عمر باتری لپ تاپ خود را جاودانه کنید!!!!

شما در اين بخش اطلاعات مفيد و آموزشهاي كاربردي كامپيوتر را ميتوانيد بيابيد

مدیران انجمن: Mahdi Mahdavi, MASTER, شوراي نظارت

Major II
Major II
نمایه کاربر
محل اقامت: Tabriz
سپاس‌های ارسالی: 6254 بار
سپاس‌های دریافتی: 1515 بار

عمر باتری لپ تاپ خود را جاودانه کنید!!!!

پست توسط Ghost Rider »

به گزارش خبرنگار دریچه فناوری اطلاعات [External Link Removed for Guests]، باتری های لپ تاپ به طور ایده آل باید حدود دو ساعت و نیم شارژ خود را حفظ کنند اما بعد از گذشت 1 تا 2 سال عمر مفید آنها کاهش یافته و کارایی اصلی خود را از دست می دهند.
باتری های ضعیف شده یا اصطلاحاً مرده لپ تاپ فقط 10 تا 15 دقیقه شارژ را در خود نگه می دارند و برای خرید دوباره آنها باید هزینه زیادی را پرداخت کنید اما بهتر است قبل از آن روشی را که دریچه به شما پیشنهاد می دهد امتحان کنید.
باتری لپ تاپ خود را به مدت 15 ساعت داخل فریزر بگذارید تا کاملاً یخ ببند، سپس آن را از فریزر خارج کرده و چهار دفعه شارژ و دشارژ (خالی) نمایید تا باتری عمری دوباره بگیرد.
اما این عمل چگونه باعث افزایش عمر باتری لپ تاپ شده و چقدر بر مبنای علمی استوار است؟ همانطور که میدانید جریان برق به علت لرزش طبیعی مولکول ها به راحتی از اجسام عبور نمی کند که به دلیل نظم بیشتر مولکول ها این امر در اجسام رسانا کمتر است.
سرد کردن اجسام باعث کاهش لرزش مولکول ها شده و جریان برق را با سرعت و کیفیت بهتری عبور می دهد و به عبارتی آنها را تبدیل به یک ابر رسانا می کند.
البته برای متوقف کردن کامل لرزش مولکول ها به سرمای -273 درجه سانتی گراد نیاز است که عملاً دست یافتنی نیست و علت عملکرد بهتر CPU در هوای سرد نیز همین امر است.
با استفاده از این ترفند باتری لپ تاپ شما می تواند مجدداً 1 تا 2 ساعت شارژ خود را حفظ نماید و این روش را برای بازیابی هارد دیسکی که کار نمی کند نیز می توان بکار برد.

اساتید در این مورد چیه؟ به نظر من که نباید زیاد جوابگو   تصویر
Captain
Captain
نمایه کاربر
محل اقامت: تهران
سپاس‌های ارسالی: 1980 بار
سپاس‌های دریافتی: 6841 بار
تماس:

Re: عمر باتری لپ تاپ خود را جاودانه کنید!!!!

پست توسط Mr.Amirhessam »

سلام
روی نسل جدید باتری ها این روش جواب نمی دهد.
زنده باد بهار...
هر کس به دنبال معنای این جمله است،این فایل را [External Link Removed for Guests] کند...
به امید ظهور مهدی صاحب الزمان،پایان یافتن زمستان دنیا و شروع بهار انسانیت...
"
Junior Poster
Junior Poster
سپاس‌های ارسالی: 200 بار
سپاس‌های دریافتی: 288 بار

پست توسط drs_mehry »

این روش را من بر روی چند تا باطری لپ تاب و موبایل تست کردم ولی جواب نداد.
از طریق این وب گاه به کودکان سرطانی کمک کنید:
[External Link Removed for Guests]
باور کنیم که آنها منتظر ما هستند.
Novice Poster
Novice Poster
سپاس‌های ارسالی: 7 بار
سپاس‌های دریافتی: 82 بار

پست توسط محمد355 »

چجوری دشارژ کنیم؟
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 5879 بار
سپاس‌های دریافتی: 12411 بار
تماس:

پست توسط Solver »

,

نویسنده مطلب از جایی خبر را شنیده و تحلیل نوشته است. در بین تعمیرکاران هم نفرات کمی هستند که از پس این کار بر می آیند هر چند همه به زبان بلد هستند اما در عمل ...

