صندلی داغ با حضور Farzin N

صندلي داغ مرکز انجمنهاي تخصصي

مدیران انجمن: AGeNiS1, MASTER, ASHKAN95, شوراي نظارت

Administrator
Administrator
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 72687 بار
سپاس‌های دریافتی: 31681 بار
تماس:

Re: صندلی داغ با حضور Farzin N

پست توسط Mahdi1944 »

با سلام خدمت همة‌ي دوستان عزيز
ضمن عذرخواهي مجدد از دکتر فرزین.ن گرامي :razz:

همانطور که دوستان در جريان هستند، حدود 20 روز پيش انجمن تحريم و بخشي از پستهاي کاربران که حاصل 45 روز فعاليت کاربران عزيز در سايت بود حذف شد. يکي از تاپيک‌هاي ارزشمندي که حذف شده بود، تاپيک صندلي داغ Farzin N عزيز بود که موجب ناراحتي و تاسف بسيار بود، با پيگيري‌ها و تلاشهايي که صورت گرفت و با همکاري جناب دکتر فرزین .ن عزيز، بخشي از اين صندلي داغ بازيابي و مجددا در انجمن بازسازي شد. همچنين با هماهنگي‌هايي که بين ايشون و مجري محترم صندلي داغ صورت خواهد گرفت، اين صندلي مجددا براي مدتي حدود يک هفته باز خواهد بود تا دوستاني که پست‌هاي انها قابل بازيابي نبوده و يا دوستان جديدي که صندلي داغ قبلي حضور نداشتند و مايل به طرح سوال از دکتر نديمي عزيز هستند، سوالات خود را ارسال بفرمايند

در پناه حق، موفق و پيروز باشيد :razz:
زندگي صحنه يکتاي هنرمندي ماست هرکسي نغمه خود خواند و از صحنه رود
صحنه پيوسته به جاست خرم آن نغمه که مردم بسپارند به ياد

[External Link Removed for Guests] | [External Link Removed for Guests] | مجله الکترونيکي سنترال کلابز

[External Link Removed for Guests] | [External Link Removed for Guests] | [External Link Removed for Guests]

لطفا سوالات فني را فقط در خود انجمن مطرح بفرماييد، به اين سوالات در PM پاسخ داده نخواهد شد
Captain
Captain
نمایه کاربر
محل اقامت: تهران
سپاس‌های ارسالی: 15611 بار
سپاس‌های دریافتی: 6443 بار
تماس:

پست توسط ASHKAN95 »

سلام :razz:

ابتدا از مهدی عزیز تشکر میکنم که دوباره پستهارو ارسال کردند و همینطور فرزین گرامی که بازگردانی این پستها رو مدیون ایشون هستیم. :razz: :razz:

دوستان عزیز تاپیک تا روز جمعه باز خواهد بود و فرزین عزیز به بخاطر درگیری های زندگی حقیقی، در روزهای پنجشنبه و جمعه پاسخها رو ارسال خواهند کرد :razz:

دعوت میکنم اگر شرکت نکردید، شرکت کنید و یا اگر پستهاتون حذف شده، دوباره اونهارو ارسال کنید.

ارادتمند شما :razz:
Captain
Captain
نمایه کاربر
محل اقامت: تهران
سپاس‌های ارسالی: 15611 بار
سپاس‌های دریافتی: 6443 بار
تماس:

پست توسط ASHKAN95 »

سلام مجدد
خب دوستان انتظار دارم که بخاطر مشکلات پیش اومده، استقبال دوچندانی از تاپیک داشته باشیدا.(مارو ضایع نکنید، زشته!)

فرزین خان سری قبل ساعت 2 برات سوال نوشتم، الان ساعت 4:30 دقیقه است. بهتر از این؟

ولی خداوکیلی خدا خیرتون بده، اگر این دو صفحه رو ذخیره نمیکردید، نمیدونم چه باید میکردیم؟ :-( دم شما گرم.

دوباره یه چندتایی سوال میپرسم واسه اینکه تاپیک داغ شه...

1- نظر شما راجع به نسل 60 و بعدش نسل 70؟ از نسل 50 هم برای ما بگید :grin:
2-به نظر شما تحرک و انرژی این نسل های قبلی بیشتر از ما نبود؟ در واقع همون انگیزه منظورم هست.
3-نظرتون راجع به تحریمهای سازمان ملل علیه کشورمون که حتی به سرور سایت هم رحم نکردند، چیه؟
4-قهوه یا چای؟ کوکا یا کانادا؟ ابجو؟ (البته زبونم لال منظورم از این بدون الکل هاست که تو سوپرمارکت ها موجوده)
5-دیدنی ترین شهر ایران؟ دیدنی ترین شهر دنیا؟
6-این درسته که بگیم مثلا ما آریایی هستیم و کلا نژاد برتریم؟ نظرتون راجع به نژاد پرستی؟
7-نظرتون راجع به mock up که چند روز پیش رونمایی شد چیه؟ آبرو ریزی نبود؟
8-نظرتون راجع به جنگنده های فرانسوی مخصوصا رافائل چیست؟
9-یکی از دوستان یه حرف خیلی زیبایی به من گفت. این حرف این بود که: (ایمان و اراده قوی ترین و خطرناکترین سلاح انسانه)... نظر شما راجع به این جمله چیه؟
10-مهمترین سلاح در جنگهای مدرن از نظر شما چیه؟

ابن 10 سوال آغازی بود برای آغازی دوباره :grin: :-) شرمنده اگر بدموفع ارسال شد، فردا وقت کافی نداشتم.
Captain II
Captain II
سپاس‌های ارسالی: 18 بار
سپاس‌های دریافتی: 324 بار

پست توسط Farzin N »

ASHKAN95 نوشته شده:سلام مجدد
خب دوستان انتظار دارم که بخاطر مشکلات پیش اومده، استقبال دوچندانی از تاپیک داشته باشیدا.(مارو ضایع نکنید، زشته!)

