زمانی شروع به تكثیر ماهی آنجل كردم كه تعدادی از آنها را در مخازنگروهی نگهداری مینمودم و فكر كردم كه تكثیر این ماهی میتواند به نوعی برایمن سرگرمی باشد.برای تمامی نوزادان مخزن كافی در نظر گرفتم و در حالحاضر بیش از 20 مخزن 80- 50 گالنی دارم. بهترین كار برای انتخاب یك جفتخوب آن است كه حداقل 6 عدد آنجل با كیفیت بسیار خوب كه هنوز به مرحله بلوغنرسیدهاند (juvenile) را از مغازههای آكواریمی معروف و یا آنهایی كه ازتكثیركنندگان خریداری كردهایم در یك مخزن كه فقط خودشان حضور دارند, بافضای بزرگ و تعویض آب حداقل 1 بار در هفته همراه با غذای متنوع قرار دهیم.در حدود 9 ماه آنها به سن بلوغ خواهند رسید و جفتگیری كرده و هر جفت را دریك مخزن جداگانه قرار میدهیم.
تكثیر این ماهیها تا حدی آسان بوده و آنها فقط نیاز دارند كه سالم باشند و آب تمیزی داشته و غذای خوبی مصرف نمایند.
تمامیمخازن تكثیر من شامل فیلتر اسفنجی, بخاری, لوله PVC جهت تخمگذاری و كفمخزن فاقد شن باشد. حداكثر حجم مخازن تكثیرمن 20 گالن است.
آنجلها بهPH در حدود 7 جهت تكثیر نیاز دارند (PH مخازن من 8 است) آنها به درجهحرارت حدود 80 درجه فارنهایت نیازمندند. تغذیه آنها با مخلوط دل گوساله +كرمسفید + آرتمیای منجمد + غذای ورقهای انجام میگردد.
اولین تخمگذاریبا تعداد بسیار زیاد صورت میگیرد و پس از هچ تعداد چند صد نوزاد كه بهفضای زیادی جهت رشد نیاز دارند, خواهید داشت. قاعده كار بر این است كه 32بچه آنجل در هر گالن نگهداری گردد. در اولین باری كه والدین اقدام بهتخمریزی میكنند, آنها هر 107 روز و برای مدت چندین ماه تخمریزی مینمایندكه در آخر شما تعداد بسیار زیادی نوزاد آنجل خواهید داشت.
بسیاری از والدین تخمهای خود را میخورند و من برای این گونه ماهیان, جدا كردن تخمها را از والدین توصیه میكنم.
منبه انتظار نوزادان نمینشینم و آنها را با والدین تنها میگذارم و آنهاخودشان نوزادان را بزرگ میكنند. نقطه جالبی است كه ببینیم والدین خود ازنوزادان مراقبت مینمایند. اما, اگر نوزادان را در كنار والدین به حال خودرها كنیم, والدین دیگر تخمریزی نمینمایند البته تا زمانی كه نوزادان ازمخزن والدین برداشته شوند.
در صورت وجود نوزادان در مخزن والدین منروزانه 25% از آب مخزن را تعویض كرده و جهت تغذیه نوزادان از آرتمیاییتازه هچ شده به دفعات زیاد در طول روز استفاده مینمایم.
من همچنین 32 بار والدین را در طول روز با مقدار كم غذادهی میكنم كهبا این مقدار غذادهی, دیگر نیازی به سیفون كردن غذای اضافی به دلیل عدمتجمع غذا در كف نمیباشد. بسیار سخت است كه بدون سیفون كردن نوزادان كارسیفون غذای اضافه را انجام دهیم. در هر حال باید تلاش نموده كه این كارانجام نگردد.
اگر تصمیم به بزرگ كردن نوزادان به صورت مصنوعی گرفتید, به شما میگویم كه چه كار انجام دهید:
زمانیكه والدین عملیات تخمریزی را انجام دادند, من لوله پی وی سی 8 اینچی رابرداشته و در یك كوزه 1 گالنی قرار میدهم (كه با آب مخزن والدین پر شدهاست) همراه با چند قطره متیلن بلو و یك سنگ هوا كه فقط مقدار كافی هوا رابه تخمها برساند و تخمها را از بین نبرد و سپس این كوزه را درون مخزنوالدین قرار خواهم داد.
تخمها در 80 درجه فارنهایت در طی 2 روز هچخواهند شد و طی 54 روز شروع به شنای آزاد خواهند نمود. به محض شروع شنایآزاد, آنها را به مخزن 5 گالنی كه از آب مخزن والدین پر شده است قرارخواهم داد و آنها را با نوزاد آرتمیا تغذیه خواهم نمود.
تعویض آب بامقدار 1 گالن و به دفعات 2 بار در روز است (با استفاده از آب مانده و هماندما و PH) جهت تعویض آب از یك شلنگ هوا استفاده مینمایم و نوزادان مكیدهشده را دوباره به مخزنشان برمیگردانم.
چهار بار در روز نوزادان راتغذیه نموده و آنها به سرعت رشد مینمایند و در حدود 3 هفته آنها را در یكمخزن 33 گالنی قرار میدهیم و آنها را از تغذیه با آرتمیا خواهم گرفت و بادل گوساله چرخ شده و غذای ورقهای به خوبی پودر شده, غذادهی خواهم كرد.
مننوزادان را به میزان 3 بار در روز غذادهی نموده و با تعویض آب به میزان 3بار در هفته, در سن 6 هفتگی به اندازه یك 10 سنتی خواهند رسید و حاضرند تابه مغازه جهت فروش منتقل گردند.
برخی از جفتها والدین بسیار خوبی هستندو خود نوزادانشان را رشد میدهند و این منظره بسیار زیبایی است. متأسفانهبسیاری از والدین به تخمها و یا نوزادان به چشم یك وعده غذایی خوب و مناسبنگاه میكنند.
با فضای كافی, تغذیه مناسب و تعویض آب مناسب, آنجلها بهاندازه كاملا درشتی میرسند. آنها ماهیان اجتماعی بسیار مناسبی هستند و بهیك مخزن حداقل 20 گالنی با ارتفاع زیاد احتیاج دارند تا كاملا خود را درآن نشان دهند.
ترجمه و گردآوری: علی كرمی- دانشجوی كارشناسی ارشد رشته شیلات
[External Link Removed for Guests]