نظر سنجی - کدام یک بهترین است

در اين بخش مي‌توانيد در مورد سلاح و ادوات زرهي به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: شوراي نظارت, مديران هوافضا

کدام تانک در نبرد های چند گانه موفق تر عمل میکند

1- تانک تی 90
33
23%
2- تانک تی 80
4
3%
3- تانک تی 84 اوپلوت
2
1%
4- تانک تی 84 یاتاگان
0
بدون راي
5-تانک تی 72
7
5%
5- تانک ام 1 آ 2
28
19%
6-تانک لئوپارد 2 آ6
35
24%
7- تانک مرکاوا
19
13%
8- تانک چلنجر
12
8%
9-تانک تایپ 90
0
بدون راي
10-تانک تایپ 99
1
1%
11-تانک stvr
0
بدون راي
12- تانک لکلرک
5
3%

مجموع رای گیری: 146

Major II
Major II
محل اقامت: IRAN / QOM / GONBAD
سپاس‌های ارسالی: 38 بار
سپاس‌های دریافتی: 421 بار

Re: نظر سنجی - کدام یک بهترین است

پست توسط ALI-M-2008 »

mojtabba نوشته شده:دوست عزیز
همه ی این مسایلی که در مورد چلنجر 2 گفتید درست است اما
1 ارتفاع چلنجر 2 زیاد است و مناسب برای نبرد در مناطق باز نیست
2 طول کلی چلنجر 2 زیاد است و مناسب برای در گیری در شهر نیست
3 وزن تانک چلنجر 2 زیاد است و مناسب برای در گیری در منماطق کوهستانی نیست
تعداد خدمه تانک چلنجر 2 زیاد است در حالی که دریچه های ورودی و خروجی اون تانک تعدادشان کم است و این امر در مواقع انهدام تانک یعنی از دست دادن خدمه ها
4 سر عت تانک چلنجر 2 کم است و نمی توان از ان برای تاقیب و گریز ها استفاده کرد
چالاکی تانک چلنجر 2 کم است و نمیتونه از دید مهعمات شدیدالانجار سرعت پایین فرار کنه در حالی که تانکی همچون تی 72 که مال دهه ی 60 است میتونه به راحتی فرار کنه
5 سرعت گلوله گذاری تانک چلنجر 2 کمتر از تی 72 های عقب مانده است
6- توانایی عبور از آب تانک پیشرفته ی چلنجر 2 کمتر از همین تانک های تی 72 عقب مانده ی ایران است
دوست عزیز تانک که فقط زره و الکترونیک نیست شما داری می گی چنین سیستم بالستیکی داره و چنان زرهی ، وقتی تان در بین دینامیک و حرکت و توانایی آتش پایینتر باشه دیگه سیستم الکترونیکی داشته باشهخ یا نداشته باشه مهم نیست
در ضمن تلفات گرفتن از تانک های دشمن این نیست که ما تانک رو کاملا منهدم کنید
مهم اینه که تانک عملیاتی نباشه
ما فرض کن این دو تا تانک در ایران در گیر بشن
ایران دارای تانک های کم ارتفاع تی 72 است و حتمات هم براشون خاکریز میزنه اما این خاکریز ها ارتفاشون کم میشه چون تانک های تی 72 ارتفاع کمی دارند و اگر چلنجر وارد معرکه بشه در مرز های ایران باید پشت همون خاکریز ها قرار بگیره و به راحتی یکی از حساس ترین نقات اون از پشت خاکریز پیدا میشه و تی 72 ها می تونند با ساده ترین نوع مهماتن به این تانک و به شنی های اون آسیب بزنند
این کل ماجرا نیست
شما فرض کن این تانک در غرب ایران در گیر بشه و چون تانک تی 72 برای چنین مناطقی ساخته شده ( آب و هوای سرد و کوهستانی روسیه ) می تونه کمترین خطر رو برای واحد های زرهی ما ایجاد کنه
اما در مورد دقت آتش حق باشماست
اما این برتری آتش رو تا کی میتونه ادامه بده تا زمانی که دیده نشده باشه و چون ارتفاع تانک زیاد و حجم آن هم زیاد است باز هم به راحتی در طله های زرهی گیر می کنه و زدن اون از پشت خاکریز هم با موشک هایی مثل دهلاویه زیاد سخت نخواهد بود

برادر جان ، من از شما و همه دوستان خواستم که واقع بین باشند و از ارائه تحلیل های یکجانبه خودداری کنند. چرا شما چلنجر 2 رو در مقابل ایران قرار می دی؟؟ مگر قرار است این دو تانک در مقابل هم قرار بگیرند؟؟ حالا شما فرض کن با همون تی 72 ها به می خواهی به جنگ چلنجر 2 بری و چلنجر 2 هم در لاک دفاعی قرار داره. به نظر شما تی 72 چقدر شانس برای ضربه زدن به چلنجر 2 داره؟؟

اصلا یک سوال دیگه.

حالا که تی 72 از نظر شما برترین تانک جهانه و حالا حالا ها هیچ تانکی نمی تونه رو دستش بلند بشه ، پس چرا شوروی سابق پس از تی 72 ، تی 80 و تی 90 و حالا هم تی 94 و تی 95 رو داره می سازه ؟؟ اگه واقعا تی 72 اینقدر تانک خوبیه پس چرا روسیه به دنبال ساخت تانک های جدید رفته؟؟ چرا از همون تی 72 های عهد بوق استفاده نمی کنه؟؟ راستی چرا تی 72 که شما اینقدر اونرو برتر می دونید در جنگ خلیج فارس حتی نتونست یک گلوله موفق هم به سمت تانک های نیروهای ائتلاف شلیک کنه؟؟

برادر من یک بار از شما خواستم بسیجی وار و یکجانبه به موضوع نگاه نکنید و صرف اینکه این تانک متعلق به کشور دشمن ماست ، آنرا خوار و ضعیف نشمارید. خود روس ها حتی تی 90 خودشون رو هم برتر از تانک های غربی نمی دونند ، اونوقت شما تی 72 دهه 70 رو برتر از چلنجر 2 می دونی ؟؟ واقعا جای تعجب داره.

متاسفانه بخش عمده ای از ایرادهای شما نسبت به چلنجر 2 هم صرفا احساسی و غیر واقعی است و بیشتر حالت بنی اسرائیلی دارد. (البته جسارتا)

1- ارتفاع تانک تنها 30 سانتی متر بلندتر از تی 72 است که چندان چشمگیر نیست و در نبردهای باز چندان مشکلی ایجاد نمی کند. ضمن اینکه این ارتفاع زیاد سبب بزرگتر شدن فضای داخل برجک شده است و ارگونومی داخلی آن به میزان زیادی افزایش یافته است. علیرغم تانک های روسی که از نظر ارگونومی بسیار ضعیف هستند. تی 72 دارای فضای برجک بسیار محدودی است که در دراز مدت سبب ایجاد روحیه ضعف و کسالت و در مجموع از دست دادن روحیه می شود. ضمن اینکه تی 72 رو فقط افرادی با قد کمتر از 165 سانتی متر می بایست استفاده کنند.

2- طول تانک ربطی به جنگ های شهری ندارد. ضمن اینکه برای نبردهای شهری از خودروهای امرپ نیز استفاده می شود.

3- بله همینطور است.

4- سرعت چلنجر 2 به نسبت تانک های همرده خودش کمتر است ولی اینطور نیست که سرعتش کم باشد. 55 الی 60 کیلومتر بر ساعت برای یک تانک کافی به نظر می رسد. (فکر کنم برای بار دهم است که درباره سرعت این تانک توضیح می دهم)

5-کاملا غلط است. سرعت گلوله گذاری چلنجر بیشتر از تی 72 و حتی تی 90 است. همانطور که گفتم تانکهایی که توپشان دستی لود می شود ، سرعت لود بیشتری نسبت به تانک های مجهز به اتولودر دارند. ضمن اینکه تی 72 بدترین ، ضعیفترین و کندترین نوع اتولودر را در اختیار دارد.

6- از این بابت فرقی ندارند.

دوست عزیز تانک که فقط زره و الکترونیک نیست شما داری می گی چنین سیستم بالستیکی داره و چنان زرهی ، وقتی تان در بین دینامیک و حرکت و توانایی آتش پایینتر باشه دیگه سیستم الکترونیکی داشته باشهخ یا نداشته باشه مهم نیست

حقیقتا من که نفهمیدم شما چی گفتی. بی زحمت این جمله رو واضح تر بیان کن.

ایران دارای تانک های کم ارتفاع تی 72 است و حتمات هم براشون خاکریز میزنه اما این خاکریز ها ارتفاشون کم میشه چون تانک های تی 72 ارتفاع کمی دارند و اگر چلنجر وارد معرکه بشه در مرز های ایران باید پشت همون خاکریز ها قرار بگیره و به راحتی یکی از حساس ترین نقات اون از پشت خاکریز پیدا میشه و تی 72 ها می تونند با ساده ترین نوع مهماتن به این تانک و به شنی های اون آسیب بزنند

متاسفانه شما دوست گرامی نیروهای خودی را در بهترین شرایط فرض می کنی و نیروهای دشمن رو احمق فرض می کنی که به طور کلی از مخ تعطیل می باشند. متاسفانه این طرز فکر خیلی در نت رواج پیدا کرده.

