همه چیز درباره تيپ قهرمان 55 هوابرد شيراز

در اين بخش شهداء و ايثارگران جنگ معرفي و درباره‌ي حماسه دفاع مقدس بحث ميشود

مدیران انجمن: moh-597, شوراي نظارت, مديران هوافضا

Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 5879 بار
سپاس‌های دریافتی: 12411 بار
تماس:

Re: همه چیز درباره تيپ قهرمان 55 هوابرد شيراز

پست توسط Solver »

. , سلام دوست عزیز،

میخواستم بپرسم تیپ 55 هوابرد شیراز ، چجور جاییه و برای ستوان وظیفه ها سخت میگیرن ؟
کار ما اونجا چی هست ؟

طبق همه پادگان ها، سربازانش میگن بد ترین جا، کادری هاش میگن بهترین جا.

اما از نگاه من که تجربه چند تا پادگان را داشتم: تیپ 55 از نظر محیط و امکانات رفاهی جزو پادگان های خوب است، همینطور در مقابل از نظر نظم هم جزو یگان های منظم.

ستوان وظیفه ها در بخش هایی از تیپ 55ا باید بعد از ظهر ها هم بر سر کلاس آموزش باشند، اما در برخی قسمت ها از ساعت 2 در اختیار خودشان هستند.

افسر آماده، در برخی بخش ها افسر نگهبانی و افسر آشی هم بر عهده شماست که به نسبت نفرات محل خدمت ممکنه ماهانه یک یا نهایتاً 2 مرتبه روزتون درگیرش بشود.

البته متذکر شوم، خودتان را برای یک آماده عجیب و غریب در تیپ 55 آماده کنید که در هیچ جا ارتش نمونه اش را نداریم :-)
اینجا هر چیزش جدی نباشد آماده اش واقعا جدیه!

رسته رو باید عوض کنم یا با همین رسته توپخانه بیام ؟

خیر، شما رسته را حفظ می کنید و احتمالش زیاد است به خاطر همین رسته در گردان توپحانه سازمان داده شوید.

اونجا لباس خاصی داره یا با همین لباس سبز استتار جنگل باید بیام ؟

بله، لباس تیپ 55، استتار کویری با کلاه بره سیاه رنگ است، البته لباس کار شما جنگلی و باز با کلاه بره سیاه می باشد.
وضعیت پوشش لباس مدام متغییر است، اما روش جاری فعلی:
شنبه، یکشنبه و چهارشنبه لباس کویری می باشد.

همچنین در زمان بازدید ها و یا مراسم ها اعلام میشود و مثلاً ممکن است یک دفعه شما ساعت 10 صبح مجبور به تغییر لباس جنگلیت به کویری شوید.

ما به شوخی میگیم بعد خدمت تو هوابرد میتونیم بریم تو مزون های مد استخدام بشیم به خاطر مهارت و سرعت در تغییر لباس ... :-) خود من یک سری در یک روز 3 بار لباس عوض کردم (اون هم با پوتین و ...) که واقعا کلافه شده بودم.

و سوال دیگه اینکه ، شنیدم 2 تا شعبه داره . خودم رو به کجا باید معرفی کنم ؟

شعبه که خیر 2 سربازخانه، تیپ 55 هوابرد از نظر مکانی دارای 2 سربازخانه، واریز (نزدیک فرودگاه)، اردوگاه (بیرون از شیراز)، کمیته چتربازی (نزدیک سربازخانه شماره 1) است.

آسایشگاه افسران وظیفه در سربازخانه شماره 2 می باشد.

سربازخانه شماره 2 شامل دو گردان پیاده(146 و 158) + گردان های آموزشی هوابرد است. چون اکثر افسران روی گردان های آموزشی هستند خوابگاه آنجاست. افسران سربازخانه شماره 1 هم برای خواب به همان سربازخانه 2 خواهند رفت. البته تقریباً یک خیابان بین این 2 سربازخانه فاصله است.

سربازخانه شماره 1 هم شامل گردان های (126، 101 و 135) + توپخانه + ستاد و فرماندهی و الباقی ماجراهاست. شما با توجه به رسته توپخانه احتمالا در سربازخانه 1 خدمت میکنید و البته آسایشگاه شما در سربازخانه شماره 2 خواهد بود.

