینهایت خسته کننده بود . باید یک جا می نشستی و به یک سمت خیره می شدیم ومنتظر شلیک می ماندیم.
پس از دو روز سخت انتظار به پایان رسید ؛ ساعت 2 عصر تازه نوبت من رسیده بود که گرد و غبار غلیظی در فاصله دور به چشم خورد. سریع کرنومتر را زده و گرای محل شلیک را گرفتم. بعد طی محاسباتی مختصات سکو را به دست اوردم. فاصله ما تا سکو در حدود 3/43 کیلو متر بود . منتهی برای اطمینان بیشتر یک بار دیگر به کمین نشستم. پس از 6 ساعت شلیک دوم انجام شد. همان مراحل را تکرار کردم . بحمدالله گرا همان گرا و مسافت همان مسافت بود. از اینکه محل دقیق سکوی موشکی را به دست اورده بودم در پوست خود نمی گنجیدم.
بلافاصله مختصات سکو را به اتشبار دوربرد توپخانه سپاه دادم و گفتم قبضه های خود را روین این مختصات تنظیم و اماده نگهدارید.
در مدت فاصله زمانی تا شلیک بعدی مشغول شناسایی اهداف دیگر شدیم و با کمک توپخانه ارتش مستقر در منطقه هدف قرار دادیم. از جمله دو مقر نظامی وسیع در حومه شهر خانقین ، انهدام یک مرکز تجمع منافقین در حوالی ارتفاعات چهار باغ ، انهدام نیمی از کارخانه اسفالت سازی و انهدام یک مرکز تجمع تانکها و....
بالاخره روزموعود فرا رسید. صبح ساعت 20/10 دقیقه با بسیم از امادگی اتشبار اطلاع حاصل کرده بودم. ناگهان برادر... فریاد زد حجت... حجت.... زد! سکو شلیک کرده بود بلافاصله پشت دوربین قرار گرفتم و دستور شلیک دادم
بعد از لحظاتی پایگاه موشکی دشمن گلوله باران شد. دقایقی بعد اتش سنگین دشمن بر روی توپخانه خودی متمرکز شد. ولی برادران با شجاعت تا اتمام ماموریت در پای قبضه ها ایستادند
وقتی باران اتش بند امد یکی از پایگاه های موشکی دشمن در پشت ارتفاعات چهارباغ منهدم شده بود.
خاطره از حجت ایروانی
انهدام موشک اسکاد( خاطره )
مدیران انجمن: moh-597, شوراي نظارت, مديران هوافضا

-
- سپاسهای ارسالی: 22547 بار
- سپاسهای دریافتی: 14742 بار
ضمیمه
زمانی که سازمان ملل برای خلع سلاح عراق فشار وارد می کرد عراق تعداد موشکهای اسکاد بی دریافتی خود از شوروی را 800 فروند اعلام کرد
بعضی از امارها تعداد موشکهای شلیک شده اسکاد بی عراق به ایران را حدود 190 فروند اعلام میکنند
عراق برای هدف قرار دادن مناطق دورتری در ایران ( تهران ، قم ،اصفهان و ...) و همچنین پرتاب انها از عمق خاک عراق برای مصون ماندن
از خطرات احتمالی (داستان بالا ) با تغیراتی در داخل موشک و افزایش مخزن سوخت برد این موشکها را افزایش داد
و ان را به 650 کیلومتر رساند.اما وزن سر جنگی این موشک به حدود 400 کیلو گرم کاهش یافت .
موشک جدید در عراق الحسین نامیده می شد.
عراق دوباره در پی تغیراتی در این موشکها برد ان را به 900 کیلو متر افزایش داد . اما سر جنگی به میزان قابل توجهی کاهش یافت
و بحدود 150 کیلو گرم رسید.این موشک جدید العباس نام داشت. اما ارزش نظامی زیادی نداشت و به هیچ هدفی شلیک نشد.
در زمان تحریمهای شدید بین المللی اکثر این موشکها توسط سازمان ملل نابود شدند.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
گفته می شود موشکهای شهاب یک ایران برگرفته از موشک اسکاد بی است.
زمانی که سازمان ملل برای خلع سلاح عراق فشار وارد می کرد عراق تعداد موشکهای اسکاد بی دریافتی خود از شوروی را 800 فروند اعلام کرد
بعضی از امارها تعداد موشکهای شلیک شده اسکاد بی عراق به ایران را حدود 190 فروند اعلام میکنند
عراق برای هدف قرار دادن مناطق دورتری در ایران ( تهران ، قم ،اصفهان و ...) و همچنین پرتاب انها از عمق خاک عراق برای مصون ماندن
از خطرات احتمالی (داستان بالا ) با تغیراتی در داخل موشک و افزایش مخزن سوخت برد این موشکها را افزایش داد
و ان را به 650 کیلومتر رساند.اما وزن سر جنگی این موشک به حدود 400 کیلو گرم کاهش یافت .
