نقشه جنگ لشکریان امام زمان با دشمنانش و ...

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه‌ي مباحث مرتبط با تاريخ ايران به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, شوراي نظارت

آیا نقشه ظهور امام زمان را صحیح می دانید؟

بله
7
13%
خیر
30
54%
نمی دانم
19
34%

مجموع رای گیری: 56

Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 3096 بار
سپاس‌های دریافتی: 11996 بار

Re: نقشه جنگ لشکریان امام زمان با دشمنانش و ...

پست توسط Mil@d »

Frogfoot,

جلد 13 بحار خیلی احادیث ثقیلی داره...خود شما به چند درصد احادیث جلد 13 مربوط به امام زمان اعتبار می دهید...

آیا تضمینی هست که نویسنده خودش دست به اضافه کردن احادیث با نظر شخصی خود در این جلد نکرده باشد...واقعا برخی احادیث این جلد برای من نوعی قابل هضم نیست...
البته اگر احادیث درست هستند شاید از سستی و کم اعتقادی من است که باور اینها اینقدر مشکل است.
  بی  
Colonel I
Colonel I
سپاس‌های ارسالی: 300 بار
سپاس‌های دریافتی: 1161 بار

پست توسط Frogfoot »

جلد 13 بحار خیلی احادیث ثقیلی داره...خود شما به چند درصد احادیث جلد 13 مربوط به امام زمان اعتبار می دهید...

من همه احادیث آن را مطالعه نکردم که بخوام درصدی مشخص کنم. از طرف دیگه، نمیشه حدیث اهل بیت (ع) را همینطوری رد کرد، چون خیلی از چیزها هست که از نظر ما ممکن هست عجیب باشند، ولی در طول تاریخ اتفاق افتادند، از طرف دیگه، واقعه آخرالزمان خودش عجیب و غریب هست. اما بطور کلی، در بحارالانوار هدف اصلی جمع آوری احادیث شیعی بوده، نه بازبینی و تایید صحت و سقم احادیث. برای همین هم در خیلی از کتاب های بعد از بحار نویسندگان بعد از این که احادیث مورد نظرشان را از بحار جمع آوری کردند، سعی می کنند با مقایسه سند ها، و بررسی احوال محدثین و غیره (بطور کلی علم حدیث) احادیث با سندیت بالا را ذکر کنند.
پس نمیشه همینطوری هر حدیثی را که در بحار آمده را کنار گذاشت، چون خیلی از آنها در سال های بعد با استفاده از علم حدیث تایید شدند، مثلا همین حدیثی که من در پست قبلی از امام صادق (ع) گذاشتم را حداقل در یک کتاب دیگه غیر از بحار هم دیدم. بعضی از این احادیث به ظاهر عجیب هم در عین عجیب بودن با آیات قرآن، و سایر احادیث که سندیتشان ثابت شده، همخوانی دارند. نمیشه به صرف عجیب بودن آنها را رد کرد. در نهایت به این نکته هم باید اشاره کرد که خودِ اهل بیت (ع) هم فرمودند که احادیث شان بسیار سنگین هستند، طوری که حتی در اوقاتی فرمودند که نبی مرسل یا ملک مقرب توان فهم احادیث شان را دارند!

در هر حال، برای ما در همین حد مقایسه با سایر احادیث معتبر، و آیات قرآن، و علوم حدیثی که بزرگان انجام دادند، مقدور هست.
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 9280 بار
سپاس‌های دریافتی: 22106 بار

پست توسط sinaset »

Darya salar MILAD نوشته شده:Frogfoot,

آیا تضمینی هست که نویسنده خودش دست به اضافه کردن احادیث با نظر شخصی خود در این جلد نکرده باشد...واقعا برخی احادیث این جلد برای من نوعی قابل هضم نیست...
البته اگر احادیث درست هستند شاید از سستی و کم اعتقادی من است که باور اینها اینقدر مشکل است.

سلام میلاد
به نکته خیلی خوبه اشاره کردید
من بزرگی رو می شناسم که می گوید بیش از 95 درصد احادیث که در باب امام زمان می گویند دروغ است.

من به شخصه به این باور که اصلان امام زمان چه نیازی به فرشته ها دارد
مگه خود امام زمان با رهبری خودش و با بندگان مومن خداوند( انسان ها ) نمی تواند بر کفر پیروز شود که این همه فرشته میاید روی زمین
حالا چون می گن اخر زمانه هر اتفاقی ممکنه بی افته؟!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
جایی بسی تامل دارد
نکته : ناگفته نماند البته فرشته ها در جنگ ها پیامبر کمکشان می کردن البته به دستور خدا و ان هم به صورت مخفاینه کارها چون ترس را از ببین بردن یا موارد دیگه که به قران مراجعه کنید متوجه می شوید نه این که شمشیر بردارن و بیان جزو یاران پیامبر.!!!!!!!!!

ما باید از جنگ لبنان و حماس برضد کفر درس بزرگی بگیریم
که بابا تجهیزات هم به اون صورت کارایی ندارد
مهم شهامت و شجاعت و ایمان به خدا و رستگار شودن است
دید ید که در جنگ به حزب الله دشمن چطوری شکست خورد!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!؟
همان طور هم امام زمان با یارانش می تواند بر کفر جهانی ( تاکید می کنم جنگ با حکومت ها نه با هر ادم بدی ) مبارز کند
و ما انسان ها تویه این ازمایش بزرگ الهای سنجیده می شم که ایا این وری هستیم یا اونوری ..............
به تشکر تصویر
پست ها قبلی متاسفانه نمی شه ویرایش کرد به عرض پوزش می خواستم چند جمله رو اصلاح کنم که نشود تصویر
"قرآن"(کلام خدا) ...راه سعادت و خوشبختی.
با عرض پوزش،دیگر در انجمن حضور ندارم،که به پیام ها پاسخ بدم.
Colonel I
Colonel I

پست توسط Frogfoot »

بزرگی رو می شناسم که می گوید بیش از 95 درصد احادیث که در باب امام زمان می گویند دروغ است.

