وحید جان , دوست عزیز.
در مورد پست شما لازم دیدم مطلبی را عرض کنم هرچند به هیچ عنوان بیان آن باب میل من نیست و ترجیح می دادم به طور خصوصی بگویم ولی برای روشن شدن مطلب برای اکثر کاربران خواهم گفت.
حرف شما در رابطه با سریال و نمایشگاه کاملا صحیح است و قاعدتا نه تنها دزفول بلکه هر نمایشگاهی که در پایگاه های هوایی به صورت Open House برگزار می شود و بازدید عمومی دارد را شامل می گردد.
در کنار این مسائل هواپیماهای شرکت کننده در رژه هوایی , مانور ها و ... که در پوشش تصویری هستند نیز به نوعی در این حیطه قرار می گیرند.
پس تا به اینجای کار اگر شما هر هواپیمایی که خود نیروی هوایی مایل به نمایش آن بودید دیدی و عکس آن را گرفتی می توانی در هر محلی قرار دهی.
اما صرف صحبت بنده و یا سایرین که در زمینه عکاسی فعالیت می کنند نمی توان گفت که مشکلی ندارد چرا که تصمیم گیرنده امثال بنده نیستند و نمی توانیم خود را به جای دیگران بگذاریم.
بنده کاملا می پذیرم و نگاه خودم هم به عکس آن است(یعنی دوست دارم) که همه جزییات را با خود داشته باشد و هرگونه آسیب به آن خدشه به اصالت تصویر است اما این همه موضوع نیست.
شما بهتر می دانی و لازم به ذکر نیست که نیروی هوایی از بخش های مختلفی مثل فرماندهی , عقیدتی سیاسی , حفاظت اطلاعات و ... تشکیل شده است و تصمیم گیرنده در مورد عکاسی به عهده عزیزانی هست که دیگر لازم به بیان نیست , هرچند خود پرسنل راضی به انتشار باشند و این موضوع را تبلیغی بدانند اما دوستانی که وظیفه تصمیم گیری در این مورد را دارند شاید نظرشان اینگونه نباشد چرا که در نگاه آنان مسائل کاملا متفاوت و اصل ابتدایی رعایت اصول امنیتی است و قاعدتا این دوستان بیشتر از ما در مورد همه مسائل نگاهی روشن داشته اند , در حال حاضر سختگیری سابق تا حدی کم شده و خود نیروی هوایی نیز از این موضوع و تبلیغات ناشی از آن رضایت دارد اما نه به هر شکلی بلکه به رعایت مسائل درخواست شده و مطمئن باشید موضوع عکاسی هیچ گاه آزاد نخواهد شد و کسی به طور کامل با آن کنار نخواهد آمد.
طبق صحبت هایی که با دوستان گشته است خواسته شده تا حد امکان هیچ گونه سریالی قرار داده نشود ولو 100 هزارنفر هم بازدید کرده باشند و این موضوع شامل تمام عزیزانی می شود که به هر صورتی عکس می گیرند.
در کنار این مسائل حتی خواسته شده مهرآباد تهران که 100 ها عکس از آن موجود می باشد به صورت Withheld یا محرمانه بیان شود.
و سایر مسائل که جناب Mehdi1944 به طور کامل بیان کردند.
حال این مسئله درست و یا غلط است ما را ملزم به رعایت آن می کند چرا که استدلال دوستان آن است درست است کشوری مثل آمریکا اطلاعات زیادی از ما می دانند اما دیگر بهتر است ما نیز به آن نیافزاییم و یا دو دستی بیشتر آن را تقدیم نکنیم.
هرچند در مواردی نیز برخی خبرگزاری ها از این موضوع تخطی کردند اما خوب این دوستان بحثشان تا متفاوت است که برای همه واضح و روشن است و نیاز به ذکر مطلب نیست.
به هر حال بنده هیچ نظری در این مورد نمی توانم بدهم(اما نمی توانم انکار کنم که نظرم تا حدی شبیه خود شماست) ودر پایان خواهش می کنم بعد از پست بنده این موضوع ادامه نیابد و در هر حال هر شخصی نیز می تواند تصمیم خود را بگیرد و قاعدتا مسئول اعمال خودش و عواقب آن است و هیچ اجباری هم در مطالب نیست.
موفق باشید.