نیروهای زرهی دشمن سرشون رو پایین نمی اندازند و همینطور پیشروی کنند که شما بتونید اونها رو بزنید. نیروهای زرهی دشمن توسط یگان رزمی مهندسی ساپورت می شوند. یگان های رزمی مهندسی نیز برای تانک های چلنجر 2 پوزیشن ها و سنگرهای ضد تانک ایجاد می کنند که تانک را از صدمات آتش دشمن حفظ کنند. شما به همین راحتی هم نمی تونید به تانک های دشمن نزدیک بشید. ضمن اینکه برد توپ چلنجر 2 بیش از دو برابر تی 72 است. همچنین تی 72 هیچ مهمات مناسبی برای ضربه زدن به چلنجر 2 در اختیار ندارد. ضمن اینکه پنتریتور مهمات APFSDS اورانیوم ضعیف شده چلنجر 2 می تواند از میان سنگر نیز عبور کرده و تانکی را که پشت آن قرار گرفته را هدف قرار بدهد.

ضمن اینکه این موضوع را هم باید در نظر داشت که همیشه دفاع آسانتر از حمله است. شما وضعیت دفاعی را شرح دادی. حالا بگو ببینم با تی 72 چطوری می خواهی به جنگ چلنجر 2 بری ؟؟ در حالیکه پیش از شما عراق با تی 72 هایش نتوانست هیچ اقدامی در برابر چنلجرهای انگلیسی بکند ؟؟

شما فرض کن این تانک در غرب ایران در گیر بشه و چون تانک تی 72 برای چنین مناطقی ساخته شده ( آب و هوای سرد و کوهستانی روسیه ) می تونه کمترین خطر رو برای واحد های زرهی ما ایجاد کنه
اما در مورد دقت آتش حق باشماست
اما این برتری آتش رو تا کی میتونه ادامه بده تا زمانی که دیده نشده باشه و چون ارتفاع تانک زیاد و حجم آن هم زیاد است باز هم به راحتی در طله های زرهی گیر می کنه و زدن اون از پشت خاکریز هم با موشک هایی مثل دهلاویه زیاد سخت نخواهد بود

بله دیگه ، دشمن ما عقل نداره و بلد نیست از جنگ افزارهای خودش استفاده کنه و فقط ما بلدیم این کار بکنیم.

خب حالا فرض کن شما قرار حمله کنی و چلنجر 2 با بریمستون های زمینی در حال دفاع هستند. بگو ببینم شما چطوری می خواهی از پس اونها بر بیایی؟؟

راستی حالا که تی 72 برترین تانک دنیاست ، پس چرا کشورهای حاشیه خلیج از اون استفاده نمی کنند و به جای اون از تانک های مزخرف و بدرد نخور آبرامز و لکلرک و چلنجر 2 استفاده می کنند؟؟ نکنه واقعا احمق هستند و عقل و شعور ندارند؟

ـــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

از دوستان خواهش می کنم که به موارد رو واقع گرایانه تحلیل کنید. بعضی از دوستان صرفا به نظرات دیگران به چشم نظر مخالف نگاه می کنند و صرفا در صدد جواب دادن هستند نه تحلیل. این درست نیست. خواهشا اگر تحلیلی منطقی دارید ارائه کنید و از جواب مخالف دادن های کورکورانه خودداری کنید.

یادمه در میلیتاری فوتو با یک شهروند روس گفتگو می کردم. مصرانه اصرار داشت که تی 90 برترین تانک دنیاست. حتی از جدیدترین مدلهای لئوپارد هم بالاتر است. اما تابحال ندیده بودم کسی تی 72 عهد بوق رو برتر از تانک های نسل سومی مثل چلنجر 2 بدونند.
Commander
Commander
نمایه کاربر
محل اقامت: DE - CZE
سپاس‌های ارسالی: 39753 بار
سپاس‌های دریافتی: 34089 بار
تماس:

پست توسط CAPTAIN PILOT »

درود و عرص ادب خدمت دوستان و کاربران گرامی تصویر

با سپاس از توضیحات ارزشمند جناب
ALI-M-2008 گرامی تصویر

بخشی از مقاله معرفی هواپیمای E-8 Joint STARS نیروی هوایی و زمینی ایالات متحده که در جهت رویت تانک ها و کلیه ادوات زمینی پنهان شده در داخل خاکریز و سنگرها همراه با قابلیت نقشه برداری دقیق از استحکامات دشمن توسعه یافته است:

ایالات متحده در سال 1991 و در جریان عملیات طوفان صحرا (Desert Storm و یا حمله نخست آمریکا به عراق) 2 فروند از این هواپیما را به میادین نبرد اعزام نمود. Joint STARS در طول این عملیات موفق شد بارها ادوات متحرک و زمینی نیروهای عراقی همچون تانک ها و سکوهای پرتاب موشک های بالستیک Scud را رهگیری نماید. / 2 نمونه خاص از بهترین ماموریت های Joint STARS در جریان جنگ خلیج فارس ثبت گردید. نخستین ماموریت در پشتیبانی و شناسایی ادوات زمینی دشمن در جریان نبرد شهر Khafji بود. در جریان این نبرد بیش از 80 وسیله نقلیه عراقی که بسوی شهر Khafji در حال حرکت بودند, توسط E-8 شناسایی گردیدند و سپس توسط جنگنده های ضربتی نیروی هوایی و سربازان یگان تفنگداران دریایی سرکوب و منهدم شدند. دومین ماموریت شاخص Joint STARS در جریان نظارت و شناسایی نیروهای عراقی در هنگام عقب نشینی از شهر کویت بود و این هواپیما با ارسال اطلاعات لحظه به لحظه (Real Time) به مرکز عملیات هوایی, توانست نقش موثری در این ماموریت ایفا نماید. این اطلاعات به فرماندهان ارشد نظامی اجازه داد تا با استفاده از نیروی تاکتیکی هوابرد, ستون فقرات زرهی و سنگین عراق را در جریان عقب نشینی از کویت و در جاده های اطراف این شهر منهدم نمایند. این هواپیما در جریان جنگ بوسنی و هرزگوین نیز نتایج و اقدامات بسیار قابل ملاحظه ای از خود بر جای گذاشت. / برد کشف و رهگیری این سامانه بیش از 250 کیلومتر میباشد.

[External Link Removed for Guests] 
این مقاله در آینده بطور کامل منتشر خواهد گردید.

موفق باشید
تصویر
  When once you have tasted Flight, you will forever walk the earth with your eyes turned skyward, for there you have been and there you will always long to return

Major II
Major II
محل اقامت: No Where
سپاس‌های ارسالی: 2010 بار
سپاس‌های دریافتی: 837 بار
تماس:

پست توسط SEAFARER »

سلام.
جناب ALI-M-2008.
شما میگی ما واقع بین باشیم و یک طرفه بحث نکنیم.بر روی چشم.ما که حرفی نداریم.ولی شما خودتون یک طرفه بررسی نمیکنید؟.شما میگید چلنجر 2 بهترین تانک دنیاست.خوب.پس خدا حافظ لکرک و لئوپارد و تی 90، تی 12 و مرکاوای قوطی حلبی بی مصرــــــف... :-h
(من در هیچ یک از صحبت های جناب مجتبی ندیدم که ایشون یک طرفه بحث کنند و تی 72 رو بهترین تانک جهان بدونن بر عکس شما)
تی 72 های عراقی جنگ خلیج فارس مال چه زمانی بودن و از چه مدل و از چه مهمات و پشتیبانی هوایی و زمینی بهره میبردند؟این رو به من توضیح بدید.
شما تی 72 های ایران رو مثل جنگ خلیج فارس فرض میکنی.نه برادر.این تانک ها همشون بهینه سازی های زیادی روشون انجام شده و گلوله هایی رو باهاش آزمایش کرن که...این تانک های عهد بوقی رو که میگید رو بیاید الان توی ایران به من نشون بدید.برادر عزیز.دلبندم این تانک هایی که میگید و توی تلویزیون و رژه میبینید تولید سال های اخیر و بالای سال 1380هستند.
در مورد طول تانک در نبرد های شهری اگر از شبیه ساز ها استفاده کرده باشید متوجه میشوید که چگونه میشود وقتی یک تانک بزرگ مجبور است در کوچه ها بگردد و نبرد کند.
در مورد سرعت تانک و گلوله گذار بحثی نمیکنم که از فعلا از حوصله من خارج است.
در مناطق زیادی از ایران که آب و رودخانه و ... است اتفاقا بحث عبور از آب خیلی فرق میکند.
در ضمن.ما قرار نیست بریم توی انگلیس بجنگیم و بهشون حمله کنیم تا برن تو لاک دفاعی.اونا قراره حمله کنن ما هم ازشون به خوبی پذیرایی میکنیم و مهمان نوازی رزمنده های ایران بر سر زبان ها است.
امیدوارم نگید که من میگم تی 72 بهترین تانک.من به خوبی نقاط قوت چلنجر 2 را قبول دارم ولی شما هم به قول خودت این تانک رو خیلی شکست نا پذیر کردی.همیشه نقاط قوت یه تانک باعث پیروزی نمیشه. (نقل قول نکنید بگید من گفتم نقاط قوت باعث پیروزی نیست و باعث شکست ها ! )منظورم اینه همیشه توی جنگ یه شرایط خاصی است که اون پیروز میدان رو مشخص میکنه.مخصوصا در نبرد تانک ها.برای مثال درگیری های زرهی تانک های انگلیسی با تانک های آلمانی در جنگ جهانی دوم رو ببینید.
خداییش کدوم یک از تانک های انگلیسی زیر برتر از تایگر و کینگ تایگر و بقیه تانک های آلمانین که تانک های انگلیسی پیروز میدون میشدن؟
Tank, Medium, Mk.II
Sherman Firefly - modification of M4 Sherman.
General Grant
M4 Sherman

Tank, Heavy, TOG I
Tank, Heavy, TOG II
Tank, Heavy Assault, (A33)
Tank, Heavy Assault, Tortoise (A39)

Tank, Cruiser, Mk.I (A9) (125)
Tank, Cruiser, Mk. II (A10) (205)
Tank, Cruiser, Mk. III (A13) (65)
Tank, Cruiser, Mk. IV (A13 Mk.II) (655)
Tank, Cruiser, Mk.V, Covenanter (A13 Mk.III) (1,771)
Tank, Cruiser, Mk.VI, Crusader (A15) (5,700)
Tank, Cruiser, Mk.VII, Cavalier (A24) (500)
Tank, Cruiser, Mk.VIII, Centaur (A27L) (950)
Tank, Cruiser, Mk.VIII, Cromwell (A27M) (4,200)
Tank, Cruiser, Challenger (A30) (296)
Tank, Cruiser, Comet I (A34) (United Kingdom) (1,200)
Tank, Cruiser, Centurion I (A41)
و ... که همشون توی لینک زیر هستن:
تصویر
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 1253 بار
سپاس‌های دریافتی: 7310 بار

پست توسط Goebbels »

سلام

3 وزن تانک چلنجر 2 زیاد است و مناسب برای در گیری در منماطق کوهستانی نیست

اصولا تانک ها برای درگیری کوهستانی مناسب نیستند.

