تانک های امروزی دارای نقاط قوت و ضعف فراوانی هستند . البته دسته بندی هایی در کارآیی و نوع هر تانکی وجود دارد .
من حدودا 40 سال دارم و در زمان جنگ خدمت سربازیم را گذراندم (البته در نیروی دریایی ) اما بدلیل شرکت در بعضی مناطق عملیاتی کم و بیش با تانکها و محدودیتهایشان آشنایی دارم . از جمله مشکلات تانکها نداشتن سرعت زیاد . وزن بسیار سنگین . آسیب پذیری در مقابل ضد تانکها . قدرت مانور پایین . مشکلات وجود دود در برجک در صورت شلیک . مشکل در تیراندازی به اهداف خیلی نزدیک و پائین تراز سطح تانک . شلیک مستقیم از پشت خاکریز دید محدود و... است .
این ایده به صورت اصلی از ترکیب تانک با لودر پدید آمده . لودر ها در مناطق عملیاتی بسیار چالاک و کارا هستند. تقریبا در هر شرایطی که تانک قادر به کار و فعالیت است آنها نیز قادر به خدمت هستند. وبه گونه ای ساخته شده اند که همه جا کار برد داشته باشند. وزن و قدرت و آن بسیار متناسب است و قدرت مانور عالی و بدنه مقاومی دارد. وازهمه مهمتراز یک تانک بسیار ارزانتر است . ما می توانیم با استفاده از حالت برجک تانک (که بدون سرنشین می باشد) و نصب آن بجای بیل لودر از چند خاصیت استفاده کنیم.
ابتدا اینکه برجک از بقیه وسیله فاصله دارد و امنیت جانی سرنشین بیشتر است ومشکل دود در کابین را حل می کند .
دوم اینکه در پشت خاکریزها براحتی مماس با قله خاکریز قرار گرفته و شلیک می کند.
سوم . اگر دشمن حتی در پشت خاکریز حضور داشته باشد با پایین گرفتن سر برجک قادر به هدف قرار دادن آنها با تیر بارهای نیمه سنگین خواهد بود.
چهارم. این وسیله میتواند در تمام مناطق عملیاتی حتی جنگ شهری بسیار کار باشد. (بدلیل توانایی در ارتفاع قرار گرفتن برجک ) برجک که دارای سیستم اپتیک و هدفگیری مدار بسته است و از داخل کابین ضد گلوله هدایت می شود. میتواند براحتی بر منطقه دید و احاطه داشته باشد . ضمن اینکه فرم برجک گلوله های مختلفی که به سمت آن شلیک میشود را منحرف خواهد کرد. و هدف قرار دادن آن بخاطر کوچک بودن ابعاد آسان نیست .
مسلما باید قسمت های بدنه لودر زره پوش شود . اما با روشهایی جدید که هم گلوله و موشکهارا منحرف کند و هم به موتورو سایر قسمت ها صدمه نرسد. و وزن آن زیاد افزایش نیابد.
کابین راننده هم کوتاه تر شده و همانطور که ذکر شد ، ضد گلوله خواهد بود.
البته روی این وسیله نمی توان توپ های سنگین گذاشت . اما تجربه نشان داده که توپهای سنگین همه جا قابل استفاده نیست. ضمن اینکه قدرت توپهای کوچک در هنگام هدفگیری و نواخت تیر بسیار بیشتر است.
حالا میخواستم دوستان لطف کنند و نظراتی در این رابطه بدهند تا اشکالات و ایرادات طرح را برطرف کرده و به نیروهای مسلح ارائه دهیم . من یک تصویر هم برای نشان دادن منظورم گذاشته ام که امید وارم گویاباشد.
متشکرم .