مشاهده من از يک مانور نظامي

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه مباحث مرتبط با متفرقه درباره نیروی هوایی ايران به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: شوراي نظارت, مديران هوافضا

Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
محل اقامت: تهران
سپاس‌های ارسالی: 1197 بار
سپاس‌های دریافتی: 2065 بار
تماس:

مشاهده من از يک مانور نظامي

پست توسط N@VID »

سلام دوستان. حقیقتش ماجرایی برای من پیش اومده که بد ندیدم شما هم در جریان باشید
راستش من به همراه خانواده هفته پیش به کردستان رفته بودیم و در جاده چیزی رو دیدم که هنوز هیجان اون از یادم نرفته. ساعت نزدیکای5:30/5 عصر بود و ما نزدیک سقز. من که به مسایل هوایی خیلی علاقه دارم دایم چشمم به اسمان بود بلکه بتونم چیزی ببینم ( هر چند میدونستم در اون نزدیکی ها پایگاه بزرگی نیست) بعد از چند دقیقه رد سفید رنگی رو که متعلق به یه هواپیما بود در اسمان دیدم. خیلی خوشحال شدم هر چند میدونستم این رد ممکنه توسط هواپیماهای مسافربری هم ایجاد بشه . چون این رد به خاطر بخار اب موجود در هوای خروجی از موتور های هواپیماها ایجاد میشه و در شرایط خاص مثل غروب و طلوع افتاب دیده میشه. به هر حال چشمم رو به اون دوختم و همینجوری بهش نگاه میکردم تا اینکه یه هو متوجه یه چیزی شدم. درست در رو به روی اون هواپیما هواپیمای دیگری قرار داشت که داشت مستقیم به سمت اون هواپیما میرفت. با خودم گفتم شاید هر دوشون مسافربری اند ولی چند لحظه که گذشت مطمئن شدم که این هواپیماها نظامی اند. خیلی جالب بود دو هواپیما مستقیم به سمت هم میرفتند و هر لحظه فاصله شون کمتر میشد تا اینکه رد سفید رنگ هر دو هواپیما به هم برخورد کرد به گونه ای که به نظر رسید به دو هواپیما با هم هم برخورد کردند ولی بعد از چند لحظه دو هواپیما قابل تشخیص شدند از هم دور شدند . چند لحظه بعد هواپیمای دوم دور زد و پشت سر هواپیمای اول به سمت جنوب حرکت کردند. حالا میخام بدونم اسم این مانور چیه؟ و چه پایگاهی بر فراز کردستان گشت زنی میکنه؟
این هم یه عکس از زمانی که هواپیما ها هنوز به هم نرسیده بودند
[External Link Removed for Guests]
مساله دیگه اینه که من از اون روز نزدیکای غروب از پنجره خونه اسمان رو نگاه میکنم و بیشتر مواقع خصوصا زمانی که هوا ابری نیست میبینم دو سه یا چهار تا(در روز های مختلف متفاوت است یا حداقل من بعضی هاشو نمیبینم) از اون رد های سفید رنگ در حالیکه با فاصله کمی از هم حرکت میکنند از سمت شمال غرب تهران به سمت جنوب شرق( شاید به سمت مهراباد) حرکت میکنند.
حالا میخام بدونم ایا ممکنه هواپیماهای مسافربری با فاصله خیلی کم نسبت به هم حرکت کنند؟ یا تنها هواپیماهای نظامی این کار رو انجام میدن
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 3096 بار
سپاس‌های دریافتی: 11996 بار

پست توسط Mil@d »

حوزه عملیاتی کردستان مشترک است و بنا به اقتضائات موجود پایگاههای دوم شکاری تبریز ونوژه همدان بر فراز آن گشت زنی مداوم دارند.

این اتفاقات را من نیز در فروردین 82 هنگام حمله امریکا به عراق به خاطر دارم که جنگنده های نیروی هوایی پروازهای انبوهی را بر فراز خاک خوزستان از پایگاهای دزفول و امیدیه انجام می دادنند.

از علت آن بی خبرم ولی فکر می کنم یک تکنیک خلبانی باشد.

چیزی شبیه تیم آکروباتیک شوالیه های مسکو روسیه با جنگنده های سوخو 30 mkk
  بی  
Captain I
Captain I
نمایه کاربر
محل اقامت: سلماس
سپاس‌های ارسالی: 1256 بار
سپاس‌های دریافتی: 1595 بار

پست توسط Hadi1001 »

احتمالا داشتن داگفايت تمريني انجام مي دادند
دعا مي كنم خدا از تو بگيرد هر آنچه كه خدا را از تو مي گيرد.
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط N@VID »

قطعا داگفايت تمريني بود ولي ميخام بدونم اسم اين مانورشون چي بود؟
زاستي روزانه چند هواپيما بر فراز تهران گشت رزمي دارند؟
-
سپاس‌های دریافتی: 26 بار

پست توسط JSF »

طبق گفتهء darya.salar.milad, عزيز
اين منطقهء هوايي نيز جزو مناطقي هست که پروازهاي تمريني بر فراز آن انجام ميشود.
اگر اين پرنده ها واقعا متعلق به نهاجا باشند.
با توجه به ارتفاع و بخار سفيد رنگ انتهاي پرنده ها مشخص است که ميگ 29 نميباشند و به طور حتم اين پرنده ها از اف 5 هاي پايگاه دوم شکاري تبريز هستند.

