اولا یک مسئله رو عرض کنم و جواب دو سوالی رو که رامین عزیز زحمت کشیده و پاسخ داده را به شکلی دیگر بدم.
رامین در یکی از پست هایش گله ای نسبت به این موضوع داشت که چرا بقیه کاربران اقدام به پاسخ گویی در زمینه سوالات نمیکنند.
خوب می تواند دو دلیل داشته باشد ، اولا پاسخی برای مورد را نمی دانند (من جمله خودم) و ترجیح میدهند سکوت کنند که بهترین کار است و باعث یادگیری هم می شود یا مخصوصا جواب نمیدهند که راه فراگرفتن یا اشاعه دانش را بر خود نیز می بندند.
به هر حال...
در مورد آنکه چرا میگ 29 های تهرانی شماره پایگاه ندارند ، این موضوع مدت ها برای خود من سوال بود و از هرکسی که ذهنم می رسید پرسیدم تا جوابی برای آن بیابم ، ولی موضوع پیش پا افتاده تر از آن شد که فکر می کردم و هیچ فردی به آن توجه نکرده بود.
یکی از دوستان به من گفت که چون میگ 29 های تهرانی ، از تبریز تامین می شوند ، شماره ندارند ، درحالی که این حرف کاملا اشتباه هست و اصلا ارتباطی بین این دو پایگاه ، آن هم به این شکل نیست و تهران خود مرکزی مستقل و دارای فالکروم محسوب می شود.
تنها دلیل آن ، شاید عدم توجه به این موضوع است ، چرا که پیش از انقلاب و بعد از آن جنگنده های RF-4E و F-4E و بعضا F-5 های پایگاه یکم به شماره یک بر روی Tail منقش بودند ، با پایان جنگ و تحویل هواپیماهای سوخو 24 و میگ 29 ، ابتدا همه آنها در پایگاه تهران و به جای جنگنده های F-4 که به سایر پایگاه های فانتومی رفتند ، آمدند ، با گذشت مدت زمانی ، هواپیماهای سوخو 24 به شیراز ارسال شدند و تهران صاحب گردان میگ 29 برای دفاع از خود شد ، اما شماره پایگاهی بر روی آن نقش نبست تا آنکه برخی به تبریز فرستاده شدند و برای تمایز ، بر اساس استاندارد موجود در نیروی هوایی ، شماره پایگاه دوم بر روی آنها خورده شد و بازهم میگ های تهرانی بدون شماره ماندند چون مشخص بود که هواپیمای فاقد شماره پایگاه ، متعلق به مهرآباد است، تا به امروز که نشان شاهین بر روی آنها نقش بسته و بیانگر آن است که این هواپیما به پایگاه تهران تعلق دارد ، بعضا در بین سایر جنگنده ها خصوصا F-7 ، موارد بدون شماره پایگاه وجود دارد که بعد از تعمیرات یا رنگ آمیزی ، نقش نبسته است ، اما میگ 29 با شماره پایگاه 1ام هم داریم.
و اما در مورد رنگ هواپیماهای سوخو 24.
این جنگنده به همراه دوست دیگر شرقی خود ، یعنی میگ 29 ، از الگوی استتار مشخصی پیروی نمی کند.
شما اگر به تصاویر هردو هواپیما نگاه بیاندازید ، رنگ های گوناگونی را خواهید دید اما این موضوع دلیل خاصی ندارد و تنها تست انواع استتار های متفاوتی است که بعضا بر روی هواپیما باقی مانده ، تا زمانی که برای تعمیرات ارسال و جدیدترین رنگ سازمانی بر روی آنها نقش ببندد.
دماغه سیاه و سفید ، ترکیب های رنگی که شاید به شش مورد یا شاید هم بیشتر برسد ، مواردی بوده که در طی سالهای به خدمت گیری انجام پذیرفته و بر روی هواپیما باقی مانده است.
به طور مثال عرض کنم ، برای تغییر رنگ F-14 از خاکی به آبی ، سه نوع ترکیب استتاری تست گشت که یک مورد همینی ایست که در حال حاضر می بینید ، یکی رنگ زرد را داشت و نزدیک به ترکیب میگ 29 بود و دیگری ترکیب فعلی به شکلی کدرتر.
اینها تنها تستی بوده که ممکن است تا به امروز باقی مانده باشد و به محض تعمیر یا تجدید رنگ ، به جدیدترین استتار سازمانی تغییر میکند.
خوش باشید.