اموزش ساخت مدل هاي مقياسي قابل مونتاز

در اين بخش مي‌توانيد در مورد ديگر مباحث هوانوردي و هوافضا به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: CAPTAIN PILOT, شوراي نظارت, مديران هوافضا

Junior Poster
Junior Poster
نمایه کاربر
محل اقامت: kiev-ukraine
سپاس‌های ارسالی: 57 بار
سپاس‌های دریافتی: 265 بار
تماس:

اموزش ساخت مدل هاي مقياسي قابل مونتاز

پست توسط IRANIANLEV »

بسم الله الرحمان رحیم

بنام خداوندی که یادش ارامش قلبهاست

دوستان عزیز مدتهاست که درپی ایجاد این تایپیک برای اموزش ساخت مدل های مقیاسی با توجه به افزایش علاقه مندان به این رشته زیبا بوده ام و از امروز شروع به این کار کردم و جناب مدیر سایت اقا محدی فرمودند که این تایپیک رو در اینجا قرار بدهم.
دوستان عزیز باید توجه داشته باشند مدل سازی کاری است زیبا که به دقت و وقت زیادی نیازمند است و اموزش ان هم طولانیست برای همین من در چند بخش مختلف اون رو تکمیل میکنم.
خوب بعد از اینها من خودم را معرفی میکنم که همه با من اشنا شوند -بنده محمد علی -ف هستم که از سن 12 سالگی توسط استاد بزرگ مدل سازی ایران جناب صدقیانی با مدل اشنا شدم و توسط ایشون اموزش دیدم ولی به هر حال به هر دلیلی اول از روسیه و بعد از اوکراین سر دراوردم و در حال حاظر به کار انتقال همین مدل ها به صورت سفارشی و عمده به ایران مشغول هستم و شرکت پرواز در اوج کهکشان که شاید خیلی از شما با اون اشنا باشید برای بنده میباشد. سالها بنده مدل های مجموعه اوج پرواز رو تامین میکردم ولی در حال حاظر فقط مدل را به صورت سفارشی به ایران میفرستم. برای همین دوستان اگر سفارش هر مدلی داشتند بنده در طول یک هفته تا 10 روز در تهران تحویل میدهم.

خوب میرسیم به بخش اموز مدل سازی !
اول باید بدانیم برای مدل سازی به چه چیزهایی نیاز داریم ؟ البته دوستان توجه کنند که ممکن است که تمام این لوازم مورد نیازشان نباشد و این لوازن قسمتیشون برای مدلر های حرفه ای هست:

1-لوازم مورد نیاز برای مدل سازان

دوستان مدل ساز حتما اسم شرکت مدل سازی " تامیا " به گوششون خورده ! این شرکت که میتوان ان رو بزرگترین شرکت مدل سازی جهان نامید شرکتیست زاپنی و علاوه بر عرضه انواع مدلها به عرضه لوازم ساخت مدلها هم دست زده و حرفه ای ترین لوازم ساخت مدل رو تولید میکند-دوستان اگر از لوازم این شرکت سفارشی داشتند بنده به اونها دسترسی دارم ومیتوانم اونها رو برایشان به تهران ارسال کنم برای همین قیمت این لوازم رو هم براشون میگزارم-دوستان توجه کنند که این لوازم رو شاید بتوان با لوازمی که در ایران خودمون هم پیدا میشود جایگزین کرد و با قیمت کمتری در تهران خرید.

1-قیچی مخصوص جدا کردن قطعات از درخت -تامیا کد 74001

[External Link Removed for Guests]

این قیچی رو میتوان با قیچی مخصوص ناخن گیری خانم ها جایگزین کرد !

2-تیغ مدل سازی -تامیا کد 74040

خوب معلومه که بجای این تیغ ما میتوانیم از تیغ های موکت بری کوچک استفاده کنیم !