به بزرگتان بفرماید که تهمت دروغ زدن به احادیث اهل بیت (ع)، حتی اگر یکی از آنها هم درست باشد، خودش گناه بزرگی محسوب می شود! نکته بعدی هم این هست که بحار تنها کتاب حدیثی شیعه نیست، که یک نفر بخواهد با زیر سوال بردن بحار، احادیث شیعه درباره امام زمان (ع) را زیر سوال ببرد. مثلا همین حدیث دو پست بالاتر را بنده در کتاب دیگه ایی به سند ابو بصیر هم دیدم. بخش عمده ایی از احادیث مربوط به امام زمان (ع) بجای آنکه به چگونگی آخرالزمان بپردازد، به ضرورت ظهور امام زمان تاکید می کنند. با برداشت بزرگ شما، ما باید در ضرورت ظهور امام (ع) هم شک کنیم، چون بخش عمده ایی از احادیث مربوط به ضرورت ظهور امام (ع) از نظر ایشان دروغ هست! و البته در این هزار و اندی سال هم هیچ عالم شیعی پیدا نشده که 95 درصد این احادیث را دروغ بداند! دیده بودم برخی از علماء در برابر برخی احادیث ثقیل می گفتند، الله اعلم، ندیده بودم کسی به خودش جرات بدهد، و 95 درصد احادیث معصومین در یک موضوع مهم شیعی را دروغ بداند. در حالی که احادیث مربوط به توصیف آخرالزمان بخش کوچکی از احادیث مربوط به امام زمان (ع) را به خودشان اختصاص می دهند.

اگر نقل به مضمون کردید، خبط کردید. اگر عینا نقل کردید، بزرگتان خبط کرد که همچین حرف نسنجیده ایی زده، و توصیه می کنم به بزرگی اش شک کنید، یا فقط پیش خودتان وی را بزرگ خطاب کنید!

مگه خود امام زمان با رهبری خودش و با بندگان مومن خداوند( انسان ها ) نمی تواند بر کفر پیروز شود که این همه فرشته میاید روی زمین

اصلا خدا چه نیازی به امام زمان (ع) چه نیازی به انسان ها دارند که بخوان ظهور را برپا کنند، یا اصلا خدا چه نیاز به امام زمان (ع) داره که بخواد ظهور را برپا کنه؟! اصلا خدا چه نیازی به این داره که فرشته ایی باشه تا کارهاش رو انجام بده، یا چه نیازی داره که برای هدایت مردم بخواد انبیاء را بفرسته؟!

می دونید جواب سوال های بالای چی هست؟!
جوابش اینه که شما همراهی انسان ها یا اجنه، یا فرشتگان با امام زمان (ع) را به جای اینکه از منظر نیازمند بودن امام (ع) نگاه کنید، از منظر نیازمند بودن انسان ها، اجنه، یا فرشتگان نگاه کنید! آنها نیازمند امام زمان (ع) هستند، نه امام نیازمند آنها. اونی که آرزو میکنه یاور امام زمان (ع) باشه، امام (ع) بهش نیازی ندارند، بلکه خودش هست که مشتاق امام (ع) و نیازمند امام (ع) هست. اون فرشته ها هم همان هایی هستند که در زمان شهادت امام حسین (ع) از شدت عشق به امام حسین (ع) خواستند به کمک ایشان بشتابند، ولی اجازه نیافتند، چون برنامه خداوند این نبود. همان فرشته ها در آخرالزمان عاشق امام خودشان هستند، و خواهان همراهی امام شان، و این بار این اجازه به آنها داده می شود. امام زمان (ع) فقط امام بر انسان ها یا مردم نیستند، ابرهیم (ع) بود که امام بر ناس بود؛ امام زمان (ع)، و بطور کلی اهل بیت (ع)، امام بر کل عالم هستند، یعنی امام بر انس و جن و ملک و هر چیزی که فکرش را بکنید، یا به فکرتان نرسد. نشنیدید که اهل بیت (ع) می فرمودند همه موجودات به حق ما عارف هستند، به جز این انسان؟! اگر برخی انسان ها هنوز تردید دارند که به اهل بیت (ع) نیاز دارند، خیلی از موجودات از جمله فرشتگان هزاران (شاید هم میلیون ها) سال هست که به حق ایشان معترفند و آرزوی بودن در جوار ایشان، و خدمت ایشان را دارند.

اگر یک موضوعی برایتان قبل فهم نیست، بگید من متوجه نمیشم، یا من این موضوع را قبول ندارم، ولی سعی نکنید با آسمان و ریسمان بافتن قبول نداشتن خود را توجیه کنید. من از شما نخواستم که اینها را رد یا قبول کنید، اعتقادات خودم را مطرح کردم، تعدادی آیه و حدیث هم من باب توضیح و استدلال با آدرس ذکر کردم. هر کس میتونه با مطالعه، و تعمق، و توکل از خدا بخواهد که انشاء الله هدایتش کند.

ببخشید، ولی کم کم داره سوالات و پست هایتان بچگانه میشه، این تاپیک هم بیش از حد ظرفیتش طولانی شده، و بنده هم آن چیزهایی که باید می گفتم را گفتم، و سوالاتی که باید پاسخ می دادم را در حد بضاعت خودم جواب دادم؛ در نتیجه علاقه ایی به ادامه بحث در این زمینه ندارم.
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر

پست توسط sinaset »

Frogfoot نوشته شده:
بزرگی رو می شناسم که می گوید بیش از 95 درصد احادیث که در باب امام زمان می گویند دروغ است.

به بزرگتان بفرماید که تهمت دروغ زدن به احادیث اهل بیت (ع)، حتی اگر یکی از آنها هم درست باشد، خودش گناه بزرگی محسوب می شود! نکته بعدی هم این هست که بحار تنها کتاب حدیثی شیعه نیست، که یک نفر بخواهد با زیر سوال بردن بحار، احادیث شیعه درباره امام زمان (ع) را زیر سوال ببرد. مثلا همین حدیث دو پست بالاتر را بنده در کتاب دیگه ایی به سند ابو بصیر هم دیدم. بخش عمده ایی از احادیث مربوط به امام زمان (ع) بجای آنکه به چگونگی آخرالزمان بپردازد، به ضرورت ظهور امام زمان تاکید می کنند. با برداشت بزرگ شما، ما باید در ضرورت ظهور امام (ع) هم شک کنیم، چون بخش عمده ایی از احادیث مربوط به ضرورت ظهور امام (ع) از نظر ایشان دروغ هست! و البته در این هزار و اندی سال هم هیچ عالم شیعی پیدا نشده که 95 درصد این احادیث را دروغ بداند! دیده بودم برخی از علماء در برابر برخی احادیث ثقیل می گفتند، الله اعلم، ندیده بودم کسی به خودش جرات بدهد، و 95 درصد احادیث معصومین در یک موضوع مهم شیعی را دروغ بداند. در حالی که احادیث مربوط به توصیف آخرالزمان بخش کوچکی از احادیث مربوط به امام زمان (ع) را به خودشان اختصاص می دهند.