واریز هم مربوط به ماموریت های پرش است و غیر از پروژه ققنوس بیشتر کارشون روی ترمیم چترها و یک سری کنترل های مربوط به پرش است.

کمیته هم هر چند یک واحد ورزشی مستقل است اما خوب تقریبا متعلق به تیپ هست و چتربازان از صبح تا ظهر اونجا آموزش می بینند + یک سری سربازان برای امورات اونجا.

امیدوارم از اینکه در این تیپ خدمت خواهید کرد، خوشنود باشید. متاسفانه بنده روز حضور شما در تیپ در پادگان نیستم.

خبر - - -

علت غیبت بنده در تیپ خودش یک خبر درباره تیپ 55 هست که ازش غافل بودم. تیم بسکتبال هوابرد نیز جزو 28 تیم شرکت کننده در مسابقات بسکتبال نزاجا در مشهد بود. این مسابقات به میزبانی لشگر 77 مشهد برگزار شد.

خوش بختانه بنده هم همراه این تیم یا به روایتی تیمی همراه بنده عازم شدیم. هم دیدن پادگان لشگر 77 برایمان جالب بود، هم زیارتی بود هم شرکت در مسابقات.

نتایج بازی ها هم از نظر من جزو اطلاعات طبقه بندی شده فوق سری می باشد ::sa
Personal Site: [External Link Removed for Guests]
Captain II
Captain II
سپاس‌های ارسالی: 699 بار
سپاس‌های دریافتی: 4990 بار

پست توسط marshal1987 »

mohammad.ef نوشته شده:سلام به همه بچه های تیپ تصویر55

من با درجه ستوانسومی ، 25 شهریور باید خودم رو به تیپ 55 هوابرد شیراز معرفی کنم .
آموزشی رو 01 تهران بودم و دوره کد رو مرکز آموزش توپخانه اصفهان .

میخواستم بپرسم تیپ 55 هوابرد شیراز ، چجور جاییه و برای ستوان وظیفه ها سخت میگیرن ؟

کار ما اونجا چی هست ؟
رسته رو باید عوض کنم یا با همین رسته توپخانه بیام ؟

اونجا لباس خاصی داره یا با همین لباس سبز استتار جنگل باید بیام ؟
و سوال دیگه اینکه ، شنیدم 2 تا شعبه داره . خودم رو به کجا باید معرفی کنم ؟

ممنونم از توضیحاتتون

تصویر

به به بچه های مرکز اموزش توپخانه!

چه خبر؟ جناب سروان مرادزاده خوبه؟ امیر نظام اکبری چطور ؟

خوش گذشت دوره؟

معمولاً بدشانس ترین بچه ها اونایین میفتن تیپای تکاوری! انشاءالله زودتر تموم شه خدمتت.

لباس خدمت شما رو پست سازمانیت مشخص میکنه ولی همون جنگلی و کویریه در کل.... جفتشم که دارید شما ! کویری رو از 01 دارید فقط اون رستش رو عوض کن.

ستوان وظیفه ها کارشون چی هست؟ معلومه دیگه ول گشتن در سطح پادگان با کمترین خسارت!!

شما باید برید رکن 1 بخش وظیفه ها ....
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط Solver »

البته من فراموش کردم، ایشان باید ابتدا خودشان را به گردان پشتیبانی تا از اونجا هماهنگی با رکن 1 تی جهت پذیرش و تقسیمشون صورت بگیرد که گد پش هم در سربازخانه شماره 1 است: از درب که داخل بشید بلند ترین درخت نخل را دنبال کنید میرسید به مقصد :-)
New Member
سپاس‌های ارسالی: 17 بار
سپاس‌های دریافتی: 23 بار

پست توسط mohammad.ef »

وای خدا .
عجب فرومی . توی فروم های دیگه که پست میذاری ، 10 - 11 روز بعد جواب میدن . اینجا چند ساعت بعد ^:)^

آقا خیلی ممنونم از توضیحاتتون :( هم " MiimA " و هم " marshal1987 " عزیز .

marshal1987 نوشته شده:
به به بچه های مرکز اموزش توپخانه!

چه خبر؟ جناب سروان مرادزاده خوبه؟ امیر نظام اکبری چطور ؟

خوش گذشت دوره؟

معمولاً بدشانس ترین بچه ها اونایین میفتن تیپای تکاوری! انشاءالله زودتر تموم شه خدمتت.