اگر چلنجر وارد معرکه بشه در مرز های ایران باید پشت همون خاکریز ها قرار بگیره و به راحتی یکی از حساس ترین نقات اون از پشت خاکریز پیدا میشه

این حساس ترین نقطه کدام بخش تانک است؟؟

در صورت قرار گرفتن چلنجر در خاکریز احتمال در تیرس قرار گرفتن بخش جلویی برجک بیش از سایر بخش های آن است که از این نظر هیچ مشکلی نیست! و مهمات تی 72 های ما توان نفوذ به این بخش از زره چلنجر را به هیچ وجه ندارند!

البته تمامی نکات رو استاد علی فرمودند اما :

شما تی 72 های ایران رو مثل جنگ خلیج فارس فرض میکنی.نه برادر.این تانک ها همشون بهینه سازی های زیادی روشون انجام شده و گلوله هایی رو باهاش آزمایش کرن که...این تانک های عهد بوقی رو که میگید رو بیاید الان توی ایران به من نشون بدید

تی 72 های ما فرق چندانی با تی 72 های دیگر ندارند! تفاوت در زره واکنشگر کنتاکت 1 است که زره واکنشگر عهد تیرکمون میرزا محسوب میشه!و صرفا در مقابل راکت هایی مثل آر پی جی 7 تفاوت ایجاد میکنه! وگر نه تفاوت خاص و چشمگیر دیگری نیست!

کنتاکت 1

تی 72 بلاد کفر

تی 72 بلاد ایران اسلامی

تی 72 بلاد عراق عرب

تفاوتی چشمگیر دیدید خبر کنید!

تی 72 عراقی تنها زره واکنشگر نداشت!

به سیستم کنترل آتش باشه باز هم تی 72 های ما از سیستم کنترل آتش با یک کانال هدفگیری برخوردار هستند که در نمونه های دیگر هم هست !در حالی که تانک های مدرن امروزی کانال هدفگیری دومی نیز دارند که بلافاصله پس از مقابله با هدف اول با دومی مقابله میشه!

اما در مورد گلوله گذاری خودکار! در جایی که تانک های امروزی از چنین توپ ها و سیستم های کنترل آتش دقیقی برخوردار هستند دیگر کار به گلوله سوم هم نخواهد کشید که گلوله گذار های خودکار هر چند جدید و سریع در نبرد نقش تاثیر گذاری داشته باشند! و گلوله گذار خودکار مشابه آنچه در تی 72 است (کند و به درد نخور) تنها یک مشکل است و ضعف!

در مورد طول تانک در نبرد های شهری اگر از شبیه ساز ها استفاده کرده باشید متوجه میشوید که چگونه میشود وقتی یک تانک بزرگ مجبور است در کوچه ها بگردد و نبرد کند.

اصولا در نبرد شهری امروزی بیشتر از خودروی های زرهی میان وزن و سبک وزن با تحرک بالا همچون خودروی های رزمی پیاده نظام ، امرپ ها و از این قبیل استفاده میشود و کمتر تانک ها مورد استفاده قرار میگیرند

در ضمن.ما قرار نیست بریم توی انگلیس بجنگیم و بهشون حمله کنیم تا برن تو لاک دفاعی.اونا قراره حمله کنن ما هم ازشون به خوبی پذیرایی میکنیم و مهمان نوازی رزمنده های ایران بر سر زبان ها است.

بله همینطور است اما با انگلیسی میجنگیم که با متحدانش به سراغ ما خواهند آمد و همراه با آن ها برتری کامل هوایی دارند نسبت به ما! و این یعنی فاجعه برای نیروی زمینی ما! ممکنه خیلی از تانک های ما با زرهی دشمن درگیر نشدن اصلا و آ 10 ها کار رو انجام بدن!

قول خودت این تانک رو خیلی شکست نا پذیر کردی

هیچ تانکی شکست ناپذیر نیست . ایشان صرفا از برتری ها گفتند . اگر شما این صحبت ایشون رو شکست ناپذیر تصور کردی خودت میدانی!

برای تی 72 های ایران مهمات شکافنده انرژی جنبشی تولید میشود اما با نفوذ حداکثر 500 میلیمتر!(راست و دروغش با خودشون) که اصلا کافی نیست . سایر مهمات تولیدی هم که ..........

این در حالی است که تانکی مثل آبرامز از گلوله های ضد زره سری M829 استفاده میکند که در جدیدترین نمونه معادل با 800 میلیمتر( شاید هم کمی بیشتر) نفوذ دارد

لینک

بلایی که گلوله M829A1 بر سر تی 72 عراقی آورد. تی 72 در موضع دفاعی و به اصطلاح خاکریز!

شکافنده از یک طرف تانک وارد و از طرف دیگر خارج شده است!

برای مثال درگیری های زرهی تانک های انگلیسی با تانک های آلمانی در جنگ جهانی دوم رو ببینید.

عجب مثالی!!!!!
Major II
Major II
تماس:

پست توسط SEAFARER »

سلام.

آقا اصلا شما راست میگی.هر تانکی که از بیرون با تانک دیگه فرقی نداشته باشه از داخل هم نداره و شما تمام امکانات وزارت دفاع در مورد تانک تی 72 رو میدونی. :razz:

شما میگی ایشان صرفا برتری هارو گفتند.این یعنی یک جانبه بحث کردن و منم گفتم که میگن یک جانبه بحث میکنید و خودشون هم این کارو میکنند.صرفا برتری گفتن هم همین معنی شکست نا پذیر بودن رو میرسونه.شما یک نگاهی به بقیه پست های جناب ALI-M-2008 در مورد چلنجر بنداز متوجه میشی. :razz:

یعنی شما میگید دیگر در درگیری های شهری به هیچ وجه تانک وارد عمل نخواهد شد؟نمونه اش همین عراق.

در مورد آ 10 هم یادم نمیاد چیزی گفته باشم من در جواب اینکه اگر چلنجر در لاک دفاعی برود چکار میکنیم اون جمله رو گفتم.

و اما در مورد مثال حتما توجه نکردید.یه زمانی همین تانک های شرمن آمریکایی و تی 34 روسی با توپ هاشون حتی نمیتونستن رو تایگر خط بندازن و گلوله تایگر هم همین بلایی که سر تی 72 عراقی آورده سر اون ها هم میاورد.در آخر هم پیروز میدان شرمن ها بودن و تی 34 ها و دلیلش تحرک پایین تانک تایگر بود. :razz:
تصویر
Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 1253 بار
سپاس‌های دریافتی: 7310 بار

پست توسط Goebbels »

نخیر شما درست میگی!

شما به من اثبات کن که سیستم کنترل اتش یا زره تی 72 های ما کاملا متفاوت با سایر نمونه ها است و ویژگی های برتری دارد! ثابت کن! با مدرک!

اما برای صحبت من در مورد تی 72 ها سایت مودلکس و تصاویر برخی نمایشگاه های ایران که تی 72 هم در اون شرکت داده شده هست که قابل استناد است! با کمی جستجو مشخصات دقیق تی 72 های ما و سیستم های کنترل آتش اون رو در خواهید یافت!

بنده پست علی اقا رو دقیق مطالعه کردم و ایشان رو بسیار بهتر و بیشتر از شما میشناسم ایشان در میلیتاری به بی طرفی معروفند! و حرف شما در مورد ایشان کاملا باطل است!

خیر بنده عرض نکردم تانک به هیچ وجه شرکت نمیکنه بلکه گفتم :

اصولا در نبرد شهری امروزی بیشتر از خودروی های زرهی میان وزن و سبک وزن با تحرک بالا همچون خودروی های رزمی پیاده نظام ، امرپ ها و از این قبیل استفاده میشود و کمتر تانک ها مورد استفاده قرار میگیرند

آ 10 رو در پاسخ به شما گفتم که تصور میکنید صرفا زرهی ما با زرهی دشمن مواجه است! در حالی که اینطور نیست!

