تنها فیلمی که در آن صدای رضا شاه شنیده می شود
پس از گذشت ۷۶ سال ، فیلم یازدید رضا شاه از ترکیه و مکالمه او باکمال آتا تورک که در آن صدای رضا شاه نیز شنیده می شود بر حسب تصادف درشهر استامبول پیدا و از شبکه های تلویزیونی این کشور پخش شد .
4mb Please Login or Register to see this code
Please Login or Register to see this code
ترجمه صحبتهای رضاشاه و مصطفی کمال پاشا (آتاتورک) به فارسی:
آتاتورک: خیلی مایه خوشبختی است که به ترکیه تشریف آوردید.
رضاشاه: من هم بینهایت خوشوقتم که موفق شدم به آرزوی دیرینهای که داشتم برسم.
آتاتورک: خیلی متشکرم. مدتها بود که منتظر تشریففرمایی شما بودم. حسرتدیدار شما را داشتیم و صمیمانه میگویم که خیلی خوشوقتم که بالاخره روزملاقات رسید.
رضاشاه: شاید بدانید که چند سال پیش به نماینده شما عرض کردم که برای زیارت شما به ترکیه سفر خواهم کرد.
آتاتورک: خیلی ممنونم. خیلی ممنونم. دوستی ما خیلی قدیمی است و از سالهاپیش شروع شد. این، دوستی و آشنایی متقابل را بیش از پیش تقویت خواهیم کرد.
رضاشاه: شاید در گذشته غفلت شدهباشد ولی امیدوارم در آتیه جبران شود.
آتاتورک: هیچ شک و شبههای ندارم و تمام ترکها هم همین نظر را دارند.
تنها فیلمی که در آن صدای رضا شاه شنیده می شود
مدیران انجمن: رونین, شوراي نظارت

- محل اقامت: روبروی شما
- سپاسهای ارسالی: 2234 بار
- سپاسهای دریافتی: 14097 بار
Re: تنها فیلمی که در آن صدای رضا شاه شنیده می شود
مادر محمدرضاشاه پهلوی از ترکان آذربایجانی بود. ملکه تاج الملوک آیرملو که تا پایان سلسلهی پهلوی لقب ملکهی مادر را داشت در خاطرات خود میگوید :
"رضا از خانواده مهاجر آذربایجانی بود که از باکو به ایران مهاجرت کرده بودند و به زبان ترکی تسلط کامل داشت."
(خاطرات ملکه پهلوی از مجموعه تاریخ شفاهی ایران ناشر:به آفرین چاپ دوم تهران ۱۳۸۰ ، ص ۲۶)
"رضا از خانواده مهاجر آذربایجانی بود که از باکو به ایران مهاجرت کرده بودند و به زبان ترکی تسلط کامل داشت."
(خاطرات ملکه پهلوی از مجموعه تاریخ شفاهی ایران ناشر:به آفرین چاپ دوم تهران ۱۳۸۰ ، ص ۲۶)