[COLOR=#c00000]General Electric J85
پيشرانه J-85 ساخت جنرال الکتريک يک موتور کوچک تک شفتي توربوجت ميباشد،مدل هاي نظامي آن داراي قدرت رانشي برابر 13 کيلونيوتن در حالت خشک و 22 کيلونيوتن در حالت پس سوز است.اين پيشرانه بسته به مدل و تجهيزات اضافي بين 300 تا 500 پوند وزن دارد و يکي از بهترين پيشرانه هاي توربوجت دنيا از نظر نسبت تراست به وزن ميباشد .اين موتور ساخت جنرال الکتريک يکي از پرکاربرد ترين پيشرانه هاي نظامي ايالات متحده از نظر خدمت است و حدود 17 ميليون ساعت در سرويس بوده است.نيروي هوايي ايالات متحده امريکا جهت ادامه استفاده از J85 مدلي با نام CJ610 را طراحي کرد که مشابه مدل قبلي بوده اما از پس سوز بي بهره است.در اين مدل فن عقب براي بهبود مصرف سوخت بهينه سازي شده است.
[External Link Removed for Guests] [COLOR=#000000]موتور J85 در اصل براي دام پرنده غولپيکر ADM-20 Qual ساخته شده بود.اين دام پرنده عظيم از هواپيماي B-52 پرتاب ميشد و ميتوانست تا مسافت بلندی پرواز کند و رادارهاي پدافند ضدهوايي سام-2 روسي را کاملا از هدف اصلي گمراه کند.بنابراين درخواستي مبني بر توليد يک موتورکوچک داده شد که بتواند نيروي موردنياز يک جت کوچک همانند آرمسترانگ سايدلي وايپر ساخت انگلستان را فراهم کند.با توجه به اينکه اين پيشرانه براي يک دام پرنده بود نيازي به استفاده از مواد با کيفيت براي ساخت آن نبود.اگر چه که آزمايش هاي آن موتور بر روي دام پرنده با موفقيت همراه بود اما نمونه هاي با کيفيت تري از آن براي هواپيماهاي T-38 , F-5 , Candair CT-114 و A-37 Dragonfly هم ساخته شد.اخيرا هم جهت استفاده در نوعي هواپيماي امريکايي حمل کننده فضاپيما استفاده شده است.
[External Link Removed for Guests]
[COLOR=#000000]این موتور نسبت به سایر پیشرانه های جت،جزئ گوچکترین ها محصوب میشود،قطر دهانه آن حدود نیم متر و طولی حدود 1 متر دارد.با استفاده از کمپرسور جریانی دومحوره هشت مرحله ای میتواند با بهره گیری از دوموتور تایگر به تراستی معادل 13 کیلونیوتن در حالت خشک و مقدار بیشتری با پس سوز دست یابد.همچنین میزان مصرف سوخت آن در حداکثرقدرت بدون پس سوز و در سطح دریا حدود 1400 لیتر (400 گالن امریکایی) بر ساعت است.در ارتفاع و سرعت کروز این مقدار به 400 لیتر بر ساعت میرسد.مدلهای بسیاری از این پیشرانه ساخته شد...
=============================
مدلها همراه با میزان رانش :
J85-GE-1 - 11.6 kN
J85-GE-3 - 10.9 kN
J85-GE-4 - 13.1 kN
J85-GE-5 - 16 kN
J85-GE-5A - 17.1 kN
J85-GE-13 - 21.6 kN
J85-GE-15 - 19 kN
J85-GE-17A - 12.7 kN
J85-GE-21 - 22 kN
==============================
============================== [COLOR=#0070c0]هواگرد های استفاده کننده: ّFairchild C-123 Provider
Conadair CL-41 Tutor
Cessna A-37 Dragonfly
Fiat G-91Y
North American T-2 Buckeye
Northrop F-5 Tiger
NOrthrop T-35 Talon
Sab 105
Scaled Composites White Knight
American Challenge Water Speed Record (قایق پرسرعت رکوردشکن که دوعدد از آن را استفاده میکرد.)
================================= [External Link Removed for Guests] ================================ ویژگی های عمومی :
نوع: توربوجت - سونیک
طول: 50 اینچ (بسته به مدل)
قطر: 18 اینچ
وزن خشک: 400 پوند (بسته به مدل) ================================= [External Link Removed for Guests] ==================================
قطعات :
کمپرسور: 8 مرحله ای (9 مرحله ای در مدل 21 )
محفظه احتراق: چرخشی
توربین: دو مرحله
عملکرد :
حداکثر رانش: در مدلهای اولیه 14 کیلونیوتن و در مدلهای جدید 20 کیلونیوتن
نسبت تراست به وزن: 7.5:1 در مدل 21 ================================== [External Link Removed for Guests] و این هم موتور J-85 نصب شده بر روی فورد Focus !! ========================== به نقل از: [External Link Removed for Guests] تصاویر : CAPTAIN PILOT ==========================
*-* آشنایی با موتور J85, قلب تپنده تایگرها *-*
مدیران انجمن: hamed_713, شوراي نظارت, مديران هوافضا

- محل اقامت: DE - CZE
- سپاسهای ارسالی: 39753 بار
- سپاسهای دریافتی: 34089 بار
- تماس:
*-* آشنایی با موتور J85, قلب تپنده تایگرها *-*
When once you have tasted Flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you will always long to return

- سپاسهای ارسالی: 19718 بار
- سپاسهای دریافتی: 21369 بار
Re: *-* آشنایی با موتور J85, قلب تپنده تایگرها *-*
تصویری از موتور توبو ج[COLOR=#ffc000]ت J-85GE21 جنگنده ی اف-5 تـــــــــــایگر
ساخت کمپانی جنرال الکتریک - امریکا
1024code
Please Login or Register to see this code
ساخت کمپانی جنرال الکتریک - امریکا
1024code
Please Login or Register to see this code
پیام حکم قتل خود شنفتن مرا خوشتر بود, از یک تملق به نزد مردمان سفله گفتن!
