نمایشگاه عكس و ویدئو آرت هدیه تهرانی با عنوان «آبان‌گان»

در اين بخش ميتوانيد درباره کليه مباحث عكس و هنر نقاشي به بحث بپردازيد

مدیر انجمن: شوراي نظارت

Moderator
Moderator
نمایه کاربر
محل اقامت: روبروی شما
سپاس‌های ارسالی: 2234 بار
سپاس‌های دریافتی: 14097 بار

پست توسط RAHVAR »

[url=%3Ca]تصویر[/url]
هدیه‌ی تهرانی به بهانه‌ی نمایشگاه عكس و ویدئو آرت‌هایش : «این مجموعه ادعایی نیست در عكاسی، تنها قطره شوری است»

تصویر
نمایشگاه عكس و ویدئو آرت هدیه تهرانی با عنوان «آبان‌گان» طی 10 روز در خانه هنرمندان ایران برگزار می‌شود.

هدیه تهرانی كه تاكنون تجربه‌های مختلفیدر سینما،تئاتر و طراحی داخلی و صحنه داشته است این بار توانایی خود را درعكاسی و ویدو آرت تجربه می‌كند و در این نمایشگاه بیش از 800 عكس را باتركیب ویدئو به نمایش می‌گذارد.

او در برشور این نمایشگاهمی‌نویسد:«این مجموعه ادعایی نیست در عكاسی، تنها قطره شوری است، هدیه ازدل دریا، ریخته در چشمانی حیران و آویخته در قاب‌هایی است كه تصویرگرشهمان است كه از نطفه تا ابد حضورش بنای رشد، جریانش تغییر مداوم و آثارششاهكار هنر زمین است.»

او در ادامه آورده است: «مرتبه‌اش اول آمد... شاید «الف» نیز كلاهی از دریا بر سرآورد تا سرآغازسخن نامیدیمش «آب» كه پاك می‌شوید سرنوشت و سرشت را، چه در زیستن هم درمرگ.

هزار سخن است در وصفش، اما جراتینیافتم در بیان نقش این گوهر باروری نامیرای هستی. آنچه تمام است خود گفتهكامل ... تا بدین روز كسی بر این زلالی بی رنگ و گوارایی بی‌طعم نقشی نزد... این به تمامی بوی پاكی.

گردش پیچیده‌اش در روان ما نمی‌گنجد و به هر جایی و مكانی خوش نقشی زده است به خط خلاق خلقت
«چنین ؛ آب»
آبان‌گان تلاشی نیست در تفسیر رمز بی‌مرز آب

بستن این آب روان در هر قابی،سودی است در بحر خویشتن كه آن نیز نهری است كوچك، برای پاك كردن خون‌هایریخته بر این خاك و آبی كردن آتش دل مادران این سرزمین.

دعوتم را به دیدار آبان‌گان بپذیرید...
عذرم را نیز، كه در توانم نبودمحدود كردن تعداد این تصاویر در قاب نمایشگاه عكسی كه به رسم محدودیت ذهنما، می‌بایست اندك تا به ارزش درآید.

اما آنچه نامحدود است تنها در محیط این نمایشگاه محدودیت اختیار كرد.
اگر چشمی در اضداد رنگ و فرم خسته شد، مشكل در وضع و قرار نگاه ماست. من هم خسته‌ام و خسته شده‌ام از این حواس و این محدوده...

به هر حال هرچه بر سر من آمد، اندكی را به شما تحمیل كردم.
به قول لائوتسه:«همه چیز مدام در حال رشد و تغییر است...»

گفتنی است ؛ این نمایشگاه از هفدهم تا بیست و ششم آذر ماه سال جاری در كلیه فضای خانه هنرمندان ایران برگزار خواهد شد.

تصویر     

Moderator
Moderator
نمایه کاربر

Re: نمایشگاه عكس و ویدئو آرت هدیه تهرانی با عنوان «آبان‌گان»

پست توسط RAHVAR »

عكس هديه   تصویر

تصویر

تصویر

تصویر

تصویر

تصویر

تصویر

تصویر

تصویر

تصویر

تصویر

تصویر

تصویر

تصویر

تصویر

تصویر 
   تصویر     

Moderator
Moderator
نمایه کاربر

پست توسط RAHVAR »

مردم به تماشای عكس‌های هديه تهرانی رفتند
از هنرمندان حاضر در افتتاحيه مي‌توان از تهمينه ميلاني، بهنوش بختياري،سارا خوييني‌ها، بهاره رهنما، علي دهكردي، حبيب رضايي، نيما فلاح و.... نام برد.
ایسنا: تمامي گالري‌هاي خانه هنرمندان ايران عصر امروز ـ 18 آذر ماه ـ به روي مردم و هنرمندان گشوده شد تا عكس‌هاي هديه تهراني بازيگر سينماي ايران را به تماشا بنشينند.

افتتاحيه‌ي اين نمايشگاه با حضور هديه تهراني همراه بود.

اين‌بار مردم آمده بودند كه اثر اين هنرمند را در حوزه‌ي عكاسي ببينند و استقبال به حدي بود كه تمامي گالري‌ها ميزبان مردم بودند.

البته اين استقبال براي نمايشگاه عكس‌هاي ستاره‌ي سينماي ايران كه چند سالي است فيلم بازي‌ نكرده است و اين روزها پس از سالها در فيلم «هفت دقيقه تا پاييز» مقابل دوربين رفته است، قابل پيش‌بيني بود.

از هنرمندان حاضر در افتتاحيه مي‌توان از تهمينه ميلاني، بهنوش بختياري،سارا خوييني‌ها، بهاره رهنما، علي دهكردي، حبيب رضايي، نيما فلاح و.... نام برد.

