**(( بیگانه ))** معرفی یکی از عجیب ترین حشرات دنیا

در اين بخش مي‌توانيد در مورد زيست شناسي و بيولوژي به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, شوراي نظارت

ارسال پست
Major
Major
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 80 بار
سپاس‌های دریافتی: 238 بار

**(( بیگانه ))** معرفی یکی از عجیب ترین حشرات دنیا

پست توسط samanrossonero »

با سلام.
قبل از شروع مطلب اصلی با توجه به چندش آور و تکان دهنده بودن برخی تصاویر از دوستان خوبم تقاضا دارم در صورتی که تحمل دیدن تصاویر رو ندارن سریع رد شن و نگاه نکنن.
اگر دیدن لعنت به من نفرستن.
به عنوان یک زیست شناس که تشریح و نخاعی کردن خیلی از حیوانات رو انجام دادم دیدن این تصاویر برای خودم کمی ناراحت کننده بود.

شاید بیشتر شما فیلمهای تخیلی مربوط به حمله بیگانگان فضایی به زمین را دیده باشید . صحنه های خروج یک بیگانه کوچک تازه متولد شده از شکم یا مغز انسانهای نگون بخت شاید یکی از نقاط مشترک تمامی این فیلمها باشد .اما جدای از تخیلی بودن این گونه فیلمها , پرورش لارو بسیاری از حشرات در بدن یک میزبان و خروج جانور بالغ از اندامهای آن امری عادی در طبیعت است که همه روزه در حال وقوع است و حتی در برخی مواقع انسان نیز میزبان این مهمان ناخوانده خواهد بود ! .

آلودگی بافتهای بدن جانور زنده به لارو حشرات را میاسیس ( Myiasis) می مانند . میاسیس بیشتر در بین احشام و در معدودی موارد در انسان بروز می کند . برخی از حشرات راسته دوبالان ( Dipetra) بویژه خانواده مگسها (Oestridae) باعث بروز میاسیس در جانوران می شوند و از این خانواده نیز دو گونه مگس به نام تورسالو (Dermatobia hominis ) و مگس تومبو(Cordylobia anthrophaga) عامل میاسیس انسانی هستند .

تصویر
تصویر ترسالو
تصویر

تصویر

تصویر
آسیب ناشی از تخم ریزی Dermatobia hominis

بخش اول- چشمها را باید شست ؟!

کودک 5ساله هندوراسی با چشم قرمز به خانه بازگشت ! , والدین کودک به تصور اینکه گرد و خاک وارد چشم طفل شده است چشم او را شستشو دادند . چند روز بعد هیچ علامتی از بهبودی در چشم کودک مشاهده نشد و پلک پایین نیز شروع به تورم کرد . پس از چند هفته تورم پلک پایین به حدی رسید که چشم راست کودک تقریبا بسته شد و در نهایت چاره ای جز مراجعه به پزشک نبود !. پزشکان در ابتدا تورم پلک را رشد توموری بد خیم تشخیص دادند اما در بررسی های بعدی میاسیس در بافت پلک مورد تائید قرار گرفت و پس از یک جراحی ساده لارو تورسالو از پلک پایین خارج شد .

تصویر

تصویر

اما به راستی لارو تورسالو چگونه وارد چشم کودک شده بود ؟ آیا گرد و خاک حاوی تخم این گونه مگس بوده و با ورود به چشم , میاسیس را بوجود آورده است؟