مثال های شما کاملا باطل است! در آن زمان برخی تکنولوژی ها در انحصار کشوری مثل آلمان بود و اما امروز معادل همان تکنولوژی به کار رفته در لئوپارد آلمانی و حتی بهتر از اون در انگلیس هم هست در امریکا هم هست در اسرائیل هم هست! و انحصار زرهی دیگر در دستان یک کشور و یا دو کشور نیست! قیاس مع الفارق میکنید!
آخرین ويرايش توسط 1 on Goebbels, ويرايش شده در 0.
Junior Poster
Junior Poster
نمایه کاربر
محل اقامت: ایران عزیز
سپاس‌های ارسالی: 158 بار
سپاس‌های دریافتی: 158 بار

پست توسط sandking »

تی 72 امتحانشو خوب داده
زمان جنگ گلوله های تانک های ما در برخورد با تانک تی 72 کمونه میکردن و به راحتی در میدون جنگ جست و خیز میکردن و به نیرو های ما اجازه ی حرکت و عقب نشینی نمی دادند
اما باید قبول کرد که تانک هایی چون تی72 زمانشون گذشته و ما باید رو به تانک های مدرن بیاریم
تانک های سنگینی چون چلنجر بیشتر موجب در دسر میشوند نه برتری امروزه تانک ها بیشتر شکار هلیکوپتر ها و جنگنده ها میشن تا تانک های دیگر
تانک های امروزی باید سریع و مقاوم باشند
تانکی باید ساخته بشه که بتونه در شب و با سرعت به سوی مواضع دشمن بره و خط دفاعی دشمن رو نابود کنه
تانکی باید ساخته بشه که نیروی هوابرد توانایی انتقال اون رو داشته باشه
bmp-2 گرچه تانک نیست و قدرت توپش خیلی کمه اما میشه اونو به موشک های ضد زرهی مجهز کرد که هیچ تانکی نتونه با اون مقابله کنی
موشکی چون جاولین که تانک ها رو از بالا(ضعیف ترین قسمت هدف قرار میده)
یه روز خوب میاد
یه روز خوب میاد
یه روز خوب میاد

Mega Poster
Mega Poster
نمایه کاربر
محل اقامت: جبهه ی جنگ
سپاس‌های ارسالی: 3906 بار
سپاس‌های دریافتی: 2336 بار

پست توسط mojtabba »

برادر جان ، من از شما و همه دوستان خواستم که واقع بین باشند و از ارائه تحلیل های یکجانبه خودداری کنند. چرا شما چلنجر 2 رو در مقابل ایران قرار می دی؟؟ مگر قرار است این دو تانک در مقابل هم قرار بگیرند؟؟

انگلیس یکی از کشور های عضو ناتو است و دشمن در جه ی 1 ایران است
حالا شما فرض کن با همون تی 72 ها به می خواهی به جنگ چلنجر 2 بری و چلنجر 2 هم در لاک دفاعی قرار داره. به نظر شما تی 72 چقدر شانس برای ضربه زدن به چلنجر 2 داره؟؟

چلنجر در زمان جنگ در لاک دفاعی فرو نمیره چون واحد های نیرو های ناتو برای پیشروی آموزش دیدند نه برای فرورفتن در لاک دفاعی
در ضمن چون ایران کشوری است که جنگ طلب نیست و اهل تجاوز هم نیست پس مطمئن باشید چلنجر ها در لاک دفاعی فرو نمی روند
حالا که تی 72 از نظر شما برترین تانک جهانه

تی 72 بهترین جهان نیست بلکه بنده باتوجه به تجربیاتم دارم این تانک رو مثال می زنم

برادر من یک بار از شما خواستم بسیجی وار و یکجانبه به موضوع نگاه نکنید و صرف اینکه این تانک متعلق به کشور دشمن ماست ، آنرا خوار و ضعیف نشمارید. خود روس ها حتی تی 90 خودشون رو هم برتر از تانک های غربی نمی دونند ، اونوقت شما تی 72 دهه 70 رو برتر از چلنجر 2 می دونی ؟؟ واقعا جای تعجب داره.

بنده بسیجی وار صحبت نکردم
شما از مزیت های تانک گفتی بنده معایب رو توضیح دادم
اما بنده تی 72 رو مثال زدم چون تجربیات شخصی هم دارم با این تانک
متاسفانه بخش عمده ای از ایرادهای شما نسبت به چلنجر 2 هم صرفا احساسی و غیر واقعی است و بیشتر حالت بنی اسرائیلی دارد. (البته جسارتا)

خواهش می کنم
افرادی مثل شما برای ما خیلی عزیز هستند تصویر
اما در مورد احساسی بودن باید بگم که بنده در مورد اصول اولیه طراحی تانک گفتم و گفتم که چلنجر در مورد اصول اولیه مشکل داره و نمی این مشکلات رو با سامانه های چند کاناله و........ پوشش داد
تانکی که نمی تونه از آب رد بشه چطوری میتونه در میدان نبرد بجنگه در حالی که ممکنه در منطقه ای با یک رود خانه مواجه بشه ؟
1- ارتفاع تانک تنها 30 سانتی متر بلندتر از تی 72 است که چندان چشمگیر نیست و در نبردهای باز چندان مشکلی ایجاد نمی کند. ضمن اینکه این ارتفاع زیاد سبب بزرگتر شدن فضای داخل برجک شده است و ارگونومی داخلی آن به میزان زیادی افزایش یافته است. علیرغم تانک های روسی که از نظر ارگونومی بسیار ضعیف هستند. تی 72 دارای فضای برجک بسیار محدودی است که در دراز مدت سبب ایجاد روحیه ضعف و کسالت و در مجموع از دست دادن روحیه می شود.

همین ارتفاع 36 سانتی در فاصله ی 2 کیلومتری برای سیستمتانکی در حد تی 72 که به قول شما مال عهد بوق است یعنی یه سیبل شلیک برای یک تفنگ تهاجمی در فاصله ی 300 متری !

ضمن اینکه تی 72 رو فقط افرادی با قد کمتر از 165 سانتی متر می بایست استفاده کنند.

ما که قدمون 184 بود نشستیم و شلیک هم کردیم و هیچی هم نشد
2- طول تانک ربطی به جنگ های شهری ندارد. ضمن اینکه برای نبردهای شهری از خودروهای امرپ نیز استفاده می شود.

شما برای من توضیح بده که اگر طول تانک بیشر باشه چطوری می تونه تو کوچه پس کوچه های شهر بگرده و تیر اندازی کنه ، در حالی که تی 72 ها تو سوریه دارن تو شهر می گردن بدون مشکل
4- سرعت چلنجر 2 به نسبت تانک های همرده خودش کمتر است ولی اینطور نیست که سرعتش کم باشد. 55 الی 60 کیلومتر بر ساعت برای یک تانک کافی به نظر می رسد. (فکر کنم برای بار دهم است که درباره سرعت این تانک توضیح می دهم)

سرعت تانک تی 55 هم 55 کیلومتر در ساعت است اما در زمان خودش می گفتند تانک کندی است ( کارشناسان غربی می گفتند )
5-کاملا غلط است. سرعت گلوله گذاری چلنجر بیشتر از تی 72 و حتی تی 90 است. همانطور که گفتم تانکهایی که توپشان دستی لود می شود ، سرعت لود بیشتری نسبت به تانک های مجهز به اتولودر دارند. ضمن اینکه تی 72 بدترین ، ضعیفترین و کندترین نوع اتولودر را در اختیار دارد.

از آنجایی که گلوله گذاری تانک چلنجر به صورت دستی است و از مهمات موشکی ( 2 تکه ) استفاده می کند به همین خاطر سرعت کمتری نسبت به تی 90 دارد
در فیلم بالا می تونید در قسمت های آخرش به خوبی ببینید که چگونه دارن در چلنجر گلوله گذاری می کنند
در ضمن در مورد گلوله گذار کی 2 فیلم هارد در سرور داخلی آپ کنید و شیلتر هم نباشه
6- از این بابت فرقی ندارند.

[/quote]
حقیقتا من که نفهمیدم شما چی گفتی. بی زحمت این جمله رو واضح تر بیان کن.[/quote]
منظورم این بود که نمی توان کم تحرکی رو با سیتم های دیجیتال و ... پوشش داد و یا با زره اظافه
متاسفانه شما دوست گرامی نیروهای خودی را در بهترین شرایط فرض می کنی و نیروهای دشمن رو احمق فرض می کنی که به طور کلی از مخ تعطیل می باشند. متاسفانه این طرز فکر خیلی در نت رواج پیدا کرده.

دوست گرامی
مطمئنا نیرو هایی که در ایران پیاده خواهند شد از نخبه های ناتو خواهند بود و بس
اما چون آنها خواستار پیشروی سریع و گرفتن تهران خواهند بود پس وقت صرف نمی کنند تا برای خودشون خاکریز بزنند
ضمن اینکه برد توپ چلنجر 2 بیش از دو برابر تی 72 است.

اینکه این تان توانسته از فاصلهی 5 کیلومتری تی 62 هارو بدون پشتیبانی رو بزنه دلیل نمیشه که توپش قدرتمند تره
در ضمن توپ های 125 م م با مهمات bm-32 و bm-42 ثاقب خیلی ویرانگر هستند و از همه مهتر تانک های ما موشک تندر رو دارند که در خوش بیننانه ترین حالت تا 4 کیلومتررو می تونه ساپورت کنه و از همه مهتر می تونه از پشت موانع هم شلیک کنه

ضمن اینکه این موضوع را هم باید در نظر داشت که همیشه دفاع آسانتر از حمله است.