عكس‌هاي هديه تهراني در تمام گالري‌ها با تركيب موسيقي، تصوير و بخشي بصورت نمايشي و ويدئو پروژكشن به نمايش درآمده است.

تهراني در برشور اين نمايشگاه مي‌نويسد:«اين مجموعه ادعايي نيست در عكاسي، تنها قطره شوري است، هديه از دل دريا، ريخته در چشماني حيران و آويخته در قاب‌هايي است كه تصويرگرش همان است كه از نطفه تا ابد حضورش بناي رشد، جريانش تغيير مداوم و آثارش شاهكار هنر زمين است.

مرتبه‌اش اول آمد... شايد «الف» نيز كلاهي از دريا بر سرآورد تا سرآغاز سخن ناميديمش «آب» كه پاك مي‌شويد سرنوشت و سرشت را، چه در زيستن هم در مرگ. هزار سخن است در وصفش، اما جراتي نيافتم در بيان نقش اين گوهر باروري ناميراي هستي. آنچه تمام است خود گفته كامل ... تا بدين روز كسي بر اين زلالي بي رنگ و گوارايي بي‌طعم نقشي نزد ... اين به تمامي بوي پاكي.

گردش پيچيده‌اش در روان ما نمي‌گنجد و به هر جايي و مكاني خوش نقشي زده است به خط خلاق خلقت «چنين ؛ آب» آبان‌گان تلاشي نيست در تفسير رمز بي‌مرز آب بستن اين آب روان در هر قابي، سودي است در بحر خويشتن كه آن نيز نهري است كوچك، براي پاك كردن خون‌هاي ريخته بر اين خاك و آبي كردن آتش دل مادران اين سرزمين. دعوتم را به ديدار آبان‌گان بپذيريد... عذرم را نيز، كه در توانم نبود محدود كردن تعداد اين تصاوير در قاب نمايشگاه عكسي كه به رسم محدوديت ذهن ما، مي‌بايست اندك تا به ارزش درآيد.

اما آنچه نامحدود است تنها در محيط اين نمايشگاه محدوديت اختيار كرد. اگر چشمي در اضداد رنگ و فرم خسته شد، مشكل در وضع و قرار نگاه ماست. من هم خسته‌ام و خسته شده‌ام از اين حواس و اين محدوده... به هر حال هرچه بر سر من آمد، اندكي را به شما تحميل كردم. به قول لائوتسه:«همه چيز مدام در حال رشد و تغيير است...»

گفتني است: اين نمايشگاه تا 26 آذر ماه سال جاري در كليه فضاي خانه هنرمندان ايران برپاست.
   تصویر     

Moderator
Moderator
نمایه کاربر

پست توسط RAHVAR »

بازدید سرزده مشایی از نمایشگاه هدیه تهرانی

نمایشگاه عکس هدیه تهرانی، عصر جمعه میزبان رئیس دفتر رئیس جمهور بود.

به گزارش جهان، اسفندیار رحیم مشایی که به تازگی به دنبال انتصابش به عنوان رئیس کمیسیون فرهنگی دولت، به فرد اول تصمیم گیر برای مسائل فرهنگی کشور در دولت تبدیل شده است، با حضور در خانه هنرمندان از نمایشگاه عکس هدیه تهرانی بازیگر نام آشنای سینما دیدن کرد.
   تصویر     

Moderator
Moderator
نمایه کاربر

پست توسط RAHVAR »

خبرنگارها گریه هدیه تهرانی را درآوردند
هدیه تهرانی هزینه آماده‌سازی عکس‌های نمایشگاهش را 220 میلیون تومان عنوان کرد و گفت: «برای تامین این هزینه از سازمان میراث فرهنگی وام گرفتم.»

هدیه تهرانی عصر روز دوشنبه در نشست خبری نمایشگاه عکس «آبان گان» که این روزها در خانه هنرمندان برگزار شده در جمع نمایندگان رسانه‌ها حضور پیدا کرد.

به گزارش خبرآنلاین او صحبت‌هایش را با این جمله که «ادعای عکاسی ندارم» شروع کرد اما در ادامه با انتقاد شدید تعدادی از خبرنگاران حاضر در جلسه روبرو شد.

این بازیگر سینما که این روزها 210 عکس خود را در طبقات مختلف خانه هنرمندان به نمایش گذاشته، با این توضیح که عکس‌هایم حاصل 4 سال عکاسی و انتخاب شده از میان 60 هزار عکس است، در پاسخ به این انتقاد که چرا فضای زیادی از خانه هنرمندان این روزها به نمایشگاه شما اختصاص پیدا کرده، امکانی که قطعا برای هیچ عکاس دیگری فراهم نمی‌شود، گفت:«برای برگزاری این نمایشگاه از نیویورک، پاریس، دبی، لندن و .... هم پیشنهاد داشتم اما عکس‌ها متعلق به اینجا بود و ترجیح دادم نمایشگاه را همین جا برگزار کنم. اما حالا ترجیح می‌دهم دیگر در ایران نمایشگاه نگذارم.»

هدیه تهرانی هزینه آماده‌سازی عکس‌های نمایشگاهش را 220 میلیون تومان عنوان کرد و گفت: «برای تامین این هزینه از سازمان میراث فرهنگی وام گرفتم.»

