گنج های باستانی ایرانی مهمان موزه های غرب!

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه‌ي مباحث مرتبط با تاريخ ايران به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, شوراي نظارت

Rookie Poster
Rookie Poster
سپاس‌های ارسالی: 25 بار
سپاس‌های دریافتی: 37 بار

Re: گنج های باستانی ایرانی مهمان موزه های غرب!

پست توسط تركمن صحرا »

الان ايران كاري براي پس گرفتن اين اثار نميكنه؟ :-(
Major II
Major II
نمایه کاربر
محل اقامت: خانه همیشه سبزم!!!
سپاس‌های ارسالی: 1410 بار
سپاس‌های دریافتی: 4783 بار
تماس:

پست توسط Parsa84 »

تركمن صحرا نوشته شده:الان ايران كاري براي پس گرفتن اين اثار نميكنه؟ :-(

درودتصویر
دوست گرامی

متاسفانه از انجایی که بیشتر اثار دزدیده شده از مام میهن طی قراردادهایی با غارتگران عمدتا فرانسوی و به خصوص در زمان قاجار از کشور خارج شده اند باز گرداندن انها بیشتر به یک افسانه می ماند.تصویر
در ضمن این چپاولگران غربی جدیدا یک قانون من دراوردی را تصویب کرده اند که طی ان اشیائ تاریخی که بیش از 30 سال از مدت حضورشان در ان کشور می گذرد اموال ملی ان کشور و غیر قابل بازگشت به کشور مرجع می باشند.حتی اگر دزدی بودن ان اثر نیز به اثبات رسد!تصویر
بنابراین می توان گفت حجم عظیم اثار دزدی شده از کشورمان(حتی در عصر کنونی و به خصوص تپه باستانی جیرفت)پس از 30 سال به عنوان سرمایه ملی یک کشور دیگز محسوب می شوند!!تصویر
[External Link Removed for Guests]

شور و عشق و شاديم را از خدايم هديه دارم**** هرچه هستم هرچه باشم چشمه ام پاکم زلالم 
تصویر
Major II
Major II
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط Parsa84 »

در چوبی با نقش داریوش در لباس فرعون
 تصویر 

تصویر بالا در چوبی جعبه ای را نشان می دهد که برای نگهداری تندیس ها به کار می رفته که احتمالا در نیایشگاهی قرار داشته. تصویر روی در داریوش اول (521-486 پیش از میلاد) در سمت راست را نشان می دهد که لباس فرعون بر تن دارد و در حال پیشکش هدیه ای به خدای- آنوبیس است. و شخص ایستاده در سمت چپ ایسیس است. این اثر با شماره ی AES 37496 در موزه ی بریتانیا قرار دارد. تصویر توضیح موزه ی بریتانیا مربوط به این در را در عکس زیر می توانید ببینید.

تصویر 

شور و عشق و شاديم را از خدايم هديه دارم**** هرچه هستم هرچه باشم چشمه ام پاکم زلالم 
تصویر
New Member
سپاس‌های دریافتی: 9 بار

پست توسط shetakhteh »

خیلی زیباست ای کاش اینها در ایران میبود تا از نزدیک بشه دیدشون
مواظب کلاه برداری های اینترنتی باشید ishelinvestment.persianblog.ir
درامد تظمینی و 100% مطمئن از اینترنت moneweb.persianblog.ir
Junior Poster
Junior Poster
سپاس‌های ارسالی: 21 بار
سپاس‌های دریافتی: 115 بار

پست توسط iran_f14 »

وجود اين آثار را در موزه هاي معتبر جهان به ديده مثبت ببينيد . موزه اي مانند موزه لوور روزانه به تعداد بازديد كنندگان موزه ايران باستان بازديد كننده دارد به همين دليل اين آثار در آنجا ميتواند قدرت ايران باستان را بيشتر به جهانيان نشان دهد . ضمنا شرايط نگهداري آثار در لوور بسيار مطلوب تر از نگهداري از موزه هاي ايراني ميباشد و عمر بيشتري خواهند كرد . شما اگر سري به موزه ايران باستان بزنيد متوجه خواهيد شد كه پرسنل راهنماي موزه درواقع حكم نگهبان را دارند تا راهنما ولي در موزه هاي معتبر خارجي اونقدر اطلاعات ميگيري كه خسته ميشي
Major II
Major II
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط Parsa84 »