اما فراموش نکنيد در مسيرهاي هوايي مسافربري ممکن است دو هواپيماي مسافربري در يک خط مستقيم اما از بالا يا پايين يا کنار يکديگر عبور کنند زيرا نبايد از مسير پروازي منحرف شوند.
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط N@VID »

سلام
jsf گرامي مطمئن ام اون پرنده ها نظامي بودند. اون پرنده ها از فاصله دور مستقيم به سمت هم حرکت ميکردند و حتي يک ذره هم انحراف نداشتند
ولي نکته اي که منو مطمئن ميساخت که اين پرنده ها نظامي اند اين بود که پرنده دوم پس از مانور دور زد و به دنبال پرنده ديگر حرکت کردند. مطمئنا هيچ هواپيماي مسافربري اين کارو نميکنه
در ضمن چيزي که براي من عجيبه مسير پروازيشون بود. اين پرنده ها اول به سمت جنوب حرکت ميکردند ولي بعداز مدتي کم کم به سمت شرق متمايل شدند و کم کم از نظرها پنهان شدند. ايا ممکنه اين هواپيماها متعلق به پايگاه همدان باشند؟
Major I
Major I
نمایه کاربر
سپاس‌های دریافتی: 50 بار

پست توسط لارنس. 7 »

:::P :::P :::P

واقعا مطالبی که میگید و خیالبافی میکنید خنده داره! کدوم مانور؟ کدوم هواپیمای جنگی؟ اینها هواپیماهای مسافربری خارجی هستن که از نوار مرزی غرب عبور میکنن.
اینجا روزی 100 تا در جوار هم یا از روبه روی هم در ارتفاعات مختلف و حتی شب پرواز میکنن. حتی از روی مناطق نظامی هم عبور میکنن( دلیلش رو هم نمیدونم ولی عبور میکنن)

بی خود نظر ندید. هیچ وقت یک هواپیمای نظامی در پایگاه های مربوطه اینقدر از بیسش دور نمیشه!

:::P :L:L :L:L
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط N@VID »

لارنس. 7, عزيز مثل اينکه شرح ماجرا رو نخونديد. جدا از اينکه هواپيما ها درست روبه روي هم حرکت کردند هواپيماي دوم بعد از اينکه از مقابل جنگنده اول رد شد دور زد و در کنار هواپيماي اول قرار گرفت. ميشه بگيد کدوم يک از هواپيماهاي مسافري همچين کاري ميکنند؟
Major I
Major I
نمایه کاربر
سپاس‌های دریافتی: 50 بار

پست توسط لارنس. 7 »

اون یک استثنا بوده همین!
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط N@VID »

بنده هم چون استثنا بود و ميشد تشخيص داد جنگنده است اين موضوع رو بيان کردم وگرنه من هر روز چند تا از رد هاي سفيد رنگ ميبينم
Major I
Major I
سپاس‌های ارسالی: 4044 بار
سپاس‌های دریافتی: 1081 بار

پست توسط Mohammad.Jafar »

quote="navid missle"]سلام
jsf گرامي مطمئن ام اون پرنده ها نظامي بودند. اون پرنده ها از فاصله دور مستقيم به سمت هم حرکت ميکردند و حتي يک ذره هم انحراف نداشتند
ولي نکته اي که منو مطمئن ميساخت که اين پرنده ها نظامي اند اين بود که پرنده دوم پس از مانور دور زد و به دنبال پرنده ديگر حرکت کردند. مطمئنا هيچ هواپيماي مسافربري اين کارو نميکنه
در ضمن چيزي که براي من عجيبه مسير پروازيشون بود. اين پرنده ها اول به سمت جنوب حرکت ميکردند ولي بعداز مدتي کم کم به سمت شرق متمايل شدند و کم کم از نظرها پنهان شدند. ايا ممکنه اين هواپيماها متعلق به پايگاه همدان باشند؟[/quote]
سلام نوید جان
یک سوالی:
آیا هواپیمای دومی که مانور داد از سمت شرق می آمد؟
به احتمال زیاد یک عملیات سوخترسانی بوده.
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط N@VID »

MOHAMMAD JAFAR, عزيز
بله هواپيماي دومي از شرق ميومد. ولي فکر نکنم عمليات سوخت رساني بوده باشه. اخه تا جاييکه من ميتونستم نگاهشون کنم فاصله بينشون بود و در امتداد هم نبودند(بعد از مانور)
ارسال پست

بازگشت به “متفرقه درباره نیروی هوایی”