جناب آقاي رحيم مشائي، رياست محترم سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري و صنايع دستي
سلام، اميدوارم كه حالتان خوب باشد و در عمل به وظايفتان موفق باشيد. و اما بعد؛
اينجانب به عنوان يك شهروند دلسوز و نكتهبين مصرانه از حضرتعالي به عنوان رئيس سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري ايران درخواست ميكنم كه دستور سريع و قاطعي را براي نابودي كامل مجموعه تختجمشيد (كه در نزديكي مرودشت در استان فارس است) صادر فرماييد و البته از آنجا كه طرح اين خواسته، اندكي غريب است، مجبورم توضيحاتي را در رابطه با مباني عقلاني و منطقي آن ارائه بدهم.
پيش از آن، لازم است به اين نكته توجه شود كه درخواستي كه من بر اساس وظيفه ملي خود ارائه دادهام هيچ ربطي به مسائل سياسي و حزبي و جناحي ندارد اما اينكه چرا اين د رخواست را براي شما ارسال ميكنم و براي رؤساي قبلي اين سازمان آن را مطرح نكردم، بيارتباط با اين جريانات نيست.
آقاي رحيم مشائي؛ شما يك اصولگرا هستيد و با سابقهاي كه همفكران شما دارند، بسياري از مسائل و پيشفرضها براي من روشن است. يعني من تا حدود زيادي ميدانم كه شما درباره مسائل مهمي نظير دين، مذهب، مليت، تاريخ و... چگونه فكر ميكنيد و اولويتها را به كدام ميدهيد اما در مورد اسلاف شما (يعني رؤساي قبلي اين سازمان) اين مسائل روشن نبود و معلوم نبود كه فلان رئيس اين سازمان فيلسوف است يا تكنونكرات يا سياستمدار يا ايدهآلگرا يا تاجر؟ و اولويت را به فرهنگ ميدهد يا افكار عمومي يا سياست يا مذهب يا سودآوري؟ به همين دليل اين نامه و درخواست را نميشد براي آنها فرستاد و به طور منطقي برايشان استدلال كرد و اِلّا اين پيشنهاد بايد سالها پيش مطرح و از سوي سازمان ميراث فرهنگي و گردشگري اجرا ميشد. اين توضيح را از آن جهت نوشتم تا بدانيد چرا شما مخاطب اين نامهايد و نه مثلا آقاي مرعشي يا آقاي بهشتي.
جناب آقاي رحيم مشائي؛ اميدوارم حتي يك لحظه هم با خودتان فكر نكنيد كه درخواست نابودي مجموعه تختجمشيد از سوي كسي مطرح شده كه آدمي عصبي و عجول است و ميهن و مليت برايش اهميت كمي دارد. اتفاقا دقيقا برعكس اين است و اينجانب پس از بيست سال آزگار تأمل و تفكر صبورانه، به اين نتيجه رسيدهام كه بهترين و ميهندوستانهترين كاري كه ميتواند با اين مجموعه كرد، آن است كه كار چند ساله را چند روزه انجام دهيم و پروژه بلندمدت را در كوتاهمدت تمام كنيم.
براي اين منظور، برخي از دلايل را مختصرا برايتان مينويسم و مشروح اين درخواست را در جزوهاي بعدا برايتان ارسال خواهم كرد.
1ـ يكي از اشتباهاتي كه مصطلح است آن است كه گمان ميرود آثار باستاني در يك كشور، ميتواند در جذب توريست و گردشگر و در نتيجه وارد كردن ارز به كشور مفيد و مؤثر باشد. بقيه كشورها را نميدانم ولي قطعا در مورد كشور ما اين امر صادق نيست و الا با اين همه آثار باستاني و تاريخي از سه هزار سال پيش تا به الان، ما بايد يكي از قطبهاي توريستي جهان ميبوديم و در كنار وزارت نفت، وزارت جهانگردي هم ميداشتيم اما همانطور كه ميدانيد گردشگران براي آمدن به كشور ما چندان رغبتي ندارد و از آن عده هم كه مشتاق آمدن هستند، چنان رُسي توسط سفارتخانههاي ما در كشورهاي خارجي كشيده ميشود كه عده بسيار اندكي موفق به ورود به كشور ميشوند و اينها هم اكثرا پژوهشگران آس و پاسي هستند كه آب از دستشان نميچكد چه رسد به دلار! يعني تا اين عده از عشاق سينهچاك و فرهيخته آثار باستاني هفت خوان گرفتن ويزا و سفر به ايران را از سر بگذرانند، گردشگران خرپول و دستودلباز، ده بار ميروند مصر و يونان و هند و ايتاليا و تركيه و... و برميگردند و مثل ريگ هم پول خرج ميكنند.
حالا كه اينطور است بهتر نيست قيد اين چهار تا جهانگرد آس و پاس را هم بزنيم و زحمت برادران وزارت امور خارجه را كم كنيم؟
2ـ بعضي فكر ميكنند اينكه مردم دنيا بدانند كه ما از سه هزار سال پيش تمدن داشتهايم خيلي خوب است. من با اين فكر چندان موافق نيستم اما فعلا صلاح نميدانم وارد اين بحث بشوم. فرض كنيم اين حرف درست باشد، خب آنها ميتوانند بروند كتابهاي زيادي كه در اين زمينه وجود دارد (مثلا «تاريخ تمدن» ويل دورانت) را بخوانند. چه لزومي دارد كه بيايند ايران و خرابههاي آن تمدن را ببينند؟
