کورش

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه‌ي مباحث مرتبط با تاريخ ايران به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, شوراي نظارت

Fast Poster
Fast Poster
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 303 بار
سپاس‌های دریافتی: 575 بار

Re: کورش

پست توسط alavi66 »

hermes_PERSIAN نوشته شده:
alavi66 نوشته شده:برگی دیگر از تاریخ زندگانی کورش با مطالعه این صفحات فهمیدم که اگر کورش یهودیان را آزاد نمی کرد هیچ وقت کورش بزرگ نمی شد

پیش از این به نابودی برخی از تمدن‌های کهن به دست کورش و دیگر هخامنشیان اشاره کردیم. یکی دیگر از تمدن‌هایی که به دست کورش بر افتاد و از بین رفت، تمدن کهن و درخشان لیدی بود. با اینکه اهالی لیدی در همان زمان کوشیدند تا از سلطه هخامنشیان رهایی یابند، اما این قیام که به رهبری پاکتیاس بر پا شد، به فرمان کورش بزرگ و به خشن‌ترین شکل ممکن سرکوب شد.

کورش با اعزام سپاهی به فرماندهی مازارس دستور داد که تمامی قیام‌کنندگان را به بردگی بکشند و رهبر آنان را زنده به نزد او بفرستند. او همچنین دستور داد لیدیایی‌ها را چنان خرد و منکوب سازند که راه هرگونه شورشی علیه سلطه پارسیان هخامنشی بسته شود.

سپاه کورش به سرعت دست به منکوب کردن لیدیایی‌ها می‌زند و رهبر آنان را به اسارت می‌گیرد. شهرهای پری‌ین و مگنزی غارت می‌شوند و مردم شهرهای فوسه و تئوس خانه‌های خود را رها کرده و راه فرار در پیش می‌گیرند. ساکنان کاریه به بردگی کشیده می‌شوند و گروهی از اهالی کزانتوس و کونوس در لیکیه دست به انتحار می‌زنند و مرگ را بر تعبد و بندگی ترجیح می‌دهند. شهرها یکی پس از دیگری تسخیر می‌شوند و پس از اینکه تاراج می‌گردند، پادگان‌های نظامی پارسی و نیروهای ضد شورش هخامنشی در آنها مستقر می‌شوند.

برای آگاهی بیشتر و تفصیل منابع بنگرید به: بریان، پی‌یر، تاریخ امپراتوری هخامنشیان، ترجمه مهدی سمسار، تهران، انتشارات زریاب، ۱۳۷۷، جلد اول، صفحه ۱۱۴ تا ۱۱۷٫

در اثر همین شقاوتها (برای خوشحالی برخی دوستان) بود که کورش کبیر به جای کشتن و یا میل کشیدن به چشم کروزوس شاه لیدیه او را پناه داد و کروزوس تا پایان عمر در خدمت هخامنشیان باقی ماند تصویر

دوست عزیز تاریخ این را می گوید همان تاریخی که می گوید کورش به کروزوس پناه داد می گوید کورش لیدی خرد و منکوب کنند
جانم فدای پیامبر مهربانی.
پیامبری که برای رهایی آدمیان از گمراهی هیچ اجرتی نخواست در حالی که گمراه کنندگان برای گمراه کردن مردم اجرت مطالبه می کنند.
Fast Poster
Fast Poster
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 303 بار
سپاس‌های دریافتی: 575 بار

پست توسط alavi66 »