اول من چند اصلاح بر مطلب بنویسم:

باتری های لپ تاپ به طور ایده آل باید حدود دو ساعت و نیم شارژ خود را حفظ کنند

باطری لپ تاپ ممکن است 3 سل در نت بوک و مینی لپ تاپ ها، 5 سل در نوت بوک و الترابوک ها، 9 سل در مگا بوک ها و سری نظامی به صورت پیش فرض است که البته مثلا در نوت بوک 9 سل قابل استفاده است و در نت بوک 6 سل هم قابل استفاده می باشد.

اما در مورد ساعت کاری ایده آل باطری، در وضعیت بوت بودن شما میتوانید هر 1 سل را یک ساعت بدون پردازش سنگین در نظر بگیرید. بنابراین یک نوت بوک و جیزی که قالباً مردم به اسم لپ تاپ می شناسند، باطری پیش فرض 6 سلی بین 5 تا 7 ساعت بسته به سخت افزار باید کار کند. اگر کمتر کار میکند دلیلش کیفیت پایین باطری و ... است. ما که هر چه لپ تاپ فروختیم به تضمین 5 ساعت کار کرد باطری دادیم. :D این 1 یا 2 ساعت واقعا خودش سطح سواد نویسنده را نشون داد ...

اما بعد از گذشت 1 تا 2 سال عمر مفید آنها کاهش یافته و کارایی اصلی خود را از دست می دهند.

خیر اینطور نیست، این موضوع مطلق نبوده و در مورد برخی برندها صدق نمی کند. دلیلش هم برند نیست بلکه نوع سامانه شارژ باطری در اون برند ها است. در این مورد ساده عرض شود و از نکات فنیش میگذرم، اگر زمانی که باطری شما بیش از 65% شارژ است بزاریدش زیر شارژ در حال مستعلک کردنش هستید. اگر هم اجازه بدهید شارژش کمتر از 20% شود باز دارید اون را مستعلک می کنید.

این شامل باطری تلفن همراه و تبلت نیز می باشد. و اساسا یک توصیه غلط هم به خاطر نسل قدیم باطری ها هنوز اجرا می شود و آن شارز 7-8 ساعته باطریست که در مرود باطری های تلفن های همراه جدید، تبلت ها و لپ تاپ ها فقط موجب مستعلک شدن خواهد شد و نباید این کار را انجام داد.

این موضوع توضیحات مفصل زیادی دارد که من فکر کردم اصلا این مطلب در اون مورد باشد که بعد در یک پست مفصل توضیحات و نرم افزارهای مناسبش را براتون معرفی خواهم کرد.

باتری های ضعیف شده یا اصطلاحاً مرده لپ تاپ فقط 10 تا 15 دقیقه شارژ را در خود نگه می دارند

باطری مرده کمتر از 3 دقیقه شارژ نگه میدارد و عملا قبل از آن که سیستم عامل به طور کامل لود شود لپ تاپ خاموش خواهد شد. غیر از این باطری ضعیف شده و نمرده. خط به خط بی سوادی نویسنده را ... .فقط بر اساس شنیده ها مطلب را نوشته گویا

باتری لپ تاپ خود را به مدت 15 ساعت داخل فریزر بگذارید تا کاملاً یخ ببند، سپس آن را از فریزر خارج کرده و چهار دفعه شارژ و دشارژ (خالی) نمایید تا باتری عمری دوباره بگیرد.

