فرهادي: در برلين پاسخ مدعيان دموكراسي را دادم فارس: اصغر فرهادي گفت: در برلين يك خبرنگار هلندي به من گفت چرا در ابتداي فيلم خود، «به نام خدا» را آوردهايد. من هم به او گفتم شما كه مدعي دموكراسي هستيد، اين حرفي كه ميزنيد ديكتاتوري است.همچنين سئوالات حاشيه ديگري پرسيده ميشد و ما را ملزم به دفاع از كشور ميكرد.
گزارش خبرنگار سينمايي فارس، صبح امروز نشست خبري فيلم «درباره الي» با حضور «محمود رضوي» تهيهكننده، «اصغر فرهادي» نويسنده و كارگردان و مريلا زارعي، شهاب حسيني، صابر ابر، پيمان معادي و احمد مهرانفر بازيگران اين فيلم در فرهنگسراي رسانه برگزار شد.
در اين نشست كه ساعت 10 صبح آغاز شد؛ اصغر فرهادي، سيد محمود رضوي، مريلا زارعي، شهاب حسيني، صابر ابر، احمد مهران فر و پيمان معادي حضور داشتند و پس از طرح سوالات منتقد سينما، امير پوريا، خبرنگاران سوالات خود را مطرح كردند.
در اين نشست اصغر فرهادي كارگردان فيلم «درباره الي» گفت: نگاه مخاطب در داخل و خارج كشور از نظر مردم و منتقدان فاصله زيادي نداشت و فيلم براي يك گروه خاص اكران نشده بود كه اين شاخصه يكي از عوامل موفقيت اين فيلم است.
وي در ادامه گفت: سختترين سئوالي كه از كارگردانها بعد از ساخت فيلم پرسيده ميشود اين است كه چطور شد كه اين فيلم ساخته شد در اين زمينه بايد بگويم حرفهايي كه ميزنم مطلق نيست بلكه ممكن است بسته به شرايط 6 ماه بعد نظر ديگري داشته باشم. فضاي فيلم، فضاي دوربين مخفي است و همه عوامل و دوربين كنار رفتند تا حس مورد نظر به راحتي منتقل شود. همچنين بيش از اين كه دوربين مخاطب را جذب كند، بازيها، مخاطب را به سمت خود حركت ميدهد.
«سيدمحمود رضوي» تهيهكننده فيلم «درباره الي» در ادامه نشست گفت: اين فيلم اولين كار تهيهكنندگي من و موسسه سيماي مهر در سينما بود كه البته كار بسيار سختي بود ولي با همدلي اصغز فرهادي، اين كار خروجي خوبي داشت.
وي در ادامه گفت: خوشحالم در بدو ورود، با يك كارگردان حرفهاي كار كردم و بايد گفت كه كارگردان اين فيلم، خيلي خوب توانسته از بازيگران استفاده كند همچنين اين فيلم با موفقيتهايي كه كسب كرد، كار را در ابتداي راه برايم دشوار كرد.
رضوي افزود: ميخواستيم فيلمي با موضوعات اخلاقي و فرهنگي بسازيم و در كنار اين بحث، تماشاگران خود را جذب كنيم. همچنين جشنوارههاي گذشته نشان داده است كه فيلمهايي كه از نگاه تماشاگران برگزيده ميشود وضعيت فروش و اكران خوبي خواهد داشت.
«مريلا زارعي» بازيگر اين فيلم تصريح كرد: به خاطر اينكه با داستان جلو ميرفتيم، كارمان آسان شده بود و در تمام مدت كارگردان ما را كنترل ميكرد. همچنين بايد بگويم به جاي اين كه در اين فيلم بازيگري كنم، زندگي كردم.
وي در ادامه بيان كرد: براي من اين كه چطور اصغر فرهادي در تمام مدت تمام بازيگران را با تمام جزئيات كنترل ميكرد، خيلي جالب بود.
«پيمان معادي» در اين فيلم، برخلاف كارهاي گذشتهاش كه در نقش فيلمنامهنويس حضور داشت به عنوان بازيگر در اين فيلم بازي كرد و در اين نشست خبري به خبرنگاران گفت: همان طور كه قبلا گفته بودم، خيلي دغدغه بازيگري نداشتم و البته يكسري پيشنهادات بازيگري به من شده بود، ولي روزي كه «اصغر فرهادي» به من زنگ زد و گفت نقشي دارم كه ميخواهم تو آن را بازي كني با تمام اشتياقي كه داشتم پذيرفتم و هنوز هم اين شوق در من وجود دارد.