او در مواجهه با این انتقاد که اگر ادعایی در عکاسی ندارید چرا نمایشگاهی در این حجم وسیع برگزار کردید و رقم‌های بالایی برای فروش عکس‌ها در نظر گرفتید گفت: «عکس‌ها را سیف الله صمدیان قیمت گذاری کرده است. اما شما می‌خواهید بگویید تو هدیه تهرانی هستی و با استفاده از اسمت نمایشگاه برگزار کردی اما اینطور نیست. من می‌توانستم با هزینه کمتر به سود بیشتری برسم اما از کیفیت کارم کم نکردم و برای هر قاب بین 200 تا 500 هزار تومان هزینه کردم. ضمن اینکه اسپانسرهای تجاری را که می‌توانستند سود زیادی عاید کار کنند، نپذیرفتم. اگر مقاصد مالی داشتم هیچ وقت در خانه هنرمندان نمایشگاه نمی‌گذاشتم.»

گفتنی است عکس های این بازیگر سینما از 400 هزار تا 4 میلیون تومان قیمت گذاری شده است.

هدیه تهرانی که از ابتدای جلسه با انتقاد سخت و بعضا غیر منصفانه حاضرین روبرو شده بود، در حالی که سعی می‌کرد واکنش تندی از خود نشان ندهد، با صدایی بغض آلود به سوالات خبرنگاران پاسخ می‌داد و در نهایت با چشمانی اشک آلود خانه هنرمندان را ترک کرد.
   تصویر     

Moderator
Moderator
نمایه کاربر
محل اقامت: تهران
سپاس‌های ارسالی: 4873 بار
سپاس‌های دریافتی: 2877 بار

پست توسط mahshid-banoo »

من امروز تونستم این نمایشگاه رو برم.
واقعا زیبا بود و فوق العاده لذت بردم بخصوص در قسمت ویدئو آرت.
جا داره از جناب   , که این خبر را به ما دادند هم تشکر کنم. :razz:
آشنایان ره عشق درین بحر عمیق
غرقه گشتند و نگشتند به آب آلوده
Moderator
Moderator
نمایه کاربر

پست توسط RAHVAR »

تصویر

تصویر

تصویر

تصویر

تصویر

تصویر

تصویر

تصویر

تصویر

تصویر

تصویر

تصویر
   تصویر     

Moderator
Moderator
نمایه کاربر

پست توسط RAHVAR »

[FONT=Times New Roman]هديه تهراني در نشست نمايشگاه «آبان‌گان»:
مرا به اسمم محدود نكنيد
قطعا ديگر در ايران نمايشگاهي نخواهم گذاشت

تصویر

[FONT=times new roman] خبرگزاري دانشجويان ايران - تهران
سرويس: فرهنگ و هنر - هنرهاي تجسمي

