سانحه هوایی مشهورترین گروه پروازی روسیه را بی فرمانده گذاشت
دو جنگنده سوخوی-27 گروه پروازی "روسکیه ویتیازی" که در آستانه نمایشگاه بین المللی هوافضای ماکس-2009 مشغول انجام پرواز تمرینی بودند، روز یکشنبه در آسمان در نزدیکی فرودگاه ژوکوفسکی به یکدیگر برخورد کردند. طی این سانحه "ایگور تکاچنکو" فرمانده این گروه کشته شد، دو خلبان دیگر نیز زخمی شدند. طبق اطلاعات اولیه، دلیل برخورد هواپیما اشتباه در هدایت هواپیما بهنگام تمرین یکی از مانورهای پروازی بود، در ضمن کارشناسان احتمال وجود نقص فنی در یکی از هواپیماها را نیز غیر ممکن نمی دانند.
قطعات هواپیمای منهدم شده با فاصله صدها متر از یکدیگر بر زمین افتادند. یکی از هواپیماها در نزدیکی روستای بلازریخا و دومین در روستای زاخاریخا سقوط کرد. "تاتیانا" یکی از ساکنین روستای زاخاریخا به «ریا نووستی» گفت: "من در جالیز بودم، سرم را بلند کردم و چهار جنگنده زیبا را دیدم که مانورهایی دقیقاً بالای سر ما انجام می دادند. ناگهان یکی از آنها مسیر پرواز را عوض کرد و با دیگری برخورد کرد. نگاه کردم دیدم که جرقه زد، دم یکی از هواپیماها آتش گرفت. جنگنده قطعه قطعه شد و دقیقاً روی ما به زمین افتاد".
جنگنده دیگر در نزدیکی بلازریخا سقوط کرد. هواپیما روی ویلایی آجری افتاد. یکی از شاهدین به «ریا نووستی» گفت: "در نتیجه، ساختمان بطور کامل ویران شد، آجرهای آن صدها متر دورتر پرتاب شدند و سقف و شیشه های همه خانه های نزدیک را شکستند. در نزدیکی ویلا یک جیپ لکسوس کاملاً سوخت".
ایگور تکاچنگو فرمانده مشهورترین گروه پروازی روسیه، یعنی "روسکیه ویتیازی"قربانی این حادثه اسفبار شد. به گفته شاهدین، قطعات هواپیمای او در فواصل چندصد متری از یکدیگر افتادند و از این جنگنده تقریباً چیزی باقی نماند.
در نتیجه این سانحه دو خلبان دیگر نیز آسیب دیدند، و یکی از آنها در ناحیه ستون فقرات دچار جراحت شده است.
"دمیتری مدویدیف" رئیس جمهور فدراسیون روسیه به خانواده تکاچنکو از صمیم قلب تسلیت گفت.
"ولادیمیر پوتین" نخست وزیر روسیه نیز کشته شدن این خلبان را نه تنها برای هواپیمایی روسیه و بلکه برای هواپیمایی جهان، غیر قابل جبران نامید.
سرهنگ تکاچنکو به پرواز با هواپیماهای ال-29، میگ-21، میگ-29، سوخوی-27، سوخوی-35 مسلط بود. او با هواپیماهای خارجی میراژ-2000 و اف-16 نیز پرواز کرده بود.
یک منبع آگاه در وزارت دفاع به «ریا نووستی» اطلاع داد که طبق اطلاعات اولیه دلیل برخورد این دو جنگنده به یکدیگر، اشتباه در هدایت جنگنده بهنگام اجرای یکی از مانورهای هوایی بوده است.
در عین حال، "ولادیمیر باریسوف" مدیر کل کمپانی "آویا سالن" در این رابطه به «ریا نووستی» گفت که نمایشگاه بین المللی هوافضای ماکس-2009 که افتتاح آن برای 18 اوت برنامه ریزی شده است، بعلت این سانحه هوایی لغو نشده و به تاخیر نیز نخواهد افتاد.
وی گفت: "تاریخ برگزاری ماکس تغییر نمی کند. هرچند که تغییر در برنامه پروازی آن ممکن است، اما همه گروه های پروازی اعلام شده، یعنی سه گروه روسی و دو گروه خارجی، اجرای خود را خواهند داشت".
[External Link Removed for Guests]