سالروز تولد ذوالغرنین بزرگ کروش کبیر مبارک

در اين بخش مي‌توانيد در مورد کليه‌ي مباحث مرتبط با تاريخ، فرهنگ و تمدن به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, شوراي نظارت

Captain II
Captain II
نمایه کاربر
محل اقامت: مازندران
سپاس‌های ارسالی: 6679 بار
سپاس‌های دریافتی: 5422 بار

سالروز تولد ذوالغرنین بزرگ کروش کبیر مبارک

پست توسط airplane »

با سلام به همه دوستان عزیز

دیدم جای این پست خیلی خالیه و به پیشنهاد آزیتاخانم این پست رو میزنم

تصویر

منم کوروش، شاه جهان، شاه بزرگ، شاه دادگر، شاه بابل، شاه سومر و اکد، شاه جهان. پسر کمبوجیه، شاه بزرگ
پسر بهشت در اوستا
سیروس در تورات
سایروس در انجیل
ذوالقرنین در قرآن

نخستین شاه جهان ...
اولین دادگستر گیتی
پدر ایران زمین

... آنگاه که بدون جنگ و پیکار وارد بابل شدم، همه مردم گامهای مرا با شادمانی پذیرفتند.

در بارگاه پادشاهان بابل بر تخت شهرياری نشستم، مردوک (مردوخ = خدای بابلیان)، دلهای پاک مردم بابل را متوجه من کرد. ... زیرا من او را ارجمند و گرامی داشتم.

ارتش بزرگ من به آرامی وارد بابل شد.

نگذاشتم رنج و آزاری به مردم این شهر و این سرزمین وارد آید.

برده داری را بر انداختم، به بدبختی‌های آنان پایان بخشیدم. ...

من فرمان دادم که هیچکس اهالی شهر را از هستی ساقط نکند.

فرمان دادم که همه مردم در پرستش خدای خود آزاد باشند و کسی آنان را نیازارند.

خدای بزرگ از کردار من خشنود شد ...

او برکت و مهربانیش را ارزانی داشت.

ما همگی شادمانه و در صلح و آشتی مقام بلندش را ستودیم ...

من همه شهرهایی را که ویران شده بود از نو ساختم.

فرمان دادم تمام نیایشگاه‌هایی را که بسته شده بود، بگشایند.

همه مردمانی را که پراکنده و آواره شده بودند، به سرزمین خود برگرداندم و خانه های ویران آنان را آباد کردم، باشد که دلها شاد گردد و هر روز در پیشگاه خدای بزرگ، برایم زندگانی بلند خواستار باشند ...

من برای همه مردم جامعه‌ای آرام مهیا ساختم و صلح و آرامش را به تمامی مردم اعطا کردم.

من به تمام سنتها، و ادیان بابل و اکد و سایر کشورهای زیر فرمانم احترام می‌گذارم.

همه ی مردم در سرزمینهای زیر فرمان من .در انتخاب دین، کار و محل زندگی آزادند.

تا زمانی که من زنده ام هیچکس اجازه ندارد اموال ودارایی های دیگری را با زور تصاحب کند.

اجازه نخواهم داد کسی دیگری را مجبور به انجام کار بدون دریافت مزد کند.

هیچکس نباید به خاطر جرمی که اقوام یا بستگان او مرتکب شده‌اند تنبیه شود.

من جلوی برده داری و برده فروشی از زن و مرد را می گیرم و کارکنان دولت من نیز چنین کنند تا زمانیکه این سنت زشت از روی زمین برچیده شود.

شهرهای ویران شده در آنسوی دجله و عبادتگاه های آنها را خواهم ساخت تا ساکنین آنجا که به بردگی به بابل آورده شده‌اند بتوانند به خانه و سرزمین خود بازگردند.»