هديه تهراني با اشاره به نمايشگاه «آبان‌گان» گفت:فارغ از نامم يك انسان هستم وطي چندسال چيزهايي را در طبيعت كشف و شهود كردم كه امروز نتايج آنتجربه‌ها را قصد دارم با ديگران تقسيم كنم. چه بسا كه اين نمايشگاه برايمن هيچ سود مالي ندارد اما قصد داشتم به ستايش و تقدير طبيعت بپردازم.  
به گزارش خبرنگار هنرهايتجسمي خبرگزاري دانشجويان ايران (ايسنا)، ديروز 23 آذرماه قرار بود نشستخبري نمايشگاه عكس‌ها و چيدمان هديه تهراني ساعت 18 بعدازظهر در سالنكنفرانس خانه هنرمندان ايران برگزار شود. اما همان‌طور كه تهراني در روزافتتاحيه‌ام با تأخير به تماشاگران و مخاطبان خود رسيد اين‌بار نيز با بيشاز 45 دقيقه تأخير نشست خود را آغاز كرد.
او در شروع اين نشست بعد ازعذرخواهي از اهالي مطبوعات و خبرگزاري‌ها گفت: متأسفم كه هم‌زمان باافتتاح و برپايي اين نمايشگاه مشغول فيلم‌برداري فيلمي بودم به همين دليلنتوانستم براي كساني كه مدام تماس مي‌گرفتند و قصد گفت‌وگو داشتند، وقتبگذارم.
تهراني سپس به اهدافخود از برگزاري نمايشگاه «آبان‌گان» اشاره كرد و افزود: هدف من برپايي صرفيك نمايشگاه عكس نبود بلكه همان‌طور كه در بروشور نمايشگاه نيز آورده‌ام،ادعايي در عكاسي ندارم. اما از آن‌جا كه در زندگي مدرن و شهري امروزبُردارهاي فشار بر يك‌يك ما تأثير مي‌گذارد شايد به راحتي نتوانيم اززيبايي‌هاي يك درخت، نماي باز دريا و تمام جزيياتي كه در طبيعت اطراف‌ماناست لذت ببريم. درحالي كه من طي هشت‌سال دست به مراقبه در جزييات طبيعتزدم.
او ادامه داد: طي چهارسال به آبو جزييات و پيرامون آن پرداختم و اين نمايشگاه نيز به نوعي ستايش و تقديراز آب و حاشيه‌هاي آن است و در اين مسير هيچ طرح و تمركزي بر حرفه‌ي عكاسينداشتم بلكه مي‌خواستم زيبايي‌هاي آب و پيرامون آن را به تماشاگرم نشاندهم.
اين بازيگر سينما گفت:70 درصدزمين، 70 درصد وزن بدن، 70 درصد از يخ‌هاي قطب شمال و جنوب و تمام هستي مارا آب تشكيل مي‌دهد و من نيز به عنوان يك هنرمند به شدت بر آن تمركز كردمو آن همان چيزي است كه شما قرار است در اين نمايشگاه با دقت بيشتريببينيد.
او در بخش ديگري از اين نشستدر پاسخ به خبرنگاري كه تأكيد داشت او با رسانه‌اي به نام «عكاسي» كاركرده است ولي مي‌گويد در اين‌باره هيچ ادعايي ندارد گفت: همه ما در زندگيبراي كارهايي كه مي‌كنيم مدعي هستيم. ولي وقتي من بر عنصر خاصي همچون آبدست مي‌گذارم ديگر ادعايي در عكاسي ندارم بلكه مي‌خواهم آن‌چه را كه خودمكشف و شهود كردم به شما نشان دهم. پس اين كار ادعاي عكاسي نيست چون عكاسنيستم. اما طي 10 سال گذشته و شايد بيشتر از آن دوربين به دستم بوده وعكاسي كردم و براي هشت‌سال بر سوژه‌هايي همچون باد، آب، درخت و آتش تمركزكردم. در شروع كار هم قرار بود نمايشگاهي از درخت‌ها داشته باشم. اما ازآن‌جا كه رضا كيانيان كمي پيش‌تر از من نمايشگاهي با همين مضمون برپا كردتصميم گرفتم موضوع را به آب تغيير دهم.
به گزارش ايسنا، تهراني همچنيندرباره حجم عكس‌هاي نمايش‌داده شده در اين نمايشگاه گفت: مجموعه‌ي عكس‌هايطبيعت من چيزي بيش از 60 هزار عكس بود كه از اين ميان 400 عكس و يا بيشتربه موضوع آب اختصاص داد كه به تناسب فضا و امكاناتي كه در اختيار داشتيماز اين ميان 210 عكس را براي نمايشگاه انتخاب كردم و اميدوار بودم تا باچيدماني كه در نظر مي‌گيرم مخاطب را به كمي دقت نسبت به محيط اطراف خودوادار كنم. از اين روست كه ارزش عكاسي اين مجموعه را نمي‌شناسم و آن راادعا نمي‌دانم. از سوي ديگر فراموش نكنيد كه اين چيدمان يك جشن است كه«آبان‌گان» نام دارد و من در ارايه آن تنها به 50 درصد از آن چيزي كهمي‌خواستم رسيده‌ام.
بازيگر فيلم «شوكران» دربارهچگونگي قيمت‌گذاري اين آثار نيز توضيح داد: اگر هدفم فروش عكس‌ها بارقم‌هايي بالا بود مي‌توانستم اين نمايشگاه را در گالري‌هاي خارج از كشورو در ابعادي وسيع‌تر برپا كنم. اما من چهارسال تمام در ايران دست به كشف وشهود زدم و مي‌خواستم حاصل كارم را در كشور خودم ارايه كنم به همين جهتنيز سراغ سازمان ميراث فرهنگي رفتم درحالي‌كه برندهاي بزرگي حاضر بهسرمايه‌گذاري براي اين نمايشگاه بودند.
او متذكر شد: فراموش نكنيد كهارزش معنوي اين مجموعه برايم بيش از هرچيزي بود و در اين ميان به فروشكارها فكر نكردم بلكه مي‌خواستم به جنسيت آب و موضوع آن لطمه نزنم.
تهراني با بيان اينكهقيمت‌گذاري آثار را كارشناسان و مشاوراني همچون سيف‌الله صمديان انجامداده‌اند،تصريح كرد:هزينه نمايشگاه حدود 220 ميليون تومان بود و اين پولبه شكل وام از سوي سازمان ميراث فرهنگي به من ارايه شد. اما از آن‌جا كهمحتواي آب برايم اهميت داشت تمام قاب‌ها را از جنس فلكسي گلس انتخاب كردمو براي تك‌تك تابلوها نقشه ويژه‌اي را طراحي نمودم. هزينه قاب‌ها از 200هزار تومان تا 700 هزار تومان بود و در هيچ‌كدام از آن‌ها حتي يك پيچ ومهره نيز استفاده نشده است و زماني بيش از يك‌ماه‌ونيم براي ساخت اينقاب‌ها صرف شد درحالي‌كه من مي‌توانستم اين نمايشگاه را در حجم كم‌تر و باقاب‌هاي فلزي كم‌هزينه در يك فضاي معمولي برپا كنم و با سواستفاده از اسممسودي هنگفت دريافت نمايم. اما من در برپايي اين نمايشگاه به ماديات توجهنداشتم.
