,
نویسنده مطلب از جایی خبر را شنیده و تحلیل نوشته است. در بین تعمیرکاران هم نفرات کمی هستند که از پس این کار بر می آیند هر چند همه به زبان بلد هستند اما در عمل ...
اول من چند اصلاح بر مطلب بنویسم:
باتری های لپ تاپ به طور ایده آل باید حدود دو ساعت و نیم شارژ خود را حفظ کنند
باطری لپ تاپ ممکن است 3 سل در نت بوک و مینی لپ تاپ ها، 5 سل در نوت بوک و الترابوک ها، 9 سل در مگا بوک ها و سری نظامی به صورت پیش فرض است که البته مثلا در نوت بوک 9 سل قابل استفاده است و در نت بوک 6 سل هم قابل استفاده می باشد.
اما در مورد ساعت کاری ایده آل باطری، در وضعیت بوت بودن شما میتوانید هر 1 سل را یک ساعت بدون پردازش سنگین در نظر بگیرید. بنابراین یک نوت بوک و جیزی که قالباً مردم به اسم لپ تاپ می شناسند، باطری پیش فرض 6 سلی بین 5 تا 7 ساعت بسته به سخت افزار باید کار کند. اگر کمتر کار میکند دلیلش کیفیت پایین باطری و ... است. ما که هر چه لپ تاپ فروختیم به تضمین 5 ساعت کار کرد باطری دادیم.

این 1 یا 2 ساعت واقعا خودش سطح سواد نویسنده را نشون داد ...
اما بعد از گذشت 1 تا 2 سال عمر مفید آنها کاهش یافته و کارایی اصلی خود را از دست می دهند.
خیر اینطور نیست، این موضوع مطلق نبوده و در مورد برخی برندها صدق نمی کند. دلیلش هم برند نیست بلکه نوع سامانه شارژ باطری در اون برند ها است. در این مورد ساده عرض شود و از نکات فنیش میگذرم، اگر زمانی که باطری شما بیش از 65% شارژ است بزاریدش زیر شارژ در حال مستعلک کردنش هستید. اگر هم اجازه بدهید شارژش کمتر از 20% شود باز دارید اون را مستعلک می کنید.
این شامل باطری تلفن همراه و تبلت نیز می باشد. و اساسا یک توصیه غلط هم به خاطر نسل قدیم باطری ها هنوز اجرا می شود و آن شارز 7-8 ساعته باطریست که در مرود باطری های تلفن های همراه جدید، تبلت ها و لپ تاپ ها فقط موجب مستعلک شدن خواهد شد و نباید این کار را انجام داد.
این موضوع توضیحات مفصل زیادی دارد که من فکر کردم اصلا این مطلب در اون مورد باشد که بعد در یک پست مفصل توضیحات و نرم افزارهای مناسبش را براتون معرفی خواهم کرد.
باتری های ضعیف شده یا اصطلاحاً مرده لپ تاپ فقط 10 تا 15 دقیقه شارژ را در خود نگه می دارند
باطری مرده کمتر از 3 دقیقه شارژ نگه میدارد و عملا قبل از آن که سیستم عامل به طور کامل لود شود لپ تاپ خاموش خواهد شد. غیر از این باطری ضعیف شده و نمرده. خط به خط بی سوادی نویسنده را ... .فقط بر اساس شنیده ها مطلب را نوشته گویا
باتری لپ تاپ خود را به مدت 15 ساعت داخل فریزر بگذارید تا کاملاً یخ ببند، سپس آن را از فریزر خارج کرده و چهار دفعه شارژ و دشارژ (خالی) نمایید تا باتری عمری دوباره بگیرد.
اگر این کار را کنید احتمالا این باطری هرگز درست نخواهد شد. یعنی بعدش بدین به یک تعمیرکار هم نخواد توانست آن را درست کند.