اگر نقل به مضمون کردید، خبط کردید. اگر عینا نقل کردید، بزرگتان خبط کرد که همچین حرف نسنجیده ایی زده، و توصیه می کنم به بزرگی اش شک کنید، یا فقط پیش خودتان وی را بزرگ خطاب کنید!

اصلا خدا چه نیازی به امام زمان (ع) چه نیازی به انسان ها دارند که بخوان ظهور را برپا کنند، یا اصلا خدا چه نیاز به امام زمان (ع) داره که بخواد ظهور را برپا کنه؟! اصلا خدا چه نیازی به این داره که فرشته ایی باشه تا کارهاش رو انجام بده، یا چه نیازی داره که برای هدایت مردم بخواد انبیاء را بفرسته؟!

می دونید جواب سوال های بالای چی هست؟!
جوابش اینه که شما همراهی انسان ها یا اجنه، یا فرشتگان با امام زمان (ع) را به جای اینکه از منظر نیازمند بودن امام (ع) نگاه کنید، از منظر نیازمند بودن انسان ها، اجنه، یا فرشتگان نگاه کنید! آنها نیازمند امام زمان (ع) هستند، نه امام نیازمند آنها. اونی که آرزو میکنه یاور امام زمان (ع) باشه، امام (ع) بهش نیازی ندارند، بلکه خودش هست که مشتاق امام (ع) و نیازمند امام (ع) هست. اون فرشته ها هم همان هایی هستند که در زمان شهادت امام حسین (ع) از شدت عشق به امام حسین (ع) خواستند به کمک ایشان بشتابند، ولی اجازه نیافتند، چون برنامه خداوند این نبود. همان فرشته ها در آخرالزمان عاشق امام خودشان هستند، و خواهان همراهی امام شان، و این بار این اجازه به آنها داده می شود. امام زمان (ع) فقط امام بر انسان ها یا مردم نیستند، ابرهیم (ع) بود که امام بر ناس بود؛ امام زمان (ع)، و بطور کلی اهل بیت (ع)، امام بر کل عالم هستند، یعنی امام بر انس و جن و ملک و هر چیزی که فکرش را بکنید، یا به فکرتان نرسد. نشنیدید که اهل بیت (ع) می فرمودند همه موجودات به حق ما عارف هستند، به جز این انسان؟! اگر برخی انسان ها هنوز تردید دارند که به اهل بیت (ع) نیاز دارند، خیلی از موجودات از جمله فرشتگان هزاران (شاید هم میلیون ها) سال هست که به حق ایشان معترفند و آرزوی بودن در جوار ایشان، و خدمت ایشان را دارند.

اگر یک موضوعی برایتان قبل فهم نیست، بگید من متوجه نمیشم، یا من این موضوع را قبول ندارم، ولی سعی نکنید با آسمان و ریسمان بافتن قبول نداشتن خود را توجیه کنید. من از شما نخواستم که اینها را رد یا قبول کنید، اعتقادات خودم را مطرح کردم، تعدادی آیه و حدیث هم من باب توضیح و استدلال با آدرس ذکر کردم. هر کس میتونه با مطالعه، و تعمق، و توکل از خدا بخواهد که انشاء الله هدایتش کند.

ببخشید، ولی کم کم داره سوالات و پست هایتان بچگانه میشه، این تاپیک هم بیش از حد ظرفیتش طولانی شده، و بنده هم آن چیزهایی که باید می گفتم را گفتم، و سوالاتی که باید پاسخ می دادم را در حد بضاعت خودم جواب دادم؛ در نتیجه علاقه ایی به ادامه بحث در این زمینه ندارم.

Frogfoot نوشته شده:

سلام دوست من
قبل از هر چیز به چند مورد قبل که قرار بود روش تحقیق کنم
اشاره کنم

در مورد که خداوند گفته است ما دو جهنم و دو بهشت دارم از دوستان که پرسیدم گفت که در باب اینکه اونجا طبقه بندی شود هست همان حرف خودت با عرض معذرت

خوب دوست من بنده به امدن امام زمان ایمان دارم
و به این همه ایمان دارم که امام زمان خواهد امد
در مورد اون 95 یا 97 درصد هم اون نظریه اون بزرگ بود و من به شخصه اون ادم رو خیلی بزرگ می شمارم و شاید روی گرایش دینی من 80 تا 85 درصد از ( 100 ) تاثیر داشته و کمک و راهنمایی من بود نه تنها من قبلوش دارم بلکه همه افراد مسجد ما قبولش دارد مطمعان هستم تو با شنیدن حرف ها ایشون جذبش می شود
چون همیشه حق رو می گه .........
""" دوست من قبل از هر چیز نباید به این صورت به کسی توهین می کردی و سریع قضاوت می کردید و نامه ان رو می پیچاندید بی انکه حتا نظریات این بزرگ رو شنیده باشید این بزرگ واقعان بزرگ هست مخصوصان در علم قران پیشنهاد می کنم در مورد هیچ کس به این صورت قضاوت نکن مخصوصان وقتی کلمه بزرگ به اون شخص داد شود """""""""
منظور ایشون هم این نبود که امام زمان (ع) نمی یاد
منظور احادیث جفنگی که در مورد امام زمان بستن
نظر شخصی من اینکه امام زمان به امیده خداوند متعال خواهد امد
و شاید بزرگترین چیز ها غیر عادی ان امام ظهرش باشد
و باقی موارد دیگه مثل پیامبران دیگه البته با شدت شاید بیشتر ادامه خواهد داشت
و امام زمان شروع به جذب مومنان خواهد کرد و هر که دوست داشته باشد طرف حق باشد بسوی یا او خواهد رفت
و با حکومت های فساد مبارز خواهد کرد
و به نظر من امدن فرشته ها به زمین و پیوستن به لشکر انسی ( منتفی هست حداقل تا 95 درصد )
مرد ها هرگز زنده نمی شوند که بعضی ها در امدن و گفتن از دوباره تمام امام زنده می شوند و تمام شهدا به زمین بر می گردن
حالا شاید بعضی ها بگن پس غزییه حضرت عیسی و زنده کردن مردگان چیه ....... که اون غزیه اش کلان فرق داشت که به خواند ایه ها متوجه خواهید شود
پس زنده شودن امامان و تمام شهدا کلان منتفقی هست حتا از 100 باید 100 رو به این مورد داد

در مورد پیش بینی که کردن و گفتن که امام زمان(ع) در فلان جا ظهور می کنه و 313 یار دارد و شخصی بنام سفیانی میاید و در اخر سر هم یک زن که ریش هم دارد امام زمان رو می کشه و....

