اطلاعات منحصربفرد دبيركل سازمان ملل متحد از سرنوشت 4 گروگان

در اين بخش شهداء و ايثارگران جنگ معرفي و درباره‌ي حماسه دفاع مقدس بحث ميشود

مدیران انجمن: moh-597, شوراي نظارت, مديران هوافضا

ارسال پست
Major
Major
نمایه کاربر
محل اقامت: باختران
سپاس‌های ارسالی: 309 بار
سپاس‌های دریافتی: 2025 بار
تماس:

اطلاعات منحصربفرد دبيركل سازمان ملل متحد از سرنوشت 4 گروگان

پست توسط ali1371 »

ناگفته هايي از «خاوير پرز دكوئيار»
اطلاعات منحصربفرد دبيركل سازمان ملل متحد از سرنوشت 4 گروگان ايراني
خبرگزاري فارس: در ژنو اطلاعاتي درباره چهارديپلمات‌ايراني كه اسرائيلي‌ها آن را فراهم كرده‌بودند دادم.درخواست‌آخر رييس جمهور ايران به‌گونه‌اي كه يعني من گروگان‌هاي‌ايراني را درگفت‌وگو برسرموضوع فراموش‌نكردم. روشن‌بود كه او خبرندارد كه من‌اطلاعاتي را

تصویر
كتاب «به‌سوي‌صلح» مجموعه‌خاطرات «خاوير پرزدكوئيار» دبيركل‌اسبق سازمان ملل‌ متحد، به فارسي ترجمه و در ايران منتشر شده است.در بخشي از اين كتاب كه مربوط به گروگان‌هاي‌خارجي درلبنان است در آن دكوئيار جريان ديدارخود با هاشمي‌رفسنجاني و پي‌گيري مسئله گروگان‌ها را نوشته‌است، بسيار‌خواندني است:

«پاسخ رفسنجاني كمكي‌نكرد. اوگفت كه مدت‌هاست كه ايران هيچ‌تماسي با آنها كه گروگان‌ها را دراختيار دارند، نداشته‌است. آنها حزب‌الله‌نيستند. نشاني‌مشخص‌ندارند كه بتوان آنها را پيداكرد. درچندروز اخير، آنها به‌تهران اطلاع داده‌بودند كه تا زماني‌كه شيخ‌عبيد آزاد نشده‌است، آنها آماده گفت‌وگو برسر اين‌موضوع نيستند. رفسنجاني براين نكته پاي‌مي‌فشرد كه آمريكايي‌ها دارايي‌هاي‌ايران را بدون اساس‌قانوني توقيف‌كرده‌اند، اما انتظاردارند ايران درموضوعي كه هيچ‌علاقه‌اي به آن‌ندارد، مداخله‌كند. اوگفت: «ما همچنين نگراني‌هاي‌داخلي خود راداريم. از نظرما، براي كمك به ايالات‌متحده نشانه‌هايي لازم‌است كه آنها دست‌از فتنه‌هاي بي‌دليل خود عليه‌ما برداشته‌اند.» رئيس‌جمهوري اضافه‌كرده بود كه از ايران هم گروگان‌هايي درلبنان هستند. او گفته‌بود كه بوش‌مي‌تواند به ماروني‌ها (يك‌گروه‌مسيحي كه باشيعيان درستيزبودند) فشارواردكند. خلاصي گروگان‌هاي‌ايراني مي‌تواند به‌عنوان يك‌انگيزه تلقي‌شود. رفسنجاني به‌سردي با اين‌جمله به‌گفت‌وگو پايان‌داد كه تنها باانتقال اين‌پيام ازسوي «پيكو» به‌دليل احترامي‌كه براي دبيركل قائل‌است موافقت كرده‌است. ايران انتظاردارد دبيركل گام‌هاي محكم‌تري براي اجراي‌قطعنامه 598 شوراي‌امنيت بردارد كه شرايط پايان‌جنگ عراق وايران را فراهم‌آورد. پاسخ‌رفسنجاني بي‌درنگ به‌وسيله ژنرال«اسكو كرافت» به‌بوش منتقل‌شد. كمي پس‌از آن، خواستار آن‌شدم كه به‌عنوان پاسخي‌ به‌رهبري‌ايران، 19 ايراني كه درلبنان نگه‌داري مي‌شدند، به كميته‌بين‌المللي صليب‌سرخ تحويل‌شوند. من همچنين دركنفرانس جنبش‌عدم‌تعهد در بلگراد در چهارم‌سپتامبر، موضوع را به‌ولايتي وزيرخارجه‌ايران اطلاع دادم. ولايتي هيچ‌گونه هيجاني به‌خاطر اين‌خبرها بروزنداد. ولايتي ازعلائق‌سياسي و چهارديپلمات‌ايراني ديگر كه دربيروت ربوده شده ‌بودند سخن‌گفت.
دركنار پيامي كه‌من به رئيس‌جمهوري رفسنجاني انتقال‌دادم و آزادي 19 ايراني‌زنداني درلبنان به‌مثابه يك‌علامت تا آنجا كه مي‌دانم، در دوره‌بوش، هيچ پيشنهادي براي ترميم اوضاع درجهت كسب‌آزادي گروگان‌ها صورت‌نگرفت. اسرائيلي‌ها تحقيقاتي را به‌خاطر چهارديپلمات‌ايراني كه وزيرخارجه ولايتي پيش‌از اين نگراني‌خود را درباره‌آنها بيان كرده‌بود، انجام‌دادند. براساس اطلاعات‌آنها، ديپلمات‌ها بلافاصله پس‌از ربوده‌شدن درسال 1982كشته شده‌بودند. سرويس‌اطلاعاتي‌اسرائيل تصاويرگزارش‌هايي را كه‌بايد به‌ايران داده‌مي‌شد تا آنچه را اسرائيلي‌ها اعتقاد داشتند برسر ديپلمات‌ها آمده است، بشكافند، فراهم‌آوردند.
در ژنو اطلاعاتي درباره چهارديپلمات‌ايراني كه اسرائيلي‌ها آن را فراهم كرده‌بودند دادم. من [به هاشمي‌رفسنجاني] گفتم‌كه اسرائيل مبادله‌اي‌براي اتباع ‌خود را خواهان‌است. موضوع‌هاي گروگان‌هاي‌غربي و سربازان مفقودشده‌اسرائيلي به‌آن دشواري‌نبودند. پس‌از آن مستقيماً خواستار آن‌شدم كه ايران درصورتي كه مي‌تواند، زمينه‌آزادي گروگان‌هاي باقي‌مانده غربي را فراهم‌كند. پاسخ رفسنجاني چيزي مبهم‌بود كه به‌نظر مي‌آمد با آنچه پيش‌از اين مي‌گفت، درتناقض بود. او گفت: «پس‌ از آزادي گروگان‌هاي‌بيشتر، ديگران آزادمي‌شوند.» اين پس‌ از دريافت اطلاعات‌كامل از سوي‌اسرائيلي‌ها درباره اجساد ‌بود. پس‌از همه‌ اينها، اگر آمريكاخواهان گسترش‌روابط با ايران‌است، بايد دارايي‌هاي توقيف ‌شده ايران را آزاد‌كند. درخواست‌آخر رفسنجاني به‌گونه‌اي بود كه يعني من گروگان‌هاي‌ايراني را درگفت‌وگو برسرموضوع فراموش‌نكردم. روشن‌بود كه او خبرندارد كه من‌اطلاعاتي را كه‌اسرائيل درباره كشته‌شدن آنها دراختيارم قرارداده‌است، به‌ايران آورده ام و درطول اقامت درتهران، ملاقاتي با خانواده‌هاي‌آنها ترتيب‌داده‌ام تا موضوع را به‌آنها اطلاع‌بدهم وهمدردي خود را ابرازدارم.
  که ارتش ایران درجنگ کرد حماسه نبود معجزه بود
یاسرعرفات

وبلاگ من [External Link Removed for Guests]
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 5879 بار
سپاس‌های دریافتی: 12411 بار
تماس:

Re: اطلاعات منحصربفرد دبيركل سازمان ملل متحد از سرنوشت 4 گرو

پست توسط Solver »

خدا رحمت کند دولت سازندگی و پادشاهش را .

با انتشار صدها کتاب هم آب رفته به جوی باز نمیگردد ... :-)
Personal Site: [External Link Removed for Guests]
ارسال پست

بازگشت به “حماسه دفاع مقدس”