گنج های باستانی ایرانی مهمان موزه های غرب!

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه‌ي مباحث مرتبط با تاريخ ايران به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, شوراي نظارت

Major II
Major II
نمایه کاربر
محل اقامت: خانه همیشه سبزم!!!
سپاس‌های ارسالی: 1410 بار
سپاس‌های دریافتی: 4783 بار
تماس:

Re: گنج های باستانی ایرانی مهمان موزه های غرب!

پست توسط Parsa84 »

تندیس ایزدبانوی ناروندی (ساخته شده چهار هزار و صد سال پیش در شوش)، موزه ی لوور

این تندیس یکی از معدود تندیس های دینی به جا مانده ی حاصل از تاثیرتمدن میانرودان در ایران و خصوصا در شوش است. سر این تندیس در سال 1904میلادی و بدن آن در 1907 میلادی در آکروپولیس شوش به وسیله ی مورگانفرانسوی یافته شد. تندیس ناروندی متعلق به معبدی بوده که بخشی از آن بهصورت پایه های سنگی به جا مانده است. به عنوان مثال دو بخش سنگی کناری کهدارای نقش شیر است،به عنوان پایه برای این ستونها بوده است.

تصویر  
لباس و تزیینات این الهه و همچنین استفاده از رنگ آمیزی، که حالت طبیعیتری داده شود، همگی برگرفته از فرهنگ میانرودان است. جای گوش ها و چشم هاکه خالی است قبلا با سنگهای تزیینی پر شده بوده. سربندی که مجسمه به سردارد با سه جفت شیپور بر سر، از مشخصات خدایان سومری است. این الهه جام وساغری در دست دارد. علاوه بر شیرهای کناری، شیرهایی نیز در زیر پایناروندی قرار دارند. در فرهنگ میانرودان شیر نشان الهه اینانا یا ایشتارخدای جنگ، خدای باروری است. بر تخت نام هدیه کننده به اکده ای و نام الههناروندی به ایلامی نوشته شده است.

[External Link Removed for Guests]

شور و عشق و شاديم را از خدايم هديه دارم**** هرچه هستم هرچه باشم چشمه ام پاکم زلالم 
تصویر
Major II
Major II
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط Parsa84 »

مجسمه ی بانوی نیایشگر ساخته شده در شوش (پنج هزار و سیصد سال پیش)، موزه ی لوور

مجسمه هایی که افرادی در حال نیایش را نشان می دهند، به وفور در سومر درهزاره ی سوم پیش از میلاد مرسوم بوده اند. ولی ساخت این مجسمه ها قرنهاپیش از آن، یعنی بین پنج هزار و صد تا پنج هزار و سیصد سال پیش، از شهرباستانی شوش نشات گرفته است. شکل بالا معروفترین ِ این مجسمه ها را نشانمی دهد. در هزاره ی سوم پیش از میلاد در شوش با وجود ساخت مجسمه هایی ازجانوران مختلف، تنها مجسمه های ساخته شده از انسان همین مجسمه های نیایشگرهستند.

تصویر

جنس این مجسمه سنگ مرمر است. نیایشگر به فرم بانویی است که زانو زده ودستها رو همراه با هم، به فرم دعا تا نزدیکی چانه اش بالا آورده. از میان مجسمه های نیایشگر این مجسمه منحصر به فرد است زیرا بزرگتر از بقیه است وبه جای اینکه بر سنگی کنده کاری شده باشد، به شکل نوینی فضا را اشغال میکند. این مجسمه از معدود مجسمه های آن دوران است که در آن دستها از بدن جدا هستند و انگشتان تا چانه بالا آورده شده اند و تلاش شده حالت واقعی بودن را تجسم ببخشد. فرم پایین بدن مجسمه هم که در ابتدا نامانوس به نظرمیاید، در حقیقت فرم لباسی (دامن مانند) است که شخص به تن دارد.
این مجسمه در سال 1909 میلادی، یعنی دقیقا صد سال پیش توسط مورگان در شوش کشف شد.

شور و عشق و شاديم را از خدايم هديه دارم**** هرچه هستم هرچه باشم چشمه ام پاکم زلالم 
تصویر
Major II
Major II
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط Parsa84 »

نقش برجسته ی نخ ریسی در ایران باستان

تصویر فوق نمونه ای از نخ ریسی در ایران باستان را نشان می دهد. زنیبا دستانی پوشیده از زیور آلات، به حالت غیر رسمی و چهار زانو در برابرمیزی نشسته. او دوک نخ ریسی را که در بالا دارای فرمی گُل مانند است بادست چپ خود گرفته است.