ظرفی با نمایی از یک خانه، ساخت شرق ایران چهار هزار و پانصد سال پیش

این ظرف در نیمه ی هزاره ی سوم پیش از میلاد در شرق ایران ساخته شده است و اکنون در موزه ی لوور نگهداری می شود. تصویر 

این ظرف استوانه مانند به ارتفاع 6 سانتی متر و قطر 18.5 سانتی متر، دو بخش دارد که یک بخش دارای نقوش تکرار شونده هست و بخش دیگر نمای خانه ای با در و دو پنجره و سردرهای کاو (مقعر) را نشان می دهد. این اثر از سنگ کلریت که سنگی سبز رنگ و نسبتا نرم است، ساخته شده. کسانی که اینگونه آثار را می ساختند، افرادی نیمه کوچ نشین از مناطق جنوب خاوری ایران بودند. به نظر می رسد نقش خانه یکی از نقشهای جالب توجه برای سازندگان این اشیاء بوده.
تا مدت زمانی اینگونه تصور می شد که اینگونه اشیا ریشه در نمدنهای میانرودان دارند ولی سپس معلوم شد که این اشیاء متعلق به تمدنهای ترا-ایلامی (که ریشه در تمدنهایی جز ایلام دارد) است و در ابتدا در شرق ایران ساخته می شدند و با داد و ستد و تبادل فرهنگی به میانرودان راه یافته اند.

در همین رابطه می توانید دو اثر دیگر یافته شده در جیرفت متعلق به هزاره ی سوم پیش از میلاد را ببینید. تصویر  تصویر 

تصویر
Major II
Major II
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط Parsa84 »

تندیس های طلایی حیوانات، ساخت 2400 سال پیش در ایران، موزه ی ارمیتاژ

تصویر 
  طلایی اسب سوار، سده ی 4 و 5 پیش از میلاد، بلندی: 3.6 سانتی  
 تصویر    طلایی آهو، سده ی 4 و 5 پیش از میلاد، بلندی: 3.2 سانتی   
 تصویر 
  طلایی آهو، سده ی 4 و 5 پیش از میلاد، بلندی: 4.1 سانتی متر، محل یافت: شرق   تصویر 
  ی ظرفی به شکل آهو، جنس: طلا، سده ی 4و 5 پیش از میلاد، بلندی: 16 سانتی  
 تصویر 
  طلایی گوزن، سده ی 4 و 5 پیش از میلاد، بلندی: 4.5 سانتی متر، محل یافت: شرق  

تصویر
Major II
Major II
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط Parsa84 »

تندیس شاه ساسانی

این تندیس در موزه ی فیلد در ایالت ایلینوی امریکا قرار دارد. گروه کاوشگری کیش، هفت ساختمان را از زیر خاک بیرون کشیدند که بر دیوارهای آنها گچ بری وجود داشت. اثر بالا تندیس یکی از شاهان ساسانی است که در این کاوش یافته شده.

تصویر 
  توجه به فرم تاج حدس زده می شود که این اثر، شاپور دوم (310 تا 379 میلادی) یا بهرام (420 تا 438 میلادی) باشد. 

تصویر
Major II
Major II
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط Parsa84 »

[COLOR=#92d050]کاشیکاری مدرسه ی امامی اصفهان در موزه ی متروپولیتن

این اثر در اندازه ی 343 در 288 سانتی  ، محراب مدرسه ی امامی اصفهاناست که اکنون در موزه ی متروپولیتن نگهداری می شود. مهمترین المان مسجد،محراب و فرورفتگی آن است که سوی مکه را نشان می دهد. این محراب که در سال755 هجری (1354 میلادی) ساخته شده، متشکل از موزاییک های تذهیب شده یکوچکی است که در کنار یکدیگر قرار گرفته و شکلهای متنوع هندسی و نقوش گلمانند را پدید آورده اند.