فرزین خان سری قبل ساعت 2 برات سوال نوشتم، الان ساعت 4:30 دقیقه است. بهتر از این؟

ولی خداوکیلی خدا خیرتون بده، اگر این دو صفحه رو ذخیره نمیکردید، نمیدونم چه باید میکردیم؟ :-( دم شما گرم.

دوباره یه چندتایی سوال میپرسم واسه اینکه تاپیک داغ شه...

1- نظر شما راجع به نسل 60 و بعدش نسل 70؟ از نسل 50 هم برای ما بگید :grin:
2-به نظر شما تحرک و انرژی این نسل های قبلی بیشتر از ما نبود؟ در واقع همون انگیزه منظورم هست.
3-نظرتون راجع به تحریمهای سازمان ملل علیه کشورمون که حتی به سرور سایت هم رحم نکردند، چیه؟
4-قهوه یا چای؟ کوکا یا کانادا؟ ابجو؟ (البته زبونم لال منظورم از این بدون الکل هاست که تو سوپرمارکت ها موجوده)
5-دیدنی ترین شهر ایران؟ دیدنی ترین شهر دنیا؟
6-این درسته که بگیم مثلا ما آریایی هستیم و کلا نژاد برتریم؟ نظرتون راجع به نژاد پرستی؟
7-نظرتون راجع به mock up که چند روز پیش رونمایی شد چیه؟ آبرو ریزی نبود؟
8-نظرتون راجع به جنگنده های فرانسوی مخصوصا رافائل چیست؟
9-یکی از دوستان یه حرف خیلی زیبایی به من گفت. این حرف این بود که: (ایمان و اراده قوی ترین و خطرناکترین سلاح انسانه)... نظر شما راجع به این جمله چیه؟
10-مهمترین سلاح در جنگهای مدرن از نظر شما چیه؟

ابن 10 سوال آغازی بود برای آغازی دوباره :grin: :-) شرمنده اگر بدموفع ارسال شد، فردا وقت کافی نداشتم.

درود بر اشکان خان شب زنده دار.

1- از دیدگاه تجربه شده ی شخصی بنده، دهه پنجاه دهه ی رویایی دوران کودکی (البته نه بی خیالی) بود. دوران مدارس مختلط، تماشای تلویزیون رنگارنگ با دستگاه سیاه و سفید (!)، کارتونها (مثل عصر حجر، تنسی تاکسیدو و چاملی، مزرعه سبز و شتر جان!!) و فیلم های وسترن، شبکه آموزشی و پیش زمینه موسیقی باخ آن، شبکه بین المللی و خیابان سسامی، مرد شش میلیون دلاری و پیشتازان فضا، فراوانی و مسافرتهای مکرر، کیتهای رِوِل و فراگ و ایرفیکس، کماندوهای (باربی) با تسلیحات کامل، فوتبال و جنگهای تیرکمونی با بچه های کوچه، ماجراهای تن تن و میلو، ...سپس روزهای انقلاب و احساس ناامنی (موقتی)، دنباله روی از بزرگترها، انتظارهای بی پایان در صف نفت و بنزین، تیراندازیهای شبانه و صدای غرش تانکهای چیفتن روی آسفالت خیابانها، اعلامیه ها و تظاهراتها، مبارزه خانه به خانه چریکها با ماموران ساواک روی پشت بام همسایه و دیوار خانه، عکسهای رنگی بدنهای گلوله خورده و مغزهای متلاشی شده بر دیوار خیابانها و دست بدست شدن آنها در مدرسه ها، یاد گرفتن باز و بسته کردن چشم بسته ی ژ-3 از مرد مسلح سر کوچه، یاد گرفتن فرمول کوکتل مولوتف و نام فلسطین، و استفاده از واژه مبارز بجای تروریست. امید به آینده ای روشن ولی نامعلوم... و سرانجام شروع جنگ با آینده ای بازهم نامعلوم. تماشای توپولف ها در آسمان تهران و گوش سپردن به غرش بی پایان آزمایش موتورهای جت مهرآباد در دل شب.

نسل دهه 60 نسلی بود که با هرج و مرج ها، عدم اطمینان ها و هیجانات سالهای جنگ رشد کرد. نسلی که تا سالها پس از آن هم با بسته شدن محکم در از جا می پرید، یا هر از گاهی صدای آژیر قرمز در گوشش می پیچید و هنوز نگران کیپ بودن پرده ها (بخاطر خاموشی های شبانه اجباری) بود. نسلی که شمارش تعداد بمبها و موشکهای عراقی که بر سر شهرش می افتاد برایش مهم و سرگرم کننده بود. نسلی که برای همزمان شدن دور آینده جنگ شهرها با فصل امتحانات دعا می کرد، نسلی که دیگه نیم نگاهی هم به دختر همسایه می انداخت. نسل موسیقی ها و لباسهای ممنوعه یا عرف شده – مایکل جکسون و وَم (جرج مایکل) و نوحه های آهنگران... شلوار جین ادوین و اورکتهای دوخت کره شمالی، سبک-سنگین کردن رفتن یا نرفتن به جبهه (با توجه به سن) یا فلان قرار توی پارک. هر کدام خطر خاص خودشو داشت! دهه 60 برای نوجوانی مثل من عبارت بود از جنگ و مارش نظامی گزارشهای خبری مربوطه، گوش دادن همزمان به رادیو بغداد، اسراییل، مونت کارلو، بی بی سی و صدای آمریکا!، کمبود خیلی از اقلام مصرفی، ویدیوی بتاماکس و فیلمهای با کیفیت بد، کامپیوتر کمودور و 386 (البته من هیچکدام از اینها را آن زمان نداشتم)، مجله دانستنیها، اسلحه، علمی، دانشمند، تکنیک و ماشین، کارتون مهاجران و هاچ زنبور عسل، برنامه های خسته کننده تلویزیون، البته بجز دیدنیها، دانش پرواز، و تا حدی گزارش هفتگی.

