ساختمان راکت ضد تانک PG7
[External Link Removed for Guests]
بطور کلی راکت به سه قسمت اصلی تشکیل شده که در شکل بالااز سمت چپ عبارتند از : بوستر ؛ موتور و سرجنگی
بوستر BOOSTER : وظیفه بوستر پرتاب راکت به بیرون از لانچر یا همون اسلحه آر پی جی 7 ه . این قطعه بصورت جدا از راکت قرارداره که قبل از استفاده از راکت باید اونو به انتهای راکت بست . قسمت بیرونی بوستر از کاغذه که داخل لانچر میسوزه تا باله های ثتبیت به راحتی باز بشن
موتور MOTOR : پس از خارج شدن راکت از لانچر در یه فاصله مناسب از تیر انداز موتور راکت روشن میشه و باعث پرواز و حرکت راکت به سمت هدف میشه اگه موتور از همون اول روشن بشه به علت اینکه مقدار زیادی گاز خروجی داره میتونه به تیر انداز آسیب برسونه
سر جنگی WARHEAD : سر جنگی هم شامل خرج گوده که وظیفه اون آسیب رسوندن و از کار انداختن هدفه
این سه قسمتی که گفتیم خودشون شامل یه سری قطعات کوچکتر دیگه اند که در شکل زیر می بینید :
1 - پیزوالکتریک 2 - مخروط رسانا، 3 - پوشش مخروطی جهت بهینه کردن حالت آیرودینامیک ، 4 - صفحه مخروطی 5 - بدنه، 6 - مواد منفجره قیفی شکل (خرج گود)، 7 – رسانای الکتریکی، 8 – ماسوره ، 9 - بلوک نازل، 10 - نازل، 11 - بدنه موتورراکت ، 12 - سوخت موتور13- فیوز روشن کننده موتور 14 – چاشنی ضربتی، 15 – باله های تثبیت ، 16 – بدنه کاغذی بوستر، 17 – خرج پرتاب ورقه ای شکل 18و19 – توربین و دنباله 20 - نمد انتهایی
فکر میکنم بجای اینکه به تشریح جداگانه وظیفه هریک از اجزاء بپردازیم نقش اونا رو در ارتباط با هم توضیح بدیم بهتره ولی اول ببینیم ماشه سلاح که توسط تیر انداز فشرده میشه چه اتفاقی می افته :
به شکل بالا دقت کنین زمانی که تیر انداز ماشه رو میکشه بوستر روشن میشه و گلوله رو با سرعت 117 متر برثانیه به سمت هدف پرتاب میکنه به محض خروج گلوله از سلاح باله های تثبیت باز میشن حدود 0.1 ثانیه طول میکشه تا گلوله یازده متر از تیر انداز دور بشه حالا موتور راکت روشن میشه و باعث میشه سرعت گلوله به 294 متر در ثانیه برسه از این به بعد این نیروی موتوره که گلوله رو به جلو هدایت میکنه گلوله تا 5 ثانیه از زمان شلیک به راه خودش ادامه میده و حدود 900 متر از تیر انداز دور میشه اگه در این فاصله به هدف برخورد نکرد و به خطا رفت بصورت خودکار منفجر میشه تا بصورت گلوله عمل نکرده بعد ها دردسر ساز نشه البته مکانیسم خودترکان در آر پی جی های روسی استاندارد تعبیعه شده و تا جایی که من اطلاع دارم در آر پی جی های سایر کشور ها مثل ایران هنوز استفاده نمی شه
طرز کار بوستر : زمانی که تیر انداز ماشه رو میکشه سوزن به چاشنی ضربتی 14میخوره و مواد حساس داخل اونو منفجر میکنه این انفجار کوچک توسط خرج واسطه که در شکل قبل داخل لوله قرمز رنگ قرار داره و از طریق سوراخ های ریز روی محفظه قرمز رنگ به خرج ورقه ای شکل 17 میرسه و باعث سوختن اون میشه . سوختن خرج ورقه ای باعث ایجاد مقدار زیادی گاز میشه که با توجه به اینکه راکت از قسمت نازل ها تا انتها داخل لانچر قرارداره و گاز راه خروج دیگه ای بجز ته سلاح نداره در نتیجه گاز با فشار از سمت عقب و از داخل شیارهای توربین 18 عبور میکنه این عبور گاز به عقب اولا باعث پرتاب راکت به جلو میشه ثانیا عبور اون از داخل توربین باعث چرخوندن توربین و در نتیجه چرخش راکت PG7 میشه ضمنا تا این لحظه بدنه کاغذی محافظ بوستر 16 سوخته و از بین رفته پس راکت با یه حرکت رو به جلو و دورانی از لانچر خارج میشه و به محض خروج باله های تثبیت 15باز میشن خب چی باعث باز شدن باله های تثبیت میشه ؟ اگه دقت کنین باله های تثبیت که در شکل به رنگ زرد نشون داده شدن در انتها به لوله وسط بوستر لولا شدن در نتیجه اگه قسمت سر اونا آزاد باشه با حرکت روبه جلو راکت سر باله ها بالا میاد و از این به بعد علاوه بر نیروی رو به جلو فشار هوا هم باعث باز موندن اونا میشه .باله ها دارای زاویه اند که در هنگام حرکت راکت عبور هوا باعث فشار به باله ها و چرخش راکت حول محور طولی اون میشه .
شکل زیر یه راکت در حال پرواز رو نشون میده به نیرو های وارد بر باله ها و نیروی پیشرانه و چرخشی توجه کنین
شکل زیر هم یه راکت در حال پرواز رو نشون میده به سوراخ های روی لوله وسط بوستر که برای انتقال احتراق خرج واسطه به خرج ورقه ای شکل تعبیه شده و همچنین شکل خاص توربین و شیارهای روی اون توجه کنین
برای دیدن پست مروبط به خرج گود اینجاکلیک کنید
ساختمان راکت ضد تانک PG7 قسمت 1
مدیران انجمن: شوراي نظارت, مديران هوافضا

- سپاسهای ارسالی: 148 بار
- سپاسهای دریافتی: 389 بار
Re: ساختمان راکت ضد تانک PG7 قسمت 1
زندگی همش زنگ تفریح نیست
ساعت بعد حساب داریم ...
ساعت بعد حساب داریم ...