انتشار خبر حضور عليرضا منصوريان در همدان و دريافت پيشنهاد سرمربيگري از اين تيم بهانه خوبي بود تا با كاپيتان پيشين اين تيم و مسوول مستعفي آكادمي استقلال در خصوص اتفاقات رخداده طي ماههاي گذشته به بحث و گفتوگو بنشينيم.
موضوع حضورت در همدان تا چه حد صحت دارد؟
صحت دارد! اما نه براي كاري غير از شركت در يك مراسم عروسي!
چطور؟
حدود دو هفته پيش بود كه در مراسم عروسي يكي از اقوام مادريام در همدان شركت كردم و فكر ميكنم آنهايي كه از سفر من به اين شهرستان مطلع شدند، چنين برداشتي كردند كه شايد من براي مذاكره يا كاري از اين دست راهي اين شهر شدهام. البته ناگفته نماند رابطه من با آقاي اوليايي (مديرعامل پاس همدان) خيلي نزديك است.
يعني هيچ بحثي در اينباره مطرح نشده است؟
اگر هم مطرح شده باشد اصلا جدي نيست. شما مرا ميشناسيد و اگر موضوعي باشد خيلي راحت آن را مطرح خواهم كرد.
حضور شما در راس آكادمي فوتبال استقلال چه دستاوردي داشت؟ آيا حضور تيم جوانان استقلال در فينال تهران، حاصل تلاشهاي گروه منصوريان است؟
قبل از اينكه وارد بحث تيمهاي پايه استقلال شوم، بايد به اين نكته اشاره كنم كه من در ابتداي فصل گذشته به فتحا...زاده و سپس واعظ گفتم كه تيمهاي پايه استقلال، مشكلات مالي فراواني دارند و هر دو عزيزان هم اين موضوع را پذيرفتند و از من خواستند تا اين مشكل را در طول فصل به طريقي رتق و فتق كنم و من هم بايد در اينجا از آقايان صدرا بامتي (سرپرست تيم اميد استقلال) و داوود غلامي (سرپرست تيم جوانان استقلال) همچنين برادران مجدآبادي تشكر ويژهاي داشته باشم كه در طول فصل رو به پايان تيمهاي پايه تمام هزينههاي تيمهاي استقلال را از طريق كمك اين عزيزان پرداخت كرديم.
يعني كمك بلاعوض؟
خير. در آخرين جلسهاي كه با آقاي واعظ داشتم و به مدت سه ساعت به طول انجاميد، ليست تمام هزينههايي كه براي تيمهاي پايه شده بود را به وي ارايه كردم و او نيز با كمال ميل همه آنها را پذيرفت و وعده داد به زودي تمام مبالغي كه توسط دوستان خوب من براي استقلال هزينه شده است را پرداخت خواهد كرد.
از عملكردت در تيمهاي پايه استقلال راضي هستي؟
لطفا اين را از مسوولان باشگاه بپرسيد. فقط اين را بگويم كه ما در بخش نونهالان و نوجوانان با تفكر آيندهنگري، بازيكن جذب كرديم و قراردادهاي پنج ساله با آنها بستيم، با اين همه تيم نونهالان و نوجوانان ما در گروهشان سوم شدند. البته در اينجا گله كوچكي هم از بروبچههاي هيات فوتبال تهران دارم كه در بحث رسيدگي به اعتراضها خيلي ضعيف عمل ميكنند.
چه اعتراضي؟
تا پارسال از گروه نونهالان تهران سه تيم بالا ميرفت، اما تا به ما رسيد اين سهميه به دو تيم تقليل يافت. البته بنده فقط به خاطر دكتر شيرازي (رييس هيات) و حاج آقا انوري (دبير هيات) اين مساله را پيگيري نكردم وگرنه اگر لازم بود از طريق خود آقاي كفاشيان حق بچههاي استقلال را ميگرفتم. در مورد تيم نوجوانان هم بايد بگويم تيم ما در پايان فصل پيش، به دسته دوم سقوط كرد و چون اين جايگاه شايسته باشگاه نبود با هماهنگي آقاي واعظ و به خرج خودم امتياز يك تيم دسته يكي را خريدم و تيممان را در آن شرايط سوم كرديم، اما نگاه ما در مورد بستن تيمهاي جوانان و اميد با تفكر نتيجهگرايي بود. به همين منظور سعي كرديم ستارهها را جذب تيم جوانان و اميد كنيم كه شكرخدا در تيم جوانان هم جواب مثبت گرفتيم و تيم در آستانه قهرمان شدن است و 10 روز ديگر در ورزشگاه اكباتان منتظر طرفداران استقلال هستيم تا قهرماني تيم جوانانشان را پس از 10 سال جشن بگيرند. با اين وجود شخصا از نتايج تيم اميدمان راضي نيستم. اين را هم اضافه كنم كه قراردادهاي بازيكنان تيم جوانانمان هم پنج ساله بسته شده است.