نسل دهه هفتاد اما نسلی بود که فرصت یافت در محیط کمی آرامتری رشد یابد. برای همچون ماها اشغال کویت و عملیات توفان صحرا بسیار جالب و تعقیب کردنی بود. خیلی از نسل 50/60 ها مثل من در این سالها به خدمت سربازی و دانشگاه رفتند، (بازگشت به اختلاط جنسیتی در دانشگاه درست بعد از سربازی در نوع خودش جالب بودتصویر) و همچنین مشغول کار و فعالیت شدند... پایان این دوره هم با فرا رسیدن عصر اینترنت همزمان بود.تصویر

2- البته من جامعه شناس نیستم، اما خب طبیعی هست که وقایع اجتماعی مانند انقلاب و جنگ یک سری انگیزه ها را سرکوب و انگیزه های دیگری را شکوفا می کنند.

3- تحریمها...... راستش نظر خاصی ندارم (!) جز اینکه واقعیتی است که چه بخواهیم و چه نخواهیم گریبانگیرمان شده و روی تمام جنبه های زندگی تاثیر گذاشته.تصویر

4- بله قربان زبونتون رو گاز بگیرید!! نوشابه گازدار و بقیه نوشابه ها برای سلامتی مضر هستند... به چای هم علاقه زیادی ندارم ولی یه قهوه خوب یا شیرکاکائو خیلی می چسبه! تصویر

5- متاسفانه خیلی از شهرهای ایران و جهان رو ندیدم و نمی تونم نظر قطعی بدم. به رشت و چالوس علاقه دارم، شیراز هم همینطور ولی متاسفانه اصفهان رو هنوز ندیدم! در دنیا هم پاریس شهر خیلی قشنگیه!

6- خیر من با برتر شمردن نژادی بر نژاد دیگر موافق نیستم، بویژه اینکه کمتر نژادی رو این زمونه می توان یافت که "خالص" باشد. ما بهتره بجای اینها دنبال محرکهای دیگری چون انسانیت و احترام به همنوع و غیرهمنوع (طبیعت و جانداران دیگر) باشیم. بهتر است انسان، احترام را با اندیشه، گفتار و کردار خویش کسب نماید، و از خود بزرگ بینی، نفرت و کینه توزی پرهیز کند.

7- ماکتی که خیلی بهتر می شد ساخته شود! بهتر بود بجای این قیل و قالها (درست نوشتم؟) آن را به عنوان برنامه ای مفهومی برای آینده در جایی مانند نمایشگاه کیش به نمایش می گذاشتند. کافیست آخرین شماره مجله فلایت اینترنشنال رو بخوانید!

8- به نظر من رافال بهترین جنگنده نسل چهار و نیم است و اگر به من بودجه و اختیاری برای خرید جنگنده داده می شد به جای اف-35 (برای مثال) تعداد بیشتری رافال می خریدم. در مجموع به نظر من چون فرانسویها تمام تکنولوژی هوایی را یکجا و با کیفیت خوب دارند گزینه بسیار خوبی برای تجهیز نیروی هوایی یک کشور می باشند.

9- موافقم، البته به تنهایی کافی نیستند، بلکه مدیریت/فرماندهی لایق و کارآزموده، استراتژی و تاکتیک منطقی و موثر، آموزش و هماهنگی، و سلاح کارامد هم باید داشته باشند.

10- در جنگهای نوین دیگر تنها یک سلاح نمی تواند "مهمترین" یا موثرترین (به اصطلاح فرنگیها "silver bullet") باشد، بلکه مجموعه ای از اطلاعات دقیق، استراتژی روشن، تاکتیک انعطافپذیر، لجستیک قوی، سوارزرهی چابک، و نیروی هوایی، دریایی و پدافند هوایی کارامد است که با یک فرماندهی خوب و مرتبط با تمام وقایع و اجزا می تواند تعیین کننده باشد. البته با تمام اینها به نظر من جنگ افزار اتمی هم عامل بازدارنده خوبی می تواند باشد.تصویر

تصویر
Major II
Major II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 1282 بار
سپاس‌های دریافتی: 1825 بار

پست توسط m-sajedy »

سلام مجدد فرزین خان
خدارو شکر این تاپیک مجددا" ایجاد شد و برای مدتی هم بازه که بتونیم از صحبت با شما بهره ببریم . جا داره از مدریت محترم سایت و همچنین مسئول این انجمن (صندلی داغ) تشکر ویژه کنم.

خب بریم سر اصل مطلب (راستش من چنتا سوال داشتم)

1- اول این که من خوم شخصا" علاقه زیادی به جنگنده رافال دارم می خواستم بدونم به نظر شما با توجه به خصوصیاتش صرف نظر از تحریم ها می تونه جایگزین شایستی برای فانتوم ها سال خوده ما باشه (تکرار می کنم بدون در نظر گرفتن تحریم ها)

2- رادار آر بی ایی 2 رافال رو در چه حدی می دونید و به نظر شما قابل مقایسه با رادار کدوم جنگنده است.

