من خودم ورزش بدن سازي البته صرفا بادي بيلدينگ رو دوست دارم و به نظر من انسان بايد به بدن خودش بهاي زيادي بده.ابتدا کمی به طور سطحی تر مطالب رو براتون میذارم و مقداری از تجربیات خودم رو نیز در کنار اونها قرار میدم.خوب متاسفانه اولین مثئله که هنوز هم بعضی ها راجع بهش اطلاع ندارن این هست که این ورزش یعنی پرورش اندام به چند بخش تقسیم میشه و هدف ها چی هستن.
چون همونطور كه ميدونيد در این ورزش ما دو شاخه مجزا از هم داريم.
1-زيبايي اندام
2-پاور ليفتينگ
من هم ميخوام سعي كنم در اين تاپيك كمك كنم به شما توي اراءه مساپل مفيد در رابطه با اين ورزش.اما قبل از اون ميخوام كمي از دانسته ها و تجربيات خودم رو كه توي اين 2 سال ورزشي كه داشتم(التبه به صورت پراكنده)در خدمت شما بزارم.البته اين رو براي دوستان تازه كار يا اونايي كه ميخوان شروع كنم ميزارم.قصد جسارت به دوستان حرفه اي ندارم.
صبر و حوصله و پشتكار(كه متاسفانه در مقابل ساپلمنت ها و داروها بسيار كم توضيع ميشه) يكي از اصلي ترين مواردي هست كه در اين ورزش هم همانند باقي مساپل زندگي ما بايد داشته باشيم.پس قبل از اينكه به فكر هر گونه مكمل و دارو باشيد ابتدا كمي از اين مورد رو در خودتون ايجاد كنيد.حالا به هر صورتي كه هست.اگر قرص يا پودري در اين مورد هست من اطلاع ندارم!.
چون اكثر افرادي كه پا به پاشگاههاي سر كوچه يا محلشون ميزارن هنوز ساكشون رو زمين نزاشته ميرن پيش اون بابايي كه پشت دخل نشسته(نه پيش يك مربي يا ورزشكار با تجربه)و ميگن آقا سلام!چيكار كنيم كه گنده شيم ؟چي بخوريم ؟
>>> شمايل افراد در اون هنگام.و اون آقا هم كه مسلاما اطلاعات زيادي نداره يا اگه داره غلطه يه سري چيزهاي ميگه كه نميخوام بگم اشتباس اما بجا و بموقع نيست.و اين ميشه حكايت كار اون آقاي عجول.
من يك روش جلوي پاي شما ميزارم.سخت يا آسون بودن يا درستي غلطيش در حد تجربه و منطق خودمه.شمام ميتونيد با اطلاعات و تجربيات ديگران بسنجيدش و مطالب خوبش رو برداريد.
ابتداي كار
بعد از مشخص شدن هدف هر شخصي در هر وزني با هر هدفي بايد حداقل 2 ماه بدون استفاده از هيچ مكمل و دارويي تنها با مواد غذايي طبيعي و مفيد ورزش كنه.تا بدن اون شخص آماده بشه و ماهيچه ها كمي به وظيفه جديدشون عادت كنن.و همچنين قابليت ها و نكات مثبت و منفي بدنتون رو بدست بياريد.و همينطور قسمت هايي از بدن رو در اونجا استعداد داريد براي بهتر شدن و جاهايي كه داراي نقات ضعف هستند رو مشخص كنيد.
در ماه اول از يك برنامه تمريني جامع و كلي و سبك استفاده ميكنيد.و سعي كنيد تمام بخش هاي بدن و يا بخش هايي رو كه قصد داريد بيشتر به اونها بپردازيد رو در اين برنامتون دخالت بديد.
يه نكته
افراد زيادي رو ديدم كه تمام افراد موجود در باشگاه ورزشيشون كه شايد بعضي وقتها تعدادشون به 50 نفر هم ميرسه! براشون حكم راهنما و مربي دارن.! آخه چرا ما انقدر دهن بين هستيم و از اين شاخه به اون شاخه ميپريم. پس سعي كنيد ابتداي شروع به اين ورزش يك مربي خوب پيدا كنيد و اگر باشگاه ورزشيتون رو به دلخواه عوض ميكنيد اما اگر از درست بودن كار اون مربي مطمپن هستيد مربي تون رو هر روز عوض نكنيد.اين كار نه تنها موجب سردرگمي شما ميشه بلكه مانع از پيشرفت شما شده و باعث خراب شدن بدن شما ميشه.پس از يك مربي خوب برنامه بگيريد و اطلاعات خودتون رو قوي كنيد تا در هنگام تمرين اگر يك فرد ناشي از شما ايراد گرفت يا خواست طرز صحيح حركت رو به شما بگه شما حرفش رو گوش نديد و از درستي حركت خودتون مطمپن باشيد.(البته منظورم اين نيست كه انتقاد پذير نباشيد اما خوي خودتون ميدونيد كه هر كسي 2ماه ميره باشگاه احساس ميكنه همه چيز ميدونه و مربيه و ميخواد ديگران رو راهنمايي كنه).
