1- نسبت به مبدل های ترانسی الکتریکی بسیار سبکتر می باشند.
2- چون برق های تقلیل یافته خروجی انها ( مثلا 12 ولت) فرکانس بالاست پس از عبور از دیودهای یکسوساز و خازن های الکترولیتی برقی بسیار صاف و بدون پارازیت یا ریپلی را ارائه می دهند که برای دستگاه های حساس و دیجیتالی بسیار مناسب است.
3- جریان خروجی خوب و بالا و با کفایتی برای دستگاه ها تامین می کنند. مثلا با یک حجم کم جریانی تا حد 5 امپر و بیشتر ( مثلا در پاور کامپیوترها)
4- معمولا تعمیر این مدارها بسیار سخت تر از مدارهای ترانسی است زیرا در مدارهای ترانسی با عوض کردن ترانس سوخته یا دیودها و یا خازن فیلتر بسادگی عیب بر طرف می شود اما در این مدارها بدلیل تعدد قطعات الکترونیک و اسلاتورها و امثال ان تعمیر مشکل تر است.
بهرحال بنابر تجربه ای که در تعمیر دستگاههای الکترونیکی داشتم و عدم وجود هر نوع ولتاژی در خروجی ها متوجه شدم که این یونیت سوخته است و اولین قطعه ای که متوجه ان شدم ای سی پاور بود که قلب دستگاه را تشکیل می دهد. اما قبل از ان مسیر برق شهر از فیوز گذشته تا دیودهای رکتیفایر ( یکسوساز برق) را با اهم متر و ولتمتر چک کردم که سالم بنظر میرسیدند ولذا قکرم متوجه خود ای سی و دیودها و خازن های اطراف ان و همچنین فتو کوپلر نوسانساز و زنر کنترل شونده TL431A شد. البته چون تا بحال با این قطعات خاص مواجه نشده بودم مشخصات و جزییات عملکرد انها را چندان اشنا نبودم. البته در این مواقع باید بدنبال یافتن مقاومت های سوخته هم بود اما بیشتر مقاومت هایی می سوزند که اهم کمی دارند و جریان زیادی از انها عبور می کند که چنین مقاومت هایی در اطراف ای سی وجود نداشتند اما با این وجود من انها را امتحان کردم و نقصی نداشتند. لذا چون امتحان ای سی و فتو کوپلر و زنر مخصوص ممکن نبود ان را از مدار خارج کرده و بعد به امتحان دیدود های یکسو ساز ولتاژ خروی پرداختم یکی از دیود ها که بنام "دیود شاتکی" معروف است و توان سویچینگ خیلی سریعی دارد را از مدار خارج کرده تست نمودم که از دو سو اهم نشان میداد و لذا مشکوک بود. این چند قطعه را از بازار خریدم ( ای سی 3500 تومان، فتو کوپلر 500 تومان دیود شاتکی 1000 تومان و زنر 500 تومان ) و تعویض کردم اما در حالیکه انتظار داشتم مدار کار بیفتد تعجب کردم چرا که هیچ برقی در خروجی ها ظاهر نشد. من که تمام قطعات دیگر را امتحان کرده بودم و همگی سالم بودند پس چرا علیرغم تعویض قطعات مدار راه نیفتاد. من تا بحال با چنین موردی روبرو نشده بودم در حالیکه همه قطعات اهم درست نشان دهند اما مدار بکار نیفتد. لاجرم دیودهای اطراف اسی سی را خارج کردم و تست نمودم اما واقعا هیچ مشکلی نشان نمی دادند دو خازن کم ظرفیت اطراف ای سی را هم از مدارخارج کرده و چک کردم مشکلی نداشتند. چندین بار دیودهای برق 220 و برق های کم ولتاژ خروجی را امتحان کردم اما نقصی مشاهده نمی شد اما مدار همچنان دی اکتیو بود. چون چیز غیر منتظره و واقعا خارج از قاعده ای می نمود نمی دانستم چکار کنم چون همانطور که گفتم با کارهای کاملی که انجام داده بودم مدار باید و باید کار می افتاد چون لااقل من این اعتقاد را داشتم که در کارم در الکترونیک تبحر کافی دارم. اما از خصوصیات من در مسائل علمی