تصویر
آیا می دانید هر فرد پس از مرگ با اهدای اعضای خویش می تواند سبب نجات یا ارتقای سلامتی بیش از 50 نفر شود

برای عضویت در انجمن اهدای عضو به لینک زیر مراجعه کنید

[External Link Removed for Guests]

[COLOR=#000000]تا چند زنم بروی [COLOR=#0070c0]دریاها خشت بیزار شدم ز بت‌پرستان  

خیام که گفت دوزخی خواهد بود که رفت بدوزخ و که آمد ز بهشت

Rookie Poster
Rookie Poster
سپاس‌های ارسالی: 315 بار
سپاس‌های دریافتی: 37 بار

Re: سالروز تولد ذوالغرنین بزرگ کروش کبیر مبارک

پست توسط arian2020 »

جاي همچين روزي توي تقويم ايرانيان واقعا خاليه. توي تقويم ايرانيان 5 روز رو به انواع مختلف به فلسطين اختصاص داده ايم اما دريغ از يك اشاره كوچك به همچين مرد بزرگي كه باعث افتخار نه تنها ايرانيان بلكه جهانينه :-P
Captain II
Captain II
نمایه کاربر
محل اقامت: مازندران
سپاس‌های ارسالی: 6679 بار
سپاس‌های دریافتی: 5422 بار

پست توسط airplane »

arian2020 نوشته شده:جاي همچين روزي توي تقويم ايرانيان واقعا خاليه. توي تقويم ايرانيان 5 روز رو به انواع مختلف به فلسطين اختصاص داده ايم اما دريغ از يك اشاره كوچك به همچين مرد بزرگي كه باعث افتخار نه تنها ايرانيان بلكه جهانينه :-P

ای بابا کجای کاری داداش

تو همین سایت خودمون هم خبری نبود.

هیچکی یادش نبود.

پس اونهمه منتقد تو سایت کجان که همش میگفتن حذفش کردن حذفش کردن

تازه من خودم هم یادم رفته بود.

ازیتا خانم بهم گفت که واقعا جای تاسف هست که همچین مرد بزرگی رو حتی تو سنترال هم فراموش کردن.
آیا می دانید هر فرد پس از مرگ با اهدای اعضای خویش می تواند سبب نجات یا ارتقای سلامتی بیش از 50 نفر شود

برای عضویت در انجمن اهدای عضو به لینک زیر مراجعه کنید

[COLOR=#000000]تا چند زنم بروی [COLOR=#0070c0]دریاها خشت بیزار شدم ز بت‌پرستان  

خیام که گفت دوزخی خواهد بود که رفت بدوزخ و که آمد ز بهشت

Novice Poster
Novice Poster
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 40 بار
سپاس‌های دریافتی: 154 بار

پست توسط isflooloo »

ما دموکراسی و آزادی را به عراق آوردیم و دیکتاتور را ساقط کردیم و با تروریسم مقابله کردیم و ... :shock:
تاریخ چقدر جالب تکرار میشه و اما دریغ از عبرت :-?
وقتی کوروش و چنگیز و ایوان مخوف و هیتلر آریایی و ... باهم وارد دوزخ و ذوالقرنین و داوود (ع)و ... با هم وارد جنان شدند معنای [ الاعمال بالنیات] دستتان می آید.
Major
Major
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 845 بار
سپاس‌های دریافتی: 2088 بار

پست توسط SORENA »

isflooloo نوشته شده:ما دموکراسی و آزادی را به عراق آوردیم و دیکتاتور را ساقط کردیم و با تروریسم مقابله کردیم و ... :shock:
وقتی کوروش و چنگیز و ایوان مخوف و هیتلر آریایی و ... باهم وارد دوزخ و ذوالقرنین و داوود (ع)و ... با هم وارد جنان شدند معنای [ الاعمال بالنیات] دستتان می آید.