3-تیغ مخصوص ایجاد خطوط رو مدل -تامیا کد 74015

این رو دیگه نمیدونم با چی میشه تعویض کرد !

4-چسب مخصوص مدل تامیا - تامیا کد 87003

بجای این چسب میتوان از چسب های شرکت "رول" هم استفاده نمود

5-چسب مخصوص مدل تامیا-ابکی -تامیا کد 87038

دوستان میشود بجای این چسب از تینر استفاده کرد ولی من پیشنهاد میکنم حتما خود این چسب رو تهیه نمایید.

6-چسب فوری و قوی تامیا مخصوص درز گیری کد 87062

پیشنهاد میکنم دوستان حتما خود این چسب رو تهیه نمایند

7-سمباده فلزی مخصوص تامیا (این سمباده های فلزی در سه شکل مختلف هستند و به هیچ عنوان مدل رو خط نمیاندازند و نمونه ای در ایران ندارند اما خیلی گران میباشند)

ادامه دارد....
Junior Poster
Junior Poster
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط IRANIANLEV »

8-تینر مخصوص تامیا

-دوستان این تینر هنگامی به دردتون میخوره که جایی رو اشتباه رنگ کرده باشید-این تینر بدون ذوب کردن پلاستیک مدل انواع رنگ رو پاک میکنه و حتی شما میتونید کابین و قسمتهای شفاف مدل رو بدون کدر شدن و از بین رفتن با این تینر شستشو بدید.

9-پلیش مخصوص مدل (در سه مدل)

کاربرد این پلیش ها رو در هنگام اموز ساخت بهتون میگم!

10-سمباده

خوب سنباده که تو ایران خودمون فراوونه ولی فقط سمباده های 400 و 1000 مورد استفاده ماست

11-چسب های نواری تامیا (در سه سایز)

دوستان این چسب ها از اونجایی مورد استفاده ما هستند که وقتی انها رو به هر دلیل روی مدل رنگ شده میچسبانیم هنگام برداشت اون رنگ رو با خودش نمیکنه.

12- بتونه های نرم و سخت تامیا

دوستان این بتونه مخصوص مدل هستند و اونها رو میشه با بتونه های ساخت شرکا رول و یا هامبرول جیگزین کرد ولی باز هم بهتره که تامیا رو تهیه کنید

13-ایر براشهای تامیا

دوستان ایر براش در ایران خیلی ارزونه ولی ریز پاش ترین ایر براش دنیا رو شرکت تامیا تولید میکنه .

14-پنس ریز

خوب دوستان خودش میتوانند پنس رو در ایران تهیه بکنند.
Junior Poster
Junior Poster
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط IRANIANLEV »

2-چه مدلی بخریم ؟ مقیاس به چه معنیست؟

دوستان عزیز مقیاس همون اندازه مدل نسبت به اندازه واقعیست-مثلا مدل 1/72 جنگنده اف-4 به این معنیست که مدل 72 بار کوچک تر از جنگنده اف-4 واقعی هست.اصولا مدلها از روی نقشه های واقعی جنگنده ها قالب سازی میشوند و برای همین هم دقت باور نکردنی دارند. البته دقت ساخت قالب به شرکت مدل سازی هم بستگی دارد مثلا جنگنده اف-4 مقیاس 1/48 ساخت شرکت ایتالری در مقابل اف-4 ساخت شرکت فقید هازگاوای زاپن خنده دار است چون نیمی از خطوط روی بدنه را ندارد و درون کابین ان به طرز فاجعه باری زشت و بی قطعه هست.مدل باید دارای خطوط دقیق و نازک و گود باشند نه خطوط پهن و گود و یا خطوط برجسته

به این عکس ها دقت کنید :

یکی از درختهای مدل اف-4 مقیاس 1/48 شرکت ایتالری :

یکی از درختهای مدل اف-4 مقیاس 1/48 شرکت هازگاوا:

با کمی دقت روی بدنه به خوبی میتوان متوجه شد که اف-4 شرکت هازگاوا بسیار دقیق تر از اف-4 شرکت ایتالری است !