3- اگر شما در سال های دهه 50 بودید بین جنگنده های اف 16 از آمریکا و میراژ اف 1 کدوم یکی رو برای ایران انتخاب می کردین (لطفا" اگه امکان داره دلایل فنی رو توضیح بدین)

4- تکنولوژی هوافضایی چین رو در حال حاضر در چه حدی می دونید

5- یادم نره: در ابتدای تولید یوروفایتر تایفون فرانسه هم در تولید این جنگنده مشارکت کرده بود ولی بعدا" از این پروژه جدا شد و بصورت مستقل رافال رو دنبال کرد دلیل این تصمیم فرانسه چی بود ؟

6- بین دو جنگنده داسو رافال و یوروفایتر تایفون به عنوان دو جنگنده همه گونه کدوم یکی رو انتخاب می کنید (برای شرایط ایران و بدون در نظر گرفتن تحریم ها)

ممنون ار لطف شما
وَإِذَا قِیلَ لَهُمْ لَا تُفْسِدُوا فِی الْأَرْضِ قَالُوا إِنَّمَا نَحْنُ مُصْلِحُونَ

و هنگامی که به آنان گفته شود : در زمین فساد نکنید، می‌گویند : ما فقط اصلاح‌ کننده‌ایم!

سوره مبارکه البقرة
Captain I
Captain I
نمایه کاربر
محل اقامت: کرمان/رفسنجان
سپاس‌های ارسالی: 10774 بار
سپاس‌های دریافتی: 12391 بار
تماس:

پست توسط AGeNiS1 »

با سلام به همهتصویر
خب میریم سراغ سوالات
1- آدم عصبی هستید؟ یعنی زود جوش میارید؟ چرا؟تصویر
2- اهل ریسک هستید؟ بزرگترین ریسک زندگیتون چی بود؟تصویر
3- دنیا رو چطور میبینید؟ آدم هاشو چی؟تصویر
4- به مادیات اهمیت میدید؟تصویر
5- اگه بگن آزادی که تو هر کشور دنیا که خواستی با عهد و عیالت بری زندگی کنی کجا رو انتخاب میکنید؟
6-اگه 100 میلیون تومن پول داشتید باهاش چیکار میکردید؟تصویر
7- اگه تو یه شب خلوت با یه نفر تصادف کنید و بیمه هم نداشته باشید چیکار میکنید؟تصویر
8-اگه ببینی یه شب چند تا نره غول که هیکلاشون 2 برابر تو مزاحم یه خانم شدن هیچکی هم نیست چیکار میکنید؟تصویر
9- بزرگترین تجربه زندگیتون چیه؟تصویر
10- آشپزی بلدید؟ چی؟
11-اگه جایزه سفر رایگان به دور دنیا رو برنده بشید و فقط یه نفر باید همراه خودت ببری کیو میبرید؟تصویر
12-گه یه تفنگ داشتید باهاش چیکار میکردید؟تصویر
13-چرا عربها اینقدر با ایرانی ها لج هستند؟تصویر
14-بزرگترین آرزوتون چیه؟تصویر
15-اهل درد و دل هستید؟ اگه براتون مشکلی پیش بیاد با کی درد و دل میکنید؟تصویر
16-چه گناهي را بيشتر از همه گناهان مرتكب مي شين ؟تصویر
17-به نظرتون اگر مردم ايران چه گناهي را انجام ندن زندگي همه بهتر خواهد شد ؟تصویر
18-کارتون رو چقدر دوست دارید؟تصویر
19-بد ترین نمره ای که گرفتید؟تصویر
20-از چه درسی متنفر بودید؟تصویر 
Colonel II
Colonel II
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 18344 بار
سپاس‌های دریافتی: 12308 بار

پست توسط shola »

ســـــــلام بر اســــــــتاد فززین [COLOR=#f79646]بســــــــــــــیار عـــــزیــــــز  ... تصویر تصویر
خیلی خوشحالم که در این فرصت مجدد امکان یک بمبارن استراتژیک فراهم شد ! تصویر تصویر...
اجازه می خواهم تا با ارایه چند سوال افتخار هم صحبتی لذت بخش دیگری با جنابعالی داشته باشم.

در ابتدا ...

ریاضیات.
درس ریاضی.
واحد ریاضی.
استاد ریاضی.
کلاس ریاضی.

سوالات 1000 پاوندی !

نیروی هوایی ایران
IIAF , IRIAF
فنسرهای نهاجا
فالکروم های نهاجا
جایگزین ایده ال فانتوم !
جایگزین ایده ال تامکت !
نقش نیروی هوایی ایران در طول جنگ 8 ساله اگر مقدور بود به صورت تیتر وار و مختصر به تفکیک هر سال ...
توان موشکی و توپخانه ایی ایران ؟
توان فضایی ایران ؟
IAF

سوالات 2000 پاوندی ...

موشک PL-12 یا AMRAAM-C Or D
ازمایش موشک PL-12 بروی F-4D نهاجا (combataircraft Monthly /January 2013) ؟ ترکیب موشک با رادار یا ترکیب رادار با موشک ؟
ترکیب موشک R-27A با تامکت های نهاجا ؟ سوال تکراری ... ترکیب کدامیک ؟
به نظرتان ایا نیروی هوایی ایران و ایضن عراق توانستند از تمام ظرفیت های خود در طول جنگ بهره ببرند ؟
قابلیت های بمباران استراتژیک / دوربرد فعلی نهاجا؟
توان موشکی زمین به زمین یا توان قدرت هوایی؟
ارتقا تامکت ؟ ارتقا قانتوم؟ ارتقا تایگر؟ صاعقه؟
Iraqi Fighters 1953-2003 Camo & Markings

Iranian F-4 Phantom II Units in Combat
پایگاه هوایی یکم مهراباد / گردان یازدهم شکاری تاکتیکی
پایگاه هوایی ششم بوشهر / گردان 61 ام ان
پایگاه هوایی بیرجند
پایگاه هوایی سوم نوژه / گردان 31 ام ان

سوالات 5000 پاوندی ...

