با درود دوباره به یاران همیشه همراه و جوینده دانش و اطلاعات سنترال کلابز.
راستش روزی که مطالبم درباره نیروی دریایی رو آغاز کردم تصور چنین واکنشی رو از بچه ها نداشتم و فکر می کردم با دو سه مطلب دلشان را می زند و دیگر پیگیری نخواهند کرد چون حدس می زدم افراد مطلع تری در این فروم از من هستند که درست است در حال سکوتند ولی بحث ها را زیز نظر دارند و من نیز با اطلاعات سطحی و گاها غیر معتبر خود چندان کمکی نخواهم کرد.
ولی این علاقه شما مرا در ادامه بررسی ها مصمم تر کرد و تلاش کردم از این به بعد تا مطالبی جامع تر و تخصصی تر و در خور سنترال کلابز ارائه دهم.
دوستان اطلاعات من در زمینه نیروی دریایی بیشتر از هوایی و زمینی است ولی تا آنچا که مباحث جنبه عمومی و غیر تخصصی داشته باشد می خواهم از این به بعد در آن ورود کنم.
مثل همیشه گذری کوتاه و شیرین به تاریخ معاصر می زنم سپس میروم سر اصل مطلب:
واما بوشهر دیار راست قامتان و مردان خدا
امروز می خواهم باز در جنوب بمانیم وشما را به بوشهر این شهر زیبای ساحلی وقلب خلیج فارس ایران ببرم به قول بوشهریا
تویی گنج خلیج فارس ایران جای رئیسعلی و جمله شیران
بوشهر پشینه تاریخی خوبی دارد ولی همگان آن را با رئیسعلی دلواری آن دلاور مرد خطه جنوب که تا آخرین قطره خون همراه با یاران باوفایش در مقابل متجاوزان بریتانیایی ایستاد و جانش را در این را فدای این آب و خاک کرد.
پس از تشکیل نیروی دریایی در زمان رضا خان و خرید چند کشتی مثل ببر و ... که در بعضی نقاط ایران مثل آبادان استقرار یافت و دریا سالار شهید بایندر نیز از نام آوران آن روزها بود و نیز حمله نابرابر شهریور 1320 که به نابودی ارتش ایران و نیز بمباران سنگین شهرها و روستاهای بوسیله جنگنده های انگلیسی و روسی منجر شد و چیزی از ناوها باقی نماند تا اواخر دهه 40 و اوایل 50 نیروی دریایی به خوابی عمیق فرو رفت.
پس از اعطای نقش ژاندارمی خلیج فارس به محمدرضا آریامهر شاهنشاه وقت ایران تقویت سریع و شگفت انگیز نیرو دریایی با خرید ناوشکن ها ناوچه ها -هاورکرافت ها و هلی کوپتر ها و هواپیما های گشت دریایی آغاز شد و بوشهر وآبادان نیز دارای اسکله وپایگاهی مجهز شدند.
پایگاه هوایی بوشهر به عنوان تنها پایگاه هوایی ایران که انتهای باندش به ساحل خلیج فارس ختم می شود به شدت تجهیز شد و فانتوم ها و تامکت های ایرانی در ان استقرار یافتند.پدافند مستحکمی از سیستم هاگ تشکیل شد و بوشهر را سدی غیر قابل نفوذ کرد که حافظ خلیج فارس نام گرفت.
سالها بعد انقلاب شد و فرماندهان پایگاه دریایی و هوایی بوشهر از دجه سرتیپ دوم به بعد یا از کار برکنار شدند و اجبارا بازنشسته شان کردند و یا توسط صادق خلخالی اعدام شدند عده ای نیز به خارج رفتند.
شهریور 59 جنگ آغاز میشود فرمان آماده باش کامل در پایگاه هوایی و دریایی اعلام می شود.خانواده های پرسنل ارتش به تهران و شیراز و اصفهان و شهرهای امن فرستاده می شوند.جلسه در ستاد پایگاه هوایی تشکیل می شود.از تهران دستور بمباران تاسیسات استراتژیک بصره صادر می شود فانتوم ها به هوا می پرند و اهداف را به شدت می کوبند.صدام فرمانده پدافند هوایی بصره را برکنار می کند و عصبانی از پاسخ سریع ایران و گیج و مبهوت که چرا نیروی هوایی را مرده ای بی حرکت فرض نموده بود.
ناوچه های نیروی دریایی از اسکله خارج و به سمت غرب می روند نیری دریایی عراق هراسان عقب نشینی میکند.و...
چند سال بعد جنگ نفتکشها آغاز می شود بمباران خارک و اسکله نفتی ایران به منظور متلاشی کردن اقتصاد نفت زده ایران شدت می یابد.میرحسین موسوی و هاشمی رفسنجانی در جلسه ای با فرماندهان نیروی هوایی و دریایی و نیز سپاه طرح ویژه ای برای حفاظت از خارک میریزند.
تامکت ها بر فراز خارک به پرواز درمی آیند و موشکهای فونیکس دمار از روزگار میگ های عراقی در می آورد.
سامانه هاگ ارتش و توپ های ضدهوایی سپاه نیز چند فروند را سرنگون می کنند تا اینکه عراق دست از خارک می کشد و جنگ به خوزستان بازمی گردد و خلیج فارس آرام می گیرد.