hermes_PERSIAN نوشته شده:با سلام خدمت همه دوستان

واقعا جای تاسف دارد چرا همه مردمان کشورهای دیگر به داشته های هرچند کوچک و افسانه ای خود افتخار می کنند (مانند جومونگ که دوست عزیزمان گفت) ولی کورش، آرش، زوپیر، رستم، سورنا، گیو، گودرز، بیژن، سیاوش، اسفندیار و .... چنین مهجورند.
من پاسخ بسیاری از بحث های مطرح شده را باید یکی یکی خدمت دوستان عرض کنم.
کورش را فردی زنباره معرفی کردید. من به قول ملک الشعرا به شما احسنت میگویم (چون آینه نورخیز گشتی احسنت )و شاهد مثال پانته آ زن آبرداتاس و وجود کنیزان را عنوان نمودید.
پانته آ زن آبرداتاس فرمانده ارابه های ایرانی در نبرد تمبره بود که به سبب بزرگواری کورش با تمام عشقی که به شوی خود داشت با دست خود او را راهی میدان نبرد کرد تا بزرگواری کورش را پاسخی درخور داده باشد که حتما تصدیق دارید که هیچگاه فردی نسبت به مردی که نظر سوئ به زنش داشته چنین فداکاری انجام نمیدهد. در این مورد در همین سنترال قبلا پست داده شده که می توانید رجوع کنید که این داستان در روایات هرودوت و کتزیاس آمده و شرح آنرا در کتاب تاریخ ایران باستان به تفصیل و در کتاب پیر بریان، گیرشمن و اومستد) به اختصار می توانید بخوانید. در مورد کنیز هم اگرچه من در جایی به وجود کنیز در دربار شاهان هخامنشی برخورد نکردم ولی این رسم تا همین چند قرن پیش هم پابرجا بود حال چرا فقط برای این فرد باعث سرافکندگی شده نمیدانم.
در باب تعدد زوجات آیا به نظر شما تعدد زوجات نباید وجود داشته باشد یا اینکه چه در قبل و چه در بعد از زمان کورش این رسم بوده و هست. اگر مشکلی با تعدد زوجات دارید می توانید در پستی جداگانه مطرح نمایید تا به بحث گذاشته شود که آیا اصلا کار خوبی است یا نه؟
وصیت نامه کورش را جعلی عنوان فرمودید که در این باب در پستهای قبل خدمت دوستان عرض شد ولی باید بگویم که در این باب دو روایت موجود است یکی روایت هرودوت که کورش را در جنگ با ماساژتها کشته شده دانسته و دیگری روایت گزنفون که مرگ کورش را در بستر دانسته و نسبت به هرودوت در زمانی نزدیکتر به زمان کورش کبیر می زیسته (در زمان کورش صغیر) که بسیار شیفته کورش این فرد به زعم برخی دوستان فاسد و خونریز بوده و چون شما کتاب گزنفون را منبع گرفتید من فرض می کنم این کتاب را خوانده اید و نه در حایی اتفاقی نام آنرا شنیده باشید.
در مورد قتل عام و کشته شدن افراد در خوزستان امروز گفتید ولی به نظر من حدود 200 سال تاریخ را اشتباه گرفتید. آشور بانی پال در کتیبه مشهور خود می گوید من خاک عیلام و ماداگتو را از موجودات تهی کردم. او نماد این شوشی ناک خدای شهر شوش را با خود به نینوا آورد تا نمادی از اضمحلال تمدن عیلام باشد. همین نماد با شکست آشور به وسیله ماد و بابل بعدا به بابل رفت و پس از فتح بابل مجددا به شوش برگشت که نمادی از احترام به مردم عبلام است. در زمان سلطنت داریوش خوزستان جزیی از خاک امپراطوری پارس بود نه به این خاطر که پادشاهی آنرا فتح کرده بود بلکه به این دلیل که پارس وارث متصرفات ماد و بابل شد. شما تصریح می کنید که در هیچ زمانی جدا شدن بخشی از خاک یک کشور پذیرفته شده و بدون درگیری نیست. ضمن اینکه داریوش دلیل این امر را در کتیبه خود دروغ گویی مدعیان و نسبت دادن نژاد خود به شاهان پیشین می داند.
در خصوص تسخیر ماد، بسیار دلایل ذکر شده بنده را به خنده و تامل واداشت. اگر اندک غور و تفحصی در تاریخ کرده باشید می دانید که کورش فرزند ماندانا، شاهدخت مادی است . در زمان تصرف ماد دایی کورش ایختوویگو یا ایشتوویگو بر امپراطوری ماد حکومت می کرد که کورش دستور داد تا آخر عمر با او با احترام رفتار شود. این مطلب در روایات هرودوت، کتزیاس که در کتابهای متعدد نقل شده قابل دریافت است. برای اطلاعات بیشتر در مورد ماد، حدود و انقراض آن می توانید به کتاب تاریخ ماد اثر دیاکونوف مراجعه نمایید.
من توصیه می کنم هر مستله ای را در ظرف زمان و مکان خودش بررسی نمایید.