طراح صحنه نمايش «يرما»خاطرنشان كرد: در هركدام از گالري‌ها كنتاكت‌هاي كوچكي از تمام عكس‌ها وحتي بيشتر آماده كردم كه اگر فردي توان خريد عكس بزرگي را نداشت از اينكنتاكت‌ها استفاده كند. البته به شخصه فرصت نداشتم تا تمام قيمت‌ها رابررسي كنم اما با نگاه به چند نمايشگاهي كه پيش از اين ديده بودم فكرنمي‌كنم قيمت‌هاي اين آثار خيلي بالا باشد. چه بسا كه امروز دانشجويان سالاولي دانشگاه‌ها براي تابلوهاي خود زير 300 هزارتومان قيمت نمي‌گذارند.اما من از كارشناسانم درخواست داشتم تا قيمتي نسبي در نظر بگيرند و بايداعتراف كنم كه هنوز زير رقمي هستم كه براي اين نمايشگاه هزينه كردم.
تهراني در بخش ديگري از ايننشست در پاسخ به خبرنگاري كه مي‌گفت اگر شما ادعايي در عكاسي نداريد پسچرا نمايشگاه عكس گذاشته‌ايد گفت: قطعا هريك از ما دغدغه‌هايي داريم ودغدغه من نيز نمايش تجربياتم از كشف و شهودي بود كه در طبيعت داشتم. اماآيا مي‌توانستم تمام اين جزييات را در نقاشي، مجسمه و يا هر هنر ديگري بهجز عكاسي نشان دهم؟ من آن‌چه را كه خودم از آب ديده‌ام با زاويه ديد خودمو در نوري كه انتخاب كرده‌ام نمايش دادم و آن را با جماعتي كه فقط دريا وساحل آن را مي‌بينند تقسيم كردم و در اين تجربه تنها عكس است كه مي‌تواندتمام اين لحظه‌ها را ثبت كند و به من اجازه تقسيم آن را با ديگران بدهد.
او سپس درباره چگونگيعلاقه‌مندي خود به حرفه‌ي عكاسي گفت: همان‌طور كه سينما را حرفه‌اي شروعنكرده‌ام عكاسي هم برايم براساس يك علاقه شروع شد. البته من قبل از شروعهركاري نقاشي مي‌كردم و پيشتر از نقاشي به عكاسي تمايل داشتم و درسال‌هايي كه در سينما فعاليت كردم با همكاري امير عابدي مباحث تخصصي عكاسيرا فرا گرفتم و بعد از آن به صورت تجربي شروع به عكاسي كردم.
بازيگر فيلم «يك بوس كوچولو»همچنين درباره تكراري و خسته‌كننده بودن اين آثار گفت: همان‌طور كه دربروشور نمايشگاه نيز آورده‌ام در اين مجموعه با يك تنوع و نه تكرار مواجههستيم. تنوع رنگ، چيدمان و تعداد آن‌چيزي است كه مخاطب با آن روبه‌رومي‌شود و شايد حجم زياد كارها بتواند خسته‌كننده باشد، اما اين مجموعه ازميان 60 هزار عكس انتخاب شده است و من نمي‌توانستم سوژه‌ي خود را با تعدادكم‌تري از اين عكس‌ها به نتيجه برسانم و مخاطب نيز براي رسيدن به آن هدفبايد درگير اين فضا شود.
به گزارش ايسنا،هديه تهراني درادامه و در برابر سوال‌هايي كه به نام و شهرت او ختم مي‌شد، گفت: مننمي‌توانم شناسنامه‌ام را توي كيفم پرتاب كنم. اما بدانيد كه من همراهاسمم عكاسي نكردم اما اين اسم هست و امروز نمي‌دانم كه بايد با آن چه كنم.البته در مسير برپايي اين نمايشگاه به دنبال تشويق و تمجيد نيستم زيراهريك از ما هنگام ورود به نمايشگاه زاويه ديد خود را داريم. اما در اينچندروزه نيز كساني را ديده‌ام كه اشاره داشتند ما پيش از اين به آباين‌گونه نگاه نمي‌كرديم و اين عكس‌ها براي ما جذاب بود.
اين هنرمند ايراني ادامه داد:كشف و شهود در هر كاري تجربي است و موانع زيادي بر سر راه آن وجود دارد.اما بيشتر از اين نمايشگاه در توان من نبود. چه بسا كه در روز افتتاح ايننمايشگاه با مردمي روبه‌رو شدم كه به عكس و نمايشگاه كار نداشتند و آمدهبودند هديه تهراني را ببينند. اما اين اتفاق دست من نيست و هرچه‌قدر همتلاش كنم كه هديه تهراني نباشم باز هم اين اتفاق نمي‌افتد.
اين بازيگر سينماي ايران گفت:اين ذره‌بين گنده كه هديه تهراني را بزرگ مي‌كند به دست جامعه است. وليخواهش مي‌كنم مرا محدود به اسمم نكنيد، هرچند كه در انجام هركاري هيچ‌وقترضايت كامل فراهم نمي‌شود.
تهراني كه پيش از اينتجربه‌هايي در حوزه زيورآلات و دكوراتور داخلي نيز داشته است، در بخشديگري از اين نشست درباره ايده‌ي طراحي «پل آبان‌گان» كه در حياط خانههنرمندان قرار دارد نيز توضيح داد: اين حوض با رنگ سفيد طراحي شده است ودو طرف آن ديوارهاي آيينه‌اي قرار گرفته است كه تا بي‌نهايت را نشانمي‌دهد و به تعليق وجود ما در خلقت و تمام آن‌چه كه در زمين اتفاق مي‌افتداشاره دارد زيرا كه ما با قدم‌نهادن برروي اين پل به نوعي ميان آب، آسمانو يك بي‌نهايت قرار مي‌گيريم اما اگر مخاطبي با اين اثر آبستره، مدرن ومفهومي ارتباط برقرار نمي‌كند من كاري نمي‌توانم انجام دهم چون قرار نيستتمام مفاهيم را به صورت جويده شده در دهان مخاطب بگذارم.
او تصريح كرد: نمايشگاه«آبان‌گان» از آبستره‌ترين فرم خود كه اين پل است شروع مي‌شود و تا يك اثركاملا رئال كه همان حوضچه‌هاي طبقه بالاست ادامه پيدا مي‌كند. در تالارانتظامي نيز ويدئوآرت خلقت با مفاهيمي همچون چرخش آب و خلقت نمايش دادهمي‌شود. پس اگر قرار بود فقط يك نمايشگاه عكس بگذارم اين حجم از هنرمفهومي را در كنار هم قرار نمي‌دادم.
او در پاسخ به ميزان موفقيتاين نمايشگاه گفت: من آمار نمي‌گيرم بلكه آن‌چه را كه دريافته‌ام نمايشمي‌دهم و اگر اين نمايشگاه تنها روي يك نفر هم تأثير بگذارد براي من كافياست.
تهراني در پايان نشست دربارهادامه فعاليت‌ خود در حوزه عكاسي گفت: قطعا عكاسي را ادامه مي‌دهم اما بااين استقبالي كه از من شد قطعا ديگر در ايران نمايشگاهي نخواهم گذاشت.زيرا در ساير كشورها قبل از هرچيز به من به عنوان فردي نگاه مي‌كنند كهقصد دارد كشف و شهودهاي خود را به نمايش بگذارد و بعد از آن شايد به نامهديه تهراني بپردازد.
به گفته او، پيش از ايننمايشگاه‌هايي در لندن، لبنان، نيويورك، دوبي و غيره به او پيشنهاد برپايياين نمايشگاه را داده بودند و احتمالا ادامه تجربيات هديه تهراني در اينكشورها باشد.
تصویر