شما فكر ميكنيد يك توريست وقتي ببيند فرزندان و بازماندههاي يك تمدن سه هزار ساله روي آثار باقيمانده يادگاري نوشتهاند با خودشان درباره ما (مردم) چي فكر ميكنند؟ يا وقتي ببينند وضعيت نگهداري از اين آثار تا آنجاست كه تنها باد و باران و ريشه علفهاي هرز تا چند دهه ديگر ستونهاي تخت جمشيد را نابود خواهد كرد، درباره شما (مسئولان) چي فكر ميكنند؟
به نظر من كه اصلا درست نيست آبروي ما و شما جلوي چند تا توريست خارجي بروند. نظر شما غير از اين است؟
3ـ از بعد داخلي هم اين آثار سود چنداني ندارند. نميدانم حضرتعالي خودتان تخت جمشدي تشريف بردهايد يا نه. اگر رفته باشيد حتما ميدانيد كه تنها چند ساعت (در روشنايي روز) بليت براي بازديد از اين مجموعه فروخته ميشود و هنوز ساعتي مانده به غروب، بازديد از اين مجموعه تعطيل ميشود و هزاران نفر از هموطناني كه از راههاي دور به آنجا آمدهاند، در حالي كه به چيزهاي بسيار مهمي نظير خودشان، تاريخ، فرهنگ باستان، جمشيد... (و اي بسا زبانم لال، مجموعه تحت امر شما!) ناسزا ميگويند، مجبور ميشوند دست خالي برگردند. اين در حالي است كه من دستكم ده مجموعه مذهبي يا تجاري را ميتوانم براي شما نام ببرم كه براي روشنايي مناسب شب، پستهاي برق مخصوص به خود دارند. خب اين نشان ميدهد نه فقط مساله بازديد، بلكه حتي موضوع امنيت و حفاظت از اين مكان و آثارش هم براي هيچكدام از مسوولان اهميت چنداني ندارد و لابد سودي (چه مادي و چه غير آن) ندارد كه اهميتي ندارد.
4ـ آقا شما فكر ميكنيد وقتي يك ايراني برود آن دم و دستگاه را ببيند و با وضعيت كنوني مقايسه كند، خيلي خوش به حالش ميشود؟! ابداً اينطور نيست. در اين رابطه اجازه بدهيد –رويم به ديوار- مثالي بزنم: فرض كنيد يك هموطن برود آنجا و بفهمد كه شهرهاي ما چند هزار سال پيش سيستم آب و فاضلابِ شهري داشتهاند و بعد برود دستشوييِ همان مجموعه و ببيند از سي، چهل توالتي كه آنجا هست، 29 تايش خراب است و بقيه هم آب ندارد و اگر هم آب باشد، شيلنگها پاره است و شير دستشوييها از جا درآمده و همه جا كثيف است و... چه حالي پيدا ميكند؟! خود من چند هفته پيش دقيقا اين بلا سرم آمد و حالم از دو جهت خيلي بد شد؛ جهت اول را بالاخره رفع (و دفع!) كردم اما بدي حالم از جهت دوم همچنان پابرجاست. دليلش را كه ميدانيد؟ (راستي حالا كه حرف اين جور چيزها شد، هيچ ميدانستيد يكي از معضلات توريستها در كشور ما، همين «توالت رفتن» است؟ و اين خارجيهاي فلكزده به خاطر اينكه بلد نيستند از توالتهاي ايراني استفاده كنند، چه مكافاتي ميكشند؟ تا جايي كه بعضي به همين دليل ساده، رغبتي به مسافرت به ايران ندارند. تازه اينها وقتي است كه آب باشد و شيرها خراب نباشد و صابون باشد و... !)
توضيح ضروري: واقعا عذر ميخواهم كه به عنوان نمونه سيستم بهداشتي را مثال زدم. ميتوانستم در مورد «منشور كورش» هم مثال بزنم، منتها ديدم ممكن است باعث سوءتفاهمِ شديد شود!
5ـ آقاي رحيم مشائي عزيز، من هم مثل شما يك اصولگرا هستم و خيلي از بيبندوباريها و ولخرجيهايي كه در دوران پهلوي در تخت جمشيد ميشد (به بهانههايي مثل جشن هنز شيراز يا جشنهاي 2500 ساله يا...) بيزار و متأسف هستم. تازه اينها چيزهايي است كه ما در خرابههاي تخت جمشيد شاهدش بوديم و خدا عالم است وقتي خود اين تختِ جمشيد سرپا بودهاست، چه فسق و فجوري در آن ميشده! البته قطعا كوروش و داريوش و محمدرضا و خيليهاي ديگر كه باعث و باني آن كارها بودهاند الآن مشغول حساب دادن و كيفر ديدن هستند، اما درست هم نيست كه بگوييم خود اين تخت جمشيد اين وسط هيچكاره بوده و بگذاريم قسر دربرود و بايد حسابمان را با اين «مكان» روشن كنيم.
از سوي ديگر نابودي تدريجي و زجركش كردن در دين و اخلاق پسنديده نيست، پس يك روز بياييد قال قضيه را بكنيم برود پي كارش...
نقل از بازتاب
تخت جمشيد را نابود كنيد !!!
مدیران انجمن: رونین, Shahbaz, MASTER, MOHAMMAD_ASEMOONI, شوراي نظارت