-
- سپاسهای دریافتی: 3 بار
[COLOR=#0070c0]سلام و عرض خسته نباشید خدمت دوست گرامی، CP ...
عرض شود مقاله ی مذکور و چندی از مقالات موجود در بخش موتورهای هوایی سایت را که بنده ترجمه و تنظیم کرده ام را متاسفانه شما هم همانند هزاران نفر دیگر با استناد به منابع غیر حقیقی و عدم توجه به منبع و نویسنده اصلی آنرا در سایت سنترال کلاپز درج کرده اید.نیازی به دوباره گویی نیست،بنده پستی را که در رابطه کپی پست ناقص مقالات در سایت میلیتاری ارسال کرده بودم را ضمیمه میکنم و امیدوارم سایر عزیزان این نکته کوچک اما مهم را که حفظ حقوق ناچیز ناشر است، فراموش نکنند.
از شما هم تقاضا دارم آرشیو سایت رو یه بررسی با این [External Link Removed for Guests] بکنید و نویسنده و منابع رو تصحیح کنید.
موفق و سربلند باشید.
عرض شود مقاله ی مذکور و چندی از مقالات موجود در بخش موتورهای هوایی سایت را که بنده ترجمه و تنظیم کرده ام را متاسفانه شما هم همانند هزاران نفر دیگر با استناد به منابع غیر حقیقی و عدم توجه به منبع و نویسنده اصلی آنرا در سایت سنترال کلاپز درج کرده اید.نیازی به دوباره گویی نیست،بنده پستی را که در رابطه کپی پست ناقص مقالات در سایت میلیتاری ارسال کرده بودم را ضمیمه میکنم و امیدوارم سایر عزیزان این نکته کوچک اما مهم را که حفظ حقوق ناچیز ناشر است، فراموش نکنند.
از شما هم تقاضا دارم آرشیو سایت رو یه بررسی با این [External Link Removed for Guests] بکنید و نویسنده و منابع رو تصحیح کنید.
موفق و سربلند باشید.
سلام.راستش میخوام مطلبی رو عرض کنم که فکر کنم باید مدت ها پیش خدمت دوستان،علاقه مندان و اساتید نه فقط سایت ما بلکه کل عزیزان وبگرد عرض میکردم.مخاطبم هم بیشتر عزیزان میهمان و بازدیدکنندگان غیر عضو سایت هست.اینکه علاقه دارم تاپیک بر روی اسکرول اصلی سایت برده بشه تا سایر عزیزان هم قدری از درد بنده که فکر کنم درد خیلی از عزیزان وبگرد هست مطلع بشند.
متاسفانه امروزه به دلیل ازیاد وبلاگ ها و انجمن های نظامی شاهد این هستیم که یک مقاله و با چند منبع و نویسنده یافت میشود.چرا؟ چون عزیزانی که زحمتی به خودشون نمیدند و مقالات و ترجمه ها و زحمات دیگران رو که با علاقه برای سایت یا وبلاگ خودشون انجام دادند رو به را حتی کپی میکنند. اما یک زحمت کوپکتری هم به خودشون نمیدند ببینند این نویسنده و منبعی که میخوان زیر مقاله درج کنند موثق هست یا باز هم کپی هستش...
اینطور میشه که عزیزی زحمت میکشند این جور مقالات فنی رو ترجمه میکنند،عزیز دیگری میاد این مقاله رو تنها با اسم سایت و نه نویسنده،برای سایت خودش کپی میکنه،و دوست عزیز بعدی هم که مقاله رو از اون سایت میبینه، کپی + پست + منبع: ؟ «سایتی که از اون کپی کرده !!!!»
اینطور میشه که یه سلسله مقالات ایجاد میشه که منابعشون به هم متصلند و در اینجا ارزش و حق سایت نویسنده ضایع میشه...
حقیقتا بنده هم کیج شدم و بسیار متعجب هم شدم مترجم مقاله ای که بنده دیشب به سایت ارسال کردم دوست عزیزمون بلیز از سایت خودمان بود !در حالی که بنده از دو پایگاه اینرتنتی مختلف این مقاله رو جستجو کردم که منابع به هم دادن بودند و منبع آخری نویسنده نداشت....!