تصویر

تصویر

تصویر

تصویر
   تصویر     

Moderator
Moderator
نمایه کاربر

پست توسط RAHVAR »

ابان گان یا آبان گان، همچون دیگر جشن های سالانه به یادگار مانده از پیشینیان مان است که در آبان روز از آبان ماه برابر با دهم ماه آبان به جشن اش می نشسته اند.

آبان (نام ِ دیگر ِ ارِدْوی سورَ اَنَهیتَه/اَناهیتا) ایزدْبانوی ِ آبهای روی زمین و نگاهبان ِ پاکی و بی آلایشی در جهان ِهستی است. اناهیتا در اسطوره‌های ایرانی، یکی از تابناک ترین چهره‌ها و یکی از کارآمد ترین نقشْ وَرزان است و در اوستا، سرود بلند و زیبایی به نام آبانْ یَشت با خیالْ نقش هایی دل پذیر، ویژهٔ نیایش و ستایش اوست:

"... اوست بَرومندی که در همه جا بلندْ آوازه است.

اوست که در بسیار فَرّه مَندی، همچند ِ همهٔ ِ آبهای روی زمین است.

اوست زورمندی که از کوه ِ هُکَر به دریای ِ فراخْ کرت ریزد. من -- اهوره مَزدا -- او را به نیروی خویش، هستی بخشیدم تا خانه و روستا و شهر و کشور را بپرورم و پشتیبان و پناه بخش و نگاهبان باشم ..."

(آبانْ یَشت، بندهای ۳- ۶ در اوستا، کهن ترین سرودها و متنهای ایرانی، گزارش و پژوهش جلیل دوستخواه، چاپ نهم، جلد یکم، ص ۲۹۸).
   تصویر     

Moderator
Moderator
نمایه کاربر

پست توسط RAHVAR »

مشتری گران ترین تابلوی هدیه تهرانی که بود؟

خبر: شنیده شده که گران‌ترین تابلوی نمایشگاه عکس هدیه تهرانی را اسفندیار رحیم مشایی به قیمت سه میلیون و هفتصد هزار تومان خریداری کرده است.

خبرآنلاین این خبر را به نقل از دست‌اندرکاران نمایشگاه هدیه تهرانی گزارش کرده است.

بنابراین گزارش، تابلوهای عکس هدیه تهرانی در این نمایشگاه به بهای بالایی قیمت‌گذاری شده بودند که همین موضوع، اعتراض منتقدان و روزنامه‌نگاران حوزه هنر را برانگیخت.

-------------------------------------------------------------------

هديه تهراني: با وام 220 ميليوني ميراث فرهنگي نمايشگاه عكس زدم
من مي‌توانستم با هزينه كمتر به سود بيشتري برسم اما از كيفيت كارم كم نكردم و براي هر قاب بين 200 تا 500 هزار تومان هزينه كردم.

هديه تهراني هزينه آماده‌سازي عكس‌هاي نمايشگاهش را 220 ميليون تومان عنوان كرد و گفت: "براي تامين اين هزينه از سازمان ميراث فرهنگي وام گرفتم. "

به گزارش خبر آنلاين، هديه تهراني عصر روز دوشنبه در نشست خبري نمايشگاه عكس "آبان گان " كه اين روزها در خانه هنرمندان برگزار شده در جمع نمايندگان رسانه‌ها حضور پيدا كرد.

وي صحبت‌هايش را با اين جمله كه "ادعاي عكاسي ندارم " شروع كرد اما در ادامه با انتقاد شديد تعدادي از خبرنگاران حاضر در جلسه روبرو شد.

اين بازيگر سينما كه اين روزها 198 عكس خود را در طبقات مختلف خانه هنرمندان به نمايش گذاشته، با اين توضيح كه عكس‌هايم حاصل 4 سال عكاسي و انتخاب شده از ميان 60 هزار عكس است، در پاسخ به اين انتقاد كه چرا فضاي زيادي از خانه هنرمندان اين روزها به نمايشگاه شما اختصاص پيدا كرده، امكاني كه قطعا براي هيچ عكاس ديگري فراهم نمي‌شود، گفت: "براي برگزاري اين نمايشگاه از نيويورك، پاريس، دبي، لندن و .... هم پيشنهاد داشتم اما عكس‌ها متعلق به اينجا بود و ترجيح دادم نمايشگاه را همين جا برگزار كنم. اما حالا ترجيح مي‌دهم ديگر در ايران نمايشگاه نگذارم. "

هديه تهراني هزينه آماده‌سازي عكس‌هاي نمايشگاهش را 220 ميليون تومان عنوان كرد و گفت: "براي تامين اين هزينه از سازمان ميراث فرهنگي وام گرفتم. "