موشک جدید در عراق الحسین نامیده می شد.
عراق دوباره در پی تغیراتی در این موشکها برد ان را به 900 کیلو متر افزایش داد . اما سر جنگی به میزان قابل توجهی کاهش یافت
و بحدود 150 کیلو گرم رسید.این موشک جدید العباس نام داشت. اما ارزش نظامی زیادی نداشت و به هیچ هدفی شلیک نشد.
در زمان تحریمهای شدید بین المللی اکثر این موشکها توسط سازمان ملل نابود شدند.
------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
گفته می شود موشکهای شهاب یک ایران برگرفته از موشک اسکاد بی است.

- محل اقامت: ارومیه
- سپاسهای ارسالی: 12686 بار
- سپاسهای دریافتی: 11782 بار
- تماس:
اسکاد
سلام
Shahbaz عزیز، ضمن تشکر از توضیح شما چند نکته کوچک درباره این موشک بزرگ:
1-تعداد 190 فروندی که شما اشاره کردید فقط تعداد موشکهای "الحسین" شلیک شده به ایران (عمدتا تهران) در اولین ماههای سال 1988 است؛ و نه کل اسکاد های شلیک شده به ایران.
2-به گفته خود مقامات عراقی در طول عملیات طوفان صحرا از 51 موشک الحسین با 21 کلاهک انفجاری و 30 کلاهک شیمیایی توسط 6 سکوی متحرک در 32 طرح آتش استفاده کرده اند.
3-موشک "العباس" هرگز عملیاتی نشد. هر چند در آوریل 1988 اولین شلیک آزمایشی آن انجام گرفت و متعاقبا عراق و بسیاری رسانه های غربی با افتخار اعلام کردند که عراق موشکی "طراحی" کرده و ساخته که توانایی رسیدن به مشهد را داراست، ولی گزارشها حاکی از آنند که پرونده "العباس" در سال 1990 بطور کلی بسته شده است. (به نفع پروژه الحسین)
مشخصات الحسین و العباس: (واحدها متریک)
الحسین
طول 2/12
قطر بدنه 88/0
وزن برخاست 7000
وزن سر جنگی 500
حداکثر برد 650
CIP=1000~1500
ضمنا کل زمان پرواز برای حداکثر برد حدود 5/7 دقیقه بود که البته سوخت در 5/1 دقیقه اول به پایان می رسید.
العباس (تایید نشده)
طول 75/13
قطر بدنه 88/0
وزن برخاست 8000
وزن سر جنگی 350
حداکثر برد 900
CIP=3000
موفق باشید
Shahbaz عزیز، ضمن تشکر از توضیح شما چند نکته کوچک درباره این موشک بزرگ:
1-تعداد 190 فروندی که شما اشاره کردید فقط تعداد موشکهای "الحسین" شلیک شده به ایران (عمدتا تهران) در اولین ماههای سال 1988 است؛ و نه کل اسکاد های شلیک شده به ایران.
2-به گفته خود مقامات عراقی در طول عملیات طوفان صحرا از 51 موشک الحسین با 21 کلاهک انفجاری و 30 کلاهک شیمیایی توسط 6 سکوی متحرک در 32 طرح آتش استفاده کرده اند.
3-موشک "العباس" هرگز عملیاتی نشد. هر چند در آوریل 1988 اولین شلیک آزمایشی آن انجام گرفت و متعاقبا عراق و بسیاری رسانه های غربی با افتخار اعلام کردند که عراق موشکی "طراحی" کرده و ساخته که توانایی رسیدن به مشهد را داراست، ولی گزارشها حاکی از آنند که پرونده "العباس" در سال 1990 بطور کلی بسته شده است. (به نفع پروژه الحسین)
مشخصات الحسین و العباس: (واحدها متریک)
الحسین
طول 2/12
قطر بدنه 88/0
وزن برخاست 7000
وزن سر جنگی 500
حداکثر برد 650
CIP=1000~1500
ضمنا کل زمان پرواز برای حداکثر برد حدود 5/7 دقیقه بود که البته سوخت در 5/1 دقیقه اول به پایان می رسید.
العباس (تایید نشده)
طول 75/13
قطر بدنه 88/0
وزن برخاست 8000
وزن سر جنگی 350
حداکثر برد 900
CIP=3000
موفق باشید
حقيقت را بدانيد تا رها شويد؛ دانش قدرت است! زيرا به شما اجازه تصميم گيري آگاهانه بر اساس حقايق هستي را مي دهد، نه بر اساس باورهاي گاها اشتباه شما!