عیب گیری خط به خط مطلب را میزارم کنار چون باقی مطلب هم خط به خط ایراده حتی در مورد دلیل کند شدن CPU در دمای بالا هم تحلیلش خام و غلط است.
اما رفرش کردن باطری لپ تاپ چیست و چطور؟ من به زبان ساده شرخ میدم، اما توصیه نمی کنم که شما انجام بدهید!
باطری ها چندیدن دسته هستند از نظر تولید انرژی اما اکثراً بر مبنای یک فرایند شیمیایی می باشند. ما به شرح فرایند شیمی موضوع کار نداریم. میریم سر اصل مطلب:
1. باطری شما باید مرده باشد که این کار را روش انجام میدهید، اگر ضعیف است نکنید، یا بکشیدش ! چطور؟ باطری که 10 دقیقه شارژ نگه میدارد را مدام باش کار کنید بدون شارژ تا خالی شود. جداش کنید، دوباره بزنید رو لپ تاپ، باش کار کنید. این کار را چندین بار انجام بدهید. سپس جهت اطمینان با ولتمتر ولتاز هاش را بررسی کنید. کمتر از 1 ولت باشد.
2. هرگز باطری خود را اینطور که در آموزش بالا گفته بود نزارید در فریزر - باطری خودتون را در پلاستیک فریر یا با سلفون بهتر است، بپیچید طوری که مطمئن شوید هوای بسیار کمی درش وجود دارد. بعد اون را در فریزر بزارید. دلیل این موضوع بحث بخار هواست که درون باطری اگر باشد موجب ترک خوردگی های ریز در قطعات داخلیش خواهد شد. حتی گاه باطری را در جای نسبتا گرم می زارند که مطمئن بشند خشک است بعد سلفون پیچش میکنند.
3. باطری را حداکثر 10 ساعت در فریزر بزارید نه بیشتر. اکثر پلاستیک هایی که در ساخت بدنه باطری ازش استفاده میشه بیشتر از این ساعت آسیب خواهند دید. اما اگر فریزری دارید که دمای کمتری تامین می کند، هر چقدر کمتر بزاریدش بهتر است. این 10 ساعت برای دمایی در حدود -10 است.
4. بعد از در آوردن باطری از یخچال، سلفونش را باز نکنید ! و بزارید خودش هم دما با محیط بشود و محرک گرمایی نزدیکش نزارید.
5. حالا وقت شاک دادن به مولکول هاست. برای این کار اگر از خود لپ تاپ استفاده کنید به احتمال زیاد جواب نخواهید گرفت چون اکثر لپ تاپ ها امروزه در مدار شارژر خود سیستم ضد شاک دهی دارند و شما هر چپند باطری را سریع بزنید و در بیارید اون مدار محافظ، مانع شاک دادن به باطری می شود

اینجاست که شما به منبع تغذیه نیاز دارید. اگر ندارید از پاول کامپیوتر هم می شود استفاده کرد. ولتاژ هم حدود 2 ولت بالاتر از باطری تنظیم کنید. اگر هم منبع تغذیه حرفه ای دارید که ساده است، ولتاژ بالا - جریان پایین. اونطوری مثلا 5 برابر ولتاژ اسمی کار باطری بزارید.
6. چند بار باید باطری بهش شک وارد شود تا از نظر شیمیایی اون اتفاق مطلوب در بین الکترون های باطری بیوفتد و یک جهش بین مولکولی برای الکترون ها اتفاق بیوفتد. با خود لپ تاپ که من توصیه نمی کنم. اما با پاور پی سی مثلا 5 بار. با منبع تغذیه حرف ای همون 1 بارش کفایت میکند یا مثلا 2 بار با فاصله زمانی 2 دقیقه.
7. حالا باطری را وصل کنید. شارژر لپ تاپ هم وصل کنیدو بزارید حدود 40 دقیقه شارژ باشد. سپس باطری شما رفرش شده است.
من چندین بار تجربه موفق این کار را داشتم اما یک باطری 6 سل هر گز عمر پایان ناپذیر ندارد و این کار 40 دقیقه از توان 6 ساعته اون را به شما بر خواهد گرداند و دفعه دوم هم به همین نسبت یعنی حدود 0.04% توان باطری. بنابراین این حکایت همان در آب جوش انداختن باطری های قلمی است تقریبا که اونجا هم حدود 10% توان باطری بازگشت دارد.
بنابراین اصلا بر مبنا شنیدن این راهکارا ها از زبان کسی سراغ آزمایشش نرید که گاه خسارت سنگین وارد می کند.
من خودم زیاد شنیدم مدعی هستند باطری لپ تاپ را میشود درست کرد اما اکثر این افراد تجربه اش را ندارند و فقط دهن به دهن شنیده اند ! من که انجام دادم به دیگران توصیه نمی کنم و میگم شما نکنید نکات زیادی داره و ساده نیست ..