*ضرغامي(رئيس سازمان صدا و سيما):
اوج بلوغ هنري در سريال يوسف پيامبر به تصوير كشيده شده است
در اين نشست صميمي که با هدف قدرداني از تلاشهاي ارزشمند هنرمندان اين مجموعه برگزار شده بود، رئيس سازمان صدا و سيما با اشاره به برجستگيهاي اين مجموعه ؛ تعميق معارف قرآني و آشنائي مردم با حقيقت دين و تقويت ايمان آنان در کنار ارتقاء آگاهيهاي مذهبي را از جمله امتيازات ارزشمند اين سريال دانست.
ضرغامي با اشاره به سکانس گفتوگوي زليخا با پروردگار و ترجيح زيبائيها و عشق واقعي الهي بر عشق مجازي و دنيائي، گفت: خلق هنرمندانه صحنههايي از اين قبيل در به تصوير کشاندن رابطه عاشقانه و شيرين با خداوند آن قدر تأثيرگذار بود که بسياري از مخاطبان مفهوم حقيقي و حلاوت انس با پروردگار در هنگام نماز را بهتر از گذشته درک کردند.
رئيس رسانه ملي با تقدير از تلاشهاي تمامي دستاندرکاران اين مجموعه، به ويژه زنده ياد رسول احدي فيلمبردار اين سريال گفت: آقاي فرج الله سلحشور کارگردان متعهد کشورمان،
اوج بلوغ هنري و تجربه خود را در ساخت اين اثر پرمخاطب و ماندگار به نمايش گذارده است.
رئيس سازمان صدا و سيما با اشاره به استقبال گسترده مردم و انديشمندان بيش از 50 کشور جهان از سريال حضرت يوسف (ع) گفت : برجستهترين شخصيتهاي ديني و حوزوي با تقدير از اقدام ارزشمند ساخت اين مجموعه صحت و انطباق کامل آن با آيات قرآني را مورد تأکيد قرار دادهاند و بعضي تذکرات دلسوزانه از سوي آنان براي ارتقاء کيفي پروژههاي مشابه در آينده براي رسانه ملي و هنرمندان متعهد مغتنم و ارزشمند است.
*سلحشور (كارگردان):
تلاش كرديم منبعي فراتر از تصور و تفكر انسان را نشان بدهيم
فرجالله سلحشور، كارگردان در اين نشست با طرح اين سئوال كه چرا سريال حضرت يوسف توليد شد، گفت: از آغاز عمليات هنري تاكنون بر اين باورم كه سينماي موروثي رژيم طاغوت در شأن انقلاب و در شأن اسلام نيست.
وي با اشاره به نقش سازنده سينما و امكان ارتقاي جايگاه آن در جامعه اسلامي افزود: متأسفانه در 30 سال پس از انقلاب به جز موارد انگشتشمار توفيق چنداني در خلق آثار مذهبي نداشتهايم تا حلاوت اين هنر را درك كنيم و شيريني آن را به مردم بچشانيم.
سلحشور با انتقاد از كساني كه در ارائه كارهاي هنري فقط ظاهر مسائل را ميبينند و به عمق موضوعات توجه نميكنند، گفت: برخي افراد كه وارد عرصه هنر شدهاند، حتي به باطن زندگي ظاهري هم توجه نميكنند؛ چه رسد به اينكه به ارزشهاي الهي و معنوي دقت كنند و آنها را جلوه و جلال بدهند.
وي با بيان اينكه عليرغم اينكه بسياري از صاحبنظران مشكل امروز فرهنگ جامعه را به نبود مديران كارشناس و دلسوز ربط ميدهند، گفت: من فكر ميكنم مشكل امروز ما در حوزه سينما و تلويزيون تضاد ماموريت تعريف شده آن دو با مكتب ما است. در سينما يا تلويزيون كه محصول فرهنگ غرب است، انسانمحوري حرف اول را ميزند و فراتر از آن حرفي براي گفتن نيست. در صورتي كه بر اساس آموزههاي ما اين تعريف پذيرفتني نيست.
كارگردان سريال يوسف پيامبر گفت: تلاش ما در سريالهايي مثل يوسف پيامبر و آثاري چون اصحاب كهف و ايوب پيامبر اين بوده كه به جامعه هنري، منبع فراتر از تصور و تفكر انسان را نشان بدهيم؛ منبعي بدون عيب و متصل به وحي يعني قرآن.
وي دليل پرمخاطب بودن كارهاي ديني و قرآني را انتخاب منبع درست عنوان كرد كه فطرتهاي پاك انسانها را به خود جلب و جذب ميكند.