مدلهای هوایی در مقیاس های 1/288 1/144 1/72 1/48 1/32 تولید میشوند که بزرگترین اونها مقیاس 1/32 هست. مثلا طول اف-4 1/32 به یک متر میرسد. تمامی مدلهای جناب شماس که شاید همتون با ایشون اشنا باشید 1/48 میباشد.
دوستان اگر میخواهید کلکسیونی بزرگ که جاگیر نباشد رو داشته باشید مقیاس 1/72 رو تهیه کنید چون شما میتوانید تقریبا تمامی هواپیماهای دنیا رو در مقیاس 1/72 داشته باشید.مثلا سوخو-24 در حال حاظر فقط در مقیاس 1/72 موجوده و هیچ شرکتی تا به حال سوخو-24 1/48 و یا 1/32 تولید نکرده.البته بنده خودم به مدل های بزرگ علاقه دارم و کلکسیون بنده 1/32 هست.

ادامه دارد......
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
محل اقامت: I.R.IRAN
سپاس‌های ارسالی: 15 بار
سپاس‌های دریافتی: 179 بار
تماس:

پست توسط ft »

دوست عزیز خوشحالم از مبحثی که باز کردید
با توجه به اینکه اکثر اشخاصی که به این قسمت مراجعه خواهند کرد مبتدی هستند لذا , درج مطالب دقت بیشتری را طلب میکند.

IRANIANLEV نوشته شده:
مدلهای هوایی در مقیاس های 1/288 1/144 1/72 1/48 1/32 تولید میشوند که بزرگترین اونها مقیاس 1/32 هست.

هواپیمابامقیاس 24/1به وفور وجود داردسری به سایت trumputer بزنید پس 32/1بزرگترین نیست
IRANIANLEV نوشته شده:مثلا طول اف-4 1/32 به یک متر میرسد.

f4 حدود 19.2 متر طول دارد که در این مقیاس(32/1) برابر است با 60 سانتیمتر
IRANIANLEV نوشته شده:.مثلا سوخو-24 در حال حاظر فقط در مقیاس 1/72 موجوده و هیچ شرکتی تا به حال سوخو-24 1/48 و یا 1/32 تولید نکرده.البته بنده خودم به مدل های بزرگ علاقه دارم و کلکسیون بنده 1/32 هست

دو شرکت SU 24 در مقیاس 48/1 را سالهاست تولید کرده اند

باور کنيم ما ميتوانيم
Frenzied Poster
Frenzied Poster
سپاس‌های ارسالی: 32 بار
سپاس‌های دریافتی: 41 بار

پست توسط A10 »

IRANIANLEV عزيز ضمن تشكر

در بازار ايران وسايلي مانند چسب و درز گير را از كجا ميتوان تهيه نمود ؟
Captain I
Captain I
نمایه کاربر
محل اقامت: سلماس
سپاس‌های ارسالی: 1256 بار
سپاس‌های دریافتی: 1595 بار

پست توسط Hadi1001 »

اين درخت رو از کجا گير بياريم
دعا مي كنم خدا از تو بگيرد هر آنچه كه خدا را از تو مي گيرد.
Junior Poster
Junior Poster
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 101 بار
سپاس‌های دریافتی: 251 بار
تماس:

پست توسط pervis.ir »

دوست عزیز IRANIANLEV از ایجاد تاپیک جدید آموزشی بسیار خرسندم و امیدوارم در آینده راه را با جدیت ادامه دهید . برای رسیدن به مقصد مورد نظر نیاز به هر کمکی باشد دریغ نخواهم کرد .
[FONT=Arial Narrow]خفته در خوناب غم ياران من
اي دريغ از غرش شيران تنگستان من

Junior Poster
Junior Poster
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط IRANIANLEV »