دوست عزیز مطالب مزبور همگی به نقل از تاریخ است کتابها همگی با صفحه ذکر شده اند چه جای مجادله است.در مورد شوش هم باید بگویم اگر شوش را آشور بانی بال کاملا خراب کرده است چرا پایتخت زمستانی هخامنشان شده است؟؟بلی آشوریان خراب کردن اما نابود نشد و بر اساس سخن این مورخان کورش تمدن ایلام را برای همیشه خاموش و ملزم به قلمرو خودش پارس نمود!!!!!!چرا فکر می کنید من متعصب هستم شما متعصب هستید که به تاریخ هم ایراد می گیرد.در مورد تعدد زوجات و سایر قضایا نیز بنده صرفا نقل تاریخی کردم نه خواستم کورش را زنباره کنم و نه هیچ چیز دیگر چون فکر می کردم این مسائل باید گفته شود در حالی که نمی خواهند گفته شود.
اما در مورد ماد استدلال شما پذیرفته نیست تاریخ می گوید کورش ماد را نابود کرد شما می گویید چون مادر او مادی است نابود نکرد و تاریخ دروغ می گوید؟؟هر چیزی که تاریخ به نفع کورش بگوید راست و هر چه بر ضد اوست دروغ است؟؟دوست عزیز من از تعصب بیزارم اما شما کورش را دل تاریخ گزینش شده شناخته اید
من هم به شما توصیه می کنم مطالب بی سر و بن که منبع تاریخی ندارد را مطالعه نکنید
جانم فدای پیامبر مهربانی.
پیامبری که برای رهایی آدمیان از گمراهی هیچ اجرتی نخواست در حالی که گمراه کنندگان برای گمراه کردن مردم اجرت مطالبه می کنند.
Major I
Major I
نمایه کاربر
محل اقامت: ایران، از خلیج همیشه فارس تا دریای خزر
سپاس‌های ارسالی: 3381 بار
سپاس‌های دریافتی: 1794 بار

پست توسط hermes_PERSIAN »

alavi66 نوشته شده:
hermes_PERSIAN نوشته شده:
alavi66 نوشته شده:لطفا نگویید که چون مورخان غربی هستند انها دشمن ما هستند و حرف آنها اعتباری ندارد.ما نام کورش را نه از مورخان ایرانی که همین ها فراگرفته ایم

یکی دیگر از کشورها و تمدن‌هایی که به دست کورش بزرگ و با تهاجم سپاه پارسی او نابود شد، تمدن درخشان گیلان باستان یعنی کادوسی/ کادوسیان بود که در جنوب‌غربی دریای کاسپی/ دریای مازندران جای داشت. کادوسیان دستکم یکبار کوشیدند تا استقلال و هویت خود را باز یابند اما با سرکوب هخامنشیان مواجه شدند و برای همیشه از تاریخ محو گردیدند. آثار و اشیای باستانی و از جمله جام‌های زرین مشهور مارلیک، کلورَز، عمارلو و املش متعلق به این تمدن بزرگ و نابود شده هستند که همگی قبل از زمان هخامنشیان ساخته شده‌اند.

برای آگاهی بیشتر از جمله بنگرید به: تاریخ پلوتارک، بخش اردشیر، بندهای ۲۸ و ۲۹؛ دیودور سیسیلی، ایران و شرق باستان در کتابخانه تاریخی، ترجمه حمید بیکس شورکایی و اسماعیل سنگاری، انتشارات جامی، تهران، ۱۳۸۴، صفحه ۱۴۹؛ مشیرالدوله پیرنیا، تاریخ ایران باستان، جلد یکم، ص ۱۱۲۸ تا ۱۱۳۱٫

آیا شما دقیقا می توانید بگویید تمدن مارلیک یا تپه حسنلو چکونه تمدنی بودند چقدر دوام آوردند و یا اینکه در کدام جنگ تسخیر شدند؟ اینها هنوز بطور مشخص در تاریخ معلوم نیست. ولی محض مزید اطلاعات جنابعالی که عرض می می کنم که قبل از ظهور سلسله هخامنشیان این مناطق جزیی از متصرفات ماد بود (نقشه آن در کتاب دیاکونوف موجود است) و در اثر تسخیر ماد به پارس رسید.

این حرف های من به نقل از یک نویسنده اورده ام و کتاب ان را نیز معرفی کرده ام.
اما در مورد حرف شما اولا تمدن مارلیک در گیلان و تمدن حسنلو در نقده بوده است
ثانیا تا آنجا که این تمدن ها با دولت ماد متحد شده و تمدن آشور را از بین بردند و جز دولت ماد گردیدند بنابراین مادی ها تمدن آنها را نابود نکردند بنا یک روایت [External Link Removed for Guests] بزرگ از سمت مشرق تا سیحون و جیحون امتداد می‌یافته و در مورد گیلان و مازندران ([External Link Removed for Guests] و [External Link Removed for Guests]) مانع رسیدن مادها به بحر [External Link Removed for Guests] شدند و بعضی مانند [External Link Removed for Guests] معتقد اند که‏ گیلان و مازندران در اواخر عهد ماد از آن جدا شدند
بر اساس گفته مورخین اهالی گیلان قدیم یا کادوسیان در زمان هخامنشیان و از جمله کورش شوریده اند بنابراین حرف نویسنده ای که بنده مطلب او را نقل کرده مخالف تاریخ نیست.

