چند سال قبل در مجله الکترونیک قدیمی که در ان زمان واقعا مدارهای الکترونیکی عملی جالبی را چاپ می کرد مداری آژیری پیدا کردم که در ان از یک ای سی مخصوص سینتی سایزر که متاسفانه الان شماره ان ای سی بخاطرم نیست استفاده می شد وحتی اگر نام ان ای سی را هم یادم بیاید گمان نمی کنم این روزها در فروشگاه های الگترونیک وجود داشته باشد. ان یک اسی 48 پایه بزرگ بود اما مدار ان قطعات زیادی نداشت. ان مدار را ساختم در حالیکه حدود 12 کلید و شش ولوم روی جعبه ان نصب کردم. با ترکیب ان کلید ها و ولوم ها، مدار می توانست انواع آزیرها و انواع صداهای مختلف از جیک جیک گنجشک تا صدای هلیکوپتر و چهچه بلبل و قدقد مرغ و اصوات فضایی و خلاصه انواع صداها را بطور طبیعی و مصنوعی ایجاد کند. واقعا ساعت متمادی می شد با ان کار کرد و انواع افکت ها را ایجاد نمود. برای ای سی سوکت گذاشتم تا هر وقت نخواستم ای سی را از مدار بیرون بیاورم. بالاخره یکروز ای سی را از مدار بیرون اورده و در یک جعبه کوچک گذاشتم اما متاسفانه دیگر هیچ وقت ان را پیدا نکردم. واقعا اسی معرکه ای بود اما مسلما تقویت کننده قوی برای صوت نداشت و برای تقویت صدا از یک ترانزیستور کوچک خروجی استفاده می کرد اما می شد یک تقویت کننده پاورفول به ان اضافه کرد تا به بلند گوهای قوی تری متصل شود. بهرحال من دیگر هیچ وقت نمونه ان ای سی و ان مدار را پیدا نکردم و واقعا اسی بی نظیری بود.