فوکر 100 در خدمت ناوگان هواپیمایی ایران

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه مباحث مرتبط با هواپيماهاي غير نظامي به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: CAPTAIN PILOT, شوراي نظارت, مديران هوافضا

Colonel II
Colonel II
محل اقامت: زیر آسمون خدا
سپاس‌های دریافتی: 407 بار
تماس:

فوکر 100 در خدمت ناوگان هواپیمایی ایران

پست توسط آرمان »

فوکر 100، در خدمت ناوگان هوایی ایران نویسنده: آرمان

هواپیماهای فوکر از جمله هواپیماهای مسافربری هستند که پس از تحریم آمریکا پس خرید برخی انواع دیگر روسی خریداری شدند. در این میان، هواپیمای فوکر صد روزانه در خطوط هوایی ایران بسیار دیده شده و به دلیل هزینه کم و ویژگی های مناسب، در خدمت خطوط هوایی ایران است.

هواپیمای فوکر 100 ایران ایر
تصویر

این هواپیمای مسافربری بزرگترین محصول کارخانه فوکر است که بنا بر اساس نامش نیز دارای صد صندلی برای مسافران است. این هواپیما، تقریباً بر اساس طراحی هواپیماهای دیگر کمپانی فوکر شکل گرفته اما دارای ویژگی های برتر و مدرنیزه شده و همچنین دارای گنجایش و طول بیشتری نیز هست. کارخانه فوکر در سال 1983 اعلام نمود که همزمان با تولید هواپیمای فوکر 50 که یک هواپیمای کم مصرف توربوپراپ است، در حال طراحی هواپیمای مسافربری متوسطی برای خطوط هوایی منطقه ای است. بدنه این هواپیما بر پایه بدنه هواپیمای قدیمی تر فوکر 28 طراحی شده اما تفاوت محسوس آنها در طول بدنه بیشتر هواپیمای نمونه فوکر صد به خوبی هویدا است.

همچنین از تفاوت های دیگر هواپیمای فوکر صد با نمونه قدیمی تر فوکر 28 می توان به ظرفیت آنان اشاره نمود که در نمونه ی قدیمی تر، حداکثر قابلیت حمل 85 مسافر وجود داشت در حالی که در فوکر صد حداکثر قابلیت حمل 122 نفر مسافر نیز وجود دارد. همچنین هواپیمای فوکر صد از موتورهای مرغوب توربوفن ساخت رولزرویس با کشش حداکثر 13.000 پوند بهره می برد که به آن توانایی های خاصی بخشیده است. این هواپیما همچنین به وسیله سیستم نوین کابین شیشه ای که در آن اطلاعات پروازی که قبلاً بر روی آلات پرواز عقربه ای و آنالوگ نمایش می یافتند، بر روی صفحه های دیجیتالی ال سی دی به شکلی پر نور در شب ها و خوانا نقش می بندند.

نخستین پرواز این هواپیما به 30 نوامبر 1986 بازگشته و گواهینامه پروازی خود را یک سال بعد دریافت داشت. همچنین اولین مشتری این هواپیما خطوط هوایی سویس ایر بود که تعدادی از این هواپیمای نوین و اقتصادی را در سال 1988 تحویل گرفت. این هواپیما دارای مدل های گوناگونی از جمله مدل QC است که در حقیقت مدل قابل تعویض از مسافربری به باربری به صورت سریع و در کوتاه ترین زمان می باشد. همچنین مدل اکسکیوتیو جت که نمونه ای با امکانات ویژه ی اشرافی مخصوص حمل رهبران کشورهای مختلف است نیز تولید شد. این هواپیما دارای سرعت کروز اقتصادی 845 کیلومتر بر ساعت است که این مقدار در پرواز های دوربرد به منظور کاهش مصرف سوخت به 737 کیلومتر در ساعت کاهش می یابد.

همچنین وزن خالی این هواپیما با تمام تجهیزات به حدود 28 تن رسیده و دارای حداکثر وزن برخاست 43 تن می باشد. همچنین طول دوسر بال این هواپیمای متوسط حدود 28 متر و طول خود هواپیما تقریباً به 35 متر می رسد. همچنین موتورهای این هواپیما به جای قرار گرفتن در زیر بال ها، برای بهبود ویژگی های آیرودینامیکی مانند کاهش پسا، به قسمت انتها و دم هواپیما انتقال یافته اند که از این لحاظ، این هواپیمای مسافربری را می توان یک هواپیمای هیوی تیل یا دم سنگین نامید. از این هواپیما تعداد 300 فروند به وسیله خطوط هوایی مختلف از جمله چندی از خطوط هوایی ایران مانند خطوط هوایی آسمان، سفارش داده شد که تا سال 1996، یعنی سال منحل شدن شرکت فوکر، تعداد 288 فروند از این هواپیماهای مسافربری تولید و تحویل گردید.
Major I
Major I
نمایه کاربر
محل اقامت: بغل خونه همسايمون
سپاس‌های ارسالی: 1 بار
سپاس‌های دریافتی: 31 بار
تماس:

پست توسط arian »

اقا ارمان ضمن تشكر از مطلب جالبي كه اشاره كردين
ولي مردم ما امنيت هواپيما رو ميخوان
تا حالا به معني کلمه مادر دقت کردي
Colonel II
Colonel II
تماس:

پست توسط آرمان »

