چگونه نيروي هوايي ايران ميتواند قدرتي منطقه اي باشد ؟!

در اين بخش مي‌توانيد در مورد ديگر مباحث هوانوردي و هوافضا به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: CAPTAIN PILOT, شوراي نظارت, مديران هوافضا

New Member
سپاس‌های دریافتی: 1 بار

چگونه نيروي هوايي ايران ميتواند قدرتي منطقه اي باشد ؟!

پست توسط NOVACAWX »

دوستان عزيز هدف اصلي من از درج اين مقاله بيان نظراتم در مورد اين است كه با چه تقيراتي در نيروي هوايي جمهوري اسلامي ايران قادر به اين خواهيم بود كه در مقابل دشمنان خود حرفي براي گفتن داشته باشيم . از همين رو از تمامي دوستان تقاضا دارم تا در تكميل مطالب و كمك به اصلاح و گسترش مفيد ان ياري فرما باشند .

در همين ابتدا از بابت غلط هاي املايي فراواني كه دارم عذر خواهي ميكنم :o :grin:

دوستان همانگونه كه خودتون هم خوب ميدانيد عزيزان داخل اين انجمن يا انقدر خوشبين هستند و يا بهتره بگم انقدر افسانه اي فكر ميكنند كه نيروي هوايي ايران رو داراي قدرتي غير قابل وصف ميدونند و توان دفاعي تهاجمي اونو با كشوري مثل امريكا مقايسه ميكنند .
در مقابل همين دوستان عزيزان ديگري هم وجود دارند كه با ديد بسيار منفي و ناميدانه توان نيروي هواي كشور را چيزي در حدود نيروي هوايي افغانستان اونهم در ضمان جداشدن اون از ايران فرض ميكنند !!!!!!!!!!!! :???:

اگر كمي منصفانه و واقع بينانه به نيروي هوايي كشورمون ايران نگاهي داشته باشيم مي بينيم كه توان دفاعي كشور هيچكدام از اين ها نيست نه انقدر پيشرفته هستيم كه قابل قياس با امريكا باشيم و نه انقدر پسرفته كه هواپيماهاي خودمونو با هواپيماهاي تك ملخه جنگ جهاني اول برابر و يا حتي كمتر بدونيم :-( :-( :-(

اينجا ديگه قصد اينو نداريم راجع به انچيزي كه داريم بحث كنيم اينجا بايد به اين پرداخت كه حالا كه ما اينجاي كار هستيم چكار بايد بكنيم كه توانايي هاي خودمونو افزايش بديم . :-x

چند گزينه وجود داره كه به تدريج به اونها پرداخته ميشه اما قبل از اون لازم ميدونم مقداري اطلاعات رو كه همه تون از اون مطلع هستيد رو باهم مرور كنيم .

ايران در سالهاي بعد از انقلاب دچار تحولات زيادي شد مهم ترين اونها در بخش نظامي و در نيروي هوايي كشور بود . كشوري كه تا به اون روز از پيشرفته ترين تجهيزات نظامي غربي و با پشتيباني كامل همراهي ميشد ناگهان محروم از تمام اين پشتيباني هاشد و فشارهاي جنگ هشت ساله هم افزون بر اين فشارهاي همه جانبه توان هوايي كشور رو ضعيف و ضعيف تر كرد .
بنا بر سياستهاي مسئولين نظام كه تصميم بر جهاد خودكفايي بود اقدامات بسيار زيادي در جهت رفع نيازها انجام شد و قدمهاي برداشته شده موثر هم بود و پيشرفتهاي خوبي چه در زمان جنگ و چه در سالهاي بعد از جنگ حاصل امد .
از اين پيشرفتهاي ميتوان به مثالهاي زير اشاره داشت :

تلاش در جهت تعمير و اماده نگه داري هواپيماهاي نظامي در داخل كشور تلاش براي سرپا نگه داشتن و بهتر بگم اماده به خدمت نگه داشتن اقلام و تجهيزات نظامي موجود . تلاش براي توليد قطعات مورد نياز براي اماده به خدمت نگه داشتن تجهيزات . تلاش براي توليد تسليحات مورد نياز هواپيماها بنا بر نيازهاي روز . اقدام به بدست اوردن اطلاعات مورد نياز براي توليد اقلام به روز تهيه برخي تجهيزات از خارج كشور و اقدام به مهندسي معكوس . تهيه تجهيزات از بازار سياه و خريد هواپيماهاي نامي و در انتها اقدام به توليد هواپيماي نظامي ملي .

اينها بخشي از اقداماتي بود كه در جهت سرپا نگه داشتن نيروي هوايي در كشور انجام شد ( لازم به ذكر است كه تهيه تجهيزات از بازار سياه خود قابل ستايش است زيرا خيلي از كشور ها حتي از اقدام به ان هم عاجز هستند )

اما با اينكه خيلي از اين اقدامها مانند توليد تمامي قطعات هواپيماي تامكت در كشور . توليد رادارهاي مورد نياز هواپيماها در كشور ازجمله اف 14 . توليد موشك فونيكس نوع سي در كشور حتي به گفته منابع با قابليت برتر نسبت به نوع اصلي . اپگريد كردن هواپيماهاي موجود در كشور و ارتقاي ايونيك و سيستم هاي حياطي انها و به روز رساني انها . و توليد هواپيماهاي جنگنده ي داخلي كه خوب براي هر كشوري مايع ستايش و غرور است اما با اينهال اين اقدامات جوابگوي نيازهاي كشور وسيع و حساسي مانند ايران نيست .

و همچنين اين سوال در ذهن ايجاد ميشود كه اين امكانات و اين حجم توليدات تا چه حد پاسخگوي نيازهاي داخلي است ؟؟؟؟؟؟؟؟؟؟ :-( :-x

ايا به نظر شما انقدر توانايي داريم تا جوابگوي تامين تمامي قطعات رهگير پر قدرتي مانند تامكت در كشور باشيم ؟ درست است كه ما امروز توانايي توليد تمامي قطعات مورد نياز راداريم اما ايا اين توانايي توليد پاسخگوي نيازهاي موجود ميباشد ؟ ايا بهتر نيست بجاي توليد ازمايشگاهي محدود با سرمايه گزاري بيشتر به توليد صنعتي روي بياوريم ؟
ايا به نظر شما اقدام به احياي موشكهاي فونيكس موجود در كشور و اقدام به توليد موشك فونيكس در كشور جوابگوي تسليحاتي ما ميباشد ؟ ايا به نظر شما توليد سالي 4-50 عدد موشك فونيكس در داخل توانايي پاسخ به نيازها است ؟
ما منكر توانايي هاي هواپيما هاي توليد داخل نيستيم اما ايا توليد سالي 20 الي 35 فروند و به گفته برخي منابع سالي 60 فروند به فرض اينكه درست باشد ايا توانايي دفاع هوايي از كشور را فراهم مي اورد ؟
شفق هواپيماي بسيار قدرتمند و به روزي است و در صورتي كه شاعات به حقيقت بپيوندد و رادار تامكت در نوع ارتقا يافته بر روي ان نصب شود نتنها قدرتمند است بلكه فوق العاده نيز هست ! اما به نظر شما با سرعت حركت پروژه هاي فعلي كشور در سال چند فروند هواپيماي شفق استيلت خواهيم داشت ؟ و اينكه چه تعداد از انها به رادار پيشرفته ي تامكت مجهز خواهند بود ؟ :-( :-x

و در مورد خريد هواپيما در اختيار داشتن هواپيماهاي جديد خيلي خوب و ايده ال است اما به نظر شما اينگونه كه خريدها انجام ميشود و با روند فعلي ايا ميتوان جوابگوي خلبانان تشنه پرواز كشور بود ؟ ايا منطقي است كه هربار اقدام به خريد 10 - 15 - 20 الي 25 هواپيما از كشور هاي ديگر بكنيم كه هرچند پيشرفته و به روز باشند ؟ ايا اين عقلاني نيست كه بجاي اين همه خورده خري اقدام به خريد مجموعه هاي 300 الي 400 فروندي كنيم تا توان نظامي كشور را بالا ببريم .
ايا بهتر نيست بجاي اينهمه درجا زدن و خريد هاي در حجم كم و ناكار امد اقدام به خريد امتاز يك هواپيماي كارامد و خريد فن اوري توليد ان و اقدام در جهت توليد داخلي و صنعتي ان در كشور بكنيم ؟

ايا بهتر نيست به جاي اين همه خريد پراكنده سعي در ارتقائ توليدات داخلي داشته باشيم و با سرمايه گزاري بر روي محصولات داخلي خودمان جواب نيازهاي كشور رابدهيم و اقدام به توليد هواپيمايي ملي و كار امد با برخورداري از امكانات روز كرده و اقدام به توليد ان در حجم گسترده كنيم تا ضرف مدت 5 تا 80 سال كشور عزيزمان ايران داراي تعداد بسيار زيادي هواپيماي توليد داخل ( حدود 800 تا 900 فروند ) باشد ؟

تصور چنين چيزي چندان دور از ذهن نيست

شايد به اين فكر كنيد كه 800 يا 900 فروند هواپيماي داخلي چگونه توانايي مقابله با جنگنده هاي پيشرفته ي غربي مانند اف 16 - اف 18 - اف 15- يورو فايتر و ......... را خواهند داشت ؟

اما با همين تعداد هواپيماي ساخت داخل به انضمام هواپيماهاي موجود در كشور ميتوان در مقابل دشمنان ايستاد و با انها مقابله كرد .
البته با اين وجود باز هم نياز به خريد يك يا دو مجموعه 200 فروندي از هواپيماهي مولتي رول و تعداد زيادي رهگير مانند سوخو 31 احساس ميشود .

شايد افرادي بگند با تمام اين تغييرات بازهم توانايي مقابله و همشانه بودن با دشمن را نخواهيم داشت اما تصور چنين ساختاري براتون گمان نكنم باشه . در زير اقدام به اوردن ساختارهاي نظامي ميكنم كه ميتونه كارايي خودشو نشون بده .

تعدادي از هواپيماهاي داخلي به همراه 2 فروند ميگ 29 يا سوخو 30 و همراهي يك رهگير پرقدرت مانند تامكت و يا سوخو 31 موجب بروز وحشت در دل هر هواپيمايي خواهد شد .

يا همراهي چند ميگ 29 يا چند سوخو 30 با هواپيماهاي ساخت داخل تركيبي قدرتمن براي جنگهاي هوايي به شمار ميره .

و ساختارهايي اينچنيني

بله دوستان با تكيه بر توانايي هاي داخلي هم ميتوان پيروز ميدان بود اما مهم اينكه اين كار انجام بشود يا نه ؟ :?
در پايان از همه دوستان عذر خواهي ميكنم .
اميدوارم شما دوستان هم هركدوم نظر خودتونو در مورد اين مطلب من اعلام كنيد
ممنون
Bye
Colonel I
Colonel I
سپاس‌های ارسالی: 300 بار
سپاس‌های دریافتی: 1161 بار

پست توسط Frogfoot »

سلام،

دوستان همانگونه كه خودتون هم خوب ميدانيد عزيزان داخل اين انجمن يا انقدر خوشبين هستند و يا بهتره بگم انقدر افسانه اي فكر ميكنند كه نيروي هوايي ايران رو داراي قدرتي غير قابل وصف ميدونند و توان دفاعي تهاجمي اونو با كشوري مثل امريكا مقايسه ميكنند .
در مقابل همين دوستان عزيزان ديگري هم وجود دارند كه با ديد بسيار منفي و ناميدانه توان نيروي هواي كشور را چيزي در حدود نيروي هوايي افغانستان اونهم در ضمان جداشدن اون از ايران فرض ميكنند !

این صرفا نظر شما بود، نه واقعیت موجود.

ايا بهتر نيست به جاي اين همه خريد پراكنده سعي در ارتقائ توليدات داخلي داشته باشيم و با سرمايه گزاري بر روي محصولات داخلي خودمان جواب نيازهاي كشور رابدهيم و اقدام به توليد هواپيمايي ملي و كار امد با برخورداري از امكانات روز كرده و اقدام به توليد ان در حجم گسترده كنيم

اول شما مشخص کنید که اصلا خرید جدید ایران چی بوده؟ بعد درباره پراکنده بودن یا نبودنش بحث کنیم. نکته دیگه اینکه، شما فکر کردید کسی دلش نمی خواد هواپیمای بومی تولید کنه، ان هم در حجم انبوه؟! اما آیا می دونید طراحی یک هواپیمای بومی و ساخت آن به تعداد انبوه، حتی برای کشورهای پیشرفته، به چقدر زمان و سرمایه نیاز داره؟ به همین F-22 نگاه کنید و ببینید پروژه اش از کی شروع شده و الان سالانه چند فروند از آن تولید میشه! اینطور نیست که در مملکت توان بالقوه طراحی و ساخت هواپیمای پیشرفته جنگی وجود داشته باشه و همه در خواب باشند و خود را معطل خریدهای پراکنده کرده باشند، بلکه همین الان هم روی این مسئله به شدت کار میشه، ولی انتظار اینکه همچین طرح هایی یک شبه به نتیجه برسند، بچگانه است.

نکته آخر هم اینکه، من قبلا در تاپیک های دیگه گفتم که ایران در حال حاضر با دکترین نظامی فعلی اصلا قصد همتراز کردن نیروی هوایی خود با نیروی دشمن را نداره. تمرکز ایران بر روی توسعه توان موشکی هست. کوچک نگه داشتن نیروی هوایی و عدم خرید های گسترده هم متاثر از همین دکترین نظامی هست. علت های برتری توسعه موشکی به توسعه نیروی هوایی و عدم خریدهای گسترده در نیروی هوایی قبلا در تاپیک های دیگه ایی توضیح داده شده و لزومی نداره که اینجا تکرار بشه.

موفق باشید
New Member

پست توسط NOVACAWX »

اول از همه سلام
دوم در مورد اينكه اين نظر من بود يانه ميتونيد يه سري به اكثر تايپيكهاتون كه در مورد نيروي هوايي ايران و هواپيماهاي ايراني هست بزنيد خيلي زود متوجه ميشيد كه حرف من حتي چيزي فراتر از واقعيته دوست عزيز فقط نياز به يه بررسي داره

در مورد توليد در كشور خدمت شما بايد عرض كنم من ايران رو با امريكا و توان اون مقايسه نكردم از نظر من صاعقه . اذرخش و يا شفق در صورت ارتقا هم ميتونند بسيار خوب و عالي عمل كنند اما بهتره بجاي خرجهاي اينطرف انطرف با يه سرمايه گزاري روي توليدات داخلي و افزايش توان توليد شروع به توليد در حجم انبوه بكنيم
حرفي هم از يك شبه توليد كردن نزدم كه بگم بچه گانه بوده يا نه ما در حال حاظر هم فناوري رو داريم هم طرح و هم نمونه هاي توليد شده با صرف هزينه ميتونيم توليد رو افزايش بديم اينكه دور از ذهن نيست . حرف يك شبه زماني بچه گانه هست كه قرار باشه توليد يك هواپيمارو از مرحله تحقيقات تا عمل پيش ببريم اما در حال حاظر ما در مرحله ي عمل هستيم .

اما در مورد دكترين دفاعي - نظامي ايران بايد خدمت شما عرض كنم من قصد نقد كردن اين استراتژي ايران رو نداشتم قصد من فقط اين بود كه تو اين مطلب بگم چطور ميتونيم يه نيروي هوايي قدرتمن داشته باشيم حتي قدرتمند ترين در منطقه خودمون باشيم
من بحثي در مورد توان موشكي نداشتم
ممنون
bye
Major II
Major II
سپاس‌های دریافتی: 14 بار

پست توسط f20 »

چه چيز هايي ميتواند در قدرت هوايي موثر باشند ؟

1- جنگنده مدرن
2- تعداد جنگده ها
3- آماده بودن جنگنده ها
4- تجربه
5- تجهيزات پشتيباني مانند رادار
6- سيستمهاي كمكي مانند پدافند
ستون فقرات نيروي هوايي ايران را جنگنده هاي آمريكايي تشكيل ميدهند اين هواپيماها ار عمر بالايي برخوردار هستند به فرض اينكه ما توانسته باشيم تجهيزات قديمي اين هواپيماها را با تجهيزات مدرن جايگيزن كرده باشيم اين هواپيماها از 2 مشكل عمده رنج ميبند اولين مشكل سازه آنها هست كه به علت طول عمر و فعاليت زياد در طول جنگ بسيار خسته شده و ضريب اطمينان استفاده از هواپيما را به شدت كاهش ميدهد دومين مشكل نيز طراحي قديمي اين هواپيما ها است يك هواپيماي اف 4 هر قدر هم مدرن شده باشد حتي در مقابل هواپيماهاي نسل چهارم امروزي هم حرف زيادي براي گفتن ندارد شايد اف 14 تنها هواپيماي موجود است كه از نظر طراحي حرفي براي گفتن دارد .

هواپيماهاي روسي هرچند كه كمي جديد تر هستند و جنگ را تجربه نكرده اند ولي آنها هم دارند پا به سن ميگذارند براي نبرد هوايي ميتوان فقط روي ميگ هاي 29 حساب كرد اين هواپيما جهت دفاع منطقه اي طراحي شده و تعداد موجود آن جهت پوشش دادن كشور وسيعي مانند ايران كافي نيست ضمن اينكه درمقايسه با اف 15 و اف 16 و يوروفايتر هاي كشورهاي همسايه نقطه قوت خاصي ندارد .
سوخوهاي 24 و 25 شايد بتونند براي نيروي دريايي و زميني كشور متخاصم كمي دردسر ايجاد كنند ولي بدون پوشش هوايي و اسكورت مناسب طعمه خوبي براي جنگنده هاي دشمن خواهند بود .

در مجموع
برنامه اي جهت افزايش تعداد هواپيماهاي موجود وجود ندارد
طي چند ماه گذشته حد اقل با 2 فروند سقوط هواپيما مواجه بوديم كه بيانگر عدم آمادگي مناسب هواپيماها ميباشد .
از بابت تهيه هواپيماهاي مدرن از كشورهاي همسايه عقب افتاده ايم
سازه جنگنده هاي ما روز به روز درحال افت بيشتري ميگردند كه نقطه ضعف بزرگي هست
مانور پذيري هواپيماهاي ما ( به غير از ميگ 29 ) از كشور هاي همسايه پايين تر است
از به روز آوري جنگنده ها اطلاعات دقيقي در دست نيست ( اميد وار هستم كه در اين مورد پيشرفت قابل توجهي داشته باشيم .
از بابت تجهيزات پشتيباني از جمله رادار هاي پرنده كه براي كشور كوهستاني ما كاملا ضروري است هيچ امكاناتي نداريم
رادارهاي زميني ظاهرا در دست به روز آوري و افزايش توانايي هستند .
سيستمهاي پدافندي رشد قابل توجهي داشته اند .

اگر خبر هايي مانند توانايي ساخت رادار اف 14 و موشك فونيكس صحت داشته باشد بخش عمده اي از نگراني ها از بين ميرود ولي ضعف سازه همچنان نگران كننده خواهد بود

در مجموع ظاهرا سياست فعلي نظافي ايران تمركز بر قدرت موشكي بوده و توانايي نيروي هوايي در اولويت نميباشد .
شخصا هم در خصوص آذرخش و صاعقه و ... نظر خوبي ندارم
Colonel I
Colonel I

پست توسط Frogfoot »

دوم در مورد اينكه اين نظر من بود يانه ميتونيد يه سري به اكثر تايپيكهاتون كه در مورد نيروي هوايي ايران و هواپيماهاي ايراني هست بزنيد خيلي زود متوجه ميشيد كه حرف من حتي چيزي فراتر از واقعيته دوست عزيز فقط نياز به يه بررسي داره

بین "اکثر تاپیکهاتون" و "عزیزان داخل این انجمن یاخوشبین هستند...یا بد بین" خیلی فرق وجود داره!

اما در مورد دكترين دفاعي - نظامي ايران بايد خدمت شما عرض كنم من قصد نقد كردن اين استراتژي ايران رو نداشتم قصد من فقط اين بود كه تو اين مطلب بگم چطور ميتونيم يه نيروي هوايي قدرتمن داشته باشيم حتي قدرتمند ترين در منطقه خودمون باشيم

من هم نگفتم شما همچین قصدی داشتید، بلکه گفتم عدم بروزرسانی های گسترده در نیروی هایی بر اساس یک استراتژی است، نه لزوما به دلیل غفلت.

اما بهتره بجاي خرجهاي اينطرف انطرف با يه سرمايه گزاري روي توليدات داخلي و افزايش توان توليد شروع به توليد در حجم انبوه بكنيم

گفتم که...اگر سرمایه ایی باشه، ترجیح داده میشه درتوسعه موشکی مصرف بشه تا خرید یا تولید هواپیما.

ما در حال حاظر هم فناوري رو داريم هم طرح و هم نمونه هاي توليد شده با صرف هزينه ميتونيم توليد رو افزايش بديم اينكه دور از ذهن نيست .

نمونه های تولید شده با تولید انبوه خیلی فرق میکنه. صرف تولید یک نمونه از یک محصول به معنای امکان تولید انبوه آن نیست. از طرفی شما از افزایش تولید هواپیما به بیش از 60 فروند صحبت می کنید (در پست اول)، شما می تونید تولید 60 فروند در سال از یک هواپیمای نظامی کاملا بومی یعنی چی؟ حتی شرکت های صاحب تکنولوژی هم به سختی می تونند 60 فروند از یک هواپیمای جنگی را در طول سال تولید کنند، بعد شما از ایران انتظار تولید بیش از 60 فروند را دارید! به نظر شما این واقع گرایی هست؟!!

ايا اين عقلاني نيست كه بجاي اين همه خورده خري اقدام به خريد مجموعه هاي 300 الي 400 فروندي كنيم تا توان نظامي كشور را بالا ببريم .

خیر، برای ایران همچین خریدی اصلا عقلانی نیست. علتش هم قبلا توضیح داده شده.

اولين مشكل سازه آنها هست كه به علت طول عمر و فعاليت زياد در طول جنگ بسيار خسته شده و ضريب اطمينان استفاده از هواپيما را به شدت كاهش ميدهد

سازه یک هواپیما مرتبا ترمیم، بازسازی و یا حتی نوسازی میشه تا خستگی آن همیشه در یک بازه استاندارد حفظ بشه.
New Member

پست توسط NOVACAWX »

سلام
دوست عزيز بين اكثر تايپيكهاتون با عزيزان خوشبين يا بد بين هيچ فرقي وجود نداره چون تايپيكها و اطلاعات موجود در اونها رو همين عزيزان خوشبين و بد بين درج ميكنند نه عوامل ناشناخته و در همونجا هم هركسي نظر خودشو اعمال ميكنه .

شما براي بار ديگه رفتيد سر استراتژي دولت در مورد نيروي هوايي و دكترين نظامي . دوست عزيز من اسم تايپيك رو چگونه نيروي هوايي ايران ميتواند يك قدرت منطقه اي باشد ؟ قرار دادم . نه اينكه ايران چگونه سعي در كسترش توان هوايي خود دارد !!!!!!!!
شما ميتونيد فرض كنيد درمورد يك موضوع تخيلي بحث ميكنيد :-? چطور در اين انجمن درمورد جنگ محال ممكن ايران و تركيه و نحوه ي مقابله ي فرضي سخن به ميون مياد انوقت حرفي از اينكه چطور ميتونيم قدرت منطقه اي بشيم به ميون نياد اينكه بيشتر قابل درك و نزديك به واقعيته ؟!!!!!!!!! :eek:

مورد بعدي به شما اطمينان ميدم سرمايه اي هست حالا اينكه چطور ميخاد مصرف بشه هم بازم به اينجا ارتباط نداره :x :?

در مورد توليد سالي 60 فروند هم خدمت شما بايد عرض كنم اگه خوب دقت كرده باشيد من نوشتم ( به گفته برخي منابع سالي 60 فروند به فرض اينكه درست باشد ) من اينو به عنوان يه فرض اوردم و حرفي درمورد تاييد يا رد اون نزدم كمي عميق تر مطالعه كنيد
منبع هم تحليل گر اهارتس درگفتگو با سي ان ان بود .
تفاوت نمونه توليد شده با توليد انبوه هم براي من كاملا واضح هست اما دونستن اين بد نيست كه وزير دفاع خبر از اغاز به توليد انبوه جنگنده ي ساخت داخل دادند و همچنين مهم ترين مرحله براي توليد و بكار گيري يك هواپيماي جنگنده مرحله ي طراحي و اقدام به توليد نمونه ي اوليه ان هست بهتره بگم مهم ترين مرحله مرحله دسترسي به فن اوري توليد هستش زماني كه اين مرحله پشت سرگذاشته شد تنها ديگر توليد انبوه وابسته به امكانات سخت افزاري و تجهيزاتي موجود در كشوره نه امكانات نرم افزاري . براي مثال همانگونه كه در كارگاه صنعتي ميتوان با افزايش كارگران و افزايش ابزار توليد و مواد اوليه اقدام به توليد محصول بيشتري كرد در توليد هواپيما هم ميتوان با افزايش تعداد متخصصان و ابزار و تجهيزات مورد نياز و فراهم اوردن امكانات لازم اقدام به توليد تعداد بيشتري جنگنده كرد . من از ايران انتظار توليد 60 فروندي در سال نداشتم . همچين حرفي هم نزدم اما توليد هواپيما در حجم انبوه در كشوري مانند ايران دور از ذهن هم نيست البته در صورتي كه سرمايه گزاري انجام شود

در مورد اينكه ايا خريد مجموعه هاي بزرگ عقلاني هستن يا خير هركسي ميتونه نظر خودشو داشته باشه و هر نظري ممكنه درست باشه .

اقاي f20 بي شك بينظير ترين هواپيماي نظامي موجود در كشور اف 14 است اما اينكه شما اونو تنها هواپيماي كار امد ميدونيد با اينكه بحثي مربوط به اين تايپيك نيست اما خدمت شما بايد عرض كنم كه اين حرف بي انصافيه .
در مورد اف 4 هاهم بايد بگم اسرائيل هنوز از خير ميگ 21 خودش نگزشته و هرسال اونها رو به روز ميكنه چه برسه به اف4 هاي خودش كه با هواپيمايي مثل اف16 برابري ميكنه ( البته گمان اونم اين از اون حرفاست كه يه نقل قول ازش در مياد )
درمورد استحكام بدنه هم حق با اقاي frogfoot هستش بدنه هواپيما مورد بازبيني و ترميم و استحكام بخشي قرار ميگيره .

بازهم ميگم هدف از ايجاد اين تايپيك راهكارهاي توان بخشي بود نه چيز ديگري حالا اينكه هواپيما هابدرد ميخورند يا نه مربوط به اينجا نيست يا اينكه ايا قادر به خريد هستيم و..........
در مورد هواپيما هاي داخلي هم هركسي نظري داره و نظر شما هم براي من محترمه اما نبايد چيزي رو دست كم گرفت .

ممنون
bye
Major I
Major I
سپاس‌های ارسالی: 4044 بار
سپاس‌های دریافتی: 1081 بار

پست توسط Mohammad.Jafar »

آقاي NOVACAWX عزيز,
در باره ارتقا آويونيک کابين جنگنده ها و ... يک سوالي دارم:
آيا شما آن برنامه ارتش را که تقريبا پارسال نشان داده شد و مثلا مي خواستند از خط توليد صاعقه فيلم پخش کنند ولي خط توليد تذرو و چيزهايي به جز آن را نشان دادند به ياد داريد؟
در آنجا هم چيزهاي جالبي ديده مي شد و هم چيزهايي نگران کننده.
موضوع جالبي که نشان دادند توليد صنعتي قطعات هواپيما بود و چيز بسيار جالبي که نشان دادند اسکلت و پوسته و دماغه و... فانتوم بود که هيچ تجهيزاتي در آن قرار داده نشده بود و براي تجديد سازه فانتوم ها بودند و آخرين تذروي که ساخته شده بود.
ولي در آن فيلم موضوع نگران کننده اي هم بود و آن هم اين بود که کابين تذرو تماما آنالوگ بود که با حرف شما در مورد
ارتقا آويونيک که احتمالا منظورتان ديجيتالي شدن است متناقض است تذرو هاي قبلي هم همينطوري بودند.
کابين صاعقه نسل دوم که احتمالا شما تصور مي کنيد ساخت ايران است چه طور؟دقيقا مانند اف-5 معمولي بود.
کابين فانتوم ها و اف-14 هايي هم که در فيلم هايي که خود نيروي هوايي منتشر مي کند نيز هيچ تفاوتي نکرده اند.
در مورد توليد فونيکس هم بايد بگم فرمانده نيروي هوايي (سرتيپ ميقاني)گفته بود که ما موشکهاي اف-14 را عوض کرده ايم... و در ادبيات صحبت کردن آنها کاملا روشن است که خبري از فونيکس در ايران نيست چرا که پارسال وقتي که هاوک را دوباره روي اف-14 نصب کردند گفتند که "اين موشک هواپيماي اف-14 را قادر مي سازد از فاصله دورتري با دشمن رو برو شود"یعنی تا قبل از آن به زور اسپارو و سایدویندر می بستیم و حالا هاوک با بردی بیشتر.ضمنا چگونه ممکن است ايران از ساخت دستي چند موشک فاطر به بلند ترين مرتبه ممکن يعني توليد فونيکس رسيده باشد؟ اصلا چرا روي اسپارو که کاربرد بيشتري در نيروي هوايي دارد کار نکرده اند؟
به هر حال من هم اميدوارم که پشت پرده و دور از ديد ما کارهاي بزرگي در حال انجام باشد و عمدا با گفته هاي خودشان سعي در ضعيف نشان دادن نيروي هوايي دارند تا از اصل غافلگيري استفاده کنند.همچنين به زحمت و تلاش بسيار متخصصين داخلي هم هيچ شکي ندارم.ولي نبايد با بزگنمايي و آبروريزي هايي مانند تشبيه صاعقه به اف-18 و همرده دانستن آن با جنگنده هاي غربي و ... اگر راست مي گويند در يک نمايشگاه هوايي مثلا در روسيه خودشان را نشان بدهند.
در آخر هم بگم توليد رادار اف-14 در ايران و توليد همان 40 فونيکس در سال دردسر بسيار عظيم و وحشتناکي براي هر کشور متجاوز است و آرزوي همه ما است.
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 19718 بار
سپاس‌های دریافتی: 21369 بار

پست توسط SAMAN »

MOHAMMAD JAFAR نوشته شده:
کابين فانتوم ها و اف-14 هايي هم که در فيلم هايي که خود نيروي هوايي منتشر مي کند نيز هيچ تفاوتي نکرده اند.

محمد جعفر عزیز :D

بر روی کابین فانتوم ها در شیراز داره کارهایی انجام میشه,(ارتقا) اما به علت هزینه های سنگین نصب و راه اندازی سیستم های موجود, این روند به کندی صورت میگیره :sad:
تامکت ها هم به علت سیستم های آویونیکی بسیار بسیار پیچیده, هم نمیشه کارهای اساسی روی آن انجام داد!

ضمنا خرید جنگنده, به تعداد زیاد هم هیچ محدودیتی برای کشور نداره, مگر اینکه فروشنده منصرف بشه! که اونم بعید میدونم :(
پیام حکم قتل خود شنفتن مرا خوشتر بود, از یک تملق به نزد مردمان سفله گفتن!
Major II
Major II
سپاس‌های دریافتی: 14 بار

پست توسط f20 »

دوست عزيز خستگي سازه هواپيما ها با بازبيني وضعيت بدنه بهبود پيدا ميكند ولي رفع نميگردد . رفع كامل اين مشكل فقط با تعويض قطعات بدنه ميسر هست به نظر شما ما چند درصد از قطعات بدنه هواپيماهاي موجود را داريم يا ميتوانيم تهيه كنيم تا اين مشكل رفع گردد ؟ اصلا تعويض برخي از قطعات به خصوص قطعات اصلي اسكلت هواپيما امكان پذير هست ؟
در خصوص سقوط يك فروند اف 4 در درياي عمان و يك فروند اف 5 در غرب ايران چه نظري داريد ؟ اين 2 سقوط پي در پي به چه علتي بوده ؟
Colonel I
Colonel I

پست توسط Frogfoot »

دوست عزيز بين اكثر تايپيكهاتون با عزيزان خوشبين يا بد بين هيچ فرقي وجود نداره چون تايپيكها و اطلاعات موجود در اونها رو همين عزيزان خوشبين و بد بين درج ميكنند نه عوامل ناشناخته و در همونجا هم هركسي نظر خودشو اعمال ميكنه .

یا من اینجا غیر فارسی صحبت می کنم، یا شما مطلب رو خوب نمی خونید. عزیز جان، مشکل در تقسیم کردن کل اعضای سایت به دو دسته خوش بین و بد بین هست. من کاری ندارم دیگران در تاپیک های دیگه چی گفتند، ولی این هم برام قابل قبول نیست که یکی از راه برسه و با خوندن چندتا پست بگه، شما ها همه یا خوش بین هستید، یا بد بین! اون موقع من هم باید بگم، دوست عزیز، شما احتمالا خوابی چیزی دیدید که اینطور قضاوت کردید!

تفاوت نمونه توليد شده با توليد انبوه هم براي من كاملا واضح هست اما دونستن اين بد نيست كه وزير دفاع خبر از اغاز به توليد انبوه جنگنده ي ساخت داخل دادند و همچنين مهم ترين مرحله براي توليد و بكار گيري يك هواپيماي جنگنده مرحله ي طراحي و اقدام به توليد نمونه ي اوليه ان هست بهتره بگم مهم ترين مرحله مرحله دسترسي به فن اوري توليد هستش زماني كه اين مرحله پشت سرگذاشته شد تنها ديگر توليد انبوه وابسته به امكانات سخت افزاري و تجهيزاتي موجود در كشوره نه امكانات نرم افزاري .

احتمالا با مسائل مربوط به تولید آشنا نیستید، وگرنه حتما متوجه می شدید که بحث تولید انبوه خیلی پیچیده تر از تولید نمونه اولیه هست. شما مثلا ممکن هست با هزاران ساعت کار و به کار گرفتند صدها نیروی متخصص و میلیاردها دلار بتونید یکه سازه ایی را بسازید. این سازه برای تولید انبوه ارزشی نداره، چون برای تولید انبوه شما باید به کارکردی برسید که بتونید همین سازه را با هزینه چند ده برابر پایین تر، کیفیتی به مراتب بهتر، سرعت تولید بسیار بیشتر، و نیروی کار کمتر تولید کنید. وگرنه طرح شما هیچ توجیه صنعتی نخواهد داشت و برای همیشه باید در گوشه انبار خاک بخورد. پس بحث تولید انبوه به این سادگی نیست. همین طرحهایی که در اخبار شنیده میشه را دنبال کنید، ببینید بین اعلام دستیابی به یک فناوری و تولید انبوه آن چقدر فاصله هست. اگر به نظر شما بود، با صرف هزینه بیشتر باید می شد بالافاصله پس از دستیابی به فناوری، آن را تولید انبوه کرد. تولید صنعتی یک محصول با تولید نمونه اولیه از آن خیلی متفاوت است.

در مورد توليد سالي 60 فروند هم خدمت شما بايد عرض كنم اگه خوب دقت كرده باشيد من نوشتم ( به گفته برخي منابع سالي 60 فروند به فرض اينكه درست باشد ) من اينو به عنوان يه فرض اوردم و حرفي درمورد تاييد يا رد اون نزدم كمي عميق تر مطالعه كنيد

من هم بحثی درباره خبر شما نکردم، از اینکه تصور می کردید تولید 60 فروند در سال (اگر درست باشد) برای ایران کم هست، تعجب کردم. بماند که من اطلاع نداشتم برادران کارمند اهارتس هم جزو منابع موثق درباره ایران محسوب میشند!

شما براي بار ديگه رفتيد سر استراتژي دولت در مورد نيروي هوايي و دكترين نظامي . دوست عزيز من اسم تايپيك رو چگونه نيروي هوايي ايران ميتواند يك قدرت منطقه اي باشد ؟ قرار دادم . نه اينكه ايران چگونه سعي در كسترش توان هوايي خود دارد !

مسئله این بود که شما قبل از ورود به بحث یک سری پیش فرض هایی را مطرح کردید که چندان صحیح نبودند و راهکار هایی را ارائه کردید که کلیاتش از قبل بارها توسط افراد مختلف بیان شده بود و جزئیاتش فاصله زیادی با واقعیات موجود داشت.

شما ميتونيد فرض كنيد درمورد يك موضوع تخيلي بحث ميكنيد angry چطور در اين انجمن درمورد جنگ محال ممكن ايران و تركيه و نحوه ي مقابله ي فرضي سخن به ميون مياد انوقت حرفي از اينكه چطور ميتونيم قدرت منطقه اي بشيم به ميون نياد اينكه بيشتر قابل درك و نزديك به واقعيته ؟!!

شخصا با اون تاپیک ها هم چندان موافق نیستم. اصولا قدرتمندترین نیروی هوایی، یا دریایی، یا زمینی از نظر من مفهوم خاصی نداره. شما برای پیروز شدن در یک جنگ به تمام این نیروها، هماهنگی بین این نیروها، و پشتیبانی مناسب از آنها نیاز دارید. پس بحث درباره تبدیل ایران به قویترین نیروی هوایی جهان بدون در نظر گرفتن استراتژی های نظامی این کشور، بحث بیهوده ایی هست. به قول شما، بحث تخیلی هست. البته شما مختارید تا زمانی که به قوانین یک انجمن پایبند هستید، در آن بحث تخیلی هم بکنید.

موفق باشید
New Member

پست توسط NOVACAWX »

سلام دوستان
اول از همه خدمت دوست عزيز frogfoot بايد عرض كنم كه خوبه چه عجب با بيان يك موضوع تخيلي و پرداختن به اون رضايت نشون داديد
اقاي محمد جعفر عزيز همونطور كه دوست عزيز اقا سامان گفتند ارتقا سيستم نيازمند هزينه هستش كه متاسفانه .........
اما در هر صورت اين ارتقا درحال انجام شدن هستش چه كند و چه سريع
در مورد اينكه چرا در هال مطابقت هاوك بر روي اف 14 هستيم شايد دليلش همون توليد محدود به سالي 40-50 فروند موشك در سال باشه . شما گفتيد سرتيپ ميقاني گفته ما موشكهاي اف14 رو تعويض كرديم . البته شايد اما به گفته خودشون موشكهاي جايگزين شده ارتقا يافته تر از موشك هاي سابق و با كارايي بالا تر هستند .
در مورد اينكه چطور به اين فناوري رسيديم بايد بگم خواستن توانستن است . :?
در مورد بزرگنمايي ها هم حق رو به شما ميدم هواپيماي ساخت داخل شايد قابل قياس با اف18 ايالات متحده نباشد اما در هر صورت مايع افتخار است .
اقاي اف20 اگر جبران خستگي سازه امكان پذير نبود هر هواپيمايي بعد از چند معموريت پروازي مستعمل ميشد و براي اوراق كردن روانه ميشد .
اما در مورد سقوط هاي اخير بهتره بگم تنها كشور ما نيست كه اينچنين مشكلاتي داره ! يه نگاه به هند بندازيد يا حتي امريكا :-(

اقاي frogfoot عزيز خوشبختانه تو بخش ادبيات و زبان فارسي قوي هستم اما اگر شما با تقسيم بندي من مشكل خاصي داريد باشه ديگه از اين تقسيم بندي استفاده نميكنم . در ضمن معمولا ادم كم خوابي هستم و به ندرت خواب ميبينم ( البته به ندرت براي خودم خواب ميبينم واگرنه........)
در مورد توليد انبوه هم بنابر اطلاعاتي كه دارم و تجربياتم كاملا با شما مخالف هستم البته نظر شما برام محترمه اما چون خودم از بعضي فرايندها اطلاعات دارم ميدونم با صرف هزينه و فراهم كردن ماشين الات صنعتي و تجهيزات ميتوان به توليد انبوه رسيد حالا شما ميتونيد نظر خودتونو داشته باشيد :?
من گفتم توليد سالي 60 فروند كم است بخاطر اينكه با امكاناتي كه اين هواپيما داره تنها با توليد بيشتر و تعداد بيشتر ميتونيم احساس برتري بكنيم نه با سالي 60 فروند
در مورد مساله استراتژي هم ببخشيد كه تجزيه تحليل حرفهاي من كمي دشواره .
راستي برادران هارتس به عنوان منبع موثق اطلاق نشدن !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! :-(

در ضمن اگر شما خواستار اين باشيد كه به اين بحث بيهوده پايان بديم حرفي نيست فقط درخواست كنيد .
پايان داده ميشه
ممنون
bye
Junior Poster
Junior Poster
سپاس‌های دریافتی: 20 بار

پست توسط david68 »

دوستان من اقاي نواكاو ايكس رو كاملا ميشناسم و ميدونم كه اطلاعاتشون دقيقه در مورد صحبتها هم چون هيچي در اين موارد نميدونم نميتونم نظري داشته باشم ولي ميدونم كه اطلاعات اقاي نوا كاو ايكس درست هست البته دوستان ديگر از جمله اقاي frogfoot هم اطلاعاتشون دقيق و كامل هست هست فقط از همه يه خواهشي دارم اينكه كدوم يك از شما نظامي هستيد منظورم از اين سوال اين بود كه افرادي كه نظامي هستن اطلاعات بهتر و كاملتري ميتونن داشته باشن براي مثال من تو يكي از تاپيكها خوندم كه ايران هواپيماي tu (بمب افكن ) ببخشيد كه اسم دقيقش رو نميدونم از روسيه گرفته خودم اين مطلب رو باور نداشتم تا از يه دوست كه نظامي هست پرسيدم و اون بهم گفت كه اين هواپيما ها در ايران هست ولي تعداش خيلي كمه و همينطور يه تغييراتي هم موقع سفارش روش نجام گرفته حالا نميدونم درست گفته يا نه .
قفل شده

بازگشت به “متفرقه در مورد هوا فضا”