اگر این کار را کنید احتمالا این باطری هرگز درست نخواهد شد. یعنی بعدش بدین به یک تعمیرکار هم نخواد توانست آن را درست کند. :D عیب گیری خط به خط مطلب را میزارم کنار چون باقی مطلب هم خط به خط ایراده حتی در مورد دلیل کند شدن CPU در دمای بالا هم تحلیلش خام و غلط است.

اما رفرش کردن باطری لپ تاپ چیست و چطور؟ من به زبان ساده شرخ میدم، اما توصیه نمی کنم که شما انجام بدهید!

باطری ها چندیدن دسته هستند از نظر تولید انرژی اما اکثراً بر مبنای یک فرایند شیمیایی می باشند. ما به شرح فرایند شیمی موضوع کار نداریم. میریم سر اصل مطلب:

1. باطری شما باید مرده باشد که این کار را روش انجام میدهید، اگر ضعیف است نکنید، یا بکشیدش ! چطور؟ باطری که 10 دقیقه شارژ نگه میدارد را مدام باش کار کنید بدون شارژ تا خالی شود. جداش کنید، دوباره بزنید رو لپ تاپ، باش کار کنید. این کار را چندین بار انجام بدهید. سپس جهت اطمینان با ولتمتر ولتاز هاش را بررسی کنید. کمتر از 1 ولت باشد.

2. هرگز باطری خود را اینطور که در آموزش بالا گفته بود نزارید در فریزر - باطری خودتون را در پلاستیک فریر یا با سلفون بهتر است، بپیچید طوری که مطمئن شوید هوای بسیار کمی درش وجود دارد. بعد اون را در فریزر بزارید. دلیل این موضوع بحث بخار هواست که درون باطری اگر باشد موجب ترک خوردگی های ریز در قطعات داخلیش خواهد شد. حتی گاه باطری را در جای نسبتا گرم می زارند که مطمئن بشند خشک است بعد سلفون پیچش میکنند.

3. باطری را حداکثر 10 ساعت در فریزر بزارید نه بیشتر. اکثر پلاستیک هایی که در ساخت بدنه باطری ازش استفاده میشه بیشتر از این ساعت آسیب خواهند دید. اما اگر فریزری دارید که دمای کمتری تامین می کند، هر چقدر کمتر بزاریدش بهتر است. این 10 ساعت برای دمایی در حدود -10 است.

4. بعد از در آوردن باطری از یخچال، سلفونش را باز نکنید ! و بزارید خودش هم دما با محیط بشود و محرک گرمایی نزدیکش نزارید.

5. حالا وقت شاک دادن به مولکول هاست. برای این کار اگر از خود لپ تاپ استفاده کنید به احتمال زیاد جواب نخواهید گرفت چون اکثر لپ تاپ ها امروزه در مدار شارژر خود سیستم ضد شاک دهی دارند و شما هر چپند باطری را سریع بزنید و در بیارید اون مدار محافظ، مانع شاک دادن به باطری می شود :-) اینجاست که شما به منبع تغذیه نیاز دارید. اگر ندارید از پاول کامپیوتر هم می شود استفاده کرد. ولتاژ هم حدود 2 ولت بالاتر از باطری تنظیم کنید. اگر هم منبع تغذیه حرفه ای دارید که ساده است، ولتاژ بالا - جریان پایین. اونطوری مثلا 5 برابر ولتاژ اسمی کار باطری بزارید.

6. چند بار باید باطری بهش شک وارد شود تا از نظر شیمیایی اون اتفاق مطلوب در بین الکترون های باطری بیوفتد و یک جهش بین مولکولی برای الکترون ها اتفاق بیوفتد. با خود لپ تاپ که من توصیه نمی کنم. اما با پاور پی سی مثلا 5 بار. با منبع تغذیه حرف ای همون 1 بارش کفایت میکند یا مثلا 2 بار با فاصله زمانی 2 دقیقه.

7. حالا باطری را وصل کنید. شارژر لپ تاپ هم وصل کنیدو بزارید حدود 40 دقیقه شارژ باشد. سپس باطری شما رفرش شده است.

