ولي از يکي از دوستان که هم تخصص هستيم سوال پرسيدم در واقع مشخصاتي در حدود ميگ2000داد وقتي مشخصات ميگ2000رو خوندم واقعا ديدم اگه شفق در حد ميگ2000باشه ايران مي تونه از پس رپتور هم بربياد (دلايلي دارم که از گفتن معذورم اما شايد روزي که اعلام بشه کامل و واضح توضيح بدم) اينا روهم نميخواستم بگم اما ديدم دوستان ارزش اينون دارن که اينا رو بشنون(به خدا من با اينکه 25سا دارم ولي به همه شما اميد دارم و اگه يه سرمايه گذاري درست روي استعدادهايي مثل شما بشه ايران براي يه قرن کافيه).
. ولي خدايي شکلي که براي من با مداد کشيدن شبيه ميگ2000با پوزه اي کوتاهتر و کمي بزرگتر بود وکمي هم بالهاش فرق ميکرد(احتمالا به خاطر موتور و رادار هست). يه چيز ديگه اونم اينکه هيچ هواپيمايي استيلت کامل نيست روسها راداري دارن که به راحتي استيلت ها رو از فاصله 400کيلومتري شناسايي و از فاصله مفيد 250کيلومتري اونا رو شکار مي کنه پس ما بايد محصولي متناسب با مخارج و در عين حال با کارايي بالا بسازيم که اونطور که من امروز پرسيدم جواب هاي جالب و معقولانه اي شنيدم. به نظرم اگه يه محصول چند منطوره با کيفيت خوب بسازيم بهتره از اينکه شفق استيلت با قيمت هنگفت بسازيم و خودمونو درگير مسائل پيچيده کنيم. اما اينو مطمئنم که مي گم اونم راداري در حد تونايي هاي رادار تامکت اما با تکنولوژي بالاتر يعني ديجيتال و با حجمي به مراتب کمتر در دستور کار قرار داره که پيشرفت خيلي زيادي داشته و بودجه خوبي در اختيار اين طرح قرار داره اونم به خاطر پيشرفت و نتايج مطلوب هست که گوياي اميد زيادي براي هوانوردي ايرانه. همونطور که قبلا گفتم بي صبرانه منتظر ديدن موشکهاي ساخت ايران هستم که از اسمان ما دفاع کنه انشاالله.
در واقع ايران به با گرفتن کمک از چند کشور اقدام به ساخت يه محصول مستقل کرده که مثل زمان جنگ فايترها به خاطر يه فيوز کوچيک بدون رادار نمونن و واقعا اين خوبه بچه ها به چين نگاه نکنيد چيني ها با اين همه ادعا خيلي وابسته هستن به خارج از قبيل رادار-الکترونيک-موتور و غيره برعکس اونا ما يه بمب الکترونيکي داريم به نام دانشگاه الکترونيک شيراز که با گمنامي دارن کار مي کنن و پشتوانه بزرگي براي سيستم نظامي ما هستن و در جاهاي سخت به کمک ما اومدن.
جاهاي ديگه اي هم هستن مثل دانشگاه فردوسي مشهد که رادار مشهد رو ساختن که از گفته دوستانمکه مشهد هستن اين رادار توانايي هاي خيلي خوبي داره که جاي بسي خوشحاليست.خوب گفتن بيشتر از اين درست نيست. تا بعد