تام کوپر ...
فرزاد بیشاب ...
Kayvan6079
Iran-Iraq War in the Air 1980-1988
.
در پایان با توجه به دانش بواقع بالا و ستودنی جناب فرزین در زمینه تسلیحات و هوانوردی به تمامی دوستان سفارش میکنم که این فرصت را از دست ندهید !

با ارزوی بهتــرینــها. تصویر
منم مرگ، مادر تو، منم که دوباره تو را از نو میزایم.
Captain II
Captain II

پست توسط Farzin N »

m-sajedy نوشته شده:سلام مجدد فرزین خان
خدارو شکر این تاپیک مجددا" ایجاد شد و برای مدتی هم بازه که بتونیم از صحبت با شما بهره ببریم . جا داره از مدریت محترم سایت و همچنین مسئول این انجمن (صندلی داغ) تشکر ویژه کنم.

خب بریم سر اصل مطلب (راستش من چنتا سوال داشتم)

1- اول این که من خوم شخصا" علاقه زیادی به جنگنده رافال دارم می خواستم بدونم به نظر شما با توجه به خصوصیاتش صرف نظر از تحریم ها می تونه جایگزین شایستی برای فانتوم ها سال خوده ما باشه (تکرار می کنم بدون در نظر گرفتن تحریم ها)

2- رادار آر بی ایی 2 رافال رو در چه حدی می دونید و به نظر شما قابل مقایسه با رادار کدوم جنگنده است.

3- اگر شما در سال های دهه 50 بودید بین جنگنده های اف 16 از آمریکا و میراژ اف 1 کدوم یکی رو برای ایران انتخاب می کردین (لطفا" اگه امکان داره دلایل فنی رو توضیح بدین)

4- تکنولوژی هوافضایی چین رو در حال حاضر در چه حدی می دونید

5- یادم نره: در ابتدای تولید یوروفایتر تایفون فرانسه هم در تولید این جنگنده مشارکت کرده بود ولی بعدا" از این پروژه جدا شد و بصورت مستقل رافال رو دنبال کرد دلیل این تصمیم فرانسه چی بود ؟

6- بین دو جنگنده داسو رافال و یوروفایتر تایفون به عنوان دو جنگنده همه گونه کدوم یکی رو انتخاب می کنید (برای شرایط ایران و بدون در نظر گرفتن تحریم ها)

ممنون ار لطف شما

درود بر آقای ساجدی عزیز،

1- بله رافال می تونه جانشین بسیار خوبی برای فانتوم باشد.

2- این رادار یکی از اولین رادارهای آییسای (آرایه پوینده الکترونیکی فعال) عملیاتی جهان است، و در حقیقت رافال را باید نخستین جنگنده اروپایی با رادار آییسای عملیاتی (اکتبر 2012) به شمار آورد. گفته می شود که رادار "کپتور یی-اسکن" جدید تایفون که تا چند سال دیگر وارد خدمت خواهد شد از رادار آییسای کنونی RBE-2 رافال دوربردتر و نیرومندتر خواهد بود، چون تعداد ماجول های فرستنده و گیرنده آن دو برابر رادار رافال خواهد بود، در حالیکه آنتن آن از رادار APG-81 اف-35 هم بزرگتره. آنتن این رادار می تواند هم بصورت الکترونیکی و هم به طور مکانیکی فضا را اسکن کند (بپوید)، و گفته می شود که نوع انگلیسی این رادار (Bright Adder) حتا توانایی حمله الکترونیکی هم خواهد داشت.

ولی واقعیت این است که رادار فرانسوی مدتیست که در خدمته و آن یکی چند سال دیگه کار داره. این مثل قضیه محصولات الکترونیکی مصرفی هستش، یعنی همونطوری که شما می تونید همین الان یک آی پد 4 بخرید و به اصطلاح عوام "حالشو ببرید" و از آن کار بکشید، یا اینکه چند ماه یا چند سال دیگه دست رو دست بگذارید تا آی پد 5 و 6 به بازار بیایند. انتخاب با شماست! به همین ترتیب رادارهای جدیدتری که به بازار می آیند ممکن است پیشرفته تر باشند ولی آیا شما می خواهید یا می توانید تا بی نهایت صبر کنید چون که قرار است محصول جدیدی به بازار بیاید؟ تازه همیشه امکان بهسازی رادارهای موجود هم وجود دارد. در مجموع، سویسی ها در بررسیهای خودشون رافال را به عنوان یک جنگنده چند منظوره در بسیاری زمینه های کلیدی نسبت به تایفون برتر یافتند. البته این فهرست طولانی برتریها شامل تواناییهای درگیری هوایی در حالتهای مشخصی نمی شود، که دلیل آن در درجه نخست مجهز بودن تایفون به سایت هدفگیری روی کلاه پروازی خلبان (و فقدان آن در رافال)، برد بیشتر رادار و کارایی ایرودینامیکی بهتر تایفون است که همچنین می تواند با سرعت 1.4 ماخ سوپرکروز کند (یعنی بدون استفاده از پس سوز از دیوار صوتی عبور کند و همانجا بماند). تردیدی نیست که به مرور زمان تایفون، و همچنین رافال، بهتر از آنچه که هستند خواهند شد و امکان استفاده از فناوریهای تازه تری را خواهند داشت، ولی این باز همون داستان آی پده هست! برای مقایسه این دو هواپیما پیشنهاد می کنم مقاله "Rafale Riding High" نوشته آقای Jon Lake در شماره مه 2012 مجله "Combat Aircraft Monthly" را مطالعه فرمایید.