منظور بنده این نیست که مارلیک و حسنلو یکی بوده اند منظور این است که هر دو سرنوشت مبهمی دارند. در مورد اینکه شما حرف تنها یک مورخ را آنهم صرف اینکه مخالف کل دنیا است قبول دارید من نظری نمی دهم نظر نهایی را دوستان خواهند داد ولی فرمایشات شما کاملا موید این نکته است که شما منابعی مانند کتزیاس، کتاب گزنفون و .... را شخصا مطالعه نکرده اید و تنها به این دلیل ارجاع داده اید که نویسنده یا شاید مورخ مورد نظر شما به آن ارجاع داده است که این امر از نظر علمی کاری اشتباه است و نمی توان به ارجاعات یک منبع مجددا ارجاع داد مگر آنکه شما هم آن منابع را بخوانید و مجددا همان نتیجه گیری را از آنها داشته باشید با توجه به آنکه خودم حداقل تمامی این منابع را خوانده ام کاملا واضح است که شما به اصل این منابع دسترسی نداشتید و الا از خواندن کتاب گزنفون برداشت بهتری می گردید.
خليج فارس = الخليج الفارسي = Persian Gulf = Persischer Golf = golfe Persique = Περσικός κόλπος = Перси́дский зали́в = الخلیج الفارسی الی الابد
جمال عبدالناصر: کنا سنعمل: حتی یمتد العربی من المحیط الاطلسی الی خلیج الفارسی
Major I
Major I
نمایه کاربر

در کجای تاریخ گزینش نشده از نابودی ماد بدست کورش نام برده شده. حداقل شما نگاره های تخت جمشید را ببینید که در هرجا در کنار هر ملازم پارسی یک مادی قرار دارد آیا اگر منظور نابودی ماد بود چنین نگاره هایی نقر می شد؟. لازم به ذکر است هر نگاره ای در تخت جمشید معنی خاصی دارد و هیچیک بی اساس نگاشته نشده اند.
در ضمن شما که چنین متعصبانه از تمدن عیلام و نابودی آن به دست پارسها می گویید آیا در زمان تسخیر ماد به دست پارسیان، این منطقه جزیی از امپراطوری ماد بوده یا خیر؟ همچنین آیا در آنزمان کشور یا تمدنی به اسم عیلام وجود خارجی داشته یا خیر؟ اینرا می توانید از کتاب تاریخ عیلام انتشارات دانشگاه تهران دریابید.
خواهش میکنم هر واقعه را در ظرف زمان و مکان خودش بررسی نمایید.
در اوستا اگر خوانده باشید از ایرانویج با سرمنشائ ایران که برخی آنرا منطقه قفقاز و برخی در بالای ماورائ النهر امروز می دانند که از جزو اول پیداست که نام ایران به معنی محل سکونت آریاییان است. این نام بعدها مخصوصا در زمان ساسانیان با عنوان ایرانشهر به حدود ساسانیان نیز اطلاق شد ولی کماکان این سرزمین با نام پارس یا معرب آن فارس خوانده شد. رجوع کنید به کتاب ایرانویج دکتر احمد بهمنش انتشارات دانشگاه تهران.
اگرچه نام پارس امروزه نام منطقه ای از ایران است ولی پیشینه مشترک همه ما ایرانیان است از افغانستان و تاجیکستان گرفته تا کردهایی که در کشورهای مختتلف پراکنده اند و با نکوداشت نوروز این سنت پارسی (منظور من ایرانی است فردا نگویید چرا گفتی نوروز مال استان فارس است؟) را ارج می نهند. و همانگونه که هنگامی که نام جعلی را بر خلیج همیشه فارس اطلاق می کنند خون همه ما ایرانیان چه خراسانی باشیم چه آذری، چه ترک، کرد لر و .... به جوش می آید.
خليج فارس = الخليج الفارسي = Persian Gulf = Persischer Golf = golfe Persique = Περσικός κόλπος = Перси́дский зали́в = الخلیج الفارسی الی الابد
Major I
Major I
نمایه کاربر

