anga2009 نوشته شده:samsun نوشته شده:اول از همه با قاطعیت سیاسی بودن این پست رو انکار می کنم.![]()
نتیجه اقتصاد دستوری و غیر کارشناسی همینه! همین مثال دلار و سکه: یک عکس تو نت دیدم دلار در سال 83 همین روزها به قیمت 880 و سکه تمام بهار 100 هزار تومان (قیمتی که الان رویاست) ولی الان دلار 1750 و سکه 800 تومان که تا 1 میلیون هم با این سیاست های اقتصادی غلط در ماه های آتی احتمالا بالا خواهد رفت.
ضمن اینکه به گواه چند تن از نمایندگان مجلس و کارشناسان اقتصادی گرانی طلا و ارز یکی از راهکارهای دولت برای جبران کسری بودجه است.
ضمناً دیر قبض گاز دستمون رسید که تا ماه قبل 12-13 هزار تومان بود و به رقم نجومی 105 هزار تومان رسید که معلوم نسیت با دلار محاسبه شده یا با ریال!
در مورد گاز بها احتمالا اشتباهی شده که در قبض جدید درست می شه برای ما یه بار 80هزار امد دفعه بعد با اینه گاز مصرف کردیم ولی در نهایت تعجب 0 امده بود
متسفانه در اقتصاد ما مشکلاتی وجود دارد که برای رفع آن حتی اگر دولتی بهترین سیاست را انتخاب کند به چندین سال وقت نیاز است
یه مثال ساده در بیشتر دولت های غربی بیش از 80 درصد بوجه ها از مالیات مردم تامین می شه درحالی که در کشور ما همه از مالیات دادن فرار می کنن. یه نمونه اعتصاب طلا فرشان در اعتراض به مالیات بر ارزش
افزوده ... درحالی که در کشور ما بالا 90درصد بوجه از در آمد های نفتی تامین میشه .
1- هر کشوری سیستم تنظیم بودجه خودش رو داره (بماند اینکه دولت سازمان برنامه و بودجه رو منحل کرد) مهم اینه که با منابع موجود کاری نکنیم که ارزش پول ملی این قدر افول کنه که در عرض حدود 4 ماه ارزش پول ملی به نصف کاهش پیدا کنه (این رو یکی از روزنامه های هوادار دولت بیان کرد(یالثارات)) میشه از حرف شما برداشت کرد اگه مردم ما 4 ماه مالیات ندن ارزش پول ملی نصف میشه؟!
این که توپ رو توی زمین مردم بندازیم بی انصافی است. همین که مردم این وضع رو تحمل می کنن خیلی حرفِ !! اگر این وضعیت تو یکی از همون کشورهای غربی بود مردمشون چه بلایی سر دولتشون در می آوردن؟! بگذریم از اینکه تلویزیون ما در هر بخش خبری مدام از بحران اقتصادی غرب گزارش تهیه می کنه و بدبختی مردم آمریکا و اروپا رو به ما نشون میده که آهای مردم فقط شماها نیستین که ... (ساده تر بگم الان متوسط نرخ تورم در کشورهای غربی چه مقداره؟!) 2- همین الان بعضی از صاحبنظران اقتصادی (عسکر اولادی و ...) تورم واقعی رو 40 درصد می دونن. ( البته منابع رسمی و دولتن نرخ کنونی رو بالای 20 درصد عنوان کردن)
3- در کنار همه اینها سیاست خارجی ضعیف دولت که با کشورهای زورگو بجای اینکه با پنبه سر ببره با اونا در افتاده و متاسفانه جو بدی هم در حال شکل گرفتن در عرصه بین المللی علیه ایرانه و انواع و اقسام تحریم ها که هدف اون ایجاد نارضایتی عمومی است رو هم مد نظر قرار بدیم. یه مثال راحتتر بزنم: فرض کنید تو خیابون دارید با کمال متانت مسیر خودتون رو طی می کنین بعد ناگهان یک مست لا یعقل با قمه ای در دست به پستتون میخوره !! چکار می کنید؟؟ از جلوی راهش میرین کنار و اونو آروم نگه میدارین یا باهاش سرشاخ میشین که چرا مشروب خوردی و قمه دستت گرفتی ؟! الان وضعیت کشور ما با آمریکا که باعث و بانی بیشتر (نه همه) مشکلات مردم و کشورِِ شبیه به همینه؟! با اینکه به دولت اصلاحات نقد های فراوانی دارم ولی از لحاظ سیاست خارجی به مراتب بهتر از این دولت عمل کرد و در کنار اون تونست تورم رو از حدود 50 درصد دولت سازندگی تحویل به 10.5 درصد به دولت هشتم تحویل بده؟ ولی باز روز از نو روزی از نو!
4- متاسفانه دولت به جای پذیرش استباهات در رابطه با گرانی (مشخصا طلا و ارز) اون رو به بحران جهانی ارتباط میده و از زیر بار مسئولیت شونه خالی می کنه.
در آخر اینکه در اینکه اقتصاد کشور ما بیمار بوده و هست شکی در آن نیست ولی تا کی باید این بیماری ادامه داشته باشد؟ 8 سال برای هر دولت فرصت کمی است؟

5- در مورد قبض گار (خدا از دهتون بشنوه
)موفق باشید

البته امیدوارم تاپیک قفل نشه تا دوستان به صورت تخصصی
نظراتشون (درد دلاشون) رو ابراز کنن. 

. فکر نمی کنم کسی پیدا بشه منکر کم کاری مسئولان اجرای مملکت چه قبل و چه بعد انقلاب بشه .من یک سوال دارم آیا یکی از دلایل اصلی ضعف اقتصاد ایران ۳۳سال تحریم نیست ؟کدام کشور در مقابل این همه تحریم تونسته دوام بیاره و پیشرفت کنه که ایران بدون تاثیر پذیری از این همه فشار بتونه پیشرفت کنه .شوروی با همین کار ها از هم پاشید ولی نظام ایران بعد ۳۳سال از هم نپاشیده .ممنون می شم از شما دوستان اگر جواب سوال مارو بدین.با تشکر کامران
بنوش عصابت بیاد سر جاش من یک سوال پرسیدم و از شما دوستان عزیز جواب خواستم که آیا تاثیر داشته یا نداشته.با تمام احترام خدمت شما این نشود جواب من که! هی این دوروغ می گی با عقل .... زندگی کرد . من پرسیدم آیا یکی از دلایل اصلی ضعف اقتصاد ایران تحریم هست یا نیست خلاص