تکنولوژیهای دیگر (چینی و Irbis-E روسی) چند سال دیگر طول خواهد کشید تا (از نظر عملیاتی شدن) به این دو رادار برسند. این رادار RBE-2 همچنین اخیرن در شمال آفریقا به طور عملی آزمایش شده. رادارهای مشابه از نظر کارایی عبارتند از رادار CAPTOR-E تایفون که هنوز عملیاتی نشده (7-2015)، رادار ES-05 Raven نسل جدید گریپن ان.جی، و رادارهای آمریکایی APG-82(V)1، و APG-81. بویینگ معتقد است که F-15E مجهز به APG-82(V)1 (از سال 2011) از هر جنگنده تاکتیکی دیگری کارایی بالاتری دارد و می تواند تا 40هدف را همزمان رهگیری کند.

3- من F-16 رو انتخاب می کردم. در آن زمان آمریکا متحد اصلی ایران محسوب می شد و با اطمینان به دکترین نیکسون و تا پیش از به قدرت رسیدن جیمی کارتر هیچ دلیلی هم وجود نداشت که من دلواپس همکاری بی قید و شرط آمریکاییها در تامین نیازمندیهای جنگ افزاری ام باشم. البته اگر خیلی دوراندیش بودم شاید به فکر گوناگون سازی منابع تامین کننده سلاح خودم می افتادم (یعنی همون کاری که عراق کرد) و برای مثال میراژ اف-1 یا تورنادو سفارش می دادم. ولی به نظر می رسه که شما بیشتر علاقه مند به جنبه فنی این انتخاب هستید. یادآوری کنم که جنگنده اف-16 قرار بود تنها عضوی از مجموعه تهاجمی و تدافعی نیروی هوایی نوین ایران باشد که شامل عناصر یکپارچه شده ی دیگری شامل وایلد ویزل، اف-14، اف-18، و آواکس بود که همگی آمریکایی بودند. پس منطقی و اقتصادی نبود که یک بخش از این مجموعه ساز خودش را بزند و فرانسوی باشد! توجه کنید که آن زمان هنوز "interoperability" و سازگاری/همسانی عملیاتی بین سیستمهای آمریکایی و فرانسوی به کیفیت و سابقه امروز هم نبود.

هر چند که این دو هواپیما از جنبه هایی به هم شبیه هستند، ولی اف-16 رو باید در واقع با میراژ 2000 مقایسه کرد و نه اف.1. حتا نوع تقویت شده ی میراژ اف.1 با موتور نیرومندتر M53 و اویونیک بهبود یافته نتوانست نظر کشورهای اروپایی را به سمت خود جلب کند و آنها اف-16 را ترجیح دادند. اینجا بگم که در چارچوب ناتو، درگیریهای تمرینی میراژ اف.1 فرانسوی با اف-15 آمریکایی هم خیلی معمول بوده، که در آنها پیروزی در درگیریهای 2 به 1 (یعنی یک ایگل در برابر دو میراژ) برای اف-15 چندان آسان نبوده. ولی میراژ اف.1 بارگذاری بال زیادی دارد که هر چند پرواز آن را در ارتفاع پایین خیلی پایدار می کند، و در نتیجه برای حمله به هدفهای زمینی مناسبش می کند، ولی اجرای مانورهای تند جنگ هوایی و گردشهای بسته را دشوار می کند، و رادار آن هم کارایی پایینتری نسبت به رادارهای آمریکایی دارد.

4- چین راه دراز و طاقت فرسایی را پیموده تا به این نقطه ی تحسین برانگیز رسیده. البته باید به این پیشرفت سریع هوافضایی در بستر رشد اقتصادی بسیار سریع این کشور نگاه کرد. کسانی که در دانشگاههای کشورهای پیشرفته تحصیل کرده اند بخوبی می دانند که چقدر از دانشجویان دانشگاههای مطرح جهان چینی هستند! واقعن شگفت آوره! .. و همه هم دانشجویان سختکوش و موفقی هستند.... هیچکدامشان هم سراغ رشته های علوم انسانی نمی روند! رتبه علمی دانشگاههای تکنولوژی خود چین هم به سرعت در حال افزایش است. درست است که چینیها و چینی الاصل ها به دلیل حضور علمی پررنگ در تمام مراجع علمی بهترین فرصتها را برای جاسوسی علمی دارند و از این فرصتها کمال استفاده را هم برده اند، ولی نباید پیشرفت سریع واقعی چین در تولید علم را نادیده گرفت. برون-سپاری گسترده تولید محصولات های-تک به چینیها هم عامل مهم دیگری برای جبران عقب افتادگی های تکنولوژیک و مدیریتی چین بوده است. پس با این همه انگیزه و جیب پر از پول، دیرزمانی نخواهد گذشت که چین از نظر تکنولوژی هوافضایی به آمریکا و روسیه برسد.

5- دلیل انصراف فرانسه از تولید مشترک جنگنده با بریتانیا را باید در متفاوت بودن (یا به عبارتی فاصله گرفتن) نیازمندیهای دو کشور و انتظارات آنها از چنین جنگنده ای جستجو کرد. همچنین، غرور و تا حدی بدبینی فرانسویها و انگلیسیها (نسبت به یکدیگر) آنقدر است که جلوی همکاری آنها در چنین سطحی را می گیرد. پروژه کنکورد را شاید بتوان یک استثنای نه چندان موفق در این زمینه به حساب آورد. پروژه جدید ناوهواپیمابر مشترک هم مطمئن باشید سرانجام منجر به طرحهایی کاملن متفاوت برای دو کشور خواهد شد.
Captain II
Captain II

پست توسط Farzin N »