دوستمان گفته اند که
ثانیا تا آنجا که این تمدن ها با دولت ماد متحد شده و تمدن آشور را از بین بردند و جز دولت ماد گردیدند بنابراین مادی ها تمدن آنها را نابود نکردند بنا یک روایت [External Link Removed for Guests] بزرگ از سمت مشرق تا سیحون و جیحون امتداد می‌یافته و در مورد گیلان و مازندران ([External Link Removed for Guests] و [External Link Removed for Guests]) مانع رسیدن مادها به بحر [External Link Removed for Guests] شدند و بعضی مانند [External Link Removed for Guests] معتقد اند که‏ گیلان و مازندران در اواخر عهد ماد از آن جدا شدند
بر اساس گفته مورخین اهالی گیلان قدیم یا کادوسیان در زمان هخامنشیان و از جمله کورش شوریده اند بنابراین حرف نویسنده ای که بنده مطلب او را نقل کرده مخالف تاریخ نیست.[/quote]

تمدن تپه حسنلو با حمله نظامی از بین رفت جالب است که بدانبد چام معروف حسنلو در حالی پیدا شد که اسکلتی آنرا در بغل گرفته بود.
در خصوص نابودی تمدن مارلیک گمانه زنیها بسیار است ولی برای من بسیار تعجب دارد چطور شما اسناد نقر شده و مکتوب را نمی پذیرید ولی به یکی از هزاران گمانه زنی استناد می کنید. ولی برای اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید کتاب گنجینه تاریخ ایران تالیف عبدالعظیم رضایی را مطالعه نمایید.
Junior Poster
Junior Poster
سپاس‌های ارسالی: 16 بار
سپاس‌های دریافتی: 389 بار

پست توسط masoud-35 »

alavi66 نوشته شده:
masoud-35 نوشته شده:با سلام
در تخت جمشید از هر فرهنگ وتمدن ایران قدیم نمادی وجود دارد . که خود نشان دهنده این است که هخامنشیان به تمام فرهنگها احترام میگذاشتند.اگر کورش بزرگ دنبال زنبارگی بود نمتوانست اینهمه قلمروش را گسترش دهد. از توی حرمسرا نمیتوان قلمروی با این وسعت را اداره کرد . اونوقت میشه شاه سلطان حسین!.روحش شاد
اصلا چطوره به جای کورش به مظفرالدین شاه قاجار یا به تمام سلسله قاجار یا شاید جمونگ افتخار کنیم!!!!!!!!!!!!!!!!!!

دوست عزیز تاریخ را نمی توان زیر سوال برد

اینکه میشه تاریخ را زیز سوال بزد یک بحث دیگس.
آیا میشه در عصر حاضر یعنی عصر ارتباطات به هر چیزی که نوشته میشه یا گفته میشه اعتماد کرد مثلا اگه فردا نوشتند بخاطر بمب اتم به عراق حمله کردیم یا عامل 11سپتامبر مسلمانان بودند یا قضیه هلوکاستو....میتوان تاریخ رازیر سوال نبرد؟
من تاریخ زیاد نخوندم ولی از آثار به جای مانده میتوان عظمت کار کورش بزرگ رادید
در کدامین اثربجای مانده از زمان هخامنشیان یا حتی ساسانیان تصویر یا نقش زن برهنه دیده میشود؟
آیا اگر کورش با عدالت حکمرانی نمیکرد اینهمه قلمروش گسترش پیدا میکرد؟آیا اگر اهل شهوت پرستی بودمیتوانست قلمروایران را گسترش بدهد؟آدم متعصب وجاهلی نبود چون در تخت جمشید آثار تمام تمدنهای تحت حکومتش وجود دارد(نمیگفت فقط تمدن پارسی مارا کفایت میکند بقیه را آتش بزنید)
ضمنا تاریخ مکتوب ایران باستان توسط اسکندر وعمر ازبین رفت وچیزی هم که نوشته شده توسط دشمنانمان مکتوب شده بااینحال نتوانستند کورش راتحسین نکنند!
کورش نماد تاریخ وتمدن فرهنگ ایرانی است وتمام ایرانیان شامل سیستانیها-کردها -ترکها -لرهاو....تمام کسانی که در ایران زندگی میکنند به کورش افتخار میکنند.
alaviجان باید تاریخ را بدونه تعصب خواند
لطفااگه غلط املای وجود داشت زیاد به رخمون نکشید-ممنون
ارسال پست

بازگشت به “تاريخ ايران”