در این مورد " در فلان جا ظهور می کنه و 313 یار دارد " 30 تا 45 " درصد اتقاد رو به شک دارم
در این مورد " شخصی بنام سفیانی میاید و در اخر سر هم یک زن که ریش هم دارد امام زمان رو می کشه و...." 3 تا 0 درصد اعتقاد دارم حتا در بعضی موارد از 0 هم پایین تر اعتقاد دارم

نتیجه کلی

اقایون و خانم ها
همه گوش بدید
این مطالب رو ول کنید به اصل مطالب بچسبید
برای رسیدن به امام زمان و خوشحالی ایشون
بهترین کتاب موجود "قران " است و
بهتر از این کتاب در عصر ما نیست .
کتابییست که با خواندن ان به رستگاری خواهیم رسید
و اگر دستوراتش رو به صورت احسد انجام بدهیم به رستگاری خواهیم رسید
و هیچ وقت از این نمی ترسیم که امام زمان کی ظهور خواهد کرد و کی خواهد امد
متاسفانه در ببین احادیث و روایاتی که در مورد امام زمان گفته می شود بوی مطالب کذب به مشام می رسد
و این اتفاق، اتفاق خیلی بدی است
بنابراین عقل انسان با اون چنین می گویید که همیشه از بهترین و معتبر ترین راه ممکن استفاده کند
و در عرصه ما بهترین و معتبرترین راه رسیدن به خداوند کتابیست به نام قران که در این کتاب هیچ شعبه وجود ندارد
و 100 درصد مطالب که در این کتاب اورد شود صحیح است
بنابراین بجایی انکه بپردازیم به یکی سریی مطالب که راست و دروغش مشخص نیست
بهتر است به قران مراجعه کنیم که مطمعانن باعث خشنودی شودن پیامبران و امامان خواهد شود

پایان بحث
Colonel I
Colonel I

پست توسط Frogfoot »

دوست من قبل از هر چیز نباید به این صورت به کسی توهین می کردی و سریع قضاوت می کردید و نامه ان رو می پیچاندید بی انکه حتا نظریات این بزرگ رو شنیده باشید این بزرگ واقعان بزرگ هست مخصوصان در علم قران پیشنهاد می کنم در مورد هیچ کس به این صورت قضاوت نکن مخصوصان وقتی کلمه بزرگ به اون شخص داد شود """""""""
منظور ایشون هم این نبود که امام زمان (ع) نمی یاد
منظور احادیث جفنگی که در مورد امام زمان بستن

توهین؟! این بنده خدایی که شما میگید، اومده برای خودش 95 درصد احادیث مربوط به امام زمان (عج) را ریخته سطل آشغال، و گفته اینها دروغ هستند. حداقل بیش از 50 درصد احادیث مربوط به امام زمان (ع) مربوط به ضرورت آمدن ایشان هست، نه کیفیت آمدنشان، پس خیلی ساده میشه نتیجه گرفت که این دوست شما روی هوا حرفی زده. چند حدیث عجیب درباره آخرالزمان دیده، گفته 95 احادیث درباره امام زمان (ع) دروغ هست! از اون جالب تر اینه که حتی یک نفر از علماء تراز اول شیعه هم این حرف این آقا را قبول نداره. برید به یکی از این مراجع تقلید بگید، آقا 95 درصد احادیث امام زمان (ع) دروغ هست، ببینید آیا با عصا شما رو دنبال می کنند یا نه! همینطوری مطالبی را از کس دیگه در یک مکان عمومی نقل می کنید، ظاهرا از این هم نمی ترسید که اگر مطلب تان انحرافی باشد، و فردی با خواندن مطلب شما، و بخاطر بی حوصلگی خودش در انجام تحقیق، دچار انحراف شود، فردا شما بخاطر مطلبی که از روی بی دقتی یا هر چیز دیگه منتشر کردید، مسئول انحرافش هستید!

و اما درباره نتیجه گیری پایانی که کردید، یک بار دیگه جواب میدم تا اگر کسی از صفحه اول تاپیک یک راست پرید صفحه آخر، و به بحث ها توجهی نکرد، با این مطالب متحیرالعقول شما دچار انحرافی چیزی نشه؛ حداقل من درباره رجعت چند استدلال قرآنی (نه حدیثی) در همین تاپیک آوردم، بعد شما می گید برگشت مردگان و شهدا و غیره دروغه؟!
عزیز من، اون مفاتیحی که هر شب جمعه و قدر و عرفه و غیره همینطوری دعاهایش را می خوانی را یه نگاه بیانداز، ببین توش چی نوشته، برو به یک عالم شیعه بگو من به سندیت زیارت آل یاسین، یا دعای عهد شک دارم(!!) ببین چی جوابت رو میده. اگر هم به سندیت شون شک نداشتی، ولی فرصت نکردی با دقت بخونیشون، برو یک بار با دقت بهشون نگاه کن، و ببین توی اون دعاها درباره رجعت چی گفته شده. بعدش هم برو به یکی دو تا کتاب فروشی مذهبی، و بگو دنبال کتاب درباره رجعت می گردی، ببین چندتا کتاب درباره رجعت بهت نشون میدند. از آیت الله سبحانی گرفته تا علماء قدیم و جدید همه درباره رجعت و اعتقاد به رجعت کتاب ها نوشتند. شما هنوز اینقدر اطلاع ندارید که اعتقاد به رجعت جزو یکی از پایه های اصلی مذهب شیعه، از نظر همه علماء هست، اون وقت روی باورهای غلط خودتان پافشاری هم می کنید! از برزگتان بپرسید آیه زیر در سوره نمل اشاره به چه واقعه ایی می کند:
* وَ إِذَا وَقَعَ الْقَوْلُ عَلَيهِْمْ أَخْرَجْنَا لهَُمْ دَابَّةً مِّنَ الْأَرْضِ تُكلَِّمُهُمْ أَنَّ النَّاسَ كاَنُواْ بَِايَاتِنَا لَا يُوقِنُونَ(82)
وَ يَوْمَ نحَْشُرُ مِن كُلّ‏ِ أُمَّةٍ فَوْجًا مِّمَّن يُكَذِّبُ بَِايَاتِنَا فَهُمْ يُوزَعُونَ(83)
و چون قول [عذاب‏] بر ايشان واجب گردد، جنبنده‏اى را از زمين براى آنان بيرون مى‏آوريم كه با ايشان سخن گويد كه: مردم [چنان كه بايد] به نشانه‏هاى ما يقين نداشتند. (82)
و آن روز كه از هر امّتى، گروهى از كسانى را كه آيات ما را تكذيب كرده‏اند محشور مى‏گردانيم، پس آنان نگاه داشته مى‏شوند تا همه به هم بپيوندند. (83)