ان است که تا یک قاعده و حقیقت علمی را ندانم و یا کشف نکنم دست بردار نیستم و اراده ام در این مورد کم نظیر است و حاضر نیستم کار علمی و یا سوال علمی را ناقص رها کنم. اما این یک مورد واقعا برایم عجیب بود ( در این گونه موارد معمولا تعمیر کاران قطعات سالم حواشی قطعات سوخته را هم که سالم بنظر میرسند عوض می کنند اما من معتقد بودم که واقعا و بر اساس تست قطعات هیچ نقصی نداشتند. تا اینکه دیروز غروب که دوباره کار را شروع کردم در حالیکه سیم دستگاه به برق وصل بود و داشتم ولت های بالا را چک می کردم چون اهم متر کوچک ساده چینی که چند سال قبل داشتم پراپ نداشت و بجای پراپ ها از دوسیم معمولی استفاده می کردم بدلیل انکه سرسیم ها فلز یک تکه سوزنی نبود همینطور سر سیم ها را بطور زمختی گلوله کرده بودم به دوتا از خطوط مدار اتصالی کرد صدای جرقه شدیدی و ترکیدن فیوز اون برد شنیده شد و همان ولتاژ 220 هم قطع شد. وقتی قطعات را بعد از ان امتحان کردم چهار دیود رکتیفایر برق 220 ولت، فیوز ، دو دیود فرکانسی اطراف ای سی و یکی از خازن های اطراف ان سوخته بودند. همه را از مدار خارج کرده و امروز صبح دوباره به بازار رفتم و انها را تهیه کرده و در مدار وصل کردم. جایی هم از خطوط مسی مدار بر اثر جرقه سوخته بود که ان را هم لحیم کردم. وقتی مدار را جهت امتحان به دستگاه اصلی وصل کردم و برق را متصل کردم یکباره دیدم ساعت دستگاه روشن شد. بله بعد از سه روز مدار برق سویچینگ بالاخره بنحو احسن راه افتاد و دستگاه را روشن کرد
بلافاصله پیچ های دستگاه را بستم و ان را کنار گذاشته و شروع به جمع کردن وسائل کردم و همه چیز مرتب شد در حالیکه مدار بطور کامل تعمیر شد. اما واقعا مشکل چه بود؟ چرا با وجودیکه همه قطعات در هنگام تست بی نقص بودند مدار کار نمی افتاد. من به تخصص معمول و تجربه ام مطمئن بودم پس نقص کجا بود؟
دو دیودی که در اطراف ای سی دیده می شوند دیودهای معمولی نیستند (VD5 و VD6) این های دیود های فرکانسی هستند که معموبلا در مدارهای های ولتاژ با فرکانس بالا کار می کنند ( البته من تجربه کار با این نوع دیود ها را داشتم اما در مدارهای قبلی که این نوع دیودها سوخته بودند دستگاه اهم متر سوختن انها را تایید می کرد) اما متاسفانه در این مدار حتی با خارج کردن دیودها از مدار و تست انها با اهم متر هیچ نقصی مشاهده نشد در حالیکه این یک روش معمول در تست دیود هاست. اما درحقیقت و با وجود انکه دیودها از نطر یکسو سازی سالم بودند اما از نطر سویچینگ و سرعت لازم برای انجام عمل سویچینگ دچار اختلال و تغییر شده بودند و چنین تغییری با گرفتن اهم معلوم نمی شد. در چنین مواقعی بهترین دستگاه تست اسیلوسکوپ و با استفاده از دیاگرام امواج موجود در کاتالوگ مدار مربوطه است. اما راه حل ساده تر همان است که بعض تعمیرکاران انجام می دهند و ان تعویض قطعه مشکوک است ( علیرغم انکه سالم بنظر می رسد). من در حین کار این نقشه را از اینترنت گرفتم. اگرچه نقشه دقیقا همان نقشه مداری که کار می کردم نیست اما اصول همان است و شباهت زیادی با ان مدار دارد. یعنی در اصل این نقشه کانفیگوریشن ای سی ومدار ملزوم ان را نشان می دهد و توسط ان می شد نوع عملکرد ای سی و مشخصات و مسیر های مدار را پیدا کرد.