آريان جان ضمن تشکر از شما بايد بگم هواپيماي فوکر 100 هواپيماييست
بسيار ايمن تر از بوئينگ هاي 707 و 727 چهل سال پيش. بالاخره حتي اگر
اين هواپيما خيلي در بورس نباشه اما اين دليل بر بدي هواپيما نيست. اين
هواپيما هواپيماي نسبتاً خوبي براي خطوط ارزان قيمت داخلي است. :-)
Captain
Captain
سپاس‌های ارسالی: 48 بار
سپاس‌های دریافتی: 503 بار
تماس:

پست توسط Capello »

ممنون آرمان عزيز...
الان 12 فروند در هما (EP-IDA,EP-IDB,EP-IDD,EP-IDF,EP-IDG,EP-CFD,EP-CFE,EP-CFH,EP-CFI,EP-CFJ,EP-CFK,EP-CFL)
و 12 فروند در آسمان(EP-ASG,EP-ASH,EP-ASI,EP-ASJ,EP-ASK,EP-ASL,EP-ASM,EP-ASO,EP-ASP,EP-ASQ,EP-ASR,EP-AST)
در حال پروازند... :D
[External Link Removed for Guests]

Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 4507 بار
سپاس‌های دریافتی: 4337 بار
تماس:

پست توسط Reza6662 »

Capello,
سلام دوست من
من برکوت هستم، يادت که هست. :o
خيلي از ديدنت تو اين فروم خوشحالم. :) :(
راستي من فوکر100 سوار شدم و بايد بگم هواپيماي زيبا و نرمي هست.
خيلي نرم فرود مياد و صداي موتورهاش آزاردهنده نيست.
Colonel II
Colonel II
تماس:

پست توسط آرمان »

کاپلو جان از اطلاعاتي که دادي ممنون. خوشحال کننده
است که اين هواپيما به تعداد حالا نسبتاً زياد در خدمت
هست. تا ببينيم بعد چه مي شود.
New Member
سپاس‌های دریافتی: 1 بار

پست توسط amin abouzar »

سلام

بگوييم کشور ما فقط مي تواند فوکر بگيرد
چرا کشور ما با اين همه سر مايه بايد اين تور باشد
ضريب امنيت در پرواز هاي ما چقدر است
لطفا شما بگويد؟
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 4507 بار
سپاس‌های دریافتی: 4337 بار
تماس:

پست توسط Reza6662 »

amin abouzar,
دوست عزيز؛ ضمن خوش آمد به شما، بايد عرض کنم که کشور ما مورد تحريم فروش قطعات ساخت آمريکاست و از اين رو براي نوسازي ناوگان هواپيماهاي مسافربري خود نمي تواند از توليداتي که حداقل 10 درصد قطعاتشان آمريکايي باشد استفاده کند. بنابراين خريد بوئينگ و ايرباس براي ايران منتفي است.
ضمنن فوکر100 هواپيماي بسيار خوبي براي فواصل کوتاه و متوسط است و ايمني خوبي نيز نسبت به هواپيماهاي روسي دارد. :( :)
New Member
سپاس‌های دریافتی: 1 بار

پست توسط amin abouzar »

بابا ضریب امنیت حرف اول را در تمام شرکت ها حرف اول می زند؟
ما هزاران فوکر داشته باشیم ولی
پراوزهای خارجی ما چه می شود
ما در کنار فوکرباید بویینگ وایرباس را نیز داشته باشیم؟
Captain
Captain
نمایه کاربر
محل اقامت: تهران
سپاس‌های ارسالی: 42 بار
سپاس‌های دریافتی: 99 بار
تماس:

پست توسط mach1 »

سلام
Reza6662 ولی آقا رضا من که سوار شدم رفتم بندعباس مغرمو آورد تو دهنم :-) کجاش نرم بود
ولی 727 یه چیز دیگس بعد از 40 سال عنوز مثل روز اولش نرم و بی سروصداهست :smile:
New Member
محل اقامت: ايران تهران شهرک غرب

پست توسط سروش نافعي »

آرمانسلام آرمان جان من از شما 2 سوال دارم
1- من ميخواهم خلباني بخونم اما ÷ول ندارم چگونه ميتوانم بصورت دولتي بخونمئدر ضمن 30 ساله هستم.
2- در مورد simulator 2004 اموزش دهد خ بودي در سايت هوانوردي اير ÷س چرا ادامه نداديش؟
Major
Major
محل اقامت: www.aerospacetalk.ir
سپاس‌های دریافتی: 37 بار
تماس:

پست توسط Tomcattter »

نه کشور ما فقط فوکر نمیگیرد بلکه هر هواپیمایی بخواهد خریداری میکند
با توجه به اینکه افراد زالو تقریبا از سیستم هواپیمایی تخلیه شدن همون هواپیماهایی رو که با وجود تحریم مییشه خرید رو هم نمیخریدن و میرفتن هواپیماهای فوکر 100 با قیمت 3 تا 4 میلیون دلار رو با 15 تا بیست میلیون دلار میخریدن از سیسستم خارج شدن و افرادی متعهد و متخصص وارد این سیستم شدن و شما در چند ماه آینده با سورپریزهای بسیار خوشحال کننده ای روبرو خواهید شد :)
براي غلبه بر ظلمت كافي است چراغ روشن كنيم ، چون نمي توان ظلمت را روشن كرد .
سایت مرجع هوانوردی و هوافضای پارسی
وبلاگ من
ارسال پست

بازگشت به “هواپيماهاي غير نظامي”