دوست عزیز
مروری می کنیم بر در امادگی سال دوم دبیرستان
"حمله بهترین دفاع است "
شما وضعیت دفاعی را شرح دادی. حالا بگو ببینم با تی 72 چطوری می خواهی به جنگ چلنجر 2 بری ؟؟

اگر قرار باشه تاکتیک های دفاعی کشور رو لوبدیم پس حفاظت اطلاعات یعنی چه
پیش از شما عراق با تی 72 هایش نتوانست هیچ اقدامی در برابر چنلجرهای انگلیسی بکند ؟؟

خیلی از تانک های عراقی قبل از اینه به تیر رس تانک های ناتو برسند توسط جنگنده ها و بالگرد ها از بین رفته بودند وگرنه در نیرو زمینی ناتو آن چنان توانی نبود که با 5000 دستگاه تانک در آن واحد در گیر بشوند
بله دیگه ، دشمن ما عقل نداره و بلد نیست از جنگ افزارهای خودش استفاده کنه و فقط ما بلدیم این کار بکنیم.

دشمنان ایران از آموزش دیده ترین نیرو های دنیا هستند

راستی حالا که تی 72 برترین تانک دنیاست

حرف تو دهن بنده نزارید
شما نقل قولی بکنید که بنده گفتم تی 72 بهترینه در غیر این صورت اسم این کارتون میشه تهمت
چرا کشورهای حاشیه خلیج از اون استفاده نمی کنند و به جای اون از تانک های مزخرف و بدرد نخور آبرامز و لکلرک و چلنجر 2 استفاده می کنند؟؟ نکنه واقعا احمق هستند و عقل و شعور ندارند؟

در مورد نداشتن عقل و شعور که مطمئنم
اما در مورد استفاده از تانک های غربی باید به سیاست های خارجی اونها هم دقت کرد
همین هندوستان مگه رفیق غرب نیست ، پس چرا از تی 72 و تی 90 استفاده می کنه
در ضمن در مورد کشور های خلیج نشین هم باید لابی هارو هم در نظر گرفت که کم قدرتی ندارند و میتونند اف 14 رو از روی عرشه بردارند به جاش اف 18 بزارند

از دوستان خواهش می کنم که به موارد رو واقع گرایانه تحلیل کنید. بعضی از دوستان صرفا به نظرات دیگران به چشم نظر مخالف نگاه می کنند و صرفا در صدد جواب دادن هستند نه تحلیل. این درست نیست. خواهشا اگر تحلیلی منطقی دارید ارائه کنید و از جواب مخالف دادن های کورکورانه خودداری کنید.

بنده هم از دوستان خواهش می کنم تا تمام نقایص و مزیت های تانک رو بشمرند نه فقط مزیت های اون رو .
یادمه در میلیتاری فوتو با یک شهروند روس گفتگو می کردم. مصرانه اصرار داشت که تی 90 برترین تانک دنیاست. حتی از جدیدترین مدلهای لئوپارد هم بالاتر است. اما تابحال ندیده بودم کسی تی 72 عهد بوق رو برتر از تانک های نسل سومی مثل چلنجر 2 بدونند.

در مورد اینکه تی 90 در مدل های ام اس و اس بهترین تانک دنیاست شکی ندارم
اما در مورد تی 72 گفتم که نقل کنید که بنده در کجا چنین حرفی زدم
اما دوست عزیز طبق گفته ی شما برتری تانک رو میدان نبرد مشخص می کنه و برای میدان نبردی همچون ایران هم تانکی مثل تی 72 بهترین است
چرا که ارزان قیمت است
سادگی ساخت و تامیرات مخصوص به خودش را دارد
برالی استفاده از آن نیازی به آموزش های گران ندارد
و ساخت و سرهم بندی فوق العاده ای داره
در اخر الزمان که مجال نظاره نیست - جز راه پاک علی راه و چاره نیست
باید سر عدویه سید علی را برید و گفت - در کار خیر حاجت هیچ استخاره نیست

ما همان نسل جوانیم که ثابت کردیم - در ره عشق جگر دار تر از 100 مردی
هر زمان شور خمینی به سر افتد مارا - دور سید علی خامنه ای می گردیم

امیرا تو میری و فر مان دهی - سر بی سران را تو سامان دههی
عصای تو ام اژدها کن مرا - به اذن ولایت رها کن مرا
رها کن مرا تا خروشان شوم - بلا بر سر دین فروشان شوم
و پ س
Junior Poster
Junior Poster
نمایه کاربر
محل اقامت: ایران عزیز
سپاس‌های ارسالی: 158 بار
سپاس‌های دریافتی: 158 بار

پست توسط sandking »

تی72 برای کشور ما عالیه چون ما قراره با ارتشی نا متقارن بجنگیم(خدا آن روز رو نیاره)
در ضمن تی72 در دسته ی تانک های سبکه و نمیتوان اونو با تانکی مثل آبرامز مقایسه کرد
تی 72 یه تانک تاکتیکی برای حملات هوابرده (البته کشور ما نیروی هوابرد قدرتمندی نداره که تانک رو بتونه جا به جا کنه)
به فرض ما چلنجر یا تی 90 داشته باشیم (نه شرقی نه غربی) هر دوشون شکار جنگنده های آمریکا میشن مثل عراق
ما بیش از تانک به یه موشک ضد زره نیاز داریم مثل جاولین
مطمئن باشید که جاولین از پس هر تانکی بر میاد ما باید یه ضد زرهی مشابه اون بسازیم یا حداقل از بازار سیاه گیر بیاریم مهندس معکوس کنیم
اما بهتره یه تانک مدرن وارد ارتش بشه ترجیحا روسی مثل تی 90
تانک ها همه از قسمت شنی مشکل دارن یکی از مشکلات چلنجر و آبرامز نمایان بودن شنی اونه
شنی تانک حتی توسط rpgهم پاره میشه و میتونه تانک رو حداقل برای مدتی از کار بندازه
تو شرایط جنگی نمیشه شنی رو تعمیر کرد
البته من از تانک سر رشته ای ندارم اینا همه از شنیده های منه
یه روز خوب میاد
یه روز خوب میاد
یه روز خوب میاد

Major II
Major II
تماس:

پست توسط SEAFARER »

سلام.ابتدا از دوستان خواهش میکنم که پست هارو با لحنی آروم بخونند و فکر نکنند طرف مقابل با عصبانیت پست را فرستاده :razz:
از جناب مجتبی هم به خاطر توضیحاتشون تشکر میکنم. :razz:

آقای گوبلز؟برادر من،عزیز من. :razz: در مورد سیستم کنترل آتش که من الان نمیتونم مدرکی به شما بدم ولی شما میتونی با شرکت در نبرد های زرهی و ثبت نام رسمی در سپاه مدارک رو ببینید.در مورد زره تی 72 من نگفتم زره این تانک پیشرفته تر شده و بهتر شده.

علی آقا به بی طرفی معروفند.باشه.بنده که حرفی ندارم. :razz: من میگم ایشون که میگن یک جانبه بررسی نکنید خودشون هم این کار رو بکنند من در پست های ایشون فقط یک مورد دیدم که از معایب چلنجر بگویند.

در مورد شرکت تانک چلنجر در نبرد های شهری هم امکان ندارد تانک های سنگین وزن در نبرد شهری شرکت نکنند.درسته که از خودرو های زرهی سبک وزن و میان وزن بیشتر استفاده میشه ولی ورود تانک سنگین وزن به شهر برای نبرد چیزیه که نمیشه جلوش رو گرفت.

در مورد آ 10.من به توان پشتیبانی هوایی آمریکا شکی ندارم و میدونم که آ10 یک مشکل بزرگ برای نیروی زرهی مااست.هم چنین میدونم که آمریکا از نفربر هاش هم در جنگ زرهی استفاده خواهد کرد.هم چنین میدونم از کبری و آپاچی هم استفاده خواهد کرد.من به هیچ وجه فکر نمیکنم که فقط قراره با نیروی زرهیشون درگیر بشیم.ولی اونها هم قرار نیست فقط با تی 72 درگیر بشوند.

در مورد مثال من.تکنولوژی در انحصار آمان بود درسته؟الان هم در انحصار ناتو است.هر زمانی برای خودش شرایطی دارد و صرفا قوی بودن زره تانک یا توپ تانک مشخص کننده پیروز میدان نیست.
تصویر
Major II
Major II

پست توسط ALI-M-2008 »

با سلام به همه دوستان و آرزوی قبولی طاعات و عبادات

قبل از هرچیز تشکر ویژه ای دارم از دوست خوبم ، سینا جان که بحث رو به خوبی جمع و جور کردند و همیشه به بنده لطف دارند.

دوست عزیز جناب 1393
شما میگی ما واقع بین باشیم و یک طرفه بحث نکنیم.بر روی چشم.ما که حرفی نداریم.ولی شما خودتون یک طرفه بررسی نمیکنید؟.شما میگید چلنجر 2 بهترین تانک دنیاست.خوب.پس خدا حافظ لکرک و لئوپارد و تی 90، تی 12 و مرکاوای قوطی حلبی بی مصرــــــف... :-h

من در اولین پستم در این تاپیک عرض کردم خدمت همه دوستان که هیچ تانکی به طور مطلق برتر از سایر تانک ها نیست. هر تانک مزایا و معایب خاص خودش را دارد. اگر هم می بینید بنده اینقدر به قول شما یک جانبه فکر می کنم و سنگ چلنجر 2 رو به سینه می زنم ، به خاطر اینه که ماشاالله دوستان اصلا تصمیم ندارند که برتری های این تانک رو قبول کنند و اونرو هم ردیف با تی 72 قرار می دهند. وقتی چلنجر 2 رو با تی 72 در یک ردیف قرار بدهیم ، معنی این کار یعنی چه ؟؟

(من در هیچ یک از صحبت های جناب مجتبی ندیدم که ایشون یک طرفه بحث کنند و تی 72 رو بهترین تانک جهان بدونن بر عکس شما)

با کمال احترام ، متاسفانه همینکه ایشون تی 72 (تانک نسل دوم متعلق به دهه 70) رو هم ردیف چلنجر 2 حساب کردند و می فرمایند که تی 72 می تونه چلنجر 2 رو منهدم کنه ، یعنی اینکه تی 72 رو برترین تانک دنیا می دونن.