چرا در دستگردي مسابقه نميدهيد؟
جا دارد از اين طريق از محمدحسن انصاريفرد (مديرعامل باشگاه راهآهن) هم تشكر ويژهاي داشته باشم، چرا كه وقتي ما خواستيم مسابقات تيم جوانان را در دستگردي برگزار كنيم آنها از ما تقاضاي شش ميليون تومان پول كردند كه در اين شرايط پرداخت آن به هيچ وجه براي ما مقدور نبود، به همين خاطر به سراغ آقاي انصاريفرد رفتيم و ايشان پس از برد راهآهن در بازي رفت فينال جامحذفي، اين زمين را در اختيار ما گذاشت.
خبر داري كه مسعود معيني جايگزينت شده است؟
باور كنيد كه در همان جلسه سه ساعته (با واعظ) بابت اين انتخاب به ايشان تبريك گفتم، چرا كه آقاي معيني قطعا به كار استقلال خواهد آمد، او استاد خود من بوده است. علاوه بر آن خودم هم با آقا مسعود تماس گرفتم و ضمن عرض تبريك از وي دعوت كردم تا در نشستي با حضور ايشان ريز مسايل تيمهاي پايه استقلال را در اختيارشان قرار دهم و به قولي كار را به دستشان بسپارم.
از اين اقدام باشگاه دلگير نشدي؟
خير. وقتي من خودم سه ماه پيش به آقاي واعظ گفتم كه تا پايان خرداد همكارشان هستم و پس از آن قصد جدا شدن از استقلال را دارم، چرا بايد دلگير ميشدم؟ اين حق طبيعي و بر طبق اصول مديريتي آقاي واعظ بود كه براي جانشين من بينديشد و فكر ميكنم آقاي معيني به راستي شايستگي اين كار را دارند و من به شما قول ميدهم، در حال حاضر بستر بسيار مناسبي براي موفقيت تيمهاي پايه استقلال در فصل بعد مهيا شده است و سال آينده سال تيمهاي استقلال در رده پايه خواهد بود. اين موفقيت هم متعلق به فتحا...زاده است و واعظ و من از هر دو اين نفرات تشكر ميكنيم.
برويم سراغ استقلال قلعهنويي؟
در خدمتم.
انتظار قهرماني استقلال را داشتي؟
ببينيد! اگر اين استقلال قهرمان نميشد، به واقع احساس ميكردم كه در حقش ظلم شده است. تيمي كه 25 هفته در صدر جدول باشد و خودش را به زحمت از رده هفدهم جدول تا صدر بالا كشيد و هفتهها در آن سكو باقي ماند، حقش چيزي جز اين نبود. نگاه نكنيد كه اين تيم در چند هفته آخر به مكان پايينتر از صدر سقوط كرد. اين تيم شايسته اين عنوان بود.
علت افتش در آسيا چه بود؟
بايد پذيرفت كه اندازه اين تيم استقلال براي آسيا همين بود. اين حرف را با علم به اينكه استقلال همزمان درگير مسابقات ليگبرتر و جامحذفي بود ميگويم و معتقدم فشار بيش از حد اين رقابتها مانع از درخشش استقلال در آسيا شد.
چطور؟
چون استقلال تمام توانش را براي فتح يكي از اين دو جام گذاشته بود و همين امر آنها را خسته كرد.
يعني از نظر فردي مشكلي نداشت؟ آنچنان كه قلعهنويي در برههاي گفته بود، تيمش مهاجم سوم قوي ندارد و بايد عنايتي به استقلال برگردد.