جنگ پایان می یابد.شمخانی فرمانده نیرو می شود چون پاسدار است و سابق دریایی ندارد ارتشی ها چندان روی خوش نشان نمی دهند ولی در مراسم معارفه خود می گوید جوری فرماندهی خواهم کرد که نه قبل از من و نه بعد از من مثل آن را نخواهید یافت.
شمخانی کارخانجات سپاه را در بوشهر فعال می کند و شناور سازی در بوشهر آغاز می شود.
شمخانی می رود -متاج می آید او نیز پاسدار بوده است ولی به نیروی دریایی مامور می شود-تا اینکه در سال 84 دریادار کوچکی به فرماندهی منصوب می شود او نیز در توسعه نیرو زحمات فراوان میکشد تا اینکه در سال 86 دریادار حبیب الله سیاری که از جانبازان پرافتخار ارتش و از تفنگداران آزادساز خرمشهر بوده است و ده ها ترکش بر بدنش هنوز یادگار دوران جبهه است به فرماندهی منصوب می شود.
دوران جدید نیروی دریایی اغاز می شود و ارتش آرام آرام با بوشهر وداع می کند وبه سوی ماموریت جدید در دریای عمان و اقیانوس هند می شتابد.
سپاه کار جدید خود در بوشهر را با تاسیس چندین سایت موشکی ساحل به دریا و شناور های تندرو موشک انداز اغاز میکند.هراس بر دل فرمانده ناوگان پنجم امریکا در بحرین می افتد و از اینکه خلیج فارس به سپاه واگدار شده است نگران می شود.می گوید سپاه بسیر خشک در مکالمات دریایی صحبت می کند و بسیار قاطع است.
پایگاه هوایی بیشتر تجهیز می شود و پدافند هوایی بوشهر تقویت می شود و بر اساس گفته تلویزیون المنار سیستم اس 300 و تور ام 1 در آن نصب میشود و ایرانیها به روسیه جهت اموزش اعزام می شوند.
چندین پرنده جاسوسی توسط پدافند سرنگون میشود که نشان از هوشیاری انان دارد.
استعداد نیروی زمینی در استان ضعیف است.سرلشکر جعفری فرمان تشکیل سپاه امام صادق استان بوشهر با چند ده هزار نیروی اموزش دیده را می دهد.یادمان نرود آموزشهای که جدیدا به گردان های عاشورای بسیج داده می شود بسیار سطحش بالاست و این نیرو را کاملا به یک نیروی جنگی کارامد نزدیک کرده است.
پایگاه دریایی بوشهر:
همانطور که در بالا گفتم پایگاه بوشهر به سپاه تحویل شد البته تعدادی ارتش همیشه انجا باقی می مانند و به ماموریت های سپاه کمک خواهند کرد.هودونگ ها عاشورا ها ذوالجناح ها سی 14 ها کمان ها باورها و موشک اندازهای رعد نور و کوثر دژ مستحکمی به شمار می روند.الیته در گزارش موسسه خاور نزدیک تمریکا امده است همگس استتار شده اند و قابل دیدن نیستند.
اسکله ارتش در شمال شبه جزیره بوشهر است و اسله سپاه در جنوب ان
پایگاه هوایی نیز در غرب بوشهر است و بیار بزرگ و قدرتمند است.
پدافند هوایی نیز در اطراف نیروگاه اتمی بسیار قوی و دارای سیستم چند لایه است.
راستی تا یادم نرفته یکم هم درباره عسلویه بگم شاید تا حالا جایی نشنیده باشید.
دوستان عسلویه تا 10 سال پیش برهوتی بی آب علف و بسیار گرم تفتیده بود در منتهی الیه شرقی استان بوشهر باچند هزار نفر جمعیت فقیر با آغاز به کار میدان مشترک گازی پارس جنوبی وسودجویی قطر در برداشت بیش از از حد از ان ایران به سرعت ساخت تاسیسات پالایشی و صادراتی را در عسلویه آغاز کرد و بیش از 100 هزار نفر به ان مهاجرت کردند و دلیل اصلی ساخت آن در عسلویه امنیتی بود.زیرا اگر عسلویه رفته باشید این منطقه محصور بین آب و کوه است و تمامی تاسیسات آن طی قراردادی با قرارگاه خاتم در حال تجهیز به سیستم پدافند غیر عامل هستند.
خطر بمباران عسلویه برای فلج کردن اقتصاد ایران محتمل است.به همین دلیل سیستم پدافندی خوبی در آن نصب شده است و پایگاه دریایی ثارللاه سپاه حفاظت از آبهای آن را بر عهده دارد.
طبق معمول همیشه نقل قول کنید ولی منبع را ذکر کنید.
نظر یادتان نرود.راستشو بگم . نظر بدهید من را دلگرم میکنید نظر ندهید دلسرد میشوم.چون دوست دارم تاپیک کامل و جامعی از آب دربیاید
یا علی موفق باشید.به امید رفع فیل تر سی سی عزیز.
بررسی جامع نیروهای مسلح مستقر در استان بوشهر
مدیران انجمن: شوراي نظارت, مديران هوافضا

- سپاسهای ارسالی: 3096 بار
- سپاسهای دریافتی: 11996 بار
چند عکس از بوشهر
شبه جزیره بوشهر
[External Link Removed for Guests]
اسکله پایگاه دوم دریایی ارتش
اسکله منطقه دوم دریایی سپاه
پایگاه شکاری بوشهر