تی 72 های عراقی جنگ خلیج فارس مال چه زمانی بودن و از چه مدل و از چه مهمات و پشتیبانی هوایی و زمینی بهره میبردند؟این رو به من توضیح بدید.
شما تی 72 های ایران رو مثل جنگ خلیج فارس فرض میکنی.نه برادر.این تانک ها همشون بهینه سازی های زیادی روشون انجام شده و گلوله هایی رو باهاش آزمایش کرن که...این تانک های عهد بوقی رو که میگید رو بیاید الان توی ایران به من نشون بدید.برادر عزیز.دلبندم این تانک هایی که میگید و توی تلویزیون و رژه میبینید تولید سال های اخیر و بالای سال 1380هستند.

تی 72 های عراق فاقد پشتیبانی هوایی بودند و مال دوره قبل از جنگ جهانی اول بودند.

حالا شما که اینقدر تی 72 های ایران رو از حد خودشون بالا می برید ، لطف کنید برتر بودن اونها رو در نبرد رو در رو با چلنجر 2 و سایر تانک های ناتو اثبات کنید. مثلا اثبات بفرمایید کامپیوتر بالستیک تی 72 ایران دقیقتر از چلنجر 2 است و یا برد و دقت توپ تی 72 های ما برتر از چلنجر 2 است.

تانک ها فقط در بزرگراه های داخل شهر تردد می کنند و برای خیابان های فرعی و کوچه پس کوچه های تنگ از تانک استفاده نمی کنند ، بلکه عمدتا از خودروهای تاکتیکی سبک ، نیروهای پیاده نظام ، امرپ و ... استفاده می کنند.

در مناطق زیادی از ایران که آب و رودخانه و ... است اتفاقا بحث عبور از آب خیلی فرق میکند.

برای عبور از رودخانه های عمیق ، کشورهای ناتو از کامیون های پل زن آبی خاکی و انواع کرجی های موتور دار آبی خاکی استفاده می کنند که در بیرون آب تبدیل به یک کامیون می شود و در داخل آب تبدیل به یک قایق سبک.

مثل تصویر زیر

در بیرون از آب هم تبدیل به یک کامیون می شود

اونها مشکلی برای عبور از آب ندارند. اما ما چطور؟؟ ما هم مشابه این خودرو رو در اختیار داریم؟؟

در ضمن هم چلنجر 2 و هم تی 72 می توانند با نصب تجهیزات عمق رو ، از آبهای کم عمق عبور کنند. به همین خاطر عرض کردم که از این نظر تفاوتی بین این دو نیست.

لزومی نداره شما بری انگلیس. همین ترکیه که کنار گوش ماست و فعلا هم داره برامون شاخ و شونه می کشه. درسته که توان ما برای دفاع در برابر دشمن مناسبه ، اما به نظر شما با توانی نظامی ما حتی قادر خواهیم بود که 20 کیلومتر هم در خاک این کشور نفوذ کنیم؟؟ عراق و افغانستان چطور؟؟ می تونیم عملیات عمقی انجام بدیم و نیروهای ناتو را در قلب این دو کشور مورد حمله قرار بدیم؟؟

امیدوارم نگید که من میگم تی 72 بهترین تانک.من به خوبی نقاط قوت چلنجر 2 را قبول دارم ولی شما هم به قول خودت این تانک رو خیلی شکست نا پذیر کردی.همیشه نقاط قوت یه تانک باعث پیروزی نمیشه. (نقل قول نکنید بگید من گفتم نقاط قوت باعث پیروزی نیست و باعث شکست ها ! )منظورم اینه همیشه توی جنگ یه شرایط خاصی است که اون پیروز میدان رو مشخص میکنه.مخصوصا در نبرد تانک ها.

این رو بنده هم قبول دارم که نتیجه نبرد رو شرایط و الزامات میدان نبرد مشخص میکنه. به همین خاطر از اول هم خدمت شما و برادر مجتبی عرض کردم که درباره ایران بحث نکنید. به صورت کلی بحث کنید که آیا تی 72 شانسی در برابر چلنجر 2 دارد یا خیر؟؟ نه اینکه تی 72 رو ایرانی و چلنجر 2 رو ناتو فرض کنید و عرق ملی سبب بشه که واقعیت رو نبینید. والا من هم می تونم صد موقعیت رزمی رو ترسیم کنم که در اون تی 72 حتی شانس نزدیک شدن به دو کیلومتری چلنجر 2 رو هم نداشته باشد.

هم از شما و هم از جناب مجتبی خواهش می کنم درباره ایران بحث نکنید. به صورت کلی بحث کنید.

برای مثال درگیری های زرهی تانک های انگلیسی با تانک های آلمانی در جنگ جهانی دوم رو ببینید.
خداییش کدوم یک از تانک های انگلیسی زیر برتر از تایگر و کینگ تایگر و بقیه تانک های آلمانین که تانک های انگلیسی پیروز میدون میشدن؟

مغالطه نکن دوست عزیز.

این چه ربطی به بحث داره؟؟

آقا اصلا شما راست میگی.هر تانکی که از بیرون با تانک دیگه فرقی نداشته باشه از داخل هم نداره و شما تمام امکانات وزارت دفاع در مورد تانک تی 72 رو میدونی. :razz:

شما که از همه امکانات تی 72 ساخت ایران خبر داری ، بفرما و برتری های اونرو نسبت به چلنجر 2 اثبات کن.

شما میگی ایشان صرفا برتری هارو گفتند.این یعنی یک جانبه بحث کردن و منم گفتم که میگن یک جانبه بحث میکنید و خودشون هم این کارو میکنند.صرفا برتری گفتن هم همین معنی شکست نا پذیر بودن رو میرسونه.شما یک نگاهی به بقیه پست های جناب ALI-M-2008 در مورد چلنجر بنداز متوجه میشی.

فکر کنم این سومین باری است که بنده به شما عرض می کنم که پست دیگران را با دقت بخوانید.

برادر عزیز بنده در اولین پستم عرض کردم که هیچ تانکی به طور مطلق برتر از تانک دیگر نیست و هر تانکی برتری های خاص خودش را دارد. اگر شما از برتری های تی 90 می گفتید ، برای من قابل قبول بود. اما متاسفانه شما تی 72 رو همردیف چلنجر 2 قرار دادید. این برای من قابل قبول نیست. متاسفانه بارهای بار هم از شما خواستم که برتری تی 72 رو نسبت به چلنجر 2 مشخص کنید ، اما من که جوابی از شما ندیدم.

بنده هم در پست پیش از قبلی عرض کردم که ضعف چلنجر 2 در تحرک آن است.

یعنی شما میگید دیگر در درگیری های شهری به هیچ وجه تانک وارد عمل نخواهد شد؟نمونه اش همین عراق.

در جنگ های شهری برای مکان هایی مثل خیابان های باریک که حوزه دید خوب و مناسبی برای تانک ها وجود ندارد ، هیچگاه از تانک استفاده نمی شود. بلکه از خودروهای سبکتر مثل انواع امرپ استفاده می شود.

و اما در مورد مثال حتما توجه نکردید.یه زمانی همین تانک های شرمن آمریکایی و تی 34 روسی با توپ هاشون حتی نمیتونستن رو تایگر خط بندازن و گلوله تایگر هم همین بلایی که سر تی 72 عراقی آورده سر اون ها هم میاورد.در آخر هم پیروز میدان شرمن ها بودن و تی 34 ها و دلیلش تحرک پایین تانک تایگر بود.

به این کار شما می گویند : قیاس مع الفارق.

خودتون کمی درباره این جمله تحقیق کنید ، به منظور من پی خواهید برد.

راستی جناب 1393

شما که بنده رو متهم می کنید از اولین پستم دارم سنگ چلنجر 2 رو به سینه می زنم ، بد نیست نگاهی هم به پست های خودتون بندازید.

شما که کلا تی 90 رو برترین تانک دنیا می دونید. حتی یک بار هم در پست هاتون ندیدم شما از برتری های تانک های غربی گفته باشید.

راستش می بایست دلایل شما بر اینکه تی 90 رو برترین تانک دنیا (حتی بالاتر از خانواده لئوپارد) می دونید ، خیلی خیلی شنیدنی باشه. اما خب انشاالله در تاپیک مناسب به اون هم خواهیم پرداخت.
آخرین ويرايش توسط 1 on ALI-M-2008, ويرايش شده در 0.
Major II
Major II

پست توسط ALI-M-2008 »

دوست گرامی جناب sandking

تی 72 در زمان خود تانک بسیار خوبی بود. به طوریکه آمریکا بسیار در کشورهای حوزه بالکان رخنه کرده بود تا بلکه بتواند یک دستگاه از آنرا بدزدد و از سیستم های آن مطلع شود. اما امروزه هرچقدر هم این تانک را مورد ارتقا قرار دهیم ، باز هم به خاطر یک سری ضعف های ذاتی که این تانک دارد که صحبت درباره آن مارا از اصل مطلب باز می دارد ، نمی توان از آن انتظار داشت که بتواند از پس تانک های نسل سومی بر بیاید.