کاری به کسانی که حقوق منابع و نویسندگان را ضایع میکنند و به نام سایت خودشان منبع میزنند و یا اصلا نمیزنند ندارم،این گونه افراد حتی ارزش علمی و معنوی سایت خودشان را نیز پایین میآورند.
مسله این نیست که کپی و برداشت نکنید،چرا که نه؟ اتفاقا مایه افتخار نویسنده و سایت منتشر کننده است که توانسته است اینگونه مقالات ناب و خام و با ارزش علمی بالا به زبان فارسی را به صورت رایگان در راستای بالابردن سطح علمی عمومی در آن عرصه در اختیار هموطنان فارسی زبانش قرار دهد.اما اگر شما نیز خوشحال میشوید که سایت و و بلاگ خود این را در این امر سهیم سازید این فرصت کوچک را به نویسنده و سایت انتشار دهنده اصلی هم بدهید که از این خدمت کوچک احساس خرسندی و شادی کند.
[COLOR=#0070c0]امیدوارم از این پس شاهد این گونه مشکلات نباشیم.
ابراهیم.

- محل اقامت: DE - CZE
- سپاسهای ارسالی: 39753 بار
- سپاسهای دریافتی: 34089 بار
- تماس:
ABRAHAM.CH, دوست گرامی
درود بر شما
در ابتدا بابت تاخیر به وجود آمده در ارسال پاسخ عذرخواهی مینمایم و سپس مراتب سپاس خود را بابت ترجمه و تالیف این مقالات زیبا اعلام میدارم.
دوست گرامی, همانطور که پیش از این نیز بارها اعلام نموده ام, بنده طبق قوانین بین المللی Copyright در مطالبی که از صحت منبع (اصلی و یا فرعی) اطمینان ندارم از عنوان (به نقل از) به جای (منبع) استفاده مینمایم و این عبارت همانطور که از نامش پیدا میباشد به هیچ عنوان تائیدی بر صحت یا موثق بودن لینک مذکور ندارد.
شایان ذکر است طبق اساسنامه قانون بین المللی Copyright که توسط شاخه مالکیت های فکری سازمان ملل متحد (WIPO) وضع گردیده است در خصوص اطمینان از صحت منابع نوشتاری اینچنین بیان میشود:
- در موارد نوشتاری که چندین نوبت نقل شده اند و در اثر این انتقالات منبع اصلی به هر دلیل حذف و یا تغییر کرده است, و یا پایگاه اطلاعاتی جدید هیچگونه مسئولیتی در قبال صحت محتوای علمی آن ندارد, بهتر است از شیوه نقل قول برای انتقالات آتی استفاده نمود (همچون کاری که اکثر خبرگذاری ها انجام میدهند).
همچنین در خصوص مالکیت ویرایشی نیز اینچنین بیان میشود:
- هرگونه عمل مازاد بر داده اصلی که منجر به تغییرات واضح در ظاهر و زیبا سازی متن مبتنی بر عدم کاستی از بار علمی مطلب انجام گیرد میتواند شامل حقوقی برای ویراستار بشود که این حقوق در کشورهای مختلف متفاوت است (کشور ایران این بند از قانون Copyright را نپذیرفته است).
موفق باشید
درود بر شما
در ابتدا بابت تاخیر به وجود آمده در ارسال پاسخ عذرخواهی مینمایم و سپس مراتب سپاس خود را بابت ترجمه و تالیف این مقالات زیبا اعلام میدارم.
دوست گرامی, همانطور که پیش از این نیز بارها اعلام نموده ام, بنده طبق قوانین بین المللی Copyright در مطالبی که از صحت منبع (اصلی و یا فرعی) اطمینان ندارم از عنوان (به نقل از) به جای (منبع) استفاده مینمایم و این عبارت همانطور که از نامش پیدا میباشد به هیچ عنوان تائیدی بر صحت یا موثق بودن لینک مذکور ندارد.
شایان ذکر است طبق اساسنامه قانون بین المللی Copyright که توسط شاخه مالکیت های فکری سازمان ملل متحد (WIPO) وضع گردیده است در خصوص اطمینان از صحت منابع نوشتاری اینچنین بیان میشود:
- در موارد نوشتاری که چندین نوبت نقل شده اند و در اثر این انتقالات منبع اصلی به هر دلیل حذف و یا تغییر کرده است, و یا پایگاه اطلاعاتی جدید هیچگونه مسئولیتی در قبال صحت محتوای علمی آن ندارد, بهتر است از شیوه نقل قول برای انتقالات آتی استفاده نمود (همچون کاری که اکثر خبرگذاری ها انجام میدهند).
همچنین در خصوص مالکیت ویرایشی نیز اینچنین بیان میشود:
- هرگونه عمل مازاد بر داده اصلی که منجر به تغییرات واضح در ظاهر و زیبا سازی متن مبتنی بر عدم کاستی از بار علمی مطلب انجام گیرد میتواند شامل حقوقی برای ویراستار بشود که این حقوق در کشورهای مختلف متفاوت است (کشور ایران این بند از قانون Copyright را نپذیرفته است).
موفق باشید

When once you have tasted Flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you will always long to return