جالبه که خبر داری از روز قیامت، خدا چه تصمیمی برای کوروش میگیره

ولی مطمئنا برای خدا ارزشهای انسانی،حاکم عادل بودن و رعایت حقوق رعیت، ... از هزار تا شعار ظاهری ارزشش بیشتره، همین که کوروش و چنگیز از نظر شما یکی هستن نشون میده

یا متعصب هستین و واقعیت هارو میخواهید وارونه جلوه بدین و دروغ بگید

یا اینکه از باب تاریخی هیچگونه بهره ای از کل تاریخ یا این دو زمان متفاوت تاریخی نبرده اید و در این باب نادان هستین بر حسب بی خبری کوچکترین اطلاعاتی از تاریخ ندارید
Junior Poster
Junior Poster
سپاس‌های ارسالی: 57 بار
سپاس‌های دریافتی: 486 بار

پست توسط jas_gholami_1347 »

SORENA نوشته شده:
isflooloo نوشته شده:ما دموکراسی و آزادی را به عراق آوردیم و دیکتاتور را ساقط کردیم و با تروریسم مقابله کردیم و ... :shock:

جالبه که خبر داری از روز قیامت، خدا چه تصمیمی برای کوروش میگیره

ولی مطمئنا برای خدا ارزشهای انسانی،حاکم عادل بودن و رعایت حقوق رعیت، ... از هزار تا شعار ظاهری ارزشش بیشتره، همین که کوروش و چنگیز از نظر شما یکی هستن نشون میده

یا متعصب هستین و واقعیت هارو میخواهید وارونه جلوه بدین و دروغ بگید

یا اینکه از باب تاریخی هیچگونه بهره ای از کل تاریخ یا این دو زمان متفاوت تاریخی نبرده اید و در این باب نادان هستین بر حسب بی خبری کوچکترین اطلاعاتی از تاریخ ندارید

دوستان سلام هنوز معلوم نیست کوروش همان ذوالقرنین هست یا نه تا انجا که بنده خبر دارم کوروش به هیچ ملتی ظلم نکرده و پادشاهی دادگر بوده بحث اینکه در بهشت یا جهنمش هیچ کس حق نداره از پیش داوری کنه خدا خودش میدانه و بس همین بس خداییکه ما داریم اجر هیچ کس را ضایع نمیکند او فراتر از افکار ماست و خدایی تصمیم میگیرد وسلام
Major II
Major II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 1360 بار
سپاس‌های دریافتی: 1358 بار

پست توسط mj_piremard »

با سلام
مگن طرف با دست خودش تیشه به ریشه میزنه همینه کوروش رو با هیتلر مقایسه میکنه
آخه مرد مومن تو مگه دیده بودیش.
 چه خوب خوند حرف دلمو 

[FONT=Arial,sans-serif]  سهم من از دنیا همینه که تو تنهایی شبهام کسی اشکامو نبینه کسی اشکامو نبینه.

Major II
Major II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 2412 بار
سپاس‌های دریافتی: 1563 بار

پست توسط onbekende »

سلام.
داستان ها و روایت های زیادی درباره کورش هست.تعدادی اون رو ظالم و تعدادی اون رو دادگر خطاب میکنند.
البته بنده فعلا به ور قطع به هیچ کدوم از اینها یعنی نه ظالم نه دادگر زیاد معتقد نیستم دلیلش هم اینه که اطلاعاتی که از آن زمان هست خیلی متفاوت هست و بعضی هاشون کاملا بر عکس هم هستند.
درباره این هم که کورش همان ذوالغرنین هست باید تفسیر کنندگان قرآن نظر بدهند.
منظور کلی بنده اینه که هر چند کورش ایران رو آباد کرده و مناطق زیادی رو فتح کرده و به معنای واقعی تمدن رو به ایران آورده ولی نباید زود قضاوت کرد که ایشون ظالم بوده یا همان ذوالغرنینه.
Novice Poster
Novice Poster
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 40 بار
سپاس‌های دریافتی: 154 بار

پست توسط isflooloo »