من با ريز مسايل كاري ندارم اما هنوز هم فكر ميكنم كه خستگي مانع از نتيجهگيري استقلال در آسيا شد، چون تمام روح اين تيم معطوف به موفقيت در ليگ بود. اگر اينگونه نبود استقلال در آسيا هم حرف اول را ميزد.
رفتن امير قلعهنويي به نفع استقلال است يا به ضرر آن؟
به هر حال به نظر ميرسد مسايلي پيش آمد كه اين اتفاق افتاد و مربوط به مباحث كلان باشگاه است. علاوه بر آن من در اول فصل هم گفتم كه به كار بزرگسالان (استقلال) كاري ندارم و در حيطه كاري خودم (پايهها) حرف ميزنم. ضمن اينكه اتفاقاتي كه در زير مجموعه استقلال رخ داده مربوط به اين خانواده است و حريم خاص خودش را دارد كه وارد شدن به آن و باز كردنش لزومي ندارد.
فكر ميكني اين تيمي كه قلعهنويي براي نفر بعدي گذاشته كار جانشينش را سخت ميكند يا نه؟
تحويل گرفتن تيم قهرمان كار مسووليتداري است و اين امر وظيفه كادر جديد و بازيكناني كه با اين تيم قهرمان شدهاند را به مراتب دشوارتر از هميشه ميكند و افرادي كه به استقلال فصل نهم ميآيند، بايد اين ذهنيت را داشته باشند كه سطح توقع مردم از اين تيم به مراتب بالاتر از زماني است كه استقلال در جدول قهرمان نبوده است. البته بايد اين نكته را هم به هواداران متذكر شوم كه آنها نبايد هرگز توقع داشته باشند كه تيمشان هر سال پشتسر هم قهرمان شود. چرا كه استقلال در فصل بعد سه جام را پيشرو دارد؛ ليگبرتر، جامحذفي و ليگ قهرمانان آسيا و موفقيت در هركدام از آنها براي اين تيم امكانپذير است.
آيا هستند افرادي كه بتوانند اين ارث را به سلامت به مقصد برسانند؟
قطعا نفرات شايسته و بزرگ كم نيستند كه بتوانند ارث امير را تحويل بگيرند اما خب همانطور كه گفتم، هركسي هم كه بيايد كار آساني پيشرو ندارد.
امير قلعهنويي در مورد خودش طوري حرف زده كه گويي فقط او است كه ميتواند ناجي استقلال باشد. او گفته بايد وقتي تيم سيزدهم شد دوباره برگردم و آن را از سقوط نجات دهم. فكر نميكني اين طرز فكر...
... ما نبايد استنباطمان از حرفهاي امير اينگونه باشد. چرا كه معتقدم او هنگامي كه اين حرف را زده ناراحت بوده است. من رفيق خودم را كه هم همبازيام بوده و هم سرمربيام، خوب ميشناسم، او يك استقلالي است و هرگز بد تيمش را نميخواهد. مطمئن باشيد اگر همين حالا از او از استقلال سوال كنيد او براي اين تيم چيزي جز آرزوي موفقيت نخواهد داشت. همانطور كه در مصاحبههاي جديدش براي كادرفني جديد آرزوي موفقيت كرده است. بنابراين به اين مسايل نبايد خيلي توجه كرد.
فكر ميكني چه تعداد از اين بازيكنان بايد براي فصل بعد حفظ شوند؟
ديدگاه مديريت باشگاه بر حفظ نفرات است. چرا كه قطعا بايد 90 درصد اين افراد كه تيم را قهرمان كردهاند، حفظ شوند و من كه طي روزهاي اخير زياد به باشگاه سر ميزنم، شاهد هستم كه چنين اقداماتي در دست اجراست.