وي در ادامه اظهار داشت: براي من خيلي جالب بود با اين كه براي اولين بار بازي ميكردم، ولي ترسي نداشتم. «اصغر فرهادي» به من گفت براي بازي در اين فيلم نترس و من هم خودم را به ايشان سپردم و از نتيجه كار هم راضي هستم.
«احمد مهرانفر» بازيگر اين فيلم در ادامه نشست، گفت: برخلاف «پيمان معادي» كه از بازي در فيلم نترسيده بود، من همين الان هم ترس دارم و سكانسهايي كه بازي كردم، به نحوي تئاتروار بود و بايد بگويم تجربه زيبا، دلنشين و ترسناكي بود.
«صابر ابر»، بازيگر فيلم «درباره الي» در نشست خبري اين فيلم كه در فرهنگسراي رسانه برگزار شد، بيان كرد: براي بازي در اين فيلم مطمئن بودم و علاقه داشتم كه اين نقش را بازي كنم. شخصيتي كه به من پيشنهاد داده شد، شخصيتي بود كه بعدها در خاطرها ميماند و اين نقش ميتواند مخاطب را به سمت تفكر كردن سوق دهد.
«اصغر فرهادي» در پاسخ به سوال خبرنگاري كه گفت چرا حاشيههاي بهوجود آمده براي فيلم را رسانهاي نكرديد، گفت: در بعضي از مواقع، صورت مسئله و مشكل مشخص است ولي در اين مورد صورت مسئلهاي وجود نداشت كه بگوييم لاينحل است و من ميدانستم اين مشكل حل ميشود و نبايد حاشيه درست كنم.
وي در ادامه افزود: افراد زيادي براي اكران اين فيلم در جشنواره فيلم فجر تلاش كردند و غالبا از گوشه و كنار صحبتهايي ميشد مبني بر اين كه تلاش خواهيم كرد حاشيهها از بين برود... همچنين براي من خيلي جالب بود كساني كه انتظار همكاري آنها را نداشتم براي اكران فيلم تلاش كردند.
فرهادي درخصوص حضور در جشنواره برلين گفت: وقتي وارد برلين شدم با دنيايي بهشدت اغراقآميز روبرو شدم و در آنجا فضايي پر از حاشيه وجود داشت و تمام سئوالهايي كه از من پرسيده شد در رابطه با حاشيه اين فيلم بود.
وي در ادامه اظهار داشت: در برلين يك خبرنگار هلندي به من گفت چرا در ابتداي فيلم خود، «به نام خدا» را آوردهايد. من هم به او گفتم شما كه مدعي دموكراسي هستيد، اين حرفي كه ميزنيد ديكتاتوري است چرا كه شما ميخواهيد جاي من تصميم بگيريد در حالي كه من در مقام تصميمگيري هستم.
فرهادي ادامه داد: سئوال توهينآميزي ديگري از من پرسيده شد كه مضمون آن اين بود كه هر فيلمي كه در ايران ساخته ميشود، چقدر به حكومت باج ميدهد و من هم جوابي كه دلم ميخواست به او دادم همچنين سئوالات حاشيه ديگري پرسيده ميشد و ما را مجبور به دفاع از كشور ميكرد.
در ادامه اين مراسم كه با حضور شهاب حسيني همراه بود، اين بازيگر گفت: من در اين فيلم بازي نكردم بلكه زندگي كردم. در طول دوران بازيگريام فيلمنامههاي زيادي را خواندم كه فقط پيشنهاد توليد داده شده بود، به كيفيت آثار فكر نميشد اما اين فيلم در حوصله و زمان خاص ساخته شد كه نتيجه آن را هم مشاهده كرديد.
«سيدمحمود رضوي» تهيهكننده اين فيلم گفت: با روندي كه پيش گرفته شده، مشكلي براي اكران نخواهيم داشت و خواستار اكران فيلم در تابستان يا عيد هستيم كه البته اكران در عيد به دليل فضاي تلخگونه فيلم شايد ممكن نباشد.
اصغر فرهادي در پايان اين نشست درباره كوتاه شدن زمان نمايش فيلم گفت: بعيد ميدانم زمان فيلم كوتاه شود مگر اين كه تا زمان اكران فيلم با بررسي بازخوردهاي اين فيلم تصميم جديدي بگيرم.
[External Link Removed for Guests] [External Link Removed for Guests]