سلام
معروفه که اسکندر مقدونی هم در ایران مورد استقبال قرار گرفت و هنوز هم برخی در ایران اسم بچه هاشون را اسکندر می ذارن :???:
حالا فکر کن اون هم می تونست مثل کوروش خودش تاریخ را بنویسه و به دلیل نبودن مدارک تاریخی دیگه به همون هم استناد می شد :grin:
یه کم واقع بین باشید مگه همین اسکندر کم خون ریخت؟ :-?
مگه بابل اون زمان صاحب نداشت و مصری ها عاشق چشم و ابروش بودن که واسش خراج بفرستن؟ :-?
Major I
Major I
نمایه کاربر
محل اقامت: ایران، از خلیج همیشه فارس تا دریای خزر
سپاس‌های ارسالی: 3381 بار
سپاس‌های دریافتی: 1794 بار

پست توسط hermes_PERSIAN »

isflooloo نوشته شده:سلام
معروفه که اسکندر مقدونی هم در ایران مورد استقبال قرار گرفت و هنوز هم برخی در ایران اسم بچه هاشون را اسکندر می ذارن :???:
حالا فکر کن اون هم می تونست مثل کوروش خودش تاریخ را بنویسه و به دلیل نبودن مدارک تاریخی دیگه به همون هم استناد می شد :grin:
یه کم واقع بین باشید مگه همین اسکندر کم خون ریخت؟ :-?
مگه بابل اون زمان صاحب نداشت و مصری ها عاشق چشم و ابروش بودن که واسش خراج بفرستن؟ :-?

دوست ایرانی من
تاریخ کورش را کورش ننوشته نا به نفع یا ضرر او نوشته شود بلکه این تاریخ را بیشتر دشمنان ایران نگاشته اند. البته بابل اون موقع صاحب داشته که من توصیه می کنم به جای تخریب اندکی کتب تاریخی مطالعه فرمایید.
همه این وقایع در زمانی اتفاق افتاده که پادشاهان برای اثبات قدرت و منکوب کردن دشمنانشان افتخارشان به نابودی و کشتار شهرهایی بود که در مقابلشان ایستادگی می کردند. البته تا همین چند صد سال پیش در کشورمان همین رسم برقرار بود که می توانید به خالی کردن حدقه چشم مردم در کرمان و قتل عام در شهرهای مختلف اشاره نمود.
حال این وسط یکی پیدا سده و به جای اینکه افتخار کند "من خاک عیلام و ماداکتو را از زندگی تهی کردم" افتخار می کند که سپاهیانش با صلح وارد بایل شدند ". حتی لشگر فاتح اقدام به بازسازی خانه هایی می کنند که تخریب شده آیا به نظر شما حتی اذعان به این امر پیشرفت در اخلاق محصوب نمیشود؟ در پایان آیه ای از کتاب آسمانی قرآن یادآور می شوم.
یا ایها الذین آمنو اجتنبو کثیرا من الظن، ان بعض الظن اثم.
خليج فارس = الخليج الفارسي = Persian Gulf = Persischer Golf = golfe Persique = Περσικός κόλπος = Перси́дский зали́в = الخلیج الفارسی الی الابد
جمال عبدالناصر: کنا سنعمل: حتی یمتد العربی من المحیط الاطلسی الی خلیج الفارسی
Major I
Major I
محل اقامت: البرز
سپاس‌های ارسالی: 5392 بار
سپاس‌های دریافتی: 4116 بار
تماس:

پست توسط FARSHAD.ADL »

ذوالقرنين مركب از دو كلمه است:
1- "ذو" كه در لغت به معني صاحب است ( در حالت نصب آن «ذا» و در حالت جر «ذي»).[1]
2- "قرْن" كه در لغت به معني جمع كردن می­‌باشد، اقتران از همين ريشه اجتماع دو چيز يا چيزهاست،[2] به استخوان شاخ نيز "قَرن" گويند.[3]
تركيب "ذوالقرنين" معاني مختلفي دارد و يكي از معاني لغوي آن صاحب دو شاخ است و در اصطلاح نام شخصي مي‌باشد که نام او سه بار در قرآن آمده است، او یكي از ناشناخته ترين و بحث انگيزترين شخصيت های قصص قرآني مي‌باشد.[4]