اگر گفت قیامت، ازش بپرسید این چه قیامتی هست که بجای آنکه همه مردم در آن حاضر شوند، فقط گروهی از هر قوم که آیات خداوند را تکذیب کرده اند، در آن حاضر می شوند؟! مگر نه آنست که مطابق نص قرآن مجید در روز قیامت همه محشور می شوند، و احدی از قلم نمیافتد:

وَ يَوْمَ نُسَيرُِّ الجِْبَالَ وَ تَرَى الْأَرْضَ بَارِزَةً وَ حَشَرْنَاهُمْ فَلَمْ نُغَادِرْ مِنهُْمْ أَحَدًا
و [ياد كن‏] روزى را كه كوه‏ها را به حركت درمى‏آوريم، و زمين را آشكار [و صاف‏] مى‏بينى، و آنان را گرد مى‏آوريم و هيچ يك را فرو گذار نمى‏كنيم.

از خودتون بپرسید، اون چه روزی هست که خدا قول عذاب را بر مردم واجب میکنه، ولی قیامت نیست، از طرفی جنبده ایی از زمین خارج میشه که با مردم صحبت میکنه، و در همان روز از امت هایی که آیات خداوند را تکذیب کردند، گروهی محشور می شوند.

می ترسم با این سری که شما داری، بخاطر حرف یک نفر فردا آیات قرآن را هم تحریف شده بخوانی، و در صحت آنها هم شک کنی!

امام زمان شروع به جذب مومنان خواهد کرد و هر که دوست داشته باشد طرف حق باشد بسوی یا او خواهد رفت

عجب، پس در زیارت آل یاسین که می خوانید:
انتم اول و الاخر و انّ رجعتکم حق لا ریب فیها، یوم لا ینفع نفسا ایمانها، لم تکن امنت من قبل او کسب فی ایمانها خیرا
شما اول موجود و آخر هستید، حقیقتا رجعت شما حق است و در آن شکی نیست، در روزی که هیچکس را ایمانش اگر پیش از آن روز ایمان نیاورد و در ایمانش کسب خیر نکرده، ابدا در آن روز ایمانش سودمند نباشد.

همه اش الکی گفته! زیارت آل یاسین میگه در آن روز هر کس تا قبل از آن ایمان نیاورده باشه، ایمانش هیچ خیری براش نخواهد داشت؛ یعنی تا قبل از ظهور فرصت دارید ایمان بیارید، بعد از ظهور امام (ع) دیگه بگید ایمان میاریم فایده نداره، و به امام (ع) نخواهید پیوست، چون در آن زمان حجت بر همه تمام شده!

مشکل از اینه که ما از هر چیزی که برامون زحمتی داشته باشه کراهت داریم! الان اگر من بگم در فلان حدیث گفته شده بهترین اعمال برای شیعیان انتظار فرج هست، هیچ کس صحبت از جعلی بودن نمیکنه، چون برداشت عمومی اینه که انتظار فرج یعنی بخور و بخواب، زندگی خودت را داشته باش، خوش باش، عشق و حال کن، تا امام زمان (ع) بیاد. هر وقت هم که امام اومد، و همه آدم بدها را کشت، شما برو و عرض ارادت کن، و منتظر اون روزی باش که میگن اینقدر مردم پولدار میشند که از جیب هم پول برمی دارند! از این اندیشه های مسیحی داشته باش که میگن ما اگر گناه بکنیم، مسیح (ع) بجای ما عذاب میکشه و از این طریق گناهان ما را پاک میکنه! یا میگن مسیح (ع) به صلیب کشیده شده تا گناهان بشر را جبران کنه! این باحاله، چون دیگه لازم نیست زحمتی کشیده بشه. اگر گفته بشه حکومت امام زمان (ع) شانش از بهشت برزخی فعلی که بهترین خوبان در آن هستند بالاتر هست، نباید قبول کرد، چون در اون صورت ما از الان اگه تمام وقت و زندگی خودمون رو وقف امام زمان (ع) بکنیم هم بازم وقت کم میاریم. اعتقادات مطرح شده باید طوری باشه که به دوست، خانواده، فامیل، موسیقی، فیلم، فوتبال، کتاب داستان، پلی استیشن، کار، همسر، فرزند، و غیره کاری نداشته باشه، بالاخره انسان هم دل داره و باید همه اینها را داشته باشه، نمیشه همینطوری از فلان مسابقه فوتبال، یا از فلان آهنگ جدید، یا از فلان گوشی خوشگل دل بکنه، مثلا بره برای دین و ایمانش کاری بکنه. هر چیزی که توش نهیبی باشه که بلند شو کاری بکن، شبهناکه! هر چیزی که توش گفته میشه آسوده بخواب که قلندر بیدار است، موجب سرور ظاهری و باطنی هست!