اما دوره ها و مكمل ها
اول تفكيك دو چيز لازمه.استروييد ها و ساپلمنتها.استروييد ها ماله دو دسته از افراده.دسته اول حرفه اي ها.بدن انسان يا به عبارت درست تر ماهيچه ها براي حجم گرفتن تا حدي قابليت رشد به صورت طبيعي رو دارن.يعني به عنوان مثال شما با ورزش درست و تغذيه خوب شايد بتونيد خودتون رو از 60 كيلو گرم نهايتا به 90 كيلو گرم برسونيد.البته به سختي و اينم بايد بگم كه كسي كه اين كار رو بكنه بدن بسيار زيبا و با دوامي خواهد داشت.حالا شما اگر بخوايد از اين بالاتر بريد بايد از هرمون هاي رشد استفاده كنيد.برخي از اين هرمون ها به طور طبيعي در بدن ما توليد ميشن مثل تستسترون . اما درصدشون پايين هست و در حد لزوم. حالا ما ميايم به طور خارجي اين هرمون ها رو به بدن وارد ميكنيم تا رشد بدن بيشتر بشه.از عوارض جانبي نميگم چون خودتون ميدونيد.يا اگه خواستيد ميتونيد پشت پكيج هاي آمپول هاي ناندرلون رو بخونيد يا از يك ورزشكار حرفه اي بپرسيد.
پس متوجه شديم كه ورزشكارهاي حرفه اي از اين دوره ها استفاده ميكنن چون بايد فراتر از حد معمولي برن و احتياج دارن.
اما دسته دوم.ميدونيد كيا هستن ؟همونايي كه اولش گفتم.آقايوني كه هنوز قرصي براي صبر و حوصله و پشتكار پيدا نكردن و ميخوان در عرض 1 ماه از 60 كيلو به وزن 80 كيلو برسن.كه البته با اين هرمون ها اين كار راحت و شدنيه.15 كيلو و 20 كيلو وزن گرفتن با دوره هاي هرموني كار عجيبي نيست.اما متاسفانه وزني كه به اين صورت مياد به راحتي هم ميره.مصداق اون مثل قديمي كه باد آوردرو باد ميبره عزيزه من.پس اگه بعد از يك دوره كه 15 كيلو وزن گرفتي و خوش تيپو ماماني شدي يه دفه 15 كيلو كم كم آب شد اونوقته كه افسرده ميشي و اين موضوع خيلي ذهنتو داغون ميكنه.پس سعي كنيم حتي الامكان از اين داروها فاصله بگيرم .بخاطر خودمون يا بخاطر عباس آقا بقال سر كوچه!
حالا ساپلمنت ها
ساپلمنت ها يك چيزي فضايي يا يه معجزه الهي نيستن.پودرهايي هستند كه از مواد غذايي درست ميشن.اين پودرها ميدوننين مزيتشون چيه ؟ به عنوان مثال شما اگه بخوايد 25 گرم پروتپين رو بخوريد بايد يك غذاي كامل كه معادل اين ميزان پروتپين باشه رو مصرف كنيد.حالا به هر هال اين غذا علاوه بر پروتپين مواد اضافه ديگري هم داره كه معده شما رو پر ميكنه يا اينكه اگر در كنار غذاي ديگري مصرف بشه امكان داره به اضافه شدن چربي در بدن موجب بشه.اما وقتي پودر مصرف ميكنيد 25 گرم پروتپين خالص رو در يك ليوان آب به راحتي ميخوريد و معده شما هم جا براي چيزهاي ديگه داره.پس اين پودر ها ذرات پودر شده مواد غذايي ما مثل تخم مرغ هستش كه در خلا تهيه ميشه.
اما نكاتي در مورد اين پودرها
1-طبق يك گفته قديمي هر چيزي زيادش ضرر داره.اينو كه حرفي توش نيست.درسته ؟
2-وقتي شما در يك دوره از اين پودرها استفاده ميكنيد بايد تمرين خودتون رو سنگين تر كرده و ضحمت بيشتري به خودتون بديد.مثلا اگه شما از اين پودرها استفاده ميكنيد يا دوره ميريد نبايد فكر كنيد كه خوب چون دارم اينها رو مصرف ميكنم ديگه احتياج نيست زياد خودمو خسته كنم چون اين دوره خودش كارشو ميكنه!!! اما اصلان اينطور نيست.در خريد يك پروتپين 2 كيلويي مثلا ويدر هيچ تضميني نيست كه شما حتي 1 كيلو گرم وزن اضافه كنيد! چون اين تضمين در اين صورت اعتبار داره كه شما درست تمرين كنيد. پس مصرف پودر در كنار تمرين درست و سنگين.
حالا فرض كنيد شما پودر مصرف ميكنيد و خوب ورزش نميكنيد.خوب اين پودرها كجا ميره؟بايد به يه نحوي در بدن بسوزه و تبديل به ماهيچه بشه.پس نتيجه ميشه همونطور كه دوستمون گفت.فشار به كليه ها و كبد.
پس نتيجه گيري.
1- صبر و پشتكار داشته باشيد.
2-از يك مربي خوب الگو بگيريد.و در بعضي اوقات خود مربي خودتان باشيد.اين وظيفه شماست كه بعد از 2سال ورزش خودتان مربي گري خودتان را به عهده بگيريد.
3-اگر 2 ماه است كه ورزش ميكنيد و نتيجه خاصي نگرفته ايد دلسرد نباشيد.بدن شما شكوفايي اش را شروع ميكند.البته يك ايراد كوچيك تو كار شماست و اون هم تغذيست.اگر انتظار دارد وزن شما بالا برود خوب غدا بخوريد.سريع سراغ پودر و دارو نرويد.
4- براي تمرين خود ارزش بگزاريد و يك زمان خاص و تعيين شده را براي تمرين در نظر بگيريد.
5-بدن خود را بشناسيد .بدن افراد با هم تفاوت هاي زيادي دارد.
6-البته اينم يادم رفت بگم كه عاشق ورزش باشيد.اينطوري خيلي بهتره و بهترين نتيجه رو ميگيريد.
در پست های بعدی سعی میکنم به تک تک مطالب گفته شده بطور کاملتری بپردازم.
موفق باشيد.