وجه تسميه
اولين اختلاف پيرامون "ذوالقرنين" وجه تسميه اوست، اقتضاي مباحث تاريخي و فقدان نصوص قطعي روايي در مسأله تسميه ذوالقرنين، باعث اين اختلاف شده است؛ (البته براي قرآن اسم افراد مهم نيست، بلکه مهم شخصيت و اعمال افراد است).
1- او به شرق و غرب عالم رسيد كه عرب از آن تعبير به قرني الشمس (دو شاخ آفتاب) مي‌كند.
2- دو قرن زندگي يا حكومت او
3- وجود برآمدگي مخصوص در دو طرف سر او
4- تاج مخصوص او كه داراي دو شاخك بوده[5] و...

ذوالقرنين كيست؟
در اينكه او چه شخصي است، نظرات مختلف است به اضافه اينكه قرآن هم به شخصيت وي تصريح نكرده؛ نظرات عبارتند از:
1- اسكندر مقدوني
2- يكي از پادشاهان يمن
3- كوروش هخامنشي[6]
4- منذر بن ماء السماء
5- تسن چي هوانگ تي (بزرگترين پادشاه قديم چين)[7] و...
جديدترين نظر در اين مورد از "ابوالكلام آزاد" است، وي معتقد است ذوالقرنين همان "كوروش كبير" است و صفاتي كه قرآن براي او ذكر كرده با تاريخ زندگي او منطبق است،[8] برخي از مفسرين اين نظريه را پذيرفته‌اند.

ياد كرد قرآن از ذوالقرنين:
داستان ذوالقرنين در سورۀ كهف آيات 83 تا 97 ذكر شده است و آنچه از اين آيات برمي‌آيد، اين است كه او مردي قوي، صالح و شجاع بوده، خداوند به او قدرت و سلطنتي بزرگ بخشيده بود[9]، وي مؤمن، موحد و مهـربان بـوده و از طريـق عـدل و داد منحـرف نمي‌شـود، به هميـن جهـت مشمول لطف خاص خدا بوده، به مال و ثروت علاقه‌اي نداشته است:[10]
«وَيَسْئَلونَكَ عَنْ ذِي القَرْنَين»
« و از تو دربارۀ ذوالقرنين مي‌پرسند»

«اِنّا مَكَّنا لَهُ فِي الْارضِ وءاتَيناهُ مِنْ كُلّ شَيءٍ سبباً فَأتْبَعَُ سَبَباً»[11]
«ما به او در روي زمين، قدرت و حكومت داديم و اسباب هر چيز را در اختيارش گذاشتيم، او از اين اسباب پيروي (و استفاده) كرد»

سه لشكركشي مهم ذوالقرنين

1- لشكركشي او به سوي مغرب:

در اين سفر به مكاني مي‌رسد و در نظرش مجسم مي‌شود كه خورشيد در آب تيره و گل آلودي غروب مي‌كند، گويا در اين سرزمين، مردم كافر بوده‌اند.[12] (اولين حملۀ كوروش هخامنشي نيز به غرب بوده، وي به پادشاه ليدي (تركيه امروز) حمله مي‌كند).[13]

2- سفر به سوي مشرق:

در آنجا مردمي وجود داشتند كه از نظر تمدن عقب افتاده بوده و پوششي بر تن نداشته‌اند، يا مسكن و كوه و درختي در آنجا نبوده است،[14] اما اينكه چرا به آنجا سفر كرده و چه اقداماتي انجام داده، به آن تصريح نشده[15] (كوروش كبير نيز براي سركوبي شورش قبائل كيدروسيا (بلوچستان فعلي) و باكتريا (بلخ) به مشرق حمله كرده است).[16]

3- سفر به شمال:

در اين سفر به منطقه‌اي كوهستاني مي‌رسد كه مردمش زباني مخصوص به خود داشته و سخني نمي‌فهميدند ( يا از نظر تمدن يا از نظر فكري در سطح پائين بودند) و از ناحيۀ قوم يأجوج و مأجوج آزار مي‌ديدند.
به خواست ايشان، ذوالقرنين محل عبور و حملۀ يأجوج و مأجوج را با سدي آهني كه از مس يا سرب پوشيده شده بود، مسدود كرد.[17] (كوروش نيز براي اصلاح امر مادها كه در شمال قرار داشت به حوالي كوههاي قفقاز (كوه قاف) لشكركشي كرد و تنگه‌اي كه محل عبور اقوام وحشي و ويرانگر بود را با سد آهني پوشانيد).[18]
اينكه آن مردم، با آنكه زبان نمي‌دانستند چگونه خواستۀ خود را بازگو كردند مورد اختلاف است، يا در بين ايشان مترجماني وجود داشته يا با رمز و اشاره و يا برخي از ايشان كه زبان مي‌دانستند از ذوالقرنين چنين خواستند.[19]

سرانجام ذوالقرنين
مفسران پيرامون عاقبت كار او سخني به ميان نياورده‌اند اما اگر ذوالقرنين همان كوروش باشد، دولتش توسط اسكندر مقدوني سقوط مي‌كند[20] و او به واسطۀ زخمي كه در جنگ سال 525 قبل از ميلاد به وي ­رسيده بود، درگذشت[21].

[1] . قرشي، علي اكبر، قاموس قرآن، تهران، دارالكتب الاسلاميه؛ 1376، چاپ هفتم، ج 3، ص 29
[2] . قاموس قرآن، همان، ج 5، ص 309
[3] . راغب اصفهاني، مفردات، تهران، مرتضوي، 1369، اول، ج 3، ص 177
[4] . خرمشاهي، بهاء الدين دانش نامه قرآن و قرآن پژوهي، تهران، دوستان و ناهيد، 1377، اول، ج 1، ص 1081
[5] . شريعتمداري، جعفر، شرح و تفسير لغات بر اساس تفسير نمونه، مشهد، بنياد پژوهشهاي اسلامي آستان قدس رضوي، 1374، اول، ج 2، ص 105
[6] . مصطفوي، حسن، التحقيق، تهران، وزارت فرهنگ و ارشاد، 1368، اول، ج 9، ص 250
[7] . دانش نامه قرآن و...پيشين، ص 1081
[8] . شرح و تفسير لغات....پيشين، ص 105-104
[9] . حاج سيد جوادي، احمد صدر و بهاء الدين خرمشاهي و كامران فاني، دايره المعارف تشيع تهران، نشر شهيد سعيد محبي، 1379، اول، ج 8، ص 61
[10] . شرح و تفسير لغات، پيشين، ص 106
[11] . كهف/ 84 – 83 ترجمه آيات از آيت الله مكارم شيرازي مي‌باشد.
[12] . كهف/ 88- 86
[13] . قاموس قرآن پيشين، ص 316
[14] . مكارم شيرازي، ناصر و همكاران، تفسير نمونه، تهران، دارالكتب الاسلاميه، 1371، دهم، ج 12، ص 529
[15] . كهف/ 90
[16] . قاموس قرآن، پيشين، ص 316
[17] . كهف/ 97-93
[18] . قاموس قرآن، پيشين، ص 317
[19] . دهخدا، علي اكبر، لغت نامه، تهران، دانشگاه تهران، 1377، دوم، ج 8، ص 11553
[20] . قاموس قرآن، پيشين، ص 318
[21] . مستر هاكس، قاموس كتاب مقدس، بيروت، 1928 م، بي نا، ص 743

*پژوهشکده ی باقر العلوم(ع)
آخرین ويرايش توسط 1 on FARSHAD.ADL, ويرايش شده در 0.
Rookie Poster
Rookie Poster
سپاس‌های ارسالی: 36 بار
سپاس‌های دریافتی: 46 بار

پست توسط faraz7126979 »

شما كه اينو تاپيك زدي احيانا زردشتي نيستي
ارسال پست

بازگشت به “تاريخ، فرهنگ و تمدن”