من چندین بار تجربه موفق این کار را داشتم اما یک باطری 6 سل هر گز عمر پایان ناپذیر ندارد و این کار 40 دقیقه از توان 6 ساعته اون را به شما بر خواهد گرداند و دفعه دوم هم به همین نسبت یعنی حدود 0.04% توان باطری. بنابراین این حکایت همان در آب جوش انداختن باطری های قلمی است تقریبا که اونجا هم حدود 10% توان باطری بازگشت دارد.

بنابراین اصلا بر مبنا شنیدن این راهکارا ها از زبان کسی سراغ آزمایشش نرید که گاه خسارت سنگین وارد می کند.
من خودم زیاد شنیدم مدعی هستند باطری لپ تاپ را میشود درست کرد اما اکثر این افراد تجربه اش را ندارند و فقط دهن به دهن شنیده اند ! من که انجام دادم به دیگران توصیه نمی کنم و میگم شما نکنید نکات زیادی داره و ساده نیست ..
Personal Site: [External Link Removed for Guests]
Major II
Major II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 150 بار
سپاس‌های دریافتی: 861 بار

پست توسط pckho0r »

باطری پیش فرض 6 سلی بین 5 تا 7 ساعت بسته به سخت افزار باید کار کند. اگر کمتر کار میکند دلیلش کیفیت پایین باطری و ... است. ما که هر چه لپ تاپ فروختیم به تضمین 5 ساعت کار کرد باطری دادیم.

داداش من یه لپ تاپ سونی دارم چند ماه بیشتر نیست خریدمش و اکه ولی خوب زمانی که باتری فول شارژه و لپ تاپ هم کاری باهاش انجام نمیدم زمان باقیمانده تا اتمام شارژ رو حداکثر 4.30 نشون میده و اگه باهاش وبگردی کنم حداکثر 3.30 میشه ، نور صفحه هم متوسط. تو کاتالوگش عمر باتری رو 5-7 ساعت زده!

اگر زمانی که باطری شما بیش از 65% شارژ است بزاریدش زیر شارژ در حال مستعلک کردنش هستید. اگر هم اجازه بدهید شارژش کمتر از 20% شود باز دارید اون را مستعلک می کنید.

فکر می کنم مهمترین عامل در عمر باتری رعایت همین موضوع باشه البته من بازه بین 20 درصد تا 80 درصد رو خونده بودم ولی شما زدین 65 درصد! ایا منبعی برای حرفتون دارین؟
تو لپ تاپ های وایو گزینه ای وجود داره که میشه با تنظیمش روی 50 یا 80 درصد اجازه شارژ بیشتر از این مقدار رو به باتری نداد. و ادعا کرده که با انجام این عمل عمر باتری به چند برابر افزایش پیدا میکنه!

به نظر من به جای این کارها بهتره خودتون دست به کار بشین سلول های داخل باتری رو تعویض کنید! (البته اگه از کارای فنی سر درمیارین)
اون زمان که باتری لپ تاپ من 150 تومن قیمت داشت (BPS21A) قیمت هر سل ژاپنی حدود 6-7 تومن بود که 6تاش میشد نهایت 40 تومن و با باز کردن باتری و یه خورده لحیم کاری باتری اندازه روز اولش شارژ نگه میداشت. یعنی شما با یک چهارم هزینه تعویض باتری صاحب یه باتری نو میشدید فقط چون باتری لپ تاپ ها قابلیت باز شدن ندارن باید به نوعی باتری رو میشکستید یا با حرارت برش میدادید تا بتونید بازش کنید و بعد تعویض سل ها دوباره چسب کاریش میکردید که انجام این کار ظاهر باتری رو خراب میکرد ولی اگه یه کم حوصله به خرج بدین میشه با یه تیخ موکت بری حرارت داده شده به نرمی و اروم اروم باتری رو از لبه ها برش بدین و اخر سر هم با یه کم سمباده کاری لبه ها و استفاده از چسب مخصوص پلاستیک به تمیزی هرچه تمام تر این کارو انجام داد.

