,
در این جور مواقع اکثر افراد دچار شک هستند و بی اختیار یک سری کارها می کنند ! این فیلم گرفتن هم بی اختیار است. باور کنید ... چون ناخوداگاه ذهنشان تصمیم را گرفته است.
افراد هر چقدر شجاع هم باشند در اینجور مواقع باید یک آمادگی قبلی درشان باشد وگرنه حفظ خونسردی (برای کسانی که بخواهند کمک کنند) کار سختی خواهد بود. داشتن تجربه مشابه، داشتن اطلاعات فنی، مهمتر است از نترس بودن و اینها .
در مورد رفتار ناخوداگاه، من چند بار مواردی برام پیش آمده که عرض کردم. یک بار همین جا در خیابان با برادر و مادرم میرفتیم با ماشین، دیدیم شلوغ است و یک پژو آتش گرفته، راننده نسبتا چاق خودور هم به علت گیر کردن قفل کمربند یا شاید عدم تمرکز داخل ماشین گیر کرده بود ... سرنشین کنارش پیاده شده بود و با کپسول داشت خاموش میکرد اما اینقدر ترسیده بود کل کپسولش را حرام کرد. ما ایستادیم. یک کپسول کوچیک داشتیم برادرم برش داشت و رفت که مثلا کمک کند. من هم رفتم.
یک بنده خدا هم با کپسول بزرگ تر از یک مینی بوس در این زمان آمده بود اونجا، ولی اون هم کل کپسول را حرام کرد و هیچ به هیچ ... شعله بلند تر شده بود و تقریبا همه کشیدن عقب و به تماشا ... داداش من واقعا آدم شجاع و نترسی است، حداقل از من شجاع تر اما در این لحظه یک سوالی کرد از من شاخ در اوردم... گفت این کپسول نمیزنه چرا! می خواست بره جلو! ضامنش را نکشیده بود ... البته از من بزرگتر است و میدونست باید این کار را بکنه اما هول شدنش ... خلاصه من هم که دیدم اوضاع اینطور است با توجه به آشنایی نسبی با این موارد کپسول ازش گرفتم و رفتم و خلاصه کار ختم به خیر شد ... کپسول ما کوچیک ترین کپسول بود، اما اثر کرد. در حالی که شعل خیلی بزرگتر از قبلش هم شده بود ... دلیلش همین حفظ خونسردی و این چیزها بود. البته این یک خاطره و مثال بود، موارد این دست زیاد اتفاق افتاده برام. با توجه به اینکه دوره های مختلف امداد در کوهستان و حریق و ... را در اردوهای هلال احمر ( روی هم شاید حدود 3 ماه اردو آموزشی رفته باشم) پشت سر گذاشتم و تقریبا مهار آتیش را بلد بودم.
اما در کل حرف من این است که در این مواقع اگر قصد امداد دارید مهمترین چیز حفظ خونسردی است. یک جا هم بود ملت آب میریختن رو ماشین از جوب و با شاخ و برگ میزدن بهش ... صاحب ماشین هم نشسته بود رو زمین ... میزد سرش رفتم گفتم کپسول داری میگه ها دارم تو صندوقه! گفتم کلید داخله ؟ گفت نه دستمه گرفتم رفتم کپسول در آوردم و خاموش کردم!

اما خود راننده که قبل از من اونجا بود عقلش به این کار نرسیده بود ! ملت هم بدون اطلعا ماشین طرف را کردن شبیه ایه ماشین های گل مال شده جبهه (چون آب هم ریخته بودش)
اگر خونسرد باشید، صحیح ترین تصمیم را در سریعترین زمان ممکن می تونید بگیرید وگرنه غیر از این (در حالت نداشتن تعادل) جلو رفتن گاه باعث وخیم تر کردن اوضاع برای حادثه دیده یا حتی درگیر شدن خودتان با حادثه هم خواهد شد.
اما واقعا وضع خودرسازی ما بد است، وقتی شخصا فکرش را میکنم بیش از 10 مورد از این حوادث را برای خودروهای داخلی دیدم و این آمار بالایی است. در حالی که در کل فقط یک بار خاطرم هست آتش سوزی در ماشین های غیر ایرانی را مشاهده کردم. این مبحث از این نظر واقعا ارزشمند است تامسئولین فکری به حالش بکنند.