هواپیمابامقیاس 24/1به وفور وجود داردسری به سایت trumputer بزنید پس 32/1بزرگترین نیست

بله بنده خودم مطلع هستم ولي به علت محدود بودن اين مدل ها نام نبردم

f4 حدود 19.2 متر طول دارد که در این مقیاس(32/1) برابر است با 60 سانتیمتر

من حدودي گفتم دوست من

دو شرکت SU 24 در مقیاس 48/1 را سالهاست تولید کرده اند

عكس اول متعلق به شركت ترومپتر هست كه قراره سال 2011 بع بازار بياد و عكس دوم هم يك مدل دست ساز توسط يك مدلر هست.

دوست من لطف كتيد بحث ها رو به تايپيك هواپيماهاي مدل ببريد اينجا تايپكي اموزشي هست و بحث رو منحرف نكنيد :razz:
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط ft »

IRANIANLEV نوشته شده:بله بنده خودم مطلع هستم ولي به علت محدود بودن اين مدل ها نام نبردم

مقیاسهای زبادی را نام نبردیدمثل 100/1 بنده هم اعتراضی نکردم اما تذکر بنده در مورد ذکرکلمه بزرگترین از جانب شما بود

f4 من حدودي گفتم دوست من

تقریب با بیش از 65 درصد خطا؟؟؟؟؟؟ انهم از دانشجوی رشته مهندسی

f4 دوست من لطف كتيد بحث ها رو به تايپيك هواپيماهاي مدل ببريد اينجا تايپكي اموزشي هست و بحث رو منحرف نكنيد

دوست محترم
اموزش کلمه بزرگیه اما اگر بخواهید در مورد ان مثل بقیه مسائل ساده انگارانه برخورد کنید باز هم باید پایبند اصولی باشید
تذکر بنده به شما هم در همین مورد بود

شما می توانستید بهمراه عکس از ماکتهای ساخت خودتان در قسمت هواپیمای ماکت هر بار از اطلاعات و تجربیات خود مطلبی ارائه کنید کسی اعتراضی نداشت خیلی هم استقبال میشد خود بنده اولین کسی بودم که تشکر میکردم. اما وقتی صحبت از تایپک اموزش میکنید باید
1- اطلاعات غلط ارائه نکنید
2-موثق صحبت کنید اگر هم مطلب نتیجه تجربیات خودتان هست اعلام کنید
3-بر کلیه زوایای مسئله مسلط باشید
شما هنوز تفاوت کاتر قلمی ,که برای اعمال نیروی عمودی وافقی است را باکاتر های معمولی که فقط نیروی افقی اعمال میکند را ....
چسبهای متفاوتی در این کار وجود دارد با کاربردهای متفاوت (حداقل5 نوع) گویا اصولا با انها قریبه هستید.

و.....
باور کنيم ما ميتوانيم
Captain I
Captain I
نمایه کاربر
محل اقامت: سلماس
سپاس‌های ارسالی: 1256 بار
سپاس‌های دریافتی: 1595 بار

پست توسط Hadi1001 »

دعوا نکنيد چه فرقي داره 60 سانت يا 100 سانت به جاي اون يادمون بديدخودمون بسازيسم

التماس دعا
دعا مي كنم خدا از تو بگيرد هر آنچه كه خدا را از تو مي گيرد.
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط ft »

هادي آقازاده 2 نوشته شده:دعوا نکنيد چه فرقي داره 60 سانت يا 100 سانت به جاي اون يادمون بديدخودمون بسازيسم

التماس دعا

اشتباه نکن دوسی من
اقای PARVISLIV از دوستان من است که از نزدیک خودش وخانواده اش را می شناسم . ایشان اطلاعات بسیار خوبی در باره ماکت دارند.
فقط خواستم مطالب وارده بدون نقص ارائه شود که از عهده ایشان بخوبی بر میاید. الیته با کمی حوصله بیشتر در موقع نوشتن مطالب . :)
باور کنيم ما ميتوانيم
Junior Poster
Junior Poster
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط IRANIANLEV »