لباس خدمت شما رو پست سازمانیت مشخص میکنه ولی همون جنگلی و کویریه در کل.... جفتشم که دارید شما ! کویری رو از 01 دارید فقط اون رستش رو عوض کن.

ستوان وظیفه ها کارشون چی هست؟ معلومه دیگه ول گشتن در سطح پادگان با کمترین خسارت!!

ارادت داریم تصویر
جناب سروان مراد زاده خوبه . خدا رو شکر ( البته غیر از وقتایی که عصبانی میشه و به قول خودش سیمهاش میچسبه ) .
امیر نظام اکبری هم خوبن . سلام دارن خدمتتون تصویر
سرگرد ویلانی رو میشناسی ؟ سرهنگ 2 شده .
تقسیم بچه های اصفهان خیلی بد بود . غیر از اونایی که شرایط داشتن و اصفهان افتادن ، بقیه ناکجا آباد افتادن .
بازم من شانسم گفت شیراز هستم .
-
اون نوار قرمز شلوار و نارنجی آستین فرنچ رو باید بکنم ؟
رسته لباس کویری رو بذارم توپخونه ؟

//\\

آقا نیما توضیحاتتون واقعا کامل بود .
یه چند تا سوال دیگه هم دارم تصویرا
یکی اینکه گوشی توی پادگان میشه آورد ؟
شنیدم بعضی پادگانه به ستوان وظیفه ها گیر نمیدن .

- آدرس پادگان رو میشه بگین ؟
همینه عکس پادگان دیگه .. ؟
_لینک عکس رو میذارم . یه کم بزرگه _
[External Link Removed for Guests]

و سوال آخرم اینکه وضع مرخصی چجوریه ؟
روزبرگ میدن ؟

خیلیییییییی ممنون تصویر
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط Solver »

خیر، میما یا میلاد. :D

نوار فرنچ را باید در بیارید اما شلوار باید باند داشته باشد. رنگش البته شاید متفاوت باشد.

ورود تلفن همراه به پادگان :x خلاف است برادر ... خصوصا با دژبان ها و بازرسی که من تو این چند تا پادگانی که دیدم هیچ جا اینطور نبود و تقریبا 3 نفری یکی پوتین در میاره از سربازها وقت ورود و خروج و گاهی هم به افسران پیله میشن ...

بله تصویر تقریباً درسته ... مسیر سبز شما را به من و مسیر قرمز هم به جایی که باید برای پذیرش برید خواهد رساند :D

[External Link Removed for Guests] 

هوابرد در دادن مرخصی به سربازان غیر بومی تقریباً بی نظیر است چون این دسته سربازان هم مانند افراد بومی اگر نگهبان نباشند میتوانند تا پیش از خاموشی در شهر باشند و سخت گیری زیادی در این مورد به عمل نمیاد. افسران وظیفه پس از ورود خیلی زود میتوانند کارت تردد داشته باشند که دیگه برای ورود و خروج نیاز به هماهنگی با فرمانده یا کسی ندارید اما خوب ممکنه گاهی ازتون بگیرنش در مواقع خاص که بخوان کنترل کنند ورود و خروج را و مجبور بشید از دفترچه استفاده کنید.

البته بگم بر خلاف برخی پادگان ها، دلیل مرخصی دادن نبود امکانات نیست ها ... در هوابرد:

خشکشویی برای لباس های شما، ملافه های شما و حتی پتوهای شما وجود دارد. حتی لباس های شخصی خودتون را میتونید در داخل پادگان با قیمت واقعا ارزان بدهید شست و شو و اتو بزنند! ملت کت و شلوار میارن اونجا واسه خشکشویی ...

عابر بانک برای دریافت وجه و انتقال این قبیل کارها هاست. بوفه برای خرید هست اون هم به تعداد زیاد، حدود 10 تا بوفه فقط در شماره 1 هست!

گیم نت هم هست اگر اهل پلی استیشن و این حرف ها باشید ... :grin: برخی آسایشگاه ها ویدیو سی دی هم هست برای استفاده. یک زمان هایی بود عقیدتی با شبکه بیسیم داخلی فیلم می فرستاد و گیرنده وصل یمشد به تلوزیون و مثلاً سینما تیپی بود! البته برای آموزش و الان مدتی هست خبری نیست نه از فیلم ها نه از فیلم های آموزشی و کلا سیستمش کنار گذاشته شده فکر کنم.