جواب منفی است ! مگس تورسالو به دو طریق انسان را آلوده می کند : در حالت اول که شایع تر است , مگس ماده به شکار یک حشره دو بال کوچک مانند پشه می پردازد و بدون اینکه به پشه آسیبی برساند , تخمهای خود را که در چند روز در حفره شکمی خود نگه داری کرده و درحال تبدیل شدن به لارو هستند را بروی بدن پشه قرار داده و آنرا مجددا رها میکند . پشه برای تغذیه خود بدن انسان را مورد حمله قرار می دهد در این هنگام لاروهای از تخم در آمده مگس تورسالو, از بدن پشه جدا شده و از محل نیش پشه وارد بدن انسان می شوند . در حالت دوم که به ندرت اتفاق می افتد , مگس ماده تخمهای خود را به صورت مستقیم در زخمها و جراحاتی که بر روی بدن انسان بوجود آمده می گذارد . چشم کودک نیز به یکی از این دو طریق آلوده شده است . لارو تورسلا پس از قرار گرفتن بروی سطح پوست به لایه های زیر پوستی نفوذ کرده و تبدیل به لارو می شود و مراحل دگردیسی را در زیر پوست و با تغذیه از مویرگهای خونی این ناحیه در مدت 6تا8 هفته به پایان می رساند در پایان هفته هشتم لاروها که در حال شفیره شدن هستند , پوست میزبان را سوراخ کرده و شفیره ها از آن خارج می شوند و بروی زمین می افتند و در همان جا آخرین مرحله دگردیسی را پشت سر گذاشته و تبدیل به مگس تورسالو بالغ می شوند .

مگس تورسالو پراکندگی کمی داشته و تنها درمناطقی از آمریکای جنوبی و مرکزی و برخی قسمتهای آمریکای شمالی یافت می شود. نکته مهم در باره لارو تورسالو (Dermatobia hominis ) اینست که لارو , نوعی آنتی بیوتیک در محل تغذیه خود ترشح می کند, به همین جهت بافت تحت میاسیس میزبان از عفونتهای باکتریایی و قارچی در امان خواهد بود و این محیط کاملا استریل می ماند به همین جهت پس از خروج لارو از بافتها محل زخمها سریعا بهبود میابد .

تصویر
لارو Cordylobia anthrophaga

تصویر

تصویر
لارو Dermatobia hominis

شکل1. چرخه زندگی Dermatobia hominis .

تصویر
دوستان در تصویر به جای گاو می توان انسان یا گونه های متفاوتی از پستانداران را در نظر گرفت

بخش دوم – رابطه میاسیس و اطو !

زن اهل نیجریه با تاولهای دردناک در ناحیه پستان راست به پزشک مراجعه کرد . پزشکان با بررسی تاولها میاسیس پستان را تایید کردند و با جراحی لاروهای مگس تومبو عامل میاسیس را خارج ساختند.

تصویر

تصویر

تصویر

تصویر
تصاویری از آسیب به پستان توسط لارو Cordylobia anthrophaga

آیا لارو مگس تومبو(Cordylobia anthrophaga) نیز از طریق نیش پشه وارد بافت پستان شده بود؟

جواب منفی است ! مگس تومبو برخلاف تورسالو از حشرات واسط مانند پشه برای آلودگی میزبان استفاده نمی کند بلکه شیوه جالبتری را برگزیده است ! مگس تومبو در لباسهای مرطوبی که در بیرون خانه و زیر افتاب پهن شده اند تخم ریزی می کند و انسان, بدون آگاهی از این امر, به راحتی خود را در معرض لارو این حشره قرار می دهد . اما نکته مهم اینست که تخم این حشره به گرما حساس بوده و با اطو کشیدن لباسها از بین می رود . سیکل زندگی مگس تومبو بسیار شبیه به تورسالو بوده و حشره در هنگام شفیرگی از بافت خارج شده و بیرون بدن میزبان به مگس بالغ تبدیل می شود. لارو تومبو هم مواد آنتی بیوتیک ترشح می کند و موضع تحت میاسیس را استریل می کند که باعث بهبودی سریع زخمها پس از خروج لارو می شود . مگس تومبو مانند تورسولا پراکندگی کمی داشته و در شرق و مرکز آفریقا یافت می شود .

محل نیش حشرات که مشکوک به ورود لارو تورسالو است را با الکل می توان ضد عفونی کرد , الکل باعث از بین رفتن لارو حشره که هنوز در بخشهای سطحی پوست است می شود .

لارو تورسولا و تومبو واجد قلابهای ریزی در اطراف بدن خود هستند که با آن به موضع خود به سختی متصل می شوند. در هنگام جراحی و خروج لارو اگر لارو به صورت زنده از بافت بیرون کشیده شود امکان دارد قسمتهایی از بدن لارو در بافت باقی بماند و چون قسمتهای مرده لارو دیگر قادر به تولید آنتی بیوتیک نیستند , کم کم باعث عفونت دراین مناطق می شوند . به همین جهت لارو را در مجاورت وازلین یا برخی مواد نفتی دیگر قرار می دهند , در این حالت منافذ تنفسی حشره مسدود شده و حشره میمیرد وقلابهای از مواضع خود رها می شوند البته در این حالت نیز احتمال اینکه برخی از قلابهای از بافت آلوده خارج نشوند وجود دارد و به همین دلیل بهترین شیوه اینست که تا 8 هفته از این مهمان ناخوانده پذیرایی کنیم و اجازه بدهیم که لارو به طور طبیعی از بدن خارج شود که در این صورت هیچگونه عفونتی بروز نخواهد کرد.

بخش سوم – میاسیس جعلی !

میاسیس سوژه خوبی برای ایجاد تصاویر ترسناک از حمله لاروها به انسانها هستند . یکی از جالبترین این تصاویر که با مهارت مونتاژ شده است را می توانید در اینجا ببینید ! در این تصویر لاروهای در حجره های متعددی به صورت کندوی زنبور جمع شده اند اما جالب است بدانید که اینها لارو حشرات نیستند بلکه مونتاژی هنرمندانه از غلاف دانه های گیاه پسته آبی(نوعی نیلوفرآبی) بروی پستان است.

با تشکر از توجه شما.
سامان...
:razz: :razz: :razz:
(( خدا دوست دارد آن لب که ببوسد نه آن لب که از ترس دوزخ بپوسد

خدا دوست دارد من و تو بخندیم نه در جاهلیت بپوسیم بگندیم ))

تصویر تصویر تصویر
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 3096 بار
سپاس‌های دریافتی: 11996 بار

پست توسط Mil@d »

واقعا زيبا و عالي بود البته ديدن اين عکسها براي هر کسي راحت نيست و همگان قادر به ديدن اين جور تصاوير نيستند.

ولي خوشبختانه لا اقل محل زندگي من از اينگونه بيماريهاي تهوع آور عاري است...شايد اگر روزي به سفري در آفريقا بروم قبلش چک کنم و ببينم نظافت ان منطقه و بهداشتش در چه حدي است.

واقعا در برخي مناطق دنيا چه اتفاقات تاسف باري مي افتد.بدترين عکس براي من آن کرمي بود که از چشم بيرون آمد :-O

مرسي سامان جان.
  بی  
Major
Major
نمایه کاربر

سلام ميلاد جان.
خوشحالم که خوشت اومد.
البته بدترين تصوير براي من تصوير سوم پستان و همچنين دهان پر از کرم مرد بي نوا بود.
باور کن به زور غذا مي خورم از وقتي اين عکسهارو ديدم.

تصویر تصویر تصویر
Captain I
Captain I
نمایه کاربر
محل اقامت: God Knowz
سپاس‌های ارسالی: 212 بار
سپاس‌های دریافتی: 225 بار
تماس:

پست توسط Justice »

samanrossonero

کدام یک از تصاویر دهان مرد بی نوا است ؟ :grin:
تصویر
Captain
Captain
نمایه کاربر
محل اقامت: Victoria, Australia
سپاس‌های ارسالی: 6778 بار
سپاس‌های دریافتی: 2887 بار

پست توسط noora »

ديدن اينگونه تصاوير هم خوبه و هم بد خوب از این جهت که هم به اطلاعات آدم اضافه ميشه هم ميفهمه توي ديگر جاهاي دنيا چه خبره و بد بودنش از اين جهت که روح ادم با ديدن اين تصاوير آزرده ميشه حداقل که براي من اينطوري بود :sad:
هرچه مردم نا آگاه تر بمانند زمان درک این نکته که ثروت خودشان به خودشان هدیه شده طولانی تر خواهد بود
Major
Major
نمایه کاربر

Justice عزیز تصویر مخدوش شده.
این تصویر رو عرض کردم.

تصویر

noora عزیز واقعآ متاسفم.
من در ابتدای مطلب تذکر دادم.
باز هم شرمنده ام.

تصویر تصویر تصویر
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 3096 بار
سپاس‌های دریافتی: 11996 بار

پست توسط Mil@d »

دوستان اتفاقا با ديدن اين چيزها بايد به شزايط نسبت مناسب بهداشتي کشور افتخار کرد...

خوشبختانه لا اقل من تا بحال مورد حي و حاضري از اين چيزها نديده ام...

سامان اتفاقا کار خوبي کردي...انسان اين چيزها را ببيند پي به ارزش سلامتي مي برد.

باز هم منتظر اين سبک مطالب هستم.لا اقل من با اين چيزها حالم بد نمي شود چون صحنه هاي بد در زندگيم زياد ديده ام و محکم شده ام(جان کندن موتور سوار---خونريزي مغزي---قطع دست و پا در تصادف--- و بيش از 30 جسد و حضور چندباره در مردشور خانه و سرد خانه با اجسادي واقعا :-O )

به هر هر حال صحبت بسيار است و اميدوارم اينگونه چيزها را در جهان ديگر نبينيم.

سامان منتظر بعدي هستيم.
  بی  
Major
Major
نمایه کاربر

با میلاد کاملآ موافقم.
اگر در ایران همچین مگسی وجود داشته باشه حداکثر تا 6 ماه به مرز نابودی می رسوننش و با استفاده از روش های علمی و به کاربردن توانایی زیست شناسان و پژوهشگران به سریع ترین روش ممکن از بین می برنش اما در آفریقا فقر فرهنگی و علمی و اقتصادی بیداد می کنه و اینگونه آفات و انگلها حتی باعث مرگ بسیاری میشن.
البته نابود کردن این حشره سخت هست اونم تو جنگلهای آفریقا اما باید راهی وجود داشته باشه (مثل کرم یا قطره ای چیزی) که از گزیده شدن توسط این مگس انسان رو حفظ کنه.

تصویر تصویر تصویر
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
محل اقامت: کرج پلاک 43!
سپاس‌های ارسالی: 6717 بار
سپاس‌های دریافتی: 12105 بار
تماس:

پست توسط Mohammad 1985 »

بابا يه زره تحمل داشته باشيد ! اين عکسها همچين هم بد نيست! که ميگيد تهوع آور هست يا نمي تونيد غذا بخورديد !
به همه سياستمداران مشکوک باش.
جکسون براون
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
محل اقامت: کرج پلاک 43!
سپاس‌های ارسالی: 6717 بار
سپاس‌های دریافتی: 12105 بار
تماس:

پست توسط Mohammad 1985 »

راستی سیستم ایمنی بدن قادر به دفاع یا شناسایی این لاروها نیست؟
به همه سياستمداران مشکوک باش.
جکسون براون
Major
Major
نمایه کاربر

با سلام.
سيستم دفاعي بدن قادر به مقابله مناسب با اين لاروها نیست اما سيستم دفاعي بدن توانايي زيادي در از بين بردن آلودگي هاي ميکروبي رو داره اما بايد توجه داشت که اين لاروها حداکثر سازش رو براي زندگي درون بدن بدست آوردن...

تصویر تصویر تصویر
ارسال پست

بازگشت به “زيست شناسي”