از چه شرکت هايي مدل تهيه کنيم؟

دوستان اين سوالي هست که هيچ کسي نميتواند به اون جواب دهد چون بايد در مورد يک مثلا هواپيماي مشخص بحث شود.البته از نظر تعداد مدلهاي بي نقص شرکت هازگاوا و تاميا در جهان اول هستند ولي باز هم در کلکسيون اين شرکت ها مدل هايي پيدا ميشود که به دليل قديمي بودن قالب و نبود اطلاعات کافي (به هر دليل ) اون مدل مدل خوبي به حساب نمياد .مثلا شرکت هازگاوا سالها پيش و در زماني که جنگنده ميگ-25 جنگنده سري بود اقدام به توليد مدل ميگ-25 بر اساس امار و نقشه هاي ناقص ميگ-25 فراري به زاپن کرد.
اما شرکت کوچک کندور اوکراين که بنده مدلهاي اون رو بسيار زياد به ايران وارد کردم بر اساس نقشه هاي اصلي ميگ-25 3 سال پيش اقدام به توليد ميگ-25 مقياس 1/72 کرد که واقعا از ميگ هازگاوا دقيق تر و زيبا تر هست. بنا بر اين نميتوان گفت تمامي مدل هاي اين شرکت ها در برابر رقباي ديگر بهترند . مثلا جنگنده ا-10 مقياس 1/48 شرکت هابي باس بسيار زيبا تر و دقيق تر از جنگنده ا-10 شرکت تامياست ! ولي اين شرکت اکثر مدلهايشان در دنيا حرف اول رو ميزند.
دوستاني که علاقه مند به کلکسيون جنگنده و هواپيماهاي ايراني دارند بنده ليست مقياس هاي مختلف و بهترين مدل رو برايشان قرار ميدهم که راهنمايي باشد براي خريدشان.البته توجه داشته باشند که مدل هاي خوب قيمت هاي گران تر هم دارند.

مقياس 1/72

F-5A-ITALERI
F-5B-REVELL
F-5E-ITALERI
F-4D-HASEGAWA
F-4E-HASEGAWA
RF-4E-HASEGAWA
F-14A-HASEGAWA
MIG-29A-ITALERI
MIG-29UB -ZVEZDA-ITALERI
SU-24-DRAGON-ZVEZDA
P-3-HASEGAWA
C-130-ITALERI
AN-74-ESTERN EXPRESS
BOING 707 -HELLER

هليکوپترهاي 1/72

AB-212-ITALERI
CH-47 CHINOK-TRUMPETER-ITALERI
AB-205-HASEGAWA-REVELL
AB-206-HELLER

در جعبه یک مدل چه چیزهایی هست؟

وقتی در جعبه یک مدل رو باز میکنید با این قطعه ها رو به رو میشوید :

مدل 1/48 اف-14 شرکت اکادمی:

کابین شفاف هواپیما :
مواظب این قطعه شفاف باشید و اون رو از پلاستیک خود در نیاورید !

و دیکال ها یا همون ارم ها :

و همینطور مواظب این برگه و اون رو به هیچ عنوان خیس نکنید !

وهمچنین یک دفترچه راهنمای ساخت مدل که در اون نقشه رنگ مدل هم یافت میشود.

یک عکس پیدا کردم گفتم براتون بزارم که شاید ربطی به این بخش نداشته باشد ولی همونطور که گفتم یک مدل عالی باید دارای خطوط ریز و فرو رفته باشد-به این مدل اف-8 کروسیدر مقیاس 1/48 هازگاوا خوب دقت کنید :

ادامه دارد............

ادامه دارد..........
ارسال پست

بازگشت به “متفرقه در مورد هوا فضا”