از دوستان کسی اطلاع داره که در حال حاظر قیمت هر سل ژاپنی 3.7 ولتی 2500 میلی امپری چنده؟

تصویر
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط Solver »

,

نخست باطری لپ تاپ قابل باز شدن است. :-) اما راه دارد، احتمالا از نگاه شما LED و LCD هم باید با تیغ موکت بری و حرارت باز کرد ... دوست عزیز باطری لپ تاپ نیز دقیقا با سیستم خار برگشته وصل هست و نیازی به حرارت یا ماده شیمیایی برای خوردن چسب نداره چون اساسا چسب نخورده است. کافی فشار همزمان و معکوس بهش وارد کنید تا قاب باز شود. سیستم اسمبل خار برگشته در مانیتورهای LED و lCD ها هم برقرار است و بسیار از افراد از همین رو واقعا برای باز کردن میزنن پدر قطعه را در میارن. در حالی که این اتصال محکم به سادگی نیز قابل باز شدن است. اما متاسفانه نمیتونم زبانی براتون شرح بدم نیروها به چه جهت باید وارد شود شاید بعد آموزش تصویری باز کردنش را گذاشتم.

در مورد تفاوت اسمی باطری ها با توان حقیقی اون ها درست است اما فاصله نباید این قدر زیاد باشد. کیفیت ساخت محصول معناش دقیقا نزدیک بودن مشخصات اسمی به حقیقت می باشد. لپ تاپ شما کیفیت ساختش پایین است.

در مورد ساعت، فرمول هر سل برابر 1 ساعت یک معیار مطلق نیست، چون بسته به سایز نمایشگر، نوع پردازنده، سرعت هارد و همینطور دیگر قطعات متفاوت است. این فرمول متوسط است نوت بوک ها با پردازنده i3 می باشد. و مثلا در مورد اکثر لپ تاپ ها با همان رنج 5 تا 7 ساعت صادق است. روشن بودن وایفای / بلوتوث نیز مصرف را بالا میبرد که در محاسبه این دستگاه ها خاموش مد نظر هستند.

متاسفانه من مطلب مفصل در این باره نوشته بودم که بر اثر بی دقتی خودم و بستن پنجره مرورگر کل مطلب از دست رفت. در مطلب جدید پاسخ پرسش های شما را نیز مفصل عرض خواهم نمود.
Major II
Major II
نمایه کاربر

پست توسط pckho0r »

به نظر شما خودت این کاره هستی، خوشحال میشم اگه اطلاعاتتون رو در این زمینه در اختیار ما بگذارید. مثلآ در مورد نحوه تهیه سلول ها + قیمت + نحوه تعویض و ریست چیپ باتری. اخرین قیمتی داشتم حدود 20-25 تومن بابت هر سلول بود که برای یه باتری 6 سل هزینه اش میشد 120-150 که اصلآ به صرفه نیست و 50 تومن بزاریم روش و یه باتری نو بخریم گزینه مناسبتری هست!
Major II
Major II
نمایه کاربر
محل اقامت: Tabriz
سپاس‌های ارسالی: 6254 بار
سپاس‌های دریافتی: 1515 بار

پست توسط Ghost Rider »

با سلام و تشکر از جناب M.Abooali, به خاطر توضیحات تخصصی شون. :razz:
من اون روز تصادفی به این مطلب برخوردم و از خوندنش خیلی تعجب کردم واسه همین گفتم تا اهل فن نظر فنی خودشون رو در این مورد بدن.
سایر دوستانی که این مطب رو میخونن و تخصص این کار رو ندارن شدیدا پیشنهاد میشه این کارو نکنن.! :x
در مورد چند تا سوالی هم که بعضی از دوستان مطرح کردن تو همین سایت باشگاه خبرنگاران سوالات مشابه مطرح شده ولی به جواباشون اعتماد کامل نکنید!کلا به این جور مطالب خبرگذاری ها اعتماد نکنید بهتره ^:)^
Major II
Major II
نمایه کاربر

پست توسط pckho0r »

aboodiجان منتظریم :-)
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط Solver »

, دوست گرامی.