در شیراز، خیابان و چهار راهی به نام هوابرد دارد. البته سربازخانه شماره 1 دارای 2 درب می باشد. یک درب 126 و دیگر درب اصلی. اینجا را دقت کنید که اگر اشتباه بیاید حدود 10 پیاده روی باید بکنید البته چون هوابرد تقریباً وسط شهر است میتونید با تاکسی هم برید :-)

کل روزهای کاری از 6 صبح تا 2 بعد از ظهر ورود / خروج از درب 126 که مسیر قرمز را براتون کشیدم برقرار است. این درب به ابتدای خیابان هوابرد که متصل به فلکه سنگی است نزدیک است و درست رو بروی درب سربازخانه شماره 2 می باشد.

از ساعت 2 ظهر تا 6 بامداد + روزهای جمعه و تعطیل رسمی ورود / خروج فقط از درب اصلی می باشد.
درب اصلی در امتداد خیابان باسکول و چند صد قدمی چهار راه هوابرد می باشد.

راستی یک توصیه دوستانه، سعی کنید همان هفته اول که وارد تیپ شدید کلاه بره خود را جهت اتو به خدمات ببرید تا به خاطر نافرم بودنش روی سرتون مدام از سربازان و کادری ها متلک نشنوید. البته کلاه بره هوابرد یک تیکه است به قولا مدل اسرائیل و با تیپ 45 و .. فرق دارد.

یادتون هم نره این کلاه را نزارید آب بخوره به خاطر جنسش که باز مجبور میشید برید اتو کشی و ضمناً بوی خیلی نامطبوعی ازش متساعد خواهد شد. پس اگر وقت بارون تو هوابرد دیدی همه کلاهشون را برداشتند فکر نکن میخوان بارون به سرشون بخوره و بدون جریان چیه ...

دیگه نصیحت کنم اینجا بر خلاف شوشتر که اصلا رسم بود کلاه را روی دوش بزارند اصلا خوش ندارن ببیند کلاه جایی غیر از سر شما هست، چه تو جیب و چه زیر سر دوشی و ...

در هوابرد چون همه پادگان آسفالت هست به جز بخش های کوچکی و پادگان در شهر است، واکس پوتین هم خیلی اهمیت داره. یه جورایی باید همیشه پوتین شما تو هوابرد تمیز باشه به همین خاطر به فرچه و واکس اکتفا نکن و حتما دستمال همیشه همراه داشته باش که فوراً پوتین را تمیز کنی ...

نکات دیگه که شاید اول کار یه کم شوقش در شما ایجاد شود اما ممکنه به ضررتون تمام شود:

بند چتر برای پوتین اونقدرها هم چیز خاصی نیست، اما اگر دژبان یا مثلا فرماندهی به چشمم بخوره بند چتر استفاده کردی حسابی شاکی خواهد شد. حداقل اگر خواستید استفاده کنید اول حسابی با واکس سیاهش کنید که به چشم نیاد.

کلاه نقاب دار در هوابرد فقط برای اردوگاه اون هم روزهای خودمانیش نه وقت بازدیدها و ... .

به محض ورود سعی کن یک فرد در حال ترخیص را زیر نظر کنی برای تکمیل 13 قلم و کوله پشتی چون این وسیله ای است که یه وقت نصفه شب پیش میزنند و کل تیپ را میارن وسط میدان برای بررسیش! و به کادریش در این مورد رحم نمی کنن پس خیال نکن افسر هستی و ازش معاف. به هر حال هوابرد تیپی هست که ممکن یک آن جابه جا بشود و این کوله پشتی اگر آماده نباشه خیلی بد میشه ...

زیرپوش ورزشی استتار جنگلی داشته باش برای ورزش صبح گاهی ... همه می دوند بسته به کسی که ورزش میدهد بین 4 تا 6 دور مگر جناب شهروز باشند که اونوقت می شود بین 4 تا 12 دور. البته گاهاً سابقه 14 دور را هم داشتیم که البته کل روزش را دیگه کسی نا نداشت ... اما انصافا از بهترین بخش های خدمت من ورزش در هوابرد بوده.