سلحشور در پايان با اعلام اينكه اگر دانشمندان اسلامشناس در نگارش فيلمنامه و داستانهاي ديني و مذهبي هنرمندان را كمك كنند، توليدات هنري با مشكل كمتري توليد خواهد شد، افزود: از حمايتهاي همهجانبه مهندس ضرغامي كه حامي، مشوق و همراه ما تا پايان اين سريال بود، تشكر ميكنم.
*پروانه معصومي (بازيگر نقش بانو تي):
بازي در نقشهاي منفي سختتر است
پروانه معصومي در اين نشست گفت: ابتدا پذيرش اين نقش كه نقشي منفي محسوب ميشد، برايم دشوار بود، اما به اصرار همكاران آن را پذيرفتم و از اين بابت خرسندم.
بازيگر نقش بانو تي در سريال يوسف پيامبر افزود: پذيرش اين نقش توسط من حتي مباحثي را در بين اقوام ايجاد كرده بود. حتي يكي از كودكان فاميل در تماس با من اظهار كرد كه دوست ندارد از طرفداران كاهنان معبد آمون باشم.
*اميري مقدم (بازيگر نقش رئيس كاهنان معبد آمون):
نقشهاي منفي منجر به انتقال درست پيام ميشود
بازيگر نقش رئيس كاهنان معبد آمون نيز از پذيرش نقش و نقشهاي منفي ديگري كه بازي كرده است ابراز خشنودي كرد و گفت: هر چند بازيگران نقش منفي كمتر مورد استقبال جامعه قرار ميگيرند، اما بايد پذيرفت كه پذيرش اين نقشهاي سخت است كه موجب انتقال درست پيام داستان ميشود.
*زماني (بازيگر نقش يوسف پيامبر):
از خداوند سپاسگزارم كه توفيق حضور در اين سريال را به من داد
مصطفي زماني، بازيگر نقش يوسف پيامبر نيز كه در اولين كار هنري خود در نقش يوسف پيامبر ظاهر شد، گفت: هميشه خود را مديون كارگردان و ديگر عوامل اين سريال ميدانم كه به من اعتماد كردند و اميدوارم بتوانم شايستگي خود در قبال اين اعتماد را نشان بدهم.
*حميدي (بازيگر نقش آسنات):
به لطف خدا توفيق حضور در كارهاي مذهبي را پيدا ميكنم
الهام حميدي رضايت مردم و دست اندركاران سريال يوسف پيامبر از اين كار ديني، قرآني و تاريخي را نشأت گرفته از بركتي دانست كه خداوند به كارهاي ارزشمند و انساني اعطا ميكند.
بازيگر نقش آسنات در سريال يوسف پيامبر با تشكر از برگزاركنندگان اين نشست در خصوص نقش خود و انعكاس آن در جامعه گفت: برخي خانمها به من خرده ميگرفتند كه چرا در مقابل ازدواج مجدد يوسف عكسالعملي نشان ندادهام كه به آنها ميگفتم، آنجا من آسنات بودم نه الهام حميدي.
*زهير ياري (بازيگر نقش بنيامين)
بايد از توليد آثار خرافهگرا جلوگيري كرد
زهير ياري نيز با تمجيد از كارهاي ديني و قرآني گفت: بايد به ساير آثاري كه به صورت غير مستقيم پيامهاي معنوي و اخلاقي را به مخاطبان منتقل ميكنند توجه و از توليد آثاري كه ممكن است به خرافه گرايي منجر شود جلوگيري كرد.
*سلطاني (بازيگر نقش آمن هوتب):
تاثير معنوي اين سريال در تاجيكستان بسيار بود
جهانبخش سلطاني بازيگر نقش آمن هوتب نيز با بيان خاطراتي از حضور خود و تني چند از عوامل سريال يوسف پيامبر در كشور تاجيكستان گفت: استقبال مردم تاجيكستان از اين سريال فوق العاده است.
وي تأثير معنوي اين اثر ايراني در آن كشور را بسيار زياد توصيف كرد.
*اسلاميمهر (رئيس مركز سيمافيلم):
روزي به نام سريال يوسف نامگذاري شود
رئيس مركز سيما فيلم نيز در اين نشست به حمايتهاي همه جانبه رئيس سازمان صداوسيما از اين سريال و ديگر كارهاي اين مركز اشاره و ضمن تشكر و قدرداني پيشنهاد كرد روزي به نام سريال يوسف پيامبر نامگذاري شود تا آن روز به اتفاق دستاندركاران اين سريال و علاقهمندان به كارهاي ديني و قرآني گرامي داشته شود.
در پايان اين مراسم با اهداي لوح تقدير و هدايائي از هنرمندان اين مجموعه قدرداني بعمل آمد.