اگر قرار است قانوني براي شاد بودن داشته باشيد، بگذاريد اين باشد: (براي شاد بودن من لازم نيست حتما چيزي در زندگيام رخ دهد! من شادم براي اين كه زندهام! زندگي موهبتي است كه به من داده شده و من از آن لذت ميبرم.) آبراهام لينكلن گفته است: (اكثر مردم آنقدري كه خودشان ميخواهند شاد هستند.) سرگذشت زندگي او و سرگذشتهاي افرادي كه بر مصيبتهاي زندگيشان غلبه يافتند به ما يادآوري ميكنند كه ميتوانيم بر همه چيز كنترل داشته باشيم.با به كارگيري اين قانون، تصميم بگيريد كه استانداردهاي زندگي خود را حداقل در مورد چيزي كه كاملا بر آن مسلط هستيد، يعني خودتان، ارتقا دهيد. بدان معنا كه با خود متعهد شويد همواره آنقدر هوشمند، انعطافپذير و مبتكر به زندگي بنگريد كه بتوانيد تجاربي غني و بارور در زندگي ايجاد كنيد تا بتوانيد مطابق ارزشها و باورهاي مثبت زندگي كنيد.شايد از خود دائما ميپرسيد، چگونه بايد بدانيم كه مطابق ارزشهاي خود زندگي ميكنيم يا نه؟ اين امر بستگي به اين قوانين دارد، يعني آن دسته از باورهاي ما كه به ما ميگويند براي اين كه موفق، شاد يا سالم باشيم چه بايد رخ دهد.درست مثل اين است كه دادگاه كوچكي در مغز ما جريان دارد: قوانين شخصي ما قاضي و هيئت ژوري نهايي هستند كه تصميم ميگيرند آيا اقدامات ما مطابق با معيارهاي لازم براي تحقق ارزشي خاص انجام گرفته يا نه.
تصــــويــر ذهنـــــي
اين قوانين در تصوير ذهني شما چيست؟آيا فكر ميكنيد قوانيني كه امروز بر زندگي شما حكمفرما هستند با شخصيت كنوني شما متناسباند؟ مثلا ممكن است زماني برايتان مهم بوده كه سرسختترين فرد در ميان اطرافيانتان باشيد و هرگز احساسات خود را بروز ندهيد. اين قانون گرچه مثلا در مدرسه برايتان مفيد بوده ولي امروز نميتواند در ايجاد روابطي پايدار در زندگي براي شما موثر واقع شود.به همين ترتيب، اگر براي مثال حرفه شما وكالت است، مراقب باشيد اصطلاحات و قوانيني را كه اين اصطلاحات به دنبال دارند، با خود به خانه نياوريد. در غير اين صورت ممكن است هر روز بعدازظهر را به بازجويي از همسرتان بگذرانيد.از كدام يك از قوانيني كه در گذشته از آنها تبعيت ميكرديد امروز ميتوانيد چشمپوشي كنيد؟ و به خودتان بگوييد موفق و خوشبخت هستيد.از كجا ميدانيد كه موفق و خوشبخت هستيد؟به خود بگوييد: (تنها كاري كه بايد انجام دهم اين است كه هر روز صبح كه بيدار ميشوم، به زير نگاه كنم و ببينم كه زمين، زير پايم قرار دارد، چون همين كه احساس كني هر روز را بر روي زمين زندگي ميكني فوقالعاده است)!به نظر شما زندگيكدام يك از اين دو نفر موفقيتآميزتر است؟