و در عرصه ما بهترین و معتبرترین راه رسیدن به خداوند کتابیست به نام قران که در این کتاب هیچ شعبه وجود ندارد

اولا که کی گفته شما می تونید همینطوری از قرآن برداشت کنید و هدایت بشید؟! من یک نفر را می شناسم که همچین ادعایی داشت، اون هم عمر خلیفه دوم سنی مذهبان بود، که وقتی امیرالمومین (ع) در مسجد کوفه به منبر رفتند، بلند شد و گفت، کتاب خدا نزد ما ست، و ما را کفایت می کند، ما را به تو و نوشته هایت نیازی نیست! حالا کار نداریم که آخر سر کارش به اونجا کشید که حلال رسول خدا (ص) را حرام، و حرامش را حلال اعلام می کرد!
من شخصا در همین تاپیک حداقل برای چند موضوع مثل رجعت اقوام بد، مثل رجعت انبیا، و رسل، مثل شرایط حکومت امام زمان (عج)، مثل لزوم تغییر نگرش منفعلانه ما نسبت به این موضوع، مثل آخرالزمان سخت ترین صحنه آزمایش انسان ها، و غیره استدلال های قرآنی، و عقلی آوردم. به فرض اینکه همه احادیث آورده شده هم کذب باشد، شما با آن آیات و استدلال ها چه کردید؟ چه جوابی برای آنها ارائه کردید؟

در این همه سال که محققین و علماء سنی و شیعه روی علم حدیث زحمت کشیدند و کار کردند، من شخصا مثل این زمانه چند ماهه اخیر را ندیدم، که برخی جوانان به راحتی از کنار آیات قرآن بگذرند و در برابرش سکوت کنند، و همچنین به همین راحتی احادیث مختلف را جعلی بدانند! احادیثی که عمده فقه شیعه و سنی که ما روزانه آنها را رعایت می کنیم، از آنها گرفته شده، احادیثی که بسیاری از بزرگان در سخت ترین شرایط درباره صحت و سقم آنها زحمت کشیدند، زندگی نامه افراد بسیاری را مطالعه کردند، احادیث بسیاری را مقایسه کردند، و برای اینکه اسلام به سرنوش یهودیت دچار نشود، شبانه روز در حذف اسرائیلیات کوشیدند. اون وقت افرادی که عمده وقت قرائت حدیث خوانی شان یا پای تلویزیون بوده، یا در بخش شعار هفته کتاب های دینی مدارس شان، به همین راحتی هر حدیثی را از هر منبعی می بینند، تا با باورهایشان تداخل پیدا می کند، سریع آن را جعلی می دانند! طرف عمر خودش را در علم رجال میزاره، باز هم با هزار اما و اگر یک حدیث را به عنوان جعلی معرفی میکنه، اون وقت کار دوستان ما آنقدر پیشرفت کرده که بخش اول حدیث را ببینند، تا آخر آن را برای شما مشخص می کنند که جعلی هست یا نه!

یکی از چیزی اطلاع نداره و می پرسه تا مطلع بشه، یکی می پرسه فقط برای اینکه موضوع را بپیچونه و حرف خودش را به کرسی بنشونه! من انتظار ندارم همه بیان اینجا کف بزنند و به به و چه چه کنند! خب هر فردی اعتقاداتی داره، و برای هر فردی شبهاتی وجود داره، و نمیشه همینطوری از فردی انتظار داشت که چیزی را قبول کنه، هدف من هم این نبود که کسی حرف من را قبول کنه، همین پرسش و پاسخ ها خودش برای سوال کننده و جواب دهنده موجب رشد هست، ولی به شرطی که لجبازی نباشد. من سعی کردم در این تاپیک هر کس درباره پست های من سوالی پرسید، به اندازه بضاعت خودم جواب بدم، ولی اینکه یکی میگه با تحقیقات به فلان نتیجه رسیده، بعد که براش حدیث می آوری، میگه احادیث جعلی هستند، آیه هم میاری، میگه، من نمی دونم، من اینها را قبول ندارم، جز لجاجت چی میتونه باشه؟! مسلم هست که همچین بحثی هیچ وقت به نتیجه نمی رسه، چون بحث موقعی معنا دارد که دو طرف استدلال هایی را مطرح کنند، و با سنجش استدلال های یکدیگر، به درک بهتری از موضوع مطرح شده برسند، ولی اگر قرار باشه یک طرف حاظر هیچ استدلالی را، حتی اگر حق باشد، قبول کند، اون دیگه اسمش بحث نیست! در پست های قبلی دوستان نظراتی مطرح می کردند، یا آیات و احادیثی برای اثبات نظر خودشان مطرح می کردند، و بر همان اساس دیگران هم مباحثی مطرح می کردند تا موضوع روشن تر شود، ولی در این چند پست اخیر احادیث که بدون استدلال جعلی شدند! آیات قرآن هم که کم کم داریم میریم به سمت آنکه جعلی معرفی بشند، ادعیه مشهور مثل دعای عهد و آل یاسین هم که احتمالا مرحوم قمی جعل کردند، و در این هزار و اندی سال کسی متوجه جعل آنها نشده. یخورده دیگه که جلوتر بریم، احتمالا میرسیم به اندیشه های سلمان رشدی ملعون، و شاید اون موقع باید از کتاب آیات شیطانی به جای قرآن استدلال بیاریم!!
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر

پست توسط sinaset »

سلام دوست من
خوب قبل از هر چیز دوست من
شما مثل اینکه خدا نکرده شاید بعضی مطالب من رو چپکی گرتفید یا دارید اینطوری به بقیه تلقین می کنید
من گفتم معتبر ترین کتاب اسمانی در عصر حاضر
ایا از من شنیدید که گفته باشم باقی کتاب ها رو برزید دور؟
چرا می خواهید شکل من رو زشت جلو بدید و مطالب من رو بدون شنید و فلسفه ان رو یک مشت چرندیات بنماید
حتا در اخرین جمله کم مانده بود من رو سونی یا وهابی بنامید ..!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

در مورد اون روحانی که خدمتون گفتم من نزدیک 92 درصد ها حرف هاش رو قبول دارم
شاید 7 درصدی باقی کمی مشکل داشته باشد و شاید شک و شبه داشته باشد
ولی این دلیلی نمی شود چون شما یک مطالب از ایشون شنیده باشد کلا بزرگی ایشون رو زیر سواحل ببرید
ناگفته ناماند این شخص برای من مثل یک رهبر مسجدی می ماند و ایشون به من خیلی کمک کرد و هنوز هم دارد می کند
با کلاس ها تفسیری زیادد
البته ایشون بیشتر به مثال جامعه و تفسیر ها زیبا قرانی ( بروز) و امام سخن می گوید ( امام حسین ) حرف هاشون زیبا و دل نشین هست
مثل یکی از حرف های این روحانی بزرگ این است که
ما امام حسین (ع) رو نباید مثل یک بت قرار بدهیم
بلکه باید امام حسین (ع) رو بگیریم تا برسیم به خدا ...
*
اصل وجود ما ازمایش در این جهان است و در اخر سر رستگار شودن است
پس می توانیم برای رستگار شودن کسانی رو مورد الگو خودمون قرار بدیم .( از خودم بود )