درود بر آقای (؟) agenis1 عزیز،

1- خیر فکر نمی کنم آدمی عصبی یا عصبانی باشم.
2- نه زیاد اهل ریسک نیستم. اصولن متولدان مهرماه زیاد اهل ریسک نیستند. آدم باید تلاش کنه برنامه ریزی زندگییش طوری باشه که نیازی به ریشک کردن زیاد پیدا نکنه.
3- دنیا؟! بیش از حد شلوغ و آلوده، و در عین حال زیبا و دوست داشتنی.
4- تا جایی که به برای گذران زندگی با کیفیتی قابل قبول لازم باشد بله. بدست آورده ی بیش از آن را باید صرف امور خیریه و نگهداری از محیط زیست کرد.
5- هاوایی یا نیوزیلند تصویر
6- به پاسخ 4 مراجعه فرمایید.
7- کار درست کردن ربطی به بیمه داشتن یا نداشتن نداره...
8- هیچی ظاهرن باید اون شب کتک خور خوبی داشته باشم!!! تصویر
9- "بزرگترین" که خیر، شاید مجموعه ای از تجربیات کوچکتر...
10- با کمک کتاب آشپزی عالیه!!!! رزا منتظمی رو خدا نگهدارد..تصویر.. حالا هم که با وجود اینترنت دستور هر غذا و دسری از هر کجای جهان در اختیار شماست.
11- یک آدم خوش شانس!!
12- تمیزش می کردم!
13- فکر می کنم باید از خود عربها بپرسید!
14- صلح و توقف خونریزی در تمام شکلهای آن در جهان.
15- خیر زیاد اهل درد دل کردن با کسی نیستم.
16- ؟
17- دروغگویی
18- زیاد!
19- 7 یا 8 بود.
20- متاسفانه یادم نیست.
Captain II
Captain II

پست توسط Farzin N »

درود بر شولای گرامی،

آقای خوب هرچی بمب ریز و درشت داشتی بر سر من بیدفاع ریختیدها!!!

متوجه منظورتون از بخش ریاضیات نشدم. من درسته که دیپلم ریاضی دارم ولی هیچوقت دارای نبوغ و شانس زیادی در این بخش از علم نبوده ام!

shola نوشته شده:سوالات 1000 پاوندی !

نیروی هوایی ایران
IIAF , IRIAF
فنسرهای نهاجا
فالکروم های نهاجا
جایگزین ایده ال فانتوم !
جایگزین ایده ال تامکت !
نقش نیروی هوایی ایران در طول جنگ 8 ساله اگر مقدور بود به صورت تیتر وار و مختصر به تفکیک هر سال ...
توان موشکی و توپخانه ایی ایران ؟
توان فضایی ایران ؟
IAF

نیروی هوایی ایران سردوگرمیهای زیادی را در تاریخ خود چشیده و به همین دلیل هم آبدیده شده است. دو عصر نیروی هوایی ایران مکمل یکدیگر بوده اند و فکر می کنم عزیزان این نهاد باید به هر دو عصر افتخار نمایند.

فنسرهای نهاجا واکنشی فوری بودند به شانسی غافلگیرانه برای ترمیم قسمتی از زخمهای زمان جنگ و ایجاد توانایی ضربه زدن موثر به دشمن با دقت زیاد و از ارتفاع کم. حالا آنچه که به دست نیرو رسید و با آن تجربه اندوخته شد تا چه حد پاسخگوی انتظارات بود بماند. فالکروم ها هم اگر در چارچوب یک استراتژی خوب و هوشمندانه بکار گرفته شوند می توانند کارایی قابل قبولی داشته باشند، ولی من فکر می کنم ما به تعداد بیشتری از آنها (درصورت عدم امکان تهیه نوع دیگری) نیاز داشتیم.

جایگزین ایده آل فانتوم در شرایط آرمانی – یا رویایی – شاید همین رافال (که در پست پیشین درباره آن صحبت کردیم) و همچنین F-15SE "سایلنت ایگل" باشد. پنج-شش سال دیگر تایفون هم می تواند جایگزین خوبی برای فانتوم باشد.

جانشین ایده آل تامکت فکر می کنم F-22 باشد.

نقش نیروی هوایی در 8 سال جنگ:

سال نخست:

- از کار انداختن (موقتی) پایگاههای هوایی و تاسیسات انتقال و پالایش نفت
- آهسته کردن پیشرفت نیروهای زمینی/زرهی عراق
- بمباران پادگانها و صنایع شناخته شده عراق
- ایجاد برتری هوایی در آسمان ایران
- لجستیک نیرو و تجهیزات به نزدیکترین پایگاهها و فرودگاهها
- پشتیبانی از نیروی دریایی در بدست رفتن برتری دریایی در شمال خلیج پارس

سال دوم:

- پشتیبانی هوایی از تلاشهای زمینی برای بازپسگیری مناطق اشغالی
- تلاش برای حفظ برتری هوایی در آسمان ایران
- بمباران موردی هدفهای دارای اهمیت سیاسی

سال سوم:

- پشتیبانی هوایی از عقب زدن نیروهای عراقی به آنسوی مرزها
- لجستیک نیرو به جبهه ها و تخلیه مجروحان
- پوشش هوایی خوزستان

سال چهارم:

- رکود نسبی در جنگ
- پشتیبانی هوایی از ورود به خاک عراق

سال پنجم:

- پشتیبانی هوایی از عملیات زمینی برون مرزی
- حمله هوایی به کشتیرانی در خلیج پارس
- عملیات تلافی جویانه محدود علیه مناطق شهری عراق

سال ششم:

- پشتیبانی هوایی و پدافندی از عملیات زمینی برون مرزی
- ادامه حملات ضد دریایی
- عملیات تلافی جویانه گسترده ترعلیه مناطق شهری عراق

سال هفتم:

- پشتیبانی هوایی و پدافندی از عملیات زمینی برون مرزی

سال هشتم:

- پشتیبانی هوایی و پدافندی از عملیات عقب نشینی برون مرزی
- تلاش برای توقف و عقب زدن موج تازه ی حملات زمینی عراق به خاک ایران
- پوشش هوایی مناطق مرزی پس از اجرای آتش بس

توان موشکی و توپخانه ای امروز ایران بسیار خوب است و از تنوع سیستمی زیادی برخوردار است. توان فضایی ایران هم در سالهای اخیر پیشرفت زیادی کرده و به نظرمی رسد بودجه زیادی صرف آن می شود.

