در هر صورت برای كارت های صدا در لينوكس درايورهای متعددی وجود دارد . برخی در داخل هسته كرنل و برخی ديگر با نام oss/free driver جدای ازآن توزيع ميشوند و در اين مدل از بيشتر كارتهای صدای generic پشتيبانی ميشود .
در زمان نصب سيستم عامل يا هنگام كامپايل كردن مجدد يك هسنه كرنل برای نصب برروی سيستم هر كاربر بايد مدل كارت صدای مناسب با آنچه در اختيار دارد و يا مدل درج شده بر روی chipset كارت صدای خود را به درستی انتخاب نمايد ، بعنوان مثال برای كارت صدای sound blaster PCI 64 بايد درايور audioPCI chipset انتخاب گردد .
خيلی به ندرت پيش می آيد كه مدل كارت صدای شما در ليست سخت افزاری كارتهای صدا كه توسط هسنه كرنل پشتيبانی ميشوند نيست در اينصورت هم اصلا نگران نباشيد !
در اينگونه موارد ميبايست نوع ديگری از درايور مناسب با كارت صدای خود را تهيه و نصب كنيد .
دو نمونه از مهمترين درايورهای پيشرفته كارت صدا يكی ALSA در آدرس [External Link Removed for Guests] و OSS/linux در آدرس [External Link Removed for Guests] در شبكه وب قابل دريافت است .
ضمنا OSS/linux يك محصول تجاری است و به لحاظ برخی محدوديتهای ايجاد شده از سوی سازندگان سخت افزارها برای محصولات مرجع باز در اين نوع درايور تجاری از تعداد بسيار زيادتری ازمدلهای كارت صدا پشتيبانی می شود .
] نكته : از تكنولوژی پيشرفته صدا نوع ALSA بطور داخلی built-in در هسته های كرنل نسخه 2.6.0 به بالا پشتيبانی ميشود . [
در هر يك از موارد فوق بايستی از بين مدلهای كارت صدای پشتيبانی شده مدل دستگاه خود را يافته و درايور مربوط به آنرا دريافت نمائيد . بديهی است كه نصب درايور پس از نصب سيستم عامل بصورت يك ماژول متصل شونده به هسته كرنل و معمولا از طريق اسكريپتهای نصبی آماده ای كه توسط ارائه كننده درايور و بهمراه آن عرضه ميشود صورت ميگيرد و تنها نكته باقيمانده اين است كه بايد قبل از نصب درايور حتما سورس كد هسته kernel source را برروی سيستم خود نصب كرده باشيد .