به خودت پيشنهاد سرمربيگري استقلال نشده است؟
عليرضا منصوريان بايد منطقي فكر كند كه ميكند. سرمربيگري استقلال در حال حاضر براي من زود است. منصوريان بايد برود در يك تيم شهرستاني كار كند و آبديده شود، بعد به سرمربيگري در تيمي مثل استقلال فكر كند. استقلال تيمي بزرگ، پرنوسان و پرحاشيه است كه ميليونها طرفدار دارد و فردي توانمند و كامل را ميطلبد. البته من هنوز ارتباطاتم با اروپا را قطع نكردهام و شبها در سايتهاي مختلف اينترنتي به دنبال تازههاي فوتبال و مربيگري هستم. تصور خودم بر اين است كه بايد ابتدا از شهرستانها شروع كنم و پس از چند فصل به سرمربيگري استقلال بينديشم. هرچند كه اين آرزوي قلبيام است و نميتوانم آن را كتمان كنم اما من همين حالا هم اگر در يك تيم شهرستاني مشغول شوم، حتما يك تمريندهنده خوب خارجي را كنار دستم خواهم داشت.
براي استقلال مربي خارجي بهتر است يا ايراني؟
تاثير تركيب مربي ايراني - خارجي از همهچيز بيشتر است.
حرف و حديث در مورد مباحث رخداده ميان قلعهنويي و واعظ زياد است. نظر تو...
... يكبار هم گفتم من فقط به ته قيف نگاه ميكنم. در ته قيف هم استقلال قهرمان را ديدم كه از آن خارج شد و از اين بابت خوشحالم...
... در مورد واعظ كه ميتواني اظهارنظر كني. به هر حال حدود هشت ماه با او كار كردهاي!
مشكلي نيست.
آيا واعظ به واقع مديري ديكتاتور است؟
من از نزديك با او كار كردهام و شايد عدهاي مثل شما ندانند كه من و او حتي در چند برهه با هم به چالش برخورديم و مواردي را نيز با يكديگر داشتيم اما فكر ميكنم او مديري ديسيپليندار و خشك است. بسيار منضبط كه حتي صميميترين دوستيهايش را هم به خاطر انضباط كاري زير پا خواهد گذاشت. من در آخرين جلسهاي كه با او داشتم (سه ساعته) خيلي مسايل را فهميدم كه در اين مدت دستگيرم نشده بود اما چون ديگر به ته قيف رسيده بوديم ديگر كاري به آنها ندارم.
پس با او مشكل داشتي كه نخواستي كنارش كار كني؟
نه نه نه! به هيچ وجه با او مشكلي نداشتم. چالش داشتم اما مشكل نداشتم. من به اين خاطر از استقلال جدا شدم، چون ميخواهم كار مربيگري را شروع كنم.
پيشنهادي هم داري؟
در حال بررسي دو، سه پيشنهاد هستم. البته اصلا دوست ندارم راجع به اين موضوع حرف بزنم تا خداي نخواسته برداشتهاي ديگري مثل بازارگرمي كردن و غيره از آن بشود.
به عنوان آخرين سوال تركيب ساكت به عنوان موفقترين مدير ليگبرتري و قلعهنويي به عنوان موفقترين مربي ليگبرتري را چطور ارزيابي ميكني؟
قطعا زوج خوبي در كنار هم تشكيل شده است اما بايد اين را بگويم كه امير قلعهنويي نبايد سوخت شود و حالا هم برايش در تيم سپاهان آرزوي موفقيت ميكنم. فقط اين نكته را در آخر حرفهايم اضافه كنم كه هر يك از ما (استقلاليها) اگر امروز عزت، هويت يا احترامي در جامعه داريم، از موقعيتمان در استقلال آن را به دست آوردهايم و هيچكدام از ما هيچوقت نتوانستهايم، چيزي به استقلال بدهيم. براي دوست عزيزم در سپاهان آرزوي موفقيت ميكنم.
منبع:روزنامه گل
منصوریان: امير در ناراحتي «بد» استقلال را خواست!
در اين بخش ميتوانيد درباره كليه مسائل ورزشي به بحث بپردازيد
مدیر انجمن: شوراي نظارت

- سپاسهای ارسالی: 3 بار
- سپاسهای دریافتی: 185 بار
پرش به
- بخشهاي داخلي
- ↲ اخبار و قوانين سايت
- ↲ سوالات، پيشنهادات و انتقادات
- ↲ مرکز جوامع مجازي - CentralClubs Network
- ↲ سرويس ميزباني وب - CentralClubs Hosting
- ↲ مجله الکترونيکي مرکز انجمنهاي تخصصي
- بخش تلفن همراه