این تانک در جنگ خلیج فارس اول حتی نتونست از پس تانک های ام 60 که از توپ 105 میلیمتری استفاده می کنند و یک تانک نسل دومی هستند ، به خوبی بر بیاید. حالا به قول دوستان آبرامز هنر نکرده که تی 72 داونگرید شده رو ترکونده. اما متاسفانه تی 72 در این جنگ حتی نتونست از پس ام 60 هم به خوبی بر بیاد.

این تانک امروزه بیشتر برای ساپورت سبک و نیمه سبک پیاده نظام مناسب است.

درباره بی ام پی 2 هم باهاتون موافقم.

در جدیدترین آپگرید این IFV که با نام BMP 2 M شناخته میشه ، نارنجک انداز 30 میلیمتری خودکار به همراه دو لانچر دو تایی در مجموع چهار موشک کورنت به اون اضافه شده که قابلیت های اونرو برای جنگ های امروزی و درگیری با تانک های نسل سومی افزایش داده است. امیدوارم ما هم شاهد چنین آپگریدی بر روی BMP 2 هامون باشیم.

ــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــــ

دوست عزیز جناب mojtabba

انگلیس یکی از کشور های عضو ناتو است و دشمن در جه ی 1 ایران است

بنده هم عرض کردم ایران رو مثال نزنید. چون اثبات برتری های اون کار ساده ای نخواهد بود.

چلنجر در زمان جنگ در لاک دفاعی فرو نمیره چون واحد های نیرو های ناتو برای پیشروی آموزش دیدند نه برای فرورفتن در لاک دفاعی
در ضمن چون ایران کشوری است که جنگ طلب نیست و اهل تجاوز هم نیست پس مطمئن باشید چلنجر ها در لاک دفاعی فرو نمی روند

این حرفتون کاملا اشتباهه و نشون میده که شما فرماندهان ناتو رو افرادی احمق فرض کردید که سرشون رو پایین می اندازند و فقط جلو می روند.

تا زمانی که اونها از پیشرفت خودشون از جانب هوا خاطر جمع نشوند ، هیچگاه اقدام به پیشروی زمینی نمی کنند. در ضمن قرار نیست که یک کله تا تهران پیشروی کنند. مثلا 20 کیلومتر پیشروی می کنند و آنگاه موضع دفاعی تشکیل می دهند. اونوقت شما با چلنجر 2 ها و سایر تانک های ناتو که در لاک دفاعی هستند ، چطوری مقابله می کنید؟؟ اونهم با تی 72 ؟؟ یا بهتره بگم تی 72 چطوری می تونه در چنین شرایطی چلنجر 2 رو وادار به عقب نشینی کنه؟؟

اما در مورد احساسی بودن باید بگم که بنده در مورد اصول اولیه طراحی تانک گفتم و گفتم که چلنجر در مورد اصول اولیه مشکل داره و نمی این مشکلات رو با سامانه های چند کاناله و........ پوشش داد
تانکی که نمی تونه از آب رد بشه چطوری میتونه در میدان نبرد بجنگه در حالی که ممکنه در منطقه ای با یک رود خانه مواجه بشه ؟

در مورد عبور از آب توضیح دادم ،

اما بفرمایید که چلنجر 2 در کجای اصول اولیه اش مشکل داره؟؟

همین ارتفاع 36 سانتی در فاصله ی 2 کیلومتری برای سیستمتانکی در حد تی 72 که به قول شما مال عهد بوق است یعنی یه سیبل شلیک برای یک تفنگ تهاجمی در فاصله ی 300 متری !

چلنجر 2 با اون قدرت آتش و برد بالای درگیری که دارد ، هیچگاه تی 72 رو در فاصله 2 کیلومتری خودش احساس نخواهد کرد. در ضمن آیا سیستم کنترل آتش تی 72 اینقدر پیشرفت کرده که از فاصله 2000 متری بتونه هدف کوچکی به اندازه 30 سانتی متر رو هدف قرار بده؟؟ اونوقت با کدوم توپ؟؟ با کدوم مهمات؟؟

ما که قدمون 184 بود نشستیم و شلیک هم کردیم و هیچی هم نشد

من هم قدم 187 سانته و با کمر خمیده توی اون نشستم ، البته در حال ثابت.

کافیه که شما دو ساعت داخل تی 72 باشید که به معنای واقعی کلمه دچار افسردگی بشید.

شما برای من توضیح بده که اگر طول تانک بیشر باشه چطوری می تونه تو کوچه پس کوچه های شهر بگرده و تیر اندازی کنه ، در حالی که تی 72 ها تو سوریه دارن تو شهر می گردن بدون مشکل

این هم برای بار سوم است که این مطلب رو توضیح می دم.

تانک ها هیچگاه وارد کوچه پس کوچه و خیابانهای تنگ و تاریکی که دید مناسبی برای فرمانده تانک نداشته باشد ، وارد نمی شوند. بلکه از خودروهای سبک و تاکتیکی مثل انواع امرپ و نیروهای پیاده نظام برای این کار استفاده می شود.

در ضمن در فیلمهایی که من از سوریه دیدم ، تی 72 های سوریه هم در کوچه های خیلی باریک وارد نمی شدند. بلکه در خیابان های عریض با اپوزیسیون مسلح درگیر می شوند.

سرعت تانک تی 55 هم 55 کیلومتر در ساعت است اما در زمان خودش می گفتند تانک کندی است ( کارشناسان غربی می گفتند )

بنده هم در پست قبلی عرض کردم که از نظر تحرک ضعیف است.

اما هر چی باشه از تی 90 های صادراتی که تحرکش بیشتر است.

از آنجایی که گلوله گذاری تانک چلنجر به صورت دستی است و از مهمات موشکی ( 2 تکه ) استفاده می کند به همین خاطر سرعت کمتری نسبت به تی 90 دارد

در فیلمی که شما قرار دادید از مهمات دو بخشی استفاده شده است. اما خودتون هم به خوبی می دانید که اگر از مهمات فول شارژ استفاده شود که یک بخشی هستند ، اونوقت ریتم آتش بالاتری خواهد داشت. مثل اون ویدئویی که قرار دادم.

ضمن اینکه اصلا فرض کنیم که ریتم آتش چلنجر 2 اصلا 7.5 ثانیه باشد ، باز هم ریتم آتش آن بالاتر از تی 72 است. ضمن اینکه برد درگیری آن نیز بالاتر از تی 72 است که این نشان می دهد که تی 72 اصلا توان نزدیک شدن به چلنجر 2 رو نخواهد داشت.

منظورم این بود که نمی توان کم تحرکی رو با سیتم های دیجیتال و ... پوشش داد و یا با زره اظافه

کم تحرکی نسبی آن هم با زره قوی و برد فوق العاده زیاد (بیش از سه مایل) و دقت بالای سیستم کنترل آتش حل می شود.

مطمئنا نیرو هایی که در ایران پیاده خواهند شد از نخبه های ناتو خواهند بود و بس
اما چون آنها خواستار پیشروی سریع و گرفتن تهران خواهند بود پس وقت صرف نمی کنند تا برای خودشون خاکریز بزنند

این دیدگاهتون کاملا اشتباهه./

درسته که اونها خواستار پیشروی هستند. اما نه به هر قیمتی. یعنی شما فکر می کنید اگر بر سر راه خود با مقاومت ایرانی ها مواجه شوند ، باز هم سرشون رو پایین می اندازند و به پیشروی ادامه می دن؟؟ نه برادر جان اونها هم اینقدر احمق نیستند که چنین کاری را انجام بدهند.

در ضمن اگر تاپیک خودروهای یگان های مهندسی رزمی رو با دقت مطالعه کرده باشی ، متوجه می شی که با تجهیزاتی که در اختیار دارند ، ظرف مدت چند ساعت می توانند برای نیروهای زرهی خودشون مواضع و سنگرهای ضد تانک امن ایجاد کنند.

اینکه این تان توانسته از فاصلهی 5 کیلومتری تی 62 هارو بدون پشتیبانی رو بزنه دلیل نمیشه که توپش قدرتمند تره

برادر جان خودت رو نزن به اون راه.

اینکه چلنجر تونسته تانک عراقی را از فاصله 5200 متری شکار کنه ، به خاطر چند تا برتری اون است.

1- سیستم کنترل آتش فوق العاده دقیق که تونسته محاسبات بالستیک رو در چنین فاصله ای انجام بده.

2- لوله توپ دقیق که تونسته مهمات رو تا این فاصله با دقت بالا هدایت کنه.

حالا اینکه تانک عراقی دارای پشتیبانی بوده یا خیر ، چیزی رو عوض نمی کنه. این برتری چلنجر رو می رسونه که تونست از این فاصله تانک دشمن رو نابود کند و ربطی هم به پشتیبانی و اینها ندارد. منظور من این است که شاید اگر تانک عراقی دارای پشتیبانی بود ، توسط چلنجر شکار نمی شد. اما خب همینکه چلنجر از این فاصله توانست تانک عراقی رو شکار کنه ، یک برتری چشمگیر برای اون به شمار می آید. سایر تانکها نهایتا تا فاصله 2 الی 2.5 مایلی می توانند با اهداف درگیر بشوند. راستی تی 72 هم می تونه در این فاصله با تانک های دشمن درگیر بشه.