منظورتان از "IAF" نیروی هوایی عراق است، یا اسراییل یا هند؟

shola نوشته شده:سوالات 2000 پاوندی ...

موشک PL-12 یا AMRAAM-C Or D

امرام دی
shola نوشته شده:ازمایش موشک PL-12 بروی F-4D نهاجا (combataircraft Monthly /January 2013) ؟ ترکیب موشک با رادار یا ترکیب رادار با موشک ؟

در مورد آزمایش موشک PL-12 روی فانتوم من هم در همان مقاله خوانده ام. شاید در سالهای آینده برای آن هم نامی پیدا شود.

shola نوشته شده:ترکیب موشک R-27A با تامکت های نهاجا ؟ سوال تکراری ... ترکیب کدامیک ؟

شاید این همان موشک "فکور 90" باشد! عکسهای موجود که بکارگیری نوع راداری را نشان می دهد، شاید نوع فروسرخ یا ضد رادار آن هم در کار باشد. خدا داند.

shola نوشته شده:به نظرتان ایا نیروی هوایی ایران و ایضن عراق توانستند از تمام ظرفیت های خود در طول جنگ بهره ببرند ؟

فکر می کنم هر دو نیرو توانستند با توجه به امکانات و اوضاع سیاسی از تمام ظرفیتهایشان استفاده کنند.

shola نوشته شده:قابلیت های بمباران استراتژیک / دوربرد فعلی نهاجا؟

سوخوی 24 با امکان سوختگیری از یکدیگر، و فانتوم هم به همین ترتیب، و همچنین ترتیب دادن (staging) حملات هوایی محدود از کشورهای دیگر.

shola نوشته شده:توان موشکی زمین به زمین یا توان قدرت هوایی؟

این پرسشی محوری است که باید در فرصت بهتری مفصل به آن پرداخت. ولی به طور خیلی خلاصه فکر می کنم مکمل یکدیگر هستند و نباید هیچکدام را به فراموشی سپرد.

shola نوشته شده:ارتقا تامکت ؟ ارتقا قانتوم؟ ارتقا تایگر؟ صاعقه؟

این بستگی دارد که تا چه حدی اراده و بودجه پشت آن باشد، ولی فکر نمی کنم ارتقای هیچ کدام در حد هیچ یک از برنامه های ارتقای این نوع هواپیماها در کشورهای دیگر باشد.... شاید به دلایلی قابل درک...

shola نوشته شده:Iraqi Fighters 1953-2003 Camo & Markings

کتاب خوبیست، هرچند که اشتباههایی هم دارد. فکر نمی کردم در ایران شناخته شده باشد.

shola نوشته شده:Iranian F-4 Phantom II Units in Combat

کتاب خوبی در زمان خودش که همراه دیگر کتاب ازاین سری (تامکتها) نیاز مبرمی به "روزآمد سازی" دارد.

shola نوشته شده:پایگاه هوایی یکم مهراباد / گردان یازدهم شکاری تاکتیکی

پایگاه مادر نیروی هوایی... و گردان 11 شناسایی هم که باید آن را شجاعترین و با****ترین واحد نیروی هوایی لقب داد!

shola نوشته شده:پایگاه هوایی ششم بوشهر / گردان 61 ام ان

گفته می شود که بیشترین پروازهای جنگی را روی عراق داشته، البته نمی دونم که آیا همدانیها موافق هستند یا خیر. ولی این واقعیتی است که سلامت صدور نفت تا حد زیادی وابسته به آن بود.

shola نوشته شده:پایگاه هوایی بیرجند

پایگاه به نسبت جدیدی که زیاد درباره آن نمی دانم.

shola نوشته شده:پایگاه هوایی سوم نوژه / گردان 31 ام ان

آخرین ایستگاه قبل از بغداد!! گردان 31 هم که بهترین خلبانان فانتوم را با خود داشت.

shola نوشته شده:سوالات 5000 پاوندی ...

تام کوپر ...
فرزاد بیشاب ...
Kayvan6079
Iran-Iraq War in the Air 1980-1988

آقا بمبهای سنگر شکن رو گذاشتی برای آخر سر؟!

تام کوپر و فرزاد بیشاپ برای تمام دوستداران تاریخ جنگهای هوایی ایران و عراق شناخته شده اند. آنها در سال 2000 در اوج بی خبری عمومی از دو نیروی هوایی ایران و عراق و کارکرد آنها در جریان جنگ، کتاب "Iran-Iraq War in the Air 1980-1988" را نوشتند، کتابی که یا از آن خیلی تعریف شده یا خیلی بد گفته شده! بهرحال من فکر می کنم باوجود پیشگامی و حجم زیاد یا قیمت گران آن، "کم-شناخته شده ترین" کتاب این دو نویسنده در ایران باشد، و این را با توجه به "به اصطلاح" "ترجمه" یا اقتباس از آن در یکی از ماهنامه های تهران عرض می کنم.

کیوان خان هم که یکی از بنیانگذاران و برگزیدگان این انجمن و دوستان قدیمی بنده از زمان مجله صنایع هوایی من هستند. من پشتکار، ریزبینی و موشکافی ایشان در مسایل مربوط به نیروی هوایی و هواپیمایی نظامی را در کمتر کسی دیده ام.

با سپاس
قفل شده

بازگشت به “صندلي داغ”