بحث درباره فرهنگ پارسی

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه‌ي مباحث مرتبط با تاريخ ايران به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, شوراي نظارت

ارسال پست
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 5879 بار
سپاس‌های دریافتی: 12411 بار
تماس:

بحث درباره فرهنگ پارسی

پست توسط Solver »

, جان
درود
جناب میم مثل ابو علی
مشکل برخی پارسی یا از این گونه واژه نیست.مشکل آنها ایران و فرهنگ ایرانیست.مشکل آنها زنده شدن واژه های پارسی از لابلای قرون تاریکی است که ..........
اکنون برخی برآنند تا به هر نحو که شده دشمنی خود را با فرهنگمان نشان دهند.برخی نیز با ریشه یابی برخی واژه های پارسی (که البته این کار را تحت لوای ایران دوستی انجام میدهند) [نمیدونم چرا اینقدر احساس میکنم که قلمتان شبیه قلم پورپیرار است]
بنده به دلیل اینکه مدتی ترک شناسی مطالعه میکردم ،به زبانهای ترکی آذربایجان،ترکی ترکمنی،ترکی استانبولی،و کمی ازبکی آشنا هستم. ولی اینکه فرموده بودید پارس و پارسی معادل فارس و فارسی در زبان ترکها است ،برایم خنده آوراست. (در ترکی استانبولی pers.persler میگویند)
بنده به دلایلی مایل به ادامه بحث نیستم ولی حاضرم با جنابعالی به بحث بنشینم ،مخصوصا در رابطه با واژه سپاس که شما به دلیل شباهت به واژه روسی ............
البته اینگونه شباهتها در زبانهای هندواروپایی منطقی است ولی دلیل بر آنچه شما میگویید نیست.

اینکه مشکل برخی فرهنگ ایرانیست، با سر زدن به همان وبلاگ معرفی شده (تمدن فارس - Persian Civilization) در خواهید یافت بنده از این دسته نیستم، انتظار داشتم به عنوان طرف بحث حداقل بازدیدی سطحی از وبلاگ می داشتید، که نظر شما روشنگر آن است که توجهی نداشتید.

اگر شما و هر کس دیگری ریشه یابی علمی و تحقیقات و مطالعه، از جمله زحمت فراگیری زبان های مختلف، تحقیق درباره ریشه زبان ها و قواعد دستوریشان را دشمنی با فرهنگتان (شان) می دانید، بنده را دشمن این فرهنگ بدانید.

در مورد ابراز نظرتان نسبت به تشابه من و ناصر پورپیرا، روشن شد که یا چندان با دقت به مطالعه مطالب بیان شده من نپرداخته اید یا آنکه از وی مطلبی نخوانده اید. بنده به هیچ وجه جبهه یکسانی با وی نداردم. اگر به وبلاگ " طنز اما تلخ - میما " یا همان " آریانگر " قدیم بروید خواهید یافت که بنده خود مدت ها درگیر این آقا بودم و هر چند هیچ گاه بحثی با وی نکردم اما ایشان از دعوت به بحث و گاهی تهدید و توهین دست بردار نبودند. در گوگل جستجو کنید " طنز سیاسی " وبلاگ را در همان رده های نخست خواهید یافت. البته بنده این نسبت را پای احساس وطن پرستی شما می گزارم نه قصد توهین و تمسخر که انشالله همینطور است.

مطالعات شما را محترم می شمارم، در مورد پارس، شما به خوبی شاهد آن هستید که خلیج فارس را فارس می خوانند نه پارس، در حالی که نام انگلیسی آن Persian Gulf است. این که پارس تلفظ ناصحیح یک لغت یونانی است روشن تر از ان است که نیازمند جدال و بحث باشد. در مناطق جنوب کشور هرگز از پارس به عنوان خلیج و یا زبان نام برده نمی شود، مگر تحت تاثیر ترویجات نوین. چرا که ایشان از سلطه ادبی یونان و ترک ها دورتر بوده اند و تحریف کمتری پذیرفتند. از همین روی خلیج همچنان خلیج فارس است و پارس نشده است.

واژه سپاس نیز شباهت نیست، این واژه به روشنی روسی است. البته بنده هیچ ایرادی در استعمال این واژه نمی گیرم. مقصود من فقط اشاره به ساختار متزلزل و تهی فرهنگی که پارسی می نامند بود. اگر شما به مطالعه اسناد تاریخی بپرادزید، چرا که بنده وقت رسیدگی به این امور را ندارم، خواهید یافت که چه افرادی نشستند و این فرهنگ را ایجاد کردند. اگر درست خاطرم باشد در موسسه اسناد ملی هم چند سند از تقاضانامه های ایشان از دولت های وقت به ثبت رسیده است. در سایت های زیر می توانید منابع مشاب تاریخی را بیابید:
[External Link Removed for Guests]

و البته انبوه منابع دیگر نیز است که می توانید به تاریخ و اطلاعات ایجاد حزی آریا را در انها ریشه یابی کنید. این حزب توسط فردی با نام ارتشبد بهرام آریانا ایجاد شد و اکنون 2 فرزند پسر وی در فرانسه مشغول خرج بودجه احیای فرهنگ فارسی (البته پارسی) هستند که محمدرضا شاه به ایشان داده بود.

در کل اگر قرار باشد بنده خورشید را به شما نشان دهم، دما سنج زیر نورش گرمتر شود، آب را بخار کند، شیشه را منشور کند و باز شما بفرمائید قبول ندارم، چندان نگران کننده و سوال برانگیز نخواهد بود.بنده هر موضوع را مستند بیان کردم، اما شما قدری احساساتی و گاهاً به شکل تمسخر آمیزی، تنها به توجیحاتی پرداختید که در جبهه تکذیب کارا هستند نه در جبهه اثبات. اگر قرار به ادامه بحث است، تجدید نظری داشته باشید. قرار نیست این میان فردی تحقیر شود، شاید من دیدگاه شما را پذیرفتم، پس طوری رفتار نشود که در پایان از هم کینه ای داشته باشیم در غیر اینصورت بنده به بحث ادامه نخواهم داد و البته شما را یک دوست حفظ می کنم اما با عقیده ای غیر از عقیده خودم.
Personal Site: [External Link Removed for Guests]
ارسال پست

بازگشت به “تاريخ ايران”