*
ایشون یک حرف جالبی دیگه زده
و یک حدیث هست که می گوید اگر شما به اندازه سنگ ها رودخانه گناه داشته باشید با ریختن یک اشک برای امام حسین همه انها ( شیفت دلیت می شود تصویر) پاک می شود
که ایشون کاملان این حدیث رو رد و منافات با قران دانسته که من نیز کاملان موافق هستم
ادم اگر علم به قران داشته باشه می تونی احادیث جعلی و غیر جعلی رو از هم تشخصی دهید البته شاید در بعضی موارد هم دو به شک باقی بماند .
*
و اما درباره نتیجه گیری پایانی که کردید، یک بار دیگه جواب میدم تا اگر کسی از صفحه اول تاپیک یک راست پرید صفحه آخر، و به بحث ها توجهی نکرد، با این مطالب متحیرالعقول شما دچار انحرافی چیزی نشه؛ حداقل من درباره رجعت چند استدلال قرآنی (نه حدیثی) در همین تاپیک آوردم، بعد شما می گید برگشت مردگان و شهدا و غیره دروغه؟!

باشه اقا شما راست می گید ...
اخه یکی نیست بگه مسخره بازی که ادم ها که یک بار در این دنیا زندگی کردن و اعمال خیر انجام دادن و عمرشان به پایان رسید
از دوباره ( چون اخر زمانه) بیان روی زمین .
اسم حدیث و از کی نقل شوده رو یادم نمی یاید
ولی یک مورد بود که می گفت انسان نمی توان دوبار در روی زمین زندگی کند به دلیلی انکه گناه قبلی ههم روی قبلی ذخیره می شود و( یعنی بدون ماخذه قبلی ، گناهان جدید همه اضافه می شود)
در قران هم بارها امد که مردها زنده نمی شوند( قبلان در پست قبلی بیشتر توضیح دادم)
حداقل روی این مورد 100 مطمعان هستم
یک بار دیگه تاکید می کنم بنده 100% قران رو تایید می کنم
و هیچ وقت ایات ان رو رد نخواهم کرد و دوست ندارم و حتا به ذهنم هم نیامد .اگر ان روز رسید از خدا می خوام که از روی زمین برم داره انشالله .

ان روحانی که خدمتون عرض کردم منظورشون احایث که در مورد امام زمان گفتن( نه منظور خدایی نکرده احادیث امام دیگر بوده)
ایشون خودشون هر چند وقت یک بار احادیث های ناب از تمام امامن برای ما می گن و روزی یک صفحه با ایشون نهج بلاقه می خوانیم .

عجب، پس در زیارت آل یاسین که می خوانید:
انتم اول و الاخر و انّ رجعتکم حق لا ریب فیها، یوم لا ینفع نفسا ایمانها، لم تکن امنت من قبل او کسب فی ایمانها خیرا
شما اول موجود و آخر هستید، حقیقتا رجعت شما حق است و در آن شکی نیست، در روزی که هیچکس را ایمانش اگر پیش از آن روز ایمان نیاورد و در ایمانش کسب خیر نکرده، ابدا در آن روز ایمانش سودمند نباشد.

من این رو ردش نمی کنم
ولی براتون دلیلی روز میارم
شما امام خمینی (ره) رو دید ؟
امام خمینی (ره) چطوری تونست این انقلاب به این بزرگی رو پیروز کنه ؟
دیدید چقدر ادم جذاب امام خمینی (ره ) و چقدر شیفته امام خمینی شودن و هنوز هم شودن و من خودم هم هستم .
چون حقیقت را می گفت چون خیلی عالم بود و شیرین گفتارش واقعان زیبا بود و ادم با وجود رهبری چون امام خمینی (ره) افتخار می کرد
و با وجود ایشون احساس امینت و ارامش معنوی می کرد .
خوب هدف من این بود که ایا شما دید که امام خمینی چقدر ادم جذب ایشون شودن و در جنگ با عراق شرکت کردن و چه جور با شهامت و شجاعت از اسلام و میهنشون دفاع کردن و شهید شودن
همه ما هان نیاز به یک رهبرشجاع داریم مطمعان اگر امام زمان بیاید بیشتر ها به سوی میرون چون او که از امام خمینی (ره) که بالاتر هست و او رو به عنوان یک امام واقعی قبول دارن و اصلان قابل قیاس نیست با امام خمینی مطمعان خیلی ها جذف امام زمان خواهند شود پیش بینی من شاید بیش از 20 میلیون ارتش ایجاد کند
چون که مسملمان که تنها نیست مسیحیان هم هستن و به امید خواهد با جنگ با ظالمان چون امریکا و اسراییل و ... ( اگر تا ان زمان باشند تصویر) یا هرظالمه دیگه در عرصه خودش

سخنان اخر من کاملان دلیل و برحان بود

در روزی که هیچکس را ایمانش اگر پیش از آن روز ایمان نیاورد و در ایمانش کسب خیر نکرده، ابدا در آن روز ایمانش سودمند

من این رو می گم که هر کس ادم خوبی باشه
یا متوسط و دلش بخواد ظالم و ظالم بجنگد و دلش به مادیات بسته نباشد می توان در لشکر امام زمان باشد
حتا در قران هم امد که بعضی ها به دلیلی تر از مرگ و دو روز بیشتر زندگی کردن و مادیت به جنگ نمی رون .
پس اگر موارد بالا نباشه شخص می توان جزو لشکر امام زمان باشه
و اگر هم از موارد بالا نباشه و موقعه که امام زمان ( ع) امد و یک توبه واقعی کرد هم مطمعان خداوند اون را می بخشد .
نمونه مثال روزش هم جمهوری اسلامی ایران هست در زمان جنگ .
با تشکرتصویر
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر

پست توسط sinaset »

یک مطالب جداگانه هم بگم
خوشحال که در نظر سنجی بالا بیشتر ها به اون نقشه جواب " خیر " رو دادن
این نشانه خوبی است
خدا رو شکر
:razz:
Fast Poster
Fast Poster
محل اقامت: network
سپاس‌های ارسالی: 176 بار
سپاس‌های دریافتی: 486 بار

پست توسط snifferman »

تصویر
120 جلد بحار الانوار اگه 95%!!!! می شود 114 جلد!تصویر
همه نام آیت الله بروجردی رو شنیدید مرجع بزرگ شیعه ، ایشان دستور ترجمه بحار الانوار جلد 13 به فارسی را دادند ( اگر 95% مشکل دار بود این حکم رو می دادند؟)

در مورد اون روحانی که خدمتون گفتم من نزدیک 92 درصد ها حرف هاش رو قبول دارم
شاید 7 درصدی باقی کمی مشکل داشته باشد و شاید شک و شبه داشته باشد

92+7=99% پس 1 درصدش کو؟!!!تصویر
حالا باز تو خوبی پروین یک بار مصاحبه کرد گفت ما 80% آماده هستیم 30% بقیه هم تا3 روز آیندهتصویر
مخلص همگی
خوشم می یاد این میلاد خودش یک مقدار بحث رو داغ می کنه قیبش می زنهتصویر خوب بیا نظر خودتم بگو دیگه این بحث تموم بشه!
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 3096 بار
سپاس‌های دریافتی: 11996 بار

پست توسط Mil@d »

خوشم می یاد این میلاد خودش یک مقدار بحث رو داغ می کنه قیبش می زنه

سعی میکنیم اینگونه مباحث را به شکل کنترل از راه دور هدایت کنیم...دورادور دعاگو هستیم سید!

ختم جلسه در همین جا اعلام می گردد.

End topic
:razz:
  بی  
Colonel I
Colonel I

پست توسط Frogfoot »

ولی یک مورد بود که می گفت انسان نمی توان دوبار در روی زمین زندگی کند به دلیلی انکه گناه قبلی ههم روی قبلی ذخیره می شود و( یعنی بدون ماخذه قبلی ، گناهان جدید همه اضافه می شود)
در قران هم بارها امد که مردها زنده نمی شوند( قبلان در پست قبلی بیشتر توضیح دادم)
حداقل روی این مورد 100 مطمعان هستم

برای اینکه در مورد چیزی که درباره اش اطلاع ندارید 100% مطلق صحبت نکنید، و بحث خودم را هم در همین پست خاتمه بدم:

سوره انبياء:

وَ حَرَامٌ عَلىَ‏ قَرْيَةٍ أَهْلَكْنَاهَا أَنَّهُمْ لَا يَرْجِعُونَ(95)
و بر [مردم‏] شهرى كه آن را هلاك كرده‏ايم، بازگشتشان [به دنيا] حرام است. (95)

حَتىَّ إِذَا فُتِحَتْ يَأْجُوجُ وَ مَأْجُوجُ وَ هُم مِّن كُلّ‏ِ حَدَبٍ يَنسِلُونَ(96)
تا وقتى كه يأجوج و مأجوج [راهشان‏] گشوده شود و آنها از هر پشته‏اى بتازند، (96)

وَ اقْترََبَ الْوَعْدُ الْحَقُّ فَإِذَا هِىَ شَاخِصَةٌ أَبْصَرُ الَّذِينَ كَفَرُواْ يَاوَيْلَنَا قَدْ كُنَّا فىِ غَفْلَةٍ مِّنْ هَاذَا بَلْ كُنَّا ظَلِمِينَ(97)
و وعده حق نزديك گردد، ناگهان ديدگان كسانى كه كفر ورزيده‏اند خيره مى‏شود [و مى‏گويند:] «اى واى بر ما كه از اين [روز] در غفلت بوديم، بلكه ما ستمگر بوديم.» (97)

می بینید که اون چیزی که 100% درباره اش مطمئن بودید، با آیات قرآن مغایرت دارد!

اخه یکی نیست بگه مسخره بازی که ادم ها که یک بار در این دنیا زندگی کردن و اعمال خیر انجام دادن و عمرشان به پایان رسید
از دوباره ( چون اخر زمانه) بیان روی زمین .

تحقیق کن دوست عزیز، برای اینکه اینطور اعتقادات شیعه برات خوب جا بیافته، مطالعه کن. مثلا ساده ترین کتابی که میتونی مطالعه کنی که به این سوالات، مثل ضرورت وجود رجعت، به شکل خلاصه پاسخ میده، کتاب "شیعه پاسخ می دهد" آقای سبحانی هست. بعد از اون خودت میتونی بری کتاب های قوی تر در این زمینه را مطالعه کنی، و ببینی اهل بیت (ع) و به تبعیت از ایشان علماء شیعه چه دلایلی برای لزوم وجود رجعت ذکر کردند. اون وقت خواهید دید که ادعای شما از نظر تشیع مسخره هست، نه رجعت!

والسلام
Fast Poster
Fast Poster
محل اقامت: network
سپاس‌های ارسالی: 176 بار
سپاس‌های دریافتی: 486 بار

پست توسط snifferman »

Frogfoot جان ممنون
میلاد مشکوکی ( هدایت اونهم از راه دور! تو مسائل اعتقادی هم دست از مباحث نظامی بر نمی داری!
!!!!
این که گناهکاران می خواهند زنده شوند تا جبران کارها را بکنند ولی نمی شوند با این که مرده زنده نمی شود فرق می کند
به فرمایش قرآن مگر عیسی (ع) مرده ها را زنده نمی کرد(به فرمان خدا) و چند پیامبر دیگر . . . پس مرده ها زنده می شوند.
در قرآن هم درباره زنده کردن عزیز پیغمبر بعد از 100 سال و داستان برگزیدگان قوم موسی که خدا می فرماید ( بعد از مرگتان دوباره زنده گردانیدیم تا شکر خدا بزبان آورید) و یا حضرت عیسی که مرده ها را زنده می کرد و خواب اصحاب کهف(شاید به ظاهر خواب بود اما به نوعی بازگشت بود) تنها نمونه هایی است از رجعت.
قفل شده

بازگشت به “تاريخ ايران”