در مورد تعویض سلول باطری من تجربه ندارم،

آموزش در مجله لینوکس که تصویرش را شما گذاشتید به تاریخ Oct 05, 2008 است:

در پارگراف سوم خود مطلب آمده است:

Please Login or Register to see this code

و اشاره شده است قیمت هر سلول یک باطری مثلا 130$ حدود 5$ است. که برای یک 6 سل میشود حدود 30$ اما خوب در نظرات همین مطلب نیز موارد زیر گفته شده است:

* گرانترین قیمت باطری با ارزانترین قیمت سلول قیاس شده اند و اگر متعادل هر دو را قیاس کرد میشود قیمت را خیلی نزدیک کرد که اون هم جایگزین وقتیست که می گیرد.

* برخی مدل ها قیمت باتریشون ارزان تر است تا خرید سلول و ساختش.

* در اکثر مدل ها مدار باتری لپ تاپ ظرفیت باطری های جدید را به درستی تشخیص نمیدهد و مثلا در حالی که نوشته است 2 ساعت دیگر دستگاه روشن خواهد ماند، باطری 3% است و ناگهان دستگاه خاموش میشود. البته عمدتاً این مشکل را داشتند اما بسته به مدل لپ تاپ با شرایط متفاوت.

اما بحث اجرای این پروژه در ایران از نظر من:

. استاندارد نیست و ریسک اون بالاتر است تا هزینه اش، در حد تست ارزش داره اما به عنوان یک راهکار عمومی قابل استفاده نیست، ما الان سالهاست این نسل باطری ها را داریم و تعویض کردن سلول کاریست که خیلی ها کرده اند، اما هنوز اکثراً مثل بنده ترجیح میدهند یک باطری نو خریداری شود تا این شیوه اما برای اهل فن شاید بشود در صورت دسترسی به سلول ها، بتوان یک راهکار دانستش. اگر تست کردم حتماً به دوستان توضیحات مصور ارائه خواهم کرد.

در مورد اون راهکار فریزر نیز بنده چندین بار عرض کردم، اصلا کاری نیست که قرار باشد شما به عنوان یک راهکار در نظر داشته باشید.

بحث مفصل باطری ها را در مبحث جدا میگم. براش مقاله مفصلی آماده کردم که در مجله هم منتشر شود.
Major II
Major II
نمایه کاربر

پست توسط pckho0r »

ممنون از توضیحاتتون ولی اونطور که من فهمیدم قسمت سخت تعویض سلول های باتری ریست کردن چیپ شارژر یا همون ای سی کنترل شارژ هست چون شما هر بار که باتری رو شارژ میکنین میزان ظرفیت شارژ شده در ای سی ویژه ای ذخیره میشه که از طریق محاسبه این مقادیر مدار کنترلر میتونه تعداد دفعات سیکل شارژ رو تخمین بزنه و به نسبت عمر باتری رو محاسبه کنه. مثلآ زمانی که باتری شما عمرش به سر رسیده باشه طبق اعلام شرکت سازنده باتری به تعداد سیکل های معینی شارژ و دشارژ شده حالا وقتی شما سلول هارو تعویض می کنید باید این مقدار رو هم از داخل ای سی شارژ ریست کنید وگرنه مدار شارژر باتری هارو فرسوده تشخیص میده و تا حداکثر ظرفیتشون شارژ نمیکنه و باعث همون مشکلی میشه که شما هم بیان کردید.

برای نمونه این مقاله رو بخونید تا متوجه بشید که برای برخی مدلها ریست کردن باتری چه کار فنی و پیچیده ای هست :

ارسال پست

بازگشت به “مطالب كاربردي كامپيوتر”