تصویر

این محراب سه نوشته دیده می شود. بخش نخست که بر حاشیه ی بیرونیقرار دارد از پایین سمت چپ، آغاز و در پایین سمت راست، خاتمه می یابد. ایننوشته که به «خط محقق» است آیات 14 تا 22 سوره ی دهم قرآن را نشان می دهد.نوشته ی دوم که در حاشیه ی بخش فرورفته ی محراب است، به «خط کوفی» و موضوعآن در مورد پیامبر است. نوشته ی سومی نیز به خط شکسته در وسط بخش فرورفتهبه چشم می خورد. 
  میانه های دهه ی 1920 میلادی، کاشیکاری قسمتی از بخش فرورفته یمحراب که درست در زیر نوشته قرار دارد و همچنین بخشی از نوشته ی اصلیحاشیه ی بیرونی به وسیله ی هنرمندان مجرب ترمیم شده است. 
 توضیحات برگرفته از [External Link Removed for Guests]  

تصویر
New Member
سپاس‌های دریافتی: 23 بار

پست توسط mask »

البته الان اثار درون ایران نیز حال و روز خوشی ندارند و چه بهتر که این اثار گرانبها فعلا در جای امنی می باشند نمونه های ان ناپدید شدن یکی از دو لوح زرین هخامنشی یافت شده در کاخ اپادانا و همچنین جام (ریتون) زرین موسوم به شیر بالدار یافت شده در همدان که در حال حاضر ظاهرا در هیچکدام از موزه های ایران خبری ازش نیست و اخرین بار ظاهرا برای نمایش در اروپا از کشور خارج شد و بعد از ان معلوم نیست کجا نگهداری می شود و جالبتر اینکه از این همه گنجینه های یافت شده در ایران (که با یک جستجوی کوچک اینترنتی می توان به انها پی برد) از اثار زرین یافت شده قبل از دوران نادری به جز چند قطعه نادر که در موزه رضا عباسی نگهداری می شود چیزی در موزه های ایران برای نمایش وجود ندارد و وقتی به موزه ایران باستان میروید فقط اثار سنگی و فلزاتی مانند مفرغ می یابید و در صورت سوال به شما نشانه موزه جواهرات ملی را می دهند و هنگامی که به موزه جواهران ملی می روید متوجه می شود تقریبا تمام موزه از جواهراتی تشکیل شده که نادر با خود از هند اورده است و در صورت سوال به شما می گویند برای اثار قبل از دوره نادری باید به موزه ایران باستان بروید !!!
Major II
Major II
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط Parsa84 »

تندیسهای دوره ی اشکانی (پارتی)

تصویر
تندیس بدن یک زن، جنس: مرمر، متعلق به قلمرو اشکانی (در یک حراج فروخته شد)

تصویر
تندیس بدن یک زن، حنس: مرمر، متعلق به قلمرو اشکانی، موزه ی متروپولیتن

تصویر
نقش برجسته ای از دوره ی اشکانی، موزه ی متروپولیتن نیویورک 

تصویر
Major II
Major II
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط Parsa84 »

تندیس های طلایی حیوانات، ساخت 2400 سال پیش در ایران، موزه ی ارمیتاژ(2)

تصویر

تندیس طلایی گوزن، سده ی 4 و 5 پیش از میلاد، بلندی: 4.7 سانتی متر، محل یافت: شرق ایران 

تصویر

تندیس طلایی شاهین، سده ی 3 و 4 پیش از میلاد، بلندی 2.5 سانتی متر 

تصویر

تندیس شاهینی که قویی را در چنگال گرفته، سده ی 3 و 4 پیش از میلاد، بلندی: 3.5 سانتی متر 

تصویر

تندیس طلایی گراز وحشی، سده ی 4 و 5 پیش از میلاد، بلندی: 2.8 سانتی متر 

تصویر

تندیس نقره ای مردی در حال باز کردن دهان موجودی خیالین، سده ی 2 و 3 پس از میلاد، بلندی: 3.2 سانتی متر 

تصویر

تندیس نقره ای موجودی خیالین، سده ی 2 و 3 پس از میلاد، بلندی: 3.7 سانتی متر 

تصویر
ارسال پست

بازگشت به “تاريخ ايران”