او در مواجهه با اين انتقاد كه اگر ادعايي در عكاسي نداريد چرا نمايشگاهي در اين حجم وسيع برگزار كرديد و رقم‌هاي بالايي براي فروش عكس‌ها در نظر گرفتيد گفت: "عكس‌ها را سيف الله صمديان قيمت گذاري كرده است. اما شما مي‌خواهيد بگوييد تو هديه تهراني هستي و با استفاده از اسمت نمايشگاه برگزار كردي اما اينطور نيست. من مي‌توانستم با هزينه كمتر به سود بيشتري برسم اما از كيفيت كارم كم نكردم و براي هر قاب بين 200 تا 500 هزار تومان هزينه كردم.ضمن اينكه اسپانسرهاي تجاري را كه مي‌توانستند سود زيادي عايد كار كنند، نپذيرفتم. اگر مقاصد مالي داشتم هيچ وقت در خانه هنرمندان نمايشگاه نمي‌گذاشتم. "

گفتني است عكس هاي اين بازيگر سينما از 500 هزار تا 8 ميليون تومان قيمت گذاري شده است.

هديه تهراني كه از ابتداي جلسه با انتقاد سخت و بعضا غير منصفانه حاضرين روبرو شده بود، در حالي كه سعي مي‌كرد واكنش تندي از خود نشان ندهد، با صدايي بغض آلود به سوالات خبرنگاران پاسخ مي‌داد و در نهايت با چشماني اشك آلود خانه هنرمندان را ترك كرد.
   تصویر     

Moderator
Moderator
نمایه کاربر

پست توسط RAHVAR »

در گفت‌وگو با فارس؛

هديه تهراني: وام 60 ميليوني ميراث فرهنگي را هم كامل دريافت نكرده‌ام
خبرگزاريفارس: هديه تهراني گفت: براي برپايي نمايشگاه آثار عكاسي خود، 80 ميليونتومان وام از سازمان ميراث فرهنگي تقاضا كردم كه با كسر ماليات و حق بيمه،اين مبلغ به 60 ميليون تومان كاهش يافت و هنوز هم كل اين مبلغ را دريافتنكرده‌ام.

تصویر

هديهتهراني در گفت‌وگو با خبرنگار تجسمي فارس با ابراز گله از برخي رسانه‌هادر انتقال نادرست و بي‌دقت مطالب، به اين نكته اشاره كرد كه علي‌رغم هزينه220 ميليوني برپايي نمايشگاه عكس خود با نام «آبان گان»، هيچگاه به ايننكته اشاره نكرده كه كل اين مبلغ را وام گرفته است.

* هزينه‌اي براي پرداخت حقوق يك گروه 50 نفري
وي در اين گفت‌وگو اظهار داشت: برپايي نمايشگاه آثار عكاسي من درمجموع 220 ميليون تومان هزينه در بر داشته است كه كل اين مبلغ، براي تهيهعكس‌ها و پرداخت حقوق گروه هرينه شده است.
وي ادامه داد: در برپايي اين نمايشگاه، يك گروه 50 نفري در حدود 4 ماه با بنده همكاري داشته‌اند.
تهراني، ميزان وام دريافتي براي برپايي نمايشگاه را 80 ميليون توماناعلام كرد و گفت: 20 ميليون تومان از اين مبلغ به عنوان حق ماليات و تأميناجتماعي كسر شده است و تنها 60 ميليون تومان وام يك‌ساله به بنده اعطا شدهاست. ضمن اينكه هنوز اين مبلغ به صورت كامل پرداخت نشده است.
وي در پاسخ به اين سئوال كه براي دريافت اين وام با چه سازمان ونهادي رايزني شده است، تصريح كرد: براي دريافت اين وام با صندوق بخشفرهنگي و هنري سازمان ميراث فرهنگي مذاكره كردم و امكان استفاده ازتسهيلات اين صندوق براي همگان وجود دارد.

* مذاكره‌اي با آقاي مشايي نداشتم
اين هنرپيشه سينما با اشاره به برخي شايعات، ادامه داد: مذاكره‌اي باآقاي مشايي نداشتم، البته ايشان به طور سرزده از نمايشگاه من بازديد داشت،اما بنده ايشان را ملاقات نكرده‌ام.

* هدف اصلي‌ام از برپايي اين نمايشگاه، صرفاً كسب درآمد نبوده است
تهراني در پايان با تأكيد بر اين كه براي برپايي اين نمايشگاهسختي‌هاي فراواني را متقبل شده‌ام، افزود: براي برپايي اين نمايشگاه ازكمك مالي دوستانم استفاده كردم. بنابراين اين طور نيست كه در اين نمايشگاهبه هيچ وجه به دنبال انگيزه‌هاي مالي نباشم اما بايد بگويم كه هدف اصلي‌اماز برپايي اين نمايشگاه، صرفاً كسب درآمد نبوده است.
   تصویر     

Moderator
Moderator
نمایه کاربر

پست توسط RAHVAR »

نظر رضا کیانیان درباره نمایشگاه هدیه تهرانی و حمایت‌های دولت
خبرآنلاین - رضا کیانیان با این دیدگاه که اگر از طرف دولت به عکاسان کمک نمی‌شود، به هدیه تهرانی هم نباید کمک شود، مخالف است و اعتقاد دارد دولت باید از همه هنرمندان حمایت کند.

رضا کیانیان از هنرمندانی است که در چند رشته هنری فعالیت می کند و آثارش را به نمایش می گذارد. تا چند سال پیش بیشتر افراد او را فقط به عنوان هنرپیشه می شناختند اما بعدها به نمایشگاه آثارش در رشته های مجسمه سازی و عکاسی رفتند و حتی کتابی به قلم او خواندند.