-
- سپاسهای ارسالی: 22547 بار
- سپاسهای دریافتی: 14742 بار
kayvan6079
با تشکر
حرف شما درست است 190موشک شليک شده از نوع اسکاد بي تغيير يافته با نام الحسين هستند
با تشکر
حرف شما درست است 190موشک شليک شده از نوع اسکاد بي تغيير يافته با نام الحسين هستند
[FONT=tahoma,arial,helvetica,sans-serif][FONT=times new roman,times] [FONT=Times New Roman,serif] [FONT=Times New Roman,serif] امام خمینی (ره ) :
اگر بند بند استخوان هایمان را جدا سازند ، اگر سرمان را بالای دار برند ، اگر زنده زنده در شعله های آتش مان بسوزانند ، اگر زن و فرزندان و هستی مان را در جلوی دیدگان مان به اسارت و غارت برند ، هرگز امان نامه ی کفر و شرک را امضا نمی کنیم .
اگر بند بند استخوان هایمان را جدا سازند ، اگر سرمان را بالای دار برند ، اگر زنده زنده در شعله های آتش مان بسوزانند ، اگر زن و فرزندان و هستی مان را در جلوی دیدگان مان به اسارت و غارت برند ، هرگز امان نامه ی کفر و شرک را امضا نمی کنیم .

- سپاسهای ارسالی: 16928 بار
- سپاسهای دریافتی: 4259 بار
در تائید مطالب دوست خوبم kayvan6079 عزیزوتکمیل آن , قسمتی از یک مقاله در مورد موشکهای بالستیک جهان سوم بقلم آلبرت ویلان و جین نولان را قرار میدهم .
موشکهای دوربرد عراق
کشور عراق جاه طلبانه ترین جستجو برای دستیابی به سلاحهای استراتژیک در جهان عرب را بعمل آورده است . بنظر میرسد که نه تنها منازعه با ایران , اسرائیل و سوریه بلکه تلاش عمومی تر برای بدست آوردن برتری در خاورمیانه , انگیزه عراق در این تلاش بوده است .
توان گسترده این کشور در توسعه موشکی , عمدتأ بر ایجاد تغییراتی بر روی موشکهای Scud - B است . نوع « الحسین » این موشک بردی بیش از ۲۷۵ مایل و نوع « العباس » که فعلأ در دست تهیه است بیش از ۵۵۰ مایل برد دارا میباشد .
در میان سیستمهایی که به مرحله تولید نزدیک میشوند میتوان از موشک « تموز » با بردی در حدود ۱۲۵۰ مایل و موشک سه مرحله ای « عبید » که در اواخر سال ۱۹۸۹ میلادی با موفقیت مورد آزمایش قرار گرفت ویک سیستم تاکتیکی ضد موشکی به نام « فاو » نام برد . این کشور اخیرأ موافقتنامه ای با برزیل برای تربیت مهندسان موشکی به امضاء رساند . گفته میشود که سرویسهای اطلاعاتی مخفی عراق در تلاش برای دستیابی به تکنولوژی سلاحهای هسته ای است .
.
منبع : نشریه Scientific American منتشره در آگوست ۱۹۹۰ میلادی
موشکهای دوربرد عراق
کشور عراق جاه طلبانه ترین جستجو برای دستیابی به سلاحهای استراتژیک در جهان عرب را بعمل آورده است . بنظر میرسد که نه تنها منازعه با ایران , اسرائیل و سوریه بلکه تلاش عمومی تر برای بدست آوردن برتری در خاورمیانه , انگیزه عراق در این تلاش بوده است .
توان گسترده این کشور در توسعه موشکی , عمدتأ بر ایجاد تغییراتی بر روی موشکهای Scud - B است . نوع « الحسین » این موشک بردی بیش از ۲۷۵ مایل و نوع « العباس » که فعلأ در دست تهیه است بیش از ۵۵۰ مایل برد دارا میباشد .
در میان سیستمهایی که به مرحله تولید نزدیک میشوند میتوان از موشک « تموز » با بردی در حدود ۱۲۵۰ مایل و موشک سه مرحله ای « عبید » که در اواخر سال ۱۹۸۹ میلادی با موفقیت مورد آزمایش قرار گرفت ویک سیستم تاکتیکی ضد موشکی به نام « فاو » نام برد . این کشور اخیرأ موافقتنامه ای با برزیل برای تربیت مهندسان موشکی به امضاء رساند . گفته میشود که سرویسهای اطلاعاتی مخفی عراق در تلاش برای دستیابی به تکنولوژی سلاحهای هسته ای است .
.
منبع : نشریه Scientific American منتشره در آگوست ۱۹۹۰ میلادی