New Member

پست توسط mohammad.ef »

WoOoW
آقا میلاد دمت گرم :) کلی دعات میکنم :(

اینجا بازم چندتا سوال پیش میاد :grin:

1- نظامی فروشی اطراف یا داخل پادگان هست که اگه چیزی احتیاج شد تهیه کنم ؟ مثل کلاه بره

2- پس با توجه به اینکه احیانا من ساعت 8 و 9 صبح میرسم آدرس برای ورود میشه : شیراز - فلکه سنگی - درب 126
درسته ؟

و اینکه با لباس شخصی میشه برای پذیرش وارد شد ؟

3 - در مورد کوله پشتی و 13 قلم توضیح میدی ؟
منظورت از کوله پشتی همون کیسه انفرادیه یا غیر از اونه ؟

4 - به آنکادر کمد گیر میدن ؟
میشه ساک شخصی رو زیر تخت گذاشت یا باید توی انبار شخصی بذاریم ؟

5 - با این توصیفی که شما گفتین ، گوشی آوردن به ریسکش نمی ارزه .
تلفن کارتی که حتما توی پادگان پیدا میشه . ؟

واای آقا میلاد چقدر سوال پرسیدم .
باید ببخشی .
آخه خیلی خوب توضیح میدی .

ممنونم تصویر
Captain II
Captain II

پست توسط marshal1987 »

:-) با سلام
اول بكم كه خبرت خيلي خوشحالم كرد: ويلاني سرهنك شده!

تو در اسايشكاه افسراني بنابر اين خاطرات دوره اموزشي رو كنار بزار!

واسه بذيرش شخصي برو و يادت باشه كه دو سه روز اول در نهايت وظيفه شناسي توجيه نيستي
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط Solver »

,

البته در هوابرد من توصیه نمیکنم شخصی بیاد :-) البته فقط یک نظر ... اگر تیپ 45 یا جای دیگه بود شاید ...
New Member

پست توسط mohammad.ef »

marshal1987 نوشته شده::-) با سلام
اول بكم كه خبرت خيلي خوشحالم كرد: ويلاني سرهنك شده!

تو در اسايشكاه افسراني بنابر اين خاطرات دوره اموزشي رو كنار بزار!

واسه بذيرش شخصي برو و يادت باشه كه دو سه روز اول در نهايت وظيفه شناسي توجيه نيستي

MiimA نوشته شده:  ,

البته در هوابرد من توصیه نمیکنم شخصی بیاد :-) البته فقط یک نظر ... اگر تیپ 45 یا جای دیگه بود شاید ...

قربان شما تصویر

" خاطرات دوره آموزشی رو کنار بذار " یعنی چی ؟
..........
توجیه نبودن رو که توجیه هستم تصویر

.........
ممنون میشم بقه سوالهام رو هم جواب بدین تصویر

mohammad.ef نوشته شده:WoOoW
آقا میلاد دمت گرم :) کلی دعات میکنم :(

اینجا بازم چندتا سوال پیش میاد :grin:

1- نظامی فروشی اطراف یا داخل پادگان هست که اگه چیزی احتیاج شد تهیه کنم ؟ مثل کلاه بره

2- پس با توجه به اینکه احیانا من ساعت 8 و 9 صبح میرسم آدرس برای ورود میشه : شیراز - فلکه سنگی - درب 126
درسته ؟

و اینکه با لباس شخصی میشه برای پذیرش وارد شد ؟

واای آقا میلاد چقدر سوال پرسیدم .
باید ببخشی .
آخه خیلی خوب توضیح میدی .

ممنونم تصویر
Captain II
Captain II

پست توسط marshal1987 »

الان افسري ! تو تخت و كمد خودتو مرتب نكهداري خواهي داشت به خاطر شان خودت وكرنه تذكري از ارشدترها
نمي شنوي!
هنوز به عنوان افسر توجيه نشدي.رموز خودشو داره
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط Solver »

در پادگان گیر میاد برخیش اما در شیراز، خ دهنادی (چهار راه زند) مرکز فروش البسته نظامی هست و البته فکر کنم حدود 20 تا مغازه ویژه البسه حوالی خ دهنادی هست.
درسته ؟ و اینکه با لباس شخصی میشه برای پذیرش وارد شد ؟

آدرس درست هست. بله و برخی نیز اینطور هستند، اما من اگر افسر بودم با تجربه ای که دارم این کار را نمی کردم. بستگی به خود شما داره. در خدمت هر کس سیاست های خودش را دارد. :-)

13 قلم مایحتاج (اسمی نه عملی) هست که همواره باید در پلاستیک فریزر بسته بندی شده درون کوله پشتی که با کارتن آنکادر شده در بالای تخت شما باشد.

