MOHAMMAD_ASEMOONI نوشته شده:جناب استاد sinaset
با عرض سلام و تشکر از شما بابت این مطالب سودمند و همه ی مطالبتون که همگی سودمند هست , سوال دارم:
این ارسالِ صفر و یک در عمل چطوری انجام میشه ؟
با قطع و وصل برق ؟
با افزایش یا کاهش ولتاژ ؟
با تغییر قطب مثبت و منفی ؟
یا چیز دیگه ؟
سلام و تشکر از نظر دو کاربر محترم.
به زبان ساده. وقتی دو میکروکنترولر یا ایسی می خواهن باهم دیگر ارتباط سریالی(یا موازی) برقرار کنند. از یک استاندارد خاص پیروی می کنند.تا دقیقا متوجه زبان هم دیگر بشوند. که برای این منظور از زبان و استاندارد در ارتباط سریالی Uart و I2c و SPI و USB و Can و .. استفاده میشود .
همه مواردی که گفته شد،در واقع یک زبان خاص برای درک مقابل دو طرف می باشد. که هر کدام برای کار خاصی مورد استفاده قرار می گیرد .
به عنوان مثال می خواهم با 127 ایسی مختلف ارتباط داشته باشه. از زبان I2c استفاده می کنم. یا می خواهم با سرعت بالا به اطلاعات دسترسی داشته باشم! از زبان SPI استفاده می کنم، یا می خواهم به کامپیوتر صحبت کنم! از زبان uart یا Usb استفاده می کنم و ...!
معمولا برای فرستادن اطلاعات به صورت سریالی، اطلاعات با یک زمان بندی و قالب خاص بسته بندی و فرستاده می شود!
به عنوان مثال و زبان ساده، ابتدا یک سینگال برای ایسی یا میکروکنترولر مقصد فرستاده میشود،مبنی بر اینکه اطلاعات در حال امدن است. سپس باقی اطلاعات بعد از این سیگنال به عنوان دیتا دریافت میشود. بعد از اتمام دریافت دیتا!میکروکنترولر یا ایسی، که اطلاعات را دریافت کردن،یک سیگنال برای میکروکنترولر اصلی می فرستد،مبنی بر اینکه،اطلاعات بدرستی رسید و ارتباط رو قطع کن! (حالا این یک مثال کلی بود،در واقعیت هر استاندار به طریق خاص خودش اطلاعات را می فرستد وتمام می کند)
همه این کارها در چند میلی ثانیه انجام میشود .
--
در رابطه با قطع برق،که مشخص است.ارتباط قطع می شود
در رابطه با کاهش و افزایش ولتاژ ، باید دید این میزان چقدر می باشد! بعضی ایسی و میکروها،با ولتاژ 1.8 ! هم می توانند کار کنند و بعضی هم تا 5 ولت .(باید دید این افت ولتاژ چه مقدار کمتر از نیاز تغذیه ایسی یا میکرو می باشد و این افت ولتاژ و افزایش ولتاژ چند ثانیه می باشد)
با تغییر قطب ها،که کاملا مشخص است!میکرو و ایسی کار نمی کند،ضمن اینکه اگر جریان و ولتاژ تا حدودی زیاد باشد و بیشتر از چند ثانیه باشد،ایسی میسوزد. (بعضی ایسی ها نسبت به الکتریسیته ساکن هم حساس می باشند،یعنی اگر با ان دست بزنیم،طوری که تخلیه الکتریسته ساکن رخ دهد،ایسی میسوزد! دیگه چه برسه به اتصال کوتاه بیشتر از چند ثانیه و ..)
باتشکر.