-
- محل اقامت: هرکجا هستم باشم آسمان مال من است ! ! !
- سپاسهای ارسالی: 103 بار
- سپاسهای دریافتی: 117 بار

- سپاسهای ارسالی: 62 بار
- سپاسهای دریافتی: 114 بار
- تماس:

- سپاسهای ارسالی: 72687 بار
- سپاسهای دریافتی: 31681 بار
- تماس:
osilatoria جان
اگر ممکنه لينک مستقيم اون رو از بازتاب ارسال کنيد
hamidtara جان
به نظر ميرسه مضمون اين نامه اين هست که به تخت جمشيد اهمييت بديد، و گرنه در حالت فعلي نبودنش شايد بهتر از بودن و .... باشه
البته اين رو هم بگم، کنايههاي خوبي هم نداره و به نوعي قصد گفتن حرفهايي رو داره که شايد درست نباشه
اگر ممکنه لينک مستقيم اون رو از بازتاب ارسال کنيد
hamidtara جان
به نظر ميرسه مضمون اين نامه اين هست که به تخت جمشيد اهمييت بديد، و گرنه در حالت فعلي نبودنش شايد بهتر از بودن و .... باشه
البته اين رو هم بگم، کنايههاي خوبي هم نداره و به نوعي قصد گفتن حرفهايي رو داره که شايد درست نباشه

زندگي صحنه يکتاي هنرمندي ماست هرکسي نغمه خود خواند و از صحنه رود
صحنه پيوسته به جاست خرم آن نغمه که مردم بسپارند به ياد
[External Link Removed for Guests] | [External Link Removed for Guests] | مجله الکترونيکي سنترال کلابز
[External Link Removed for Guests] | [External Link Removed for Guests] | [External Link Removed for Guests]
صحنه پيوسته به جاست خرم آن نغمه که مردم بسپارند به ياد
[External Link Removed for Guests] | [External Link Removed for Guests] | مجله الکترونيکي سنترال کلابز
[External Link Removed for Guests] | [External Link Removed for Guests] | [External Link Removed for Guests]
لطفا سوالات فني را فقط در خود انجمن مطرح بفرماييد، به اين سوالات در PM پاسخ داده نخواهد شد

-

- سپاسهای ارسالی: 35 بار
- سپاسهای دریافتی: 215 بار
- تماس:
لعنت خداوند بر کسی که حتی فکر آسیب به آثار باستانی ما ایرانیان به فکرش خطور کند چه برسد آسیب بزند, الله اکبر 8-) 8-)
کريم جان لطفا به قوانين اهميت بديد ، از يک اسمايلي در تعداد زياد استفاده نکنيد
ويرايش شد...
Mohsen1001
کريم جان لطفا به قوانين اهميت بديد ، از يک اسمايلي در تