انگار طلاق ديگر زشت نيست

در اين بخش مي‌توانيد در مورد تمامي مسائل مرتبط با خانواده به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, شوراي نظارت

ارسال پست
Major I
Major I
پست: 5234
تاریخ عضویت: پنج‌شنبه ۲۵ خرداد ۱۳۸۵, ۲:۴۷ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 1747 بار
سپاس‌های دریافتی: 4179 بار
تماس:

انگار طلاق ديگر زشت نيست

پست توسط ganjineh »

همه مي‌دونن كه بچه طلاقم، اما چون مثل خودم با اين اوصاف زياده، چندان تنها نيستم.

دو ساله كه با مادرم زندگي مي‌كنم و بابام ديگه سوراغمون نمي‌ياد، توافق كردن كه ديگه با هم كاري نداشتن باشن، من ماله مامانم باشم و مامانم از مهريه‌ش بگذره!

مامانم مي‌گه اگه با بابات سر زندگي كردن توافق نداشتيم، حداقل سر طلاق به توافق رسيديم.

اما كاش همه چيز به همين توافق تموم مي‌شد، من دوازده سالمه، اما نگاه و رفتار مردم رو كه مثل خنجر به قلبمون مي‌ره رو مي‌فهمم، چه برسه به مامانم!

تا آخر هفته بايد اين خونه رو خالي كنيم، اما هنوز جايي پيدا نكرديم؛ به يه زن تنها و يه پسربچه خونه نمي‌دن، اونم وقتي مطلقه باشه!

عوضش بابام الان داره با نامزدش خونه جديد شونو نقاشي مي‌كنه و بهشون خوش مي‌گذره!

به گزارش خبرنگار گروه «اجتماعي» خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، طبق آخرين اعلام معاون قضايي رييس كل دادگستري، ۸۲ درصد طلاق‌هاي كشور در سال ۸۵ توافقي بوده است و اين آمار در مرحله اول شكسته شدن قبح طلاق در بين زنان و مردان را يادآور مي‌شود.

به عبارتي شاخص‌هاي مهم طلاق نظير مسايل اقتصادي، مسايل خانوادگي و مشكلات رفتاري، جسمي و جنسي، اعتياد، فقر و غيره تا اندازه زيادي زوج‌هاي جوان را در معرض انتخاب اوليه‌ِ زندگي متاركه‌اي توافقي مي‌گذارد. اين مساله زماني بيشتر احساس مي‌شود كه گفته مي‌شود، بيشتر طلاق‌ها در پنج سال اول زندگي رخ مي‌دهد، يعني درست در دوره‌اي كه زن و مرد هنوز به شناخت درستي از هم نرسيده‌اند.


انگار ديگر طلاق جز براي بچه‌ها براي هيچ كس زشت نيست


هر كس را مي‌بيني طلاق را براي خودش يا اطرافيانش حداقل يكبار تجربه كرده؛ خاله‌اي، عمه‌اي، دختر عمويي، دوستي، حتي پدر، مادر، برادري، خواهري و يا خودش! دامنه طلاق به عنوان امري كه گفته مي‌شود «هيچ حلالي در نزد خدا منفورتر از آن نيست» از معدود موارد يك دهه پيش جامعه خودمان گذشته و حالا با آمارهاي تكان دهنده پشت ديوار خانه‌ها قرار گرفته است.

اگر اين روزها تعداد عروسي‌ها در بين فاميل‌ها كم شده، اگر دختران و پسران ۳۰ ساله و ۳۵ ساله حتي خواب ازدواج را هم نمي‌بينند، اگر بچه‌هاي كوچك ما به جاي چگونگي تحكيم بنيان خانواده با مباني حقوق زن براي گرفتن مهريه و نفقه و ... بيشتر آشنا مي‌شوند، همه و همه زنگ‌هايي است كه سال‌هاست براي ما به صدا درآمده و ما انگارنمي‌شنويم و به اين چيزها عادت كرده‌ايم.

به گزارش ايسنا، طلاق و مطلقه بودن تا چند سال پيش يكي از بدترين سرنوشت‌هاي يك زوج به شمار مي‌رفت‌؛ اما انگار پوست ما در برابر اين زخم‌هاي چركي، كلفت شده، انگار تعداد زناني كه اين اقدام را كاملا در جهت آزادي تلقي مي‌كنند و همراه با مردانشان، بهايي به پيوند گسسته شده و عواقب آن براي خود، فرزندان و البته جامعه نمي‌دهند و يا نمي‌دانند كه بايد بهايي بدهند، بيشتر شده است!

در نظر سنجي‌هاي پيمايشي دانشجويان، آمارهاي نگران كننده از افسردگي در بين كودكان طلاق فراواني بيشتري دارد، تا پدر و مادرهاي طلاق گرفته! كودكاني كه تكيه به خانواده تنها اميد آن‌ها براي ورود به اين دنياي پرفراز و نشيب بوده و حالا همين تكيه‌گاه، مثل ديواري بر سرشان فرو ريخته است!


بلاي ريختن قبح طلاق گريبان همه را مي‌گيرد

قديم‌ترها و بزرگان فاميل، كوچكترها را از اختلاف و بداخلاقي در خانواده‌هاشان نهي مي‌كردند، چرا كه مي‌دانستند يك اختلاف و طلاق در خانواده و خاندانشان همان سيب خرابي است كه همه سيب‌هاي جعبه را خراب مي‌كند، اما حالا ديگر پاي بزرگترها از خانواده‌هاي هسته‌اي روزگار ما بريده شده، ديگر پدرها و مادرها كمتر در زندگي دختر و پسرشان وارد مي‌شوند و حتي آن‌ها را به طلاق تشويق هم مي‌كنند.

آرين منش ـ عضو كميسيون فرهنگي مجلس شوراي اسلامي ـ چندي پيش و پس از اعلام آخرين آمار طلاق و ازدواج در شش ماهه اول سال جاري، تاكيد كرد كه ريختن قبح طلاق مهم‌ترين عامل افزايش آن در جامعه است.

وي بر اين باور است كه پايين آمدن قبح طلاق، هزينه‌هاي متاركه را نيز پايين آورده است.

وي گفت: متاسفانه گسستن پيوند مقدس زناشويي به دليل مشكلاتي كوچك و يا بزرگ به طلاق مي‌انجامد و حتي برخي آشنايان و نزديكان زن و مرد را تشويق هم مي‌كنند.

ابراهيم رضواني ـ مدير كل امور اجتماعي استانداري تهران ـ نيز در گفت‌وگو با ايسنا با اشاره به افزايش طلاق‌هاي توافقي در چند سال گذشته تصريح كرد: افزايش طلاق توافقي ناشي از افزايش طلاق در جامعه است. بسياري از زوج‌ها با مشاهده طلاق‌هايي با دلايل مختلف در اطرافشان، همواره خود را در آستانه اين اتفاق مي‌دانند و حتي در بسياري از موارد طلاق توافقي و بي دردسر تبديل به نوعي رفتار روشنفكري درآمده است.

رضواني تاكيد كرد: طلاق توافقي علت طلاق نيست، بلكه يكي از روش‌هاي طلاق است كه به هيچ وجه پسنديده نيست.

به گزارش ايسنا، ماهيت طلاق و اثرات منفي و مخرب آن در جامعه خانواده و جامعه نه تنها كم نشده؛ اگر در خانواده‌هاي گسترده ديروز، زن يا مرد پس از مدتي طرد شدن از سوي خانواده دوباره ازدواج مي‌كردند و فرزندانشان در اين مدت به دست مادربزرگ و پدربزرگ، عمه، خاله و دايي بزرگ مي‌شدند، امروز اوضاع كاملا فرق كرده است.

زن و مرد پس از طلاق؛ انگار قله‌اي عظيم را فتح كرده‌اند و داستان اختلافات و گرفتن طلاق را براي دوستان بارها و بارها با افتخار تعريف مي‌كنند و در اين ميان هيچ آينده‌اي براي فرزندان و آينده و نگرش آن‌ها و خانواده‌اي كه از هم مي‌پاشد و خبرش به چندين و چند خانواده ديگر مي‌رسد، روشن نيست!

انگار هيچ ارگان و نهادي نيست كه به اين مساله توجه كند كه بخش عمده طلاق‌ها ناشي از نبود شناخت زن و شوهر در سال‌هاي اول است و بهترين راه جلوگيري كه همان آموزش قبل و بعد از ازدواج است، متاسفانه ارگان و سازمان‌هاي متولي در اين حوزه بسيار ضعيف و محدود عمل مي‌كنند.


هنوز هم بيشتر بار ننگ طلاق روي دوش زنان است

اگر چه گفته مي‌شود قبح طلاق در چند سال اخير در جامعه ما ريخته است، اما هنوز هم بيشترين آسيب از محل اين واقعه ناميمون به زنان مطلقه وارد مي‌شود.

هنوز هم تعداد زناني كه پس از ازدواج اول و طلاق، تنها و يا با فرزند خود زندگي مي‌كنند، بسيار بيشتر از مردان جداشده است؛ چرا كه بيشتر مردان در همان روزهاي اول پس از طلاق به فكر ازدواج بعدي هستند و ظرف مدت كوتاهي، زندگي جديد را شروع مي‌كنند.

دكتر انور صمدي راد ـ استاد دانشگاه و آسيب‌شناسي ـ در گفت‌وگو با ايسنا، خاطرنشان كرد: ۹۰ درصد زنان مطلقه مورد نظرسنجي داراي فرزند، نسبت به آينده فرزندان خود نگراني زيادي دارند، ۳۳ درصد اين زنان عنوان كرده‌اند كه فرزندانشان به خاطر طلاق در حد «زياد» و «بسيار زياد» احساس حقارت مي‌كنند، همچنين ۸۸ درصد اين زنان كه فرزند دختر داشته‌اند، نگران آينده فرزند خود در ازدواج مجدد هستند و ۷۹ درصد همين زنان نسبت به آينده و تنهايي خود احساس نگراني زيادي مي‌كنند.

وي تاكيد دارد كه ۷۰ درصد زنان مطلقه وجود باورهاي غلط و قضاو‌ت‌هاي تنگ نظرانه مردم را نسبت به طلاق و زنان مطلقه، عامل اصلي ناامني و دوري آن‌ها از ديگران و روابط عادي و فاميلي تلقي مي‌كنند.

اين محقق كه تحقيق خود را روي ۵۴۴ نفر از زنان هرگز ازدواج نكرده، دختران واقع در گروه سني ۵۵ ــ ۲۸ ساله و زنان در حال حاضر بدون همسر بر اثر طلاق و فوت شوهر انجام داده است، تاكيد مي‌كند كه ۵۵ درصد اين زنان مطلقه، از طعنه‌ها و متلك‌هاي اهالي محل معذب بوده و حدود ۶۶ درصد در معرض انواع سوء‌نيت‌ها و آزارهاي ديگران واقع شده‌اند و صدمه ديده‌اند، به گونه‌اي كه ۸۷ درصد اين زنان ميزان امنيت اجتماعي خود را «كم» و يا «هيچ» مي‌دانند.

به گزارش ايسنا، در بيشتر موارد مردان زيادي، پس از ازدواج همه علت‌هاي طلاق را به گردن همسر خود مي‌اندازند و متاسفانه جامعه نيز اين ذهنيت غلط را هنوز به همراه دارد كه زنان ناسازگاري بيشتري دارند و اگر زني طلاق گرفت، حتما خطاكار بوده است و مرد گناهي نداشته، مگر اين كه خلاف اين اتهام ثابت شود.

اگر چه قبح طلاق در جامعه ريخته، اما هنوز هم زنان مطلقه براي اجاره مسكن، اقامت تنها يا با فرزند خود در هتل‌ها، مهمانسراها و حتي حضور در مجالس ميهماني دچار همان نگاه مردسالارانه هستند.

از سوي ديگر، مراكز مشاوره و بعضا كلانتري‌ها در مرحله اول، دادگاه‌ها در مرحله بعدي و دفاتر ثبت طلاق در مرحله نهايي چرخه كامل طلاق قرار دارند؛ به عبارتي اگر كارايي مراكز مشاوره و كارگاه‌هاي آموزشي آن قدر كافي و به اندازه باشد، بخش قابل توجهي از زوج‌ها در همان مراحل اوليه، تمايل به طلاق پيدا نمي‌كنند و اختلاف در همان ابتدا حل مي‌شود، اما متاسفانه اين چرخه ناقص و معيوب است و زوج‌ها يا پس از مشاجره و كلانتري كارشان به دادگاه مي‌رسد و يا بدون طي اين مراحل، يك راست به سمت دادگاه مي‌روند و اين مساله گوياي غفلت بزرگ ماست.

بر گرفته از سایت وکالت
مرکز انجمنهای تخصصی گنجینه دانش
[External Link Removed for Guests]
مرکز انجمنهای اعتقادی گنجینه الهی
[External Link Removed for Guests]
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
پست: 1575
تاریخ عضویت: شنبه ۱۱ شهریور ۱۳۸۵, ۱:۲۴ ب.ظ
سپاس‌های ارسالی: 2 بار
سپاس‌های دریافتی: 238 بار
تماس:

پست توسط Sardar »

کسي آماري از درصد طلاق در طي سه يا جهار سال اخير دارد؟
هیهات منا الذلة
Junior Poster
Junior Poster
نمایه کاربر
پست: 188
تاریخ عضویت: شنبه ۱۰ شهریور ۱۳۸۶, ۸:۰۰ ب.ظ
سپاس‌های دریافتی: 14 بار

پست توسط maryam-paizi »

من نميدونم مشكل اين ملت با طلاق چيه؟ :-(
هر انساني حق لذت بردن از زندگيش را دارد پس چرا دو نفر كه ديگر نميخواهند با هم زندگي كننند ! بايد با زور و اينكه طلاق بد است و اين جور مزخر فات مجبور باشد همديگر را تحمل كننند؟
دو نفر پس از سالها زندگي ديگر از هم اذت نميبرند! چه اشكال دارد هر يك به دنبال راه خود برود!من به هيچ وجه بالا رفتن آمار طلاق را در جامعه چيز بد و خطرناك نميدانم!
اي شهر بخواب که اين ديوانه مرده است!
Junior Poster
Junior Poster
پست: 154
تاریخ عضویت: جمعه ۱۷ اسفند ۱۳۸۶, ۴:۱۰ ب.ظ
سپاس‌های دریافتی: 13 بار

پست توسط Ocean Bird »

maryam-paizi جان
خطرناکه عزيز من. خيلي بد و خطرناک. خانواده کوچکترين رکن يک جامعه است. حالا حسابشو بکن اگه بيشتر خانواده ها متلاشي و دچار طلاق بشن، تکليف اون جامعه چي ميشي.
ازدواج درک و تفاهم متقابله. خانواده ها اگه سطح آگاهيشون را در زمينه ازدواج ، مسايل خانوادگي و زناشويي بالا ببرند، درصد طلاق ها کاهش پيدا ميکنه. ولي اگر همچنان ازدواج با چشم بسته و از سر خوش آمدن هاي مقطعي و لحظه اي صورت بگيره، احتمال متلاشي شدنش زياده، حتي اگر ازدواج مجدد باشه.
Major
Major
نمایه کاربر
پست: 854
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۴ دی ۱۳۸۶, ۶:۴۲ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 361 بار
سپاس‌های دریافتی: 834 بار

پست توسط renger »

maryam-paizi عزيز دو نفر که هم ديگر نميخوان غلط ميکنن با هم ازدواج ميکنن. اگه اينجوريه که هر کي بعد از هفت يا هشت سال ديگه از هم زده شدن برن دنبال يکي ديگه که سنگ رو سنگ بند نميشه. پس خانواده چي؟ بالخره تو اين چند سال زندگي مشترک يه بچه که دارن؟ تکليف اون چي ميشه؟ اون هم يه روزي ميشه لنگه پدر مادرش و اين چرخه همينطور ادامه داره. اونوقت که ميشيم مثل جوامع غربي که الان دارن از بي هويتي و کمبودهاي عطفي رنج ميبرن. بچه هايي که معلوم نيست پدرشون کيه ، خانواده هاي بي سر ساموني که زن و مرد هر کدوم پي کار خودشه. مرد تا نصفه شب در کافه ها پرسه ميزنه زنه هم با مردهاي ديگه...
اين ميشه نتيجه حرفي که شما زدين.
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
پست: 412
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۲۲ فروردین ۱۳۸۵, ۱۰:۴۶ ق.ظ
سپاس‌های دریافتی: 64 بار
تماس:

پست توسط njmh »

پس ميفرمايين سوخت و ساخت؟ :-( :x
مرا دوست بدار،اندكي ولي طولاني!
Major
Major
نمایه کاربر
پست: 854
تاریخ عضویت: سه‌شنبه ۴ دی ۱۳۸۶, ۶:۴۲ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 361 بار
سپاس‌های دریافتی: 834 بار

پست توسط renger »

فکر کنم دوراني به اسم نامزدي وجود داشته باشه که دو طرف ميتونن همديگر بشناسن و با خلقيات همديگه آشنا بشن.
در ضمن ديگه وقتي زندگي مشترک زير يک سقف شروع شد بايد خيلي چيزهارو ياد گرفت. يکيش گذشت. بايد گذشت کرد هر دو طرف بايد گذشت کنن. اگه اختلاف سليقه اي دارن ، اگه سر يه مورد جرو بحث ميشه ميشه گذشت کرد. موقع دعوا اگه يکي از طرفين محل ترک کنه بعد چند ساعت که خشمشون فروکش کرد متوجه رفتار خودشون ميشن. اين خيلي بهتر از اينه که دو طرف دهن به دهن هم برن هي جوياي فک و فاميل هم بشن تازه خشمشون فروکش نميکنه که هيچ بدتر هم ميشه. و خيلي مثال هاي ديگه.
به نظر من طلاق زماني بايد اتفاق بيفته که ديگه واقعا هيچ راهي نباشه. مثلا مرد معتاد باشه و حاضر به ترک نباشه ياد چه ميدونم آدم فاسدي باشه. يا دست بزن داشته باشه. يا زن با يک مرد غريبه رابطه داشته باشه يا هر کدوم از طرفين از نظر روحي رواني تعادل نداشته باشن. بله اينجور مواقع طلاق نه تنها بد نيست بلکه مشکل گشا هم هست. نه اينکه زن و مرد سر رنگ لباس با هم تفاهم ندارن ميان طلاق بگيرن.
يه چيزيو هم در نظر بگيرين. اگه اون زوج فرزندي داشته باشن طلاق بدترين ضربه روحي براي اون بچست که ميتونه سرنوشتش به کلي تغيير بده. خيلي از افراد بزهکار يا زنان فاسد متاسفانه بچه هاي طلاق هستن و در بچگي از خانواده اي نا سالم و کمبود هاي روحي رواني رنج ميبرن. که اين براي آينده و سرنوشت اين کشور مشکل ساز.
Junior Poster
Junior Poster
پست: 154
تاریخ عضویت: جمعه ۱۷ اسفند ۱۳۸۶, ۴:۱۰ ب.ظ
سپاس‌های دریافتی: 13 بار

پست توسط Ocean Bird »

njmh نوشته شده:پس ميفرمايين سوخت و ساخت؟ :-( :x


قبل از ازدواج باید چشم ها را کاملاً باز کرد و بعد از ازدواج باید کمی چشم ها را روی هم گذاشت تا کار به جایی که شما گفتید نکشد.
پیروز باشید.
Captain I
Captain I
نمایه کاربر
پست: 494
تاریخ عضویت: چهارشنبه ۱۱ مهر ۱۳۸۶, ۴:۱۰ ق.ظ
سپاس‌های ارسالی: 82 بار
سپاس‌های دریافتی: 65 بار
تماس:

پست توسط soroush.b »

من خودم به شخصه مخالف طلاق نيستم اما مهمترين ركن در هر جامعه افراد اون هستن كه در خانواده ها شكل ميگيرن پس مهمترين مركز اموزش اركان جامعه خانوادهست
در خانواده هايي كه طلاق انجام ميشه معمولا بچه هاي اون خانواده از لحاظ روحي با افراد ديگه تفاوت دارن متاسفانه اگه از خيلي ها بپرسيم ميگن فقط چند ماه اول ازدواج خوب بود بعد از اون ديگه خوبي نداشتيم يا اين كه نسبت به هم بي تفاوت ميشن و ميگن كه تنها چيزي كه ما رو نگه داشت بچه هامون بودن
Ocean Bird نوشته:
قبل از ازدواج باید چشم ها را کاملاً باز کرد و بعد از ازدواج باید کمی چشم ها را روی هم گذاشت تا کار به جایی که شما گفتید نکشد.
من هم با حرف شما موافقم اما خيلي ها خودشون رو قبل از ازدواج نشون نميدن وقتي از افرادي كه از هم جدا شدن سوال مي كني ميگن كه اصلا اون ادم قبل از ازدواج نبود!
Major II
Major II
نمایه کاربر
پست: 234
تاریخ عضویت: دوشنبه ۵ آذر ۱۳۸۶, ۱۱:۲۱ ب.ظ
محل اقامت: ايران
سپاس‌های ارسالی: 13 بار
سپاس‌های دریافتی: 40 بار
تماس:

پست توسط Damavand »

به نظر من دوستمون maryam-paizi درست ميگه ؛ بايد آدم ها از کنار هم بودن لذت ببرن اگه به جاي لذت دارن رنج ميبرن ديگه به درد هم نميخورن و سوختن و ساختن ديگه فايده اي نداره و نه به خاطر اينکه فلاني چي ميگه يا مردم چي ميگن و چي فکر ميکنند عمرشون را هدر بدن؛ ماها ايراني ها مشکل فرهنگي داريم و بايد اين فرهنگ غلط از بين بره يا اصلاح بشه تا يکي طلاق ميگره چپ چپ نگاهش نکن و...
انشاالله که درست ميشه :AA:
دوست عزیز renger شما هم انگار جو گیر شدیدها
دوران نامزدی و آشنایی با زندگی زیر یک سقف فرق میکنه
و وقتی زندگی به کام هر دو تلخه چه کار کنند ؟ فیلم بازی کنند بچه هم تصویر بردار فیلم باشه
گذشت هم تا یک حدی فکر کنم کمک کنه تا زندگی پلاستیکی سر پا بمونه
وبلاگ فني و تخصصي کامپيوتر
[External Link Removed for Guests]
ارسال پست

بازگشت به “خانواده”