تصویر

لباس تونیک مانند بدون آستینی به تن دارد و سرپوشی که بر شانه اشافتاده، موهای بلند او را نمایان ساخته. شخصی که در پشت ایستاده نیز لباسیبا آستینی کوتاه به تن دارد. در این تصویر صندلی با پارچه ای پوشیده شدهو در برابر میزی که پایه های کوتاه و رویه ای ضخیم دارد، قرار گرفته. برروی میزخوراکی از ماهی و شش -هفت عدد نان وجود دارد. به نظر می رسد زن ازطبقه ی بالای اجتماعی باشد. در پشت سر او خدمتکاری مشغول باد زدن این زناست. این اثر در موزه ی لوور نگهداری می شود.
جنس ماده ی این نقش برجسته نشان می دهد که این اثر متعلق به شوش و مربوط به قرن هفتم یا هشتم پیش از میلاد است.

تصویر
Major II
Major II
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط Parsa84 »

هنر ساسانی(1) 

تصویر  کوزه ای از جنس نقره با نقش زنی در حال رقص. سده ی پنجم ب.م. موزه ی لوور 

تصویر  ظرفی با نقوش شیشه ای با تصویر خسرو دوم در میانه ی ظرف، 

تصویر  ظرفی با نقش برجسته ی شاپور دوم در حال شکار شیر، سده ی چهارم، موزه ی ارمیتاژ 

تصویر  نتدیس سر اسب از جنس نقره، سده ی چهارم 

تصویر  تندیس یکی از شاهان ساسانی از جنس برنز، موزه ی بریتانیا 

تصویر
Major II
Major II
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط Parsa84 »

[COLOR=#92d050]هنر ساسانی(2)

تصویر
کوزه ای از جنس نقره، سده ی ششم ب.م.، موزه ی بریتانیا

تصویر
ظرف نقره ای، سده ی سوم ب.م.، موزه ی بریتانیا 
 تصویر
ظرف نقره ای، سده ی هشتم ب.م.، موزه ی بریتانیا (متاثر از هنر ساسانی)

تصویر
بشقاب نقره ای با نقش سیمرغ پرنده ی افسانه ای، سده ی هفتم ب.م.، موزه ی بریتانیا

تصویر
ظرف نقره ای با نقش پرنده ی دم بلند ایرانی، موزه ی بریتانیا

تصویر
Major II
Major II
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط Parsa84 »

هنر ساسانی(3)

تصویر  ظرف نقره ای با نقش شاهزاده ورهرام (بهرام) در حال شکار، سده ی پنجم ب.م.، موزه ی ارمیتاژ

تصویر
کوزه ی نقره ای، سده ی ششم ب.م.، موزه ی ارمیتاژ

تصویر
پارچه ی ابریشمی با نقش سیمرغ، سده ی ششم ب.م.، موزه ی ویکتوریا و آلبرت لندن

تصویر
تندیس سر شاپور دوم، سده ی چهارم ب.م.، موزه ی متروپولیتن نیویورک

تصویر
تندیس برنزی یکی از شاهان ساسانی یا رستم، موزه ی لوور (در چندین پایگاههای دیدم که در لوور است ولی در پایگاه لوور به صورت آنلاین نیافتمش)

تصویر
ظرف نقره ای با نقش شکار قوچ، سده ی پنجم ب.م.، موزه ی متروپولیتن

تصویر
Major II
Major II
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط Parsa84 »

دیوارهای هخامنشی در موزه لوور

این سه رنگ(سبز و      و سرخ) از دیر باز در نمادهای ایرانی بکار می رفته اند. برای نمونه در نگاره هایی که از کاخ های شوش بدست آمده است این سه رنگ را با این ترتیب می توان دید.
 تصویر  قسمتی از یکی از دیوارهای کاخ های هخامنشی در شوش(موزه لوور)

تصویر
تصویری از دیوارهای هخامنشی در بخش «ایران باستان» در موزه لوور.

تصویر
Major II
Major II
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط Parsa84 »

جام با نقش شیر

تصویری از جامی با نقش شیر و بز کوهی . استفاده از این جامها بین سالهای 1400 و 1000 پیش از میلاد در شمال ایران گسترش داشته. جنس این جامها ازطلا، نقره و برنز بوده. این جامهای بزرگ از ورقه ی نازکی از فلز ساخته میشده و سپس با نقش بزکوهی، اسب، شیر یا پرنده تزیین می شده. دو جام ساختهشده از برنز و نقره به شماره های 134685 و 134387 در موزه بریتانیا قراردارند.

تصویر

تصویر نقش بسته بر جام بالا را در شکل زیر می توان دید که در آن یکشیر بالدار به بزی حمله کرده است. شیر بالدار و بز هر دو از نمادهایی ایتکه در اشیا باستانی ایران بسیار به کار می رفته.

تصویر

تصویر
ارسال پست

بازگشت به “تاريخ ايران”