خیر، کیسه انفرادی مال خود شماست و مهم نیست چه داخلش هست. کوله پشتی را باید از انبار تحویل بگیرید و با کارتن داخلش را مرتب کنید و 13 قلم زیر را پلاستیک کنید بزارید داخلش:

1.قاشق و چنگال
2.یقلاوی
3.مسواک و خمیر دندان
4.قند
5.چای
6.جیره 48 ساعته (کنسرو ماهی استاندارد ولی میشه با کیک و کلوچه هم کنار آمد ...) تصویر
7.صابون
8.شامپو
9.لباس زیر (هر دو سفید باشد)
10.لباس کار » اصل دردسر، چون روزهایی که کویری هست در تیپ لباس جنگلی باید در کوله باش و برعکس، البته من خودم یک دست کویری دارم همیشه در کوله و درش نمیارم تصویر
11. درب باز کن کنسرو یا ناخن گیر مجهز به درب باز کن.
12. نخ
13. سوزن

همانطور که گفتم اگر بتونید از کسی تهیه کنید راحت خواهید بود. چون اکثر افراد تنبل تر از اون هستن که هر روز بخوان از این ابزار استفاده کنن و باز پلاستیک بگیرن بزارن تو کوله پشتی! بیشترشون مثل خود بنده کوله پشتی را دست نخورده میزارن و مثلا 2 تا یقلاوی میگیرن که یکییش همیشه تو کوله باشد.

دوشنبه ها هم که روز تعمیر و نگهداریست و به قول بچه ها بازار شیطون 13 قلم تصویر

قرار هست بدن منتها وقت نمی کنند و به ندرت پیش میاد ...

اما ساک را باید به انبار ساک ببرید. فقط کیسه انفرادی را میتونید به تخت بزنید. در این مورد هم زرنگ باشید باز از دوستان ترخیصی کیسه انفرادی تهیه کنید خوبه مثلا خود من با وجود اینکه اهل شیرازم اما از شوشتر 2 تا کیسه انفرادی داشتم که الان جفتش به تختم در پادگان وصله و با توجه به N تا کمد تحت مالکیت ( تصویر) نیازی به انبار ساک رفتن و دنبال کلید و مسئولش گشتن ندارم.

هی ... من خودم تجربه بردن گوشی در همین هوابرد را داشتم برای مدتی که برنامه داشتم مرخصی نیام. اما خوب خلاف هست و من توصیه نمیکنم بیاری یا نیاری ...

تلفن کارتی یه چند تایی (6 تا سربازخانه 1) هست اما گاهی خراب اما مخابرات تیپ همیشه هست ...

ضمنا شما که کارت تردد خواهی داشت و راحت میتونی بری بیرون پادگان و از در بری بیرون تقریباً مرکز شهر شیرازی !

تصویر راستش من خودم وقت اعزام به تیپ 45 شوشتر در به در دنبال همچین جایی واسه کسب اطلاعات بودم اما متاسفانه نبود ...
New Member

پست توسط mohammad.ef »

WoOw
:razz: آقا میلاد نمیدونم چجوری ازتون تشکر کنم . امیدوارم همیشه موفق و پیروز باشید :razz:

بازم سوال .. :o
-کوله پشتی رو آخر کار ازمون تحویل میگیرن یا مال خودمونه ؟
-یقلوی و این چیزها رو چجوری میشه 2تا گرفت ؟ زرنگی خاصی میخواد یا همینجوری میدن ؟

- کدوم قسمت تیپ هتل تره و برای کار خوبه ؟ ( غیر از عقیدتی )
- ما ها بازم آموزشی داریم ؟ آموزش های خاص هوابرد ( مثل اینا که در ارتفاع روی کابل راه میرن و .. )
- اگه توصیه خاصی دارین ممنون میشم بفرمائید .

:( :razz: :(
Please Login or Register to see this code

اگه هم بوده ، کسی به راحتی شما در اختیار نمیذاره ::sa
ارسال پست

بازگشت به “حماسه دفاع مقدس”