کیانیان که بارها حاصل عکاسی هایش را به نمایش عمومی گذاشته، در گفتگو با خبرآنلاین از نمایشگاه عکس هدیه تهرانی به شدت دفاع می کند و معتقد است حمایت سازمان های دولتی از هدیه تهرانی به خاطر هنر عکاسی اوست نه به دلیل چهره بودنش.

نظر شما درباره حمایت سازمان های دولتی از نمایشگاه خانم هدیه تهرانی چیست؟ وقتی عکاسان بسیاری به خاطر مشکلات مالی نمی توانند نمایشگاه برپا کنند، آیا درست است که یک سازمان دولتی به فردی که حرفه و هنرش چیزی غیر از عکاسی است به خاطر چهره بودن او، کمک کنند؟
من نمی دانم خانم تهرانی چه بودجه و تسهیلاتی دریافت کرده است.هم چنان که نمی دانم کدام عکاس به خاطرمشکلات مالی نتوانسته نمایشگاه بگذارد. من همیشه می گویم مهم نیست چه کسی نمایشگاه گذاشته است، مهم تابلویی است که روی دیوار می رود یعنی کار هنری.

باید دید عکس های به نمایش درآمده ارزش هنری دارند یا خیر که به نظر من کارهای خانم تهرانی ارزش هنری دارند. اما با نوع استدلال شما مشکل دارم. چون تخریبی است. یعنی اگر به عکاسان امکانات نمی دهند پس به خانم تهرانی هم نباید امکانات بدهند. در صورتی که اگر بگوییم چون به ایشان امکانات دادید پس می توانید در اختیار بقیه هم بگذارید. در ضمن یادتان باشد خانم تهرانی هم عکاس است. به استناد عکس هایی که روی دیوار دارد. هدیه تهرانی دیروز و امروز عکاس نشده است، او سالهاست که عکاسی می کند و از یک سال پیش برای برپایی همین نمایشگاهش از خانه هنرمندان وقت گرفته بود، نه این که دو روز قبل از برگزاری نمایشگاهش درخواست کرده باشد.

اما تا به حال اتفاق نیفتاده بود که خانه هنرمندان تمام سالن هایش را برای نمایش آثار، در اختیار یک هنرمند بگذارد. این در حالی است که عکاسان حرفه ای برای نمایش آثارشان در خانه هنرمندان نهایتا می توانند از سالن های استاد ممیز استفاده کنند. این عجیب نیست؟
من هم برای نمایش کارهای چوبی ام فقط از گالری مرحوم ممیز استفاده کردم و به نظر من هر گالری دار حق دارد یکبار کاری را تجربه کند. خانه هنرمندان هم برای اولین بار این کار را کرده و این سابقه را از نمایشگاه هدیه تهرانی آغاز کرده است. ضمن این که باید دید آیا بقیه عکاسان هم به اندازه نمایشگاه آثار هدیه تهرانی مشتری دارند؟

وقتی در نمایشگاه هدیه تهرانی تمام سالن ها بازدیدکننده دارد، چرا نباید گالری دار تمام سالن هایش را در اختیار او بگذارد؟ این یک تجربه است. و از این به بعد هنرمندان دیگر هم اگر به همه سالن ها احتیاج داشتند می توانند به استناد این نمایشگاه همه سالن ها را بخواهند. این که خوب است.

مشکل اینجاست که این امکانات و تسهیلات از طرف ارگان ها و سازمان های دولتی در اختیار ایشان قرار گرفته است. شاید اگر یک گالری خصوصی این کار را می کرد توجیه داشت، ولی از یک ارگان دولتی مثل خانه هنرمندان انتظار می رود امکاناتش را به یک میزان در اختیار هنرمندان قرار دهد. آیا اگر دیگر عکاسان هم این امکان را بخواهند در اختیارشان قرار خواهد گرفت؟
من اینطور به قضیه نگاه نمی کنم، این امکان فقط به خاطر چهره بودن خانم هدیه تهرانی به ایشان تعلق نگرفته، به خاطر هنرش هم بوده. اگر سازمانی به عکاسان امکانات نمی دهد نباید بگوییم پس حالا که به عکاسان بودجه نمی دهند به خانم تهرانی هم نباید بدهند.

دولت باید به همه بودجه و امکانات بدهد؛ هم به خانم تهرانی و هم به دیگران. بودجه و امکانات سازمان های دولتی کم نیست. این بودجه ها و امکانات حاصل پول نفتی ست که قرار است به ما تعلق داشته باشد. دولت این امکانات را باید در اختیار همه بگذارد و برای تخصیص این تسهیلات نباید انتخاب کند. و ما هنرمندان و عکاسان باید خوشحال باشیم که این امکانات در اختیار خانم تهرانی قرار گرفته چون حالا مشخص شد که سازمان های دولتی تا چه حد می توانند به هنرمندان کمک کنند و تا به حال کمک نمی کردند و حالا معلوم شد که چه امکاناتی می توانستند در اختیارشان بگذارند و در اختیار هنر مندان قرار نمی دادند.

حالا دیگر همه عکاسان می توانند به استناد همین نمایشگاه طالب این امکانات باشند و این امکانات باید در اختیار همه هنرمندان قرار گیرد و باید به اندازه تولید هنری همه هنرمندان این سرزمین گالری و فرهنگسرا وجود داشته باشد تا بتوانند آثارشان را به نمایش بگذارند. و با مخاطب ارتباط بر قرار کنند. نه تنها در تهران بلکه در همه شهرستان ها. این یک حق ساده شهروندی است. هم برای هنرمند و هم برای مخاطب هنر.
   تصویر     

ارسال پست

بازگشت به “عكس و نقاشي”