در ضمن توپ های 125 م م با مهمات bm-32 و bm-42 ثاقب خیلی ویرانگر هستند و از همه مهتر تانک های ما موشک تندر رو دارند که در خوش بیننانه ترین حالت تا 4 کیلومتررو می تونه ساپورت کنه و از همه مهتر می تونه از پشت موانع هم شلیک کنه

بی ام 32 و بی ام 42 اصلا حریفی برای تانک های غربی به شمار نمی آیند. اصلا روسیه و شوروی سابق در زمینه طراحی مهمات تانک و مهمات انواع توپ بسیار ضعیف بودند و بسیار ضعیف عمل کردند.

لینک زیر را ببینید

این سایت میزان حفاظت زرهی تانک های مختلف رو محاسبه کرده است.

همونطور که می بینید مقاومت زرهی تانک هایی مثل آبرامز و چلنجر 2 در آخرین آپگرید های خودشون بیش از دو برابر این مهماتی هستند که شما اسمشون رو بردید.

راستی در همین سایت که معرفی کردم به یک نکته جالب توجه برخورد کردم ، توجه کنید

در برابر گزینه Leopard 2A1-A3 نوشته شده :

Turret: 550 (more vs Soviet 1980s APFSDS)
Glacis: 350 (500-550 vs Soviet 1980s APFSDS)

یعنی اینکه تقریبا مقاومت زرهی این تانک ها در برابر گلوله های APFSDS روسی تقریبا بیش از 60 درصد این اعداد ذکر شده است.

ضمن اینکه روسیه در زمینه طراحی گلوله های توپ های خودکار و نیمه خودکار بسیار عقبتر از کشورهای غربی است. اگر تاپیک معرفی گلوله ها و توپ های خودکار رو در میلیتاری دیده باشید ، در آنجا مفصلا در اینباره توضیح دادم.

اون موشک اسنایپر هم که شما گفتید ، یکی از برتری های تی 72 است. اما متاسفانه استفاده از اون خیلی هم ساده نیست. و اینطور نیست که شما به جای مهمات متعارف ، 40 تا موشک اسنایپر در داخل تانک جا بدی و بری به جنگ دشمن. ضمن اینکه این موشک جدای از اینکه برد بالاتری نسبت به گلوله های توپ متعارف تی 72 دارد ، اما دارای احتمال برخورد کمتری نسبت به آن است و دقت آن کمتر از مهمات معمولی است و حساسیت بالاتری نسبت به اقدامات متقابل دشمن دارد.

دوست عزیز
مروری می کنیم بر در امادگی سال دوم دبیرستان
"حمله بهترین دفاع است "

احسنت ،

فتبارک الله احسن الخالقین.

بله دیگه با تی 72 هامون حمله می کنیم و تا عمق خاک ترکیه و عراق و افغانستان پیش می ریم و بعد بدون اینکه تلفات بدیم ، همه چلنجر 2 ها و آبرامز ها رو تار و مار می کنیم و بعدش هم صحیح و سالم برمیگردیم به خاک میهن.

ماشاالله به شما.

اگر قرار باشه تاکتیک های دفاعی کشور رو لوبدیم پس حفاظت اطلاعات یعنی چه

به همین خاطر بود که گفتم درباره ایران صحبت نکنید و کلی بحث کنید.

راستی من از شما خواستم تاکتیک حمله رو توضیح بدی نه دفاع رو....

ضمن اینکه این توجیه مناسبی نمی تونه باشه. اگه شما اینقدر از مسائل نظامی کشور اطلاع داری که اطلاعاتت در حد اطلاعات طبقه بندی شده باشه ، پس قاعدتا نباید تا همین جا هم حرف می زدی. این هم از اصول حفاظت اطلاعاته. یعنی نباید افراد حامل اطلاعات طوری وانمود کنند که از خیلی چیزها اطلاع دارند ، اما به خاطر مسائل امنیتی قادر به بازگو کردن آن نیستند.

پس این توجیهتون هم باطل میشه.

خیلی از تانک های عراقی قبل از اینه به تیر رس تانک های ناتو برسند توسط جنگنده ها و بالگرد ها از بین رفته بودند وگرنه در نیرو زمینی ناتو آن چنان توانی نبود که با 5000 دستگاه تانک در آن واحد در گیر بشوند

توان زرهی نیروهای ائتلاف نزدیک به 10000 خودروی بود که شامل 4000 تانک و مابقی انواع خودروهای زرهی رزمی مثل نفربر و خودروهای رزمی مهندسی زرهی ، این امار به جز تعداد کامیون ها و خودروهای سبک است.

ضمن اینکه یکی از برتری های سازمان رزم نیروهای ناتو همین نیروی هوایی قوی آن است. در ضمن این حرف شما هم تا حدودی اشتباه است. نیروی هوایی نیروهای ائتلاف زیرساختهای عراق را نابود کردند نه توان زرهی آنرا. یعنی در هفته اول جنگ رادارها و تجهیزات ارتباطی و سکوهای پرتاب موشک ، پایگاه های هوایی ، باندهای فرودگاه توسط نیروی هوایی نابود شد. پس از آنکه این تاسیسات در هفته اول نبرد نابود شد ، در هفته دوم نبرد پیشروی زرهی شروع شد. یعنی اینطور نیست که بخش عمده نیروهای زرهی عراق توسط نیروی هوایی نیروهای ائتلاف نابود شود. بلکه آپاچی ها و وارتهاگ ها بخش عمده ای از توان زرهی عراق را نابود کردند ، اما پیشروی ، اشغال مواضع دشمن و عقب راندن اصلی عراقی ها را نیروهای زرهی ائتلاف انجام دادند.

شما نقل قولی بکنید که بنده گفتم تی 72 بهترینه در غیر این صورت اسم این کارتون میشه تهمت

شما اگر ذره ای انصاف بدی ، وقتی که تی 72 رو همردیف چلنجر 2 قرار می دی ، آیا منظورتون جز اینه؟

لااقل اگه شما تی 90 رو می گفتی من این حرف رو نمی گفتم.

چون این حرفتون که برای تی 72 در برابر چلنجر 2 برتری تراشی می کنید برای من قابل قبول نیست. چون اگر تی 72 برتری عملیاتی خاصی نسبت به چلنجر 2 داشته باشد ، اونوقت باید تمامی ابواب علم و دانش و تکنولوژی رو تخته کرد.

همین هندوستان مگه رفیق غرب نیست ، پس چرا از تی 72 و تی 90 استفاده می کنه

به خاطر اینه که هند از قدیمی ترین استفاده کنندگان و تولید کنندگان تی 72 است. چون تی 90 نیز ساختارش از خیلی جهات شبیه به تی 72 است ، تی 90 رو برای سازمان رزمش انتخاب کرده که به این ترتیب هزینه های ریکاوری ، نگهداری و آموزش نیروهای زرهی خودش رو کاهش بده.

در ضمن در مورد کشور های خلیج نشین هم باید لابی هارو هم در نظر گرفت که کم قدرتی ندارند و میتونند اف 14 رو از روی عرشه بردارند به جاش اف 18 بزارند

خیلی به مسائل از بعد ایدئولوژیک نگاه نکنید.

بنده هم از دوستان خواهش می کنم تا تمام نقایص و مزیت های تانک رو بشمرند نه فقط مزیت های اون رو .

شما هم اگر ذره ای انصاف بدی ، بنده مزایای اونرو شمردم و البته به ضعف اون هم اشاره کردم ، اما شما و اون رفیقت فقط اشکال تراشی بی مورد و غیرمنطقی کردید و با برتری تراشی برای تی 72 سعی کردید برتری های چلنجر 2 رو نادیده بگیرید.

در مورد اینکه تی 90 در مدل های ام اس و اس بهترین تانک دنیاست شکی ندارم

جالبه که تانکی که هنوز در میدان عمل تست نشده و هنوز چند ماهی از رونمایی اون نمی گذره و هنوز هم عملیاتی نشده رو شما چطوری برترین تانک دنیا می دونید.

شاید فریب تبلیغاتی باشه و اصلا چنین تانکی قرار نیست به تولید انبوه برسه . هنوز روس ها اعلام نکردند که این تانک رو به خدمت خواهند گرفت یا خیر ، هنوز برای فروش اون بازاریابی نکردند ، اونوقت شما اونرو برترین تانک دنیا می دونید؟؟ در ضمن مدل اس تی 90 هم مدل صادراتی و ضعیف اون است.

حالا دوست ندارم بحث تاپیک بیش از این منحرف بشه ، اما انشاالله در تاپیکی مجزا این مورد رو بررسی می کنیم.

اما در مورد تی 72 گفتم که نقل کنید که بنده در کجا چنین حرفی زدم
اما دوست عزیز طبق گفته ی شما برتری تانک رو میدان نبرد مشخص می کنه و برای میدان نبردی همچون ایران هم تانکی مثل تی 72 بهترین است
چرا که ارزان قیمت است
سادگی ساخت و تامیرات مخصوص به خودش را دارد
برالی استفاده از آن نیازی به آموزش های گران ندارد
و ساخت و سرهم بندی فوق العاده ای داره

در اینکه برای ایران هم مثل هند ، تانک های روسی مناسبتر از تانک های غربی هستند شکی نیست و با شما موافقم.

اما خب نمیشه که ضعف های اونرو در برابر تانک های دشمن نادیده بگیریم. در ضمن درست است که ارزان قیمت است و طراحی آن ساده است و این موارد از مزایای آن به شمار می رود. اما به ازای این ارزان قیمت بودن و سادگی نیز ، فاقد امکانات و تجهیزات مناسب برای درگیر شدن موفقیت آمیز با تانک های نسل سومی جهان است و تقریبا شانس پیروزی آن در برابر تانک های نسل سومی بسیار ضعیف است.
ارسال پست

بازگشت به “ادوات زرهي”