گزارشي از يک خلبان نيروي هوايي ايالات متحده
او در نوامبر 2003، با يك فروند «E-3» متعلق به USAF (آواکس آمريكايي) كه در حال پرواز در مرز عراق بوده، بزرگترين گروه «F-14» ايراني را ديده است. اين بزرگترين گروه «F-14» هاي ايراني در حال پرواز كه از سال 97 است که تاكنون توسط نيروي هوايي آمريكا شناسايي شده است. فانتومهاي ايراني نيز معمولن با موشكهاي هوا به هواي AIM-7 (اسپارو) و AIM-9 (سايدوايندر) مشاهده شدهاند.
[External Link Removed for Guests]
يك خلبان ارشد آمريكايي با اشاره به اطلاعات موجود از نيروي هوايي ايران و مقايسه آن با عراق، هشدار داده كه نبايد اين نيروي مجهز را دستكم گرفت.
به گزارش سرويس بينالملل «بازتاب» به نقل از سايت فناوري دفاعي، «ديويد اكس» مينويسد: رويارويي با ايران در مورد تمايلات اتمي اين كشور، زماني كه من در اسكادران جنگندههاي 332 در پايگاه هوايي در «السعد» عراق بودم در حال شروع شدن بود. بحثهايي در مورد حمله هوايي و بمباران ايران مطرح ميشد. براي مثال يكي از مكالمات صورت گرفته را نقل ميكنم:
من: اوه خداي من، ما نميتوانيم از عهدهء جنگ با ايران برآييم.
هوانورد 1: هرچه باشد آنها را نابود ميكنيم.
هوانورد 2: آنها «F-14» دارند.
هوانورد 3: آره، همسر من (كه در شمال عراق بوده) يكي از آنها را ديده.
هوانورد 1: باز هم نابودشان ميكنيم.
من: اوه خداي من.
خدا به ما كمك كند اگر اين كار به خشونت بكشد، چون در آن نيروي هوايي آمريكا نقش مهمي را ايفا خواهد كرد. ماههاست كارشناسان طرح بمبارانهاي سنگين را بر اهداف اتمي ايران مطرح ميكنند و شايد بحث تغيير رژيم را نيز به ميان آورند.
اما نبايد انتظار داشته باشيم كه نيروي هوايي ايران نيز مانند عراق در سالهاي 1991 و 2003 عمل كند. برخلاف نيروي هوايي عراق، نيروي هوايي جمهوري اسلامي ايران، نيرويي مجهز، آموزشديده و مشتاق نبرد است.
علاوه بر جنگندههاي «F-14» كه 79 فروند از آنها را خود آمريكا در زمان سلطنت شاه فقيد به ايران فروخته بود، ايران داراي هواپيماهاي زير هم هست: MiG-29، Su-24، F-5E، F-4E، MirageE1 كه روي هم حدود سيصد جنگنده است. مدل همه آنها بسيار قديمي است اما حفظ شدهاند و در بسياري از موارد، توسط صنعت هوايي بومي اين كشور به روز شدهاند، صنعتي كه ديگر در زمينه مهندسي سلاحهاي نقصدار و قطعات يدكي و حتي موتورها حرفهاي شده است.
نيروي هوايي جمهوري اسلامي ايران، داراي تانكرهاي سوخترسان هوايي است كه اكثر نيروهاي پيشرفته دارا هستند.
«تام كوپر» و «ليام دولين» دو كارشناس برجسته هوايي در شماره جديد مجله «Combat Aircraft» مقالهاي را در مورد نيروي هوايي ايران نوشتهاند. آنان با افرادي كه به رفع معايب ناوگان هوايي نظامي ايران پرداختهاند و به عنوان خدمه نيروي دريايي آمريكا در خليج فارس، با پرندههاي ايراني سر و كار داشتهاند، مصاحبه كردند. در اين مقاله به غرب در مورد دستكم گرفتن نيروي هوايي ايران، هشدار داده شده است.
E-3
[External Link Removed for Guests]
او در نوامبر 2003، ضمن پرواز با يك فروند «E-3» (آواکس) متعلق به «USAF» يا نيروي هوايي ايالات متحده، كه در حال پرواز در مرز عراق بوده، يك گروه شانزده تايي از جنگندههاي «F-14» ايراني را ديده... بزرگترين گروه «F-14» ايراني را ديده، بزرگترين گروه «F14» ايراني در حال پرواز كه از سال 97 تاكنون توسط نيروي هوايي آمريكا شناسايي شده. در آن سال نه فروند «F-14» در خليج فارس توسط نيروي دريايي آمريكا شناسايي شده بود.
در طول تابستان 2005 چندين فروند Su-24MK در خليج فارس مشاهده شدند كه با موشكهاي چيني ضدكشتي C802K-2 مجهز شده بودند. فانتومهاي ايراني نيز معمولا با موشكهاي AIM-7 و AIM-9 (موشكهاي هوا به هوا) مشاهده شدهاند.
ما هماكنون با اولين اسكادران «F-22» و تجهيز نيروهايمان به رادارهاي الكترونيكي قوي، توانايي شكست آنها را داريم؛ اما اين كار راحت نخواهد بود. ايران با موشكهاي زمين به هواي «SA-15» پدافند قدرتمندي نيز دارد كه بايد از بين برود و به ياد داشته باشيد كه اين نبرد هوايي، ميتواند تنها پيشدرآمد يك حمله زميني باشد. سال گذشته من در مرز ايران و عراق همراه گارد ملي تنسي به تمرين نظامي شاخههايي از ارتش ايران گوش ميداديم. آنها همگي تأييد كردند كه توانايي گذشتن از مرز را در صورت لزوم ندارند. ما بايد راهحلي ديپلماتيك براي مشكل اتمي ايران پيدا كنيم. (ديويد اكس)
منبع: بازتاب
هشدار خلبان آمريكايي: نيروي هوايي ايران را دستكم نگيريد
مدیران انجمن: شوراي نظارت, مديران هوافضا