N@VID, عزیز چون دید از بالاست به نظر میرسه اون نقاط تیز به بالا و جلوی عرشه متصل است ولی حقیقت اینه که اون نقاط
تیز زیر عرشه ودر تماس با ابه
اینم عکسش .

چیز دیگه:این چیزایی رو که میگم تجسم کن: شما بر روی زمین ایستاده اید و از رو به رو به ناو نگاه میکنید.حالا به سطح تماس شناور با اب توجه کنید. خب در این حالت این ناو مانند ناو های دیگر نیست و در بدنه ی ان فرو رفتگی ها و برامدگی هایی دیده میشه. با توجه به اینکه این ناهمواری ها باعث ایجاد نیروی "پسا" زیادی میشود چه فکری به حال ان کرده .
من در تکمیل گفته هام در بالا گفتم که شما فقط عرشه ناو را مشاهده میکنید . (قسمتهای خاکستری رنگ )
ان فرو رفتگیها در واقع چندین متر با زیر ناو فاصله دارند .
این عکس در پاسخ به سوالتان.

یه چیز دیگه: تو طرحت جایی برای زیر دریایی گذاشتی. این زیردریایی ها در چه کلاسی هستند؟ چون اگه در کلاسی مثل کیلو کلاس باشند طول ناو بسیار بسیار بزرگ میشه(در حد چند صد متر)
این زیر دریایی ها در حدود 10 الی 12 متر طول دارند و حد اکثر یک سرنشین دارند .
قدرت عملیاتی اونها تا شعاع 50 کیلومتر است وبرای کارهای تعمیراتی ,تجسسی,مین روبی و مین گذاری به کار میره و مقیاس کوچکی دارند.
از این نوع زیر دریایی در صنایع دفاع و صنایع نفت هم اکنون تولید میشود .
من فکر میکنم ساخت این نوع ناو برای نیروهای نظامی اصلا کاری نداره .
ما خیلی زیاد به این نوع ناو نیاز مندیم چون وقت اون رسیده که در ابهای بین المللی حضور داشته باشیم.
چون این ناو چند کاره طراحی شده بنابراین ساخت اون مقروم به صرفه است .
در ضمن ما نباید منتظر باشیم غربی ها برای ما طراحی کنند . چرا ما پیشتاز نباشیم ؟
من فکرمیکنم اگر ما 20 فروند از این ناوها رو داشته باشیم امنیت دریایی جنوب کشور تا سی سال اینده تضمین شده است .
و اگر 50 فروند از این ناوها رو داشته باشیم امریکا به خودش جرات نمیده از خلیج مکزیک جلو تر بیاد.
با محدود کردن ساخت بعضی از ناو های مزخرف هزینه ساخت این ناوها به راحتی تامین میشه و نیازی به افزایش بودجه نظامی نیست چون این کار همه اونارو انجام میده.
بازم سوال بپرسید . من همواره جوابگو هستم. منتظر طرحهای جدیدم باشید.

چون یکی از علتهای اینکه ناوشکن جماران با مشکل مواجه بود همین مسئله موتور بود که بحمدالله حل شد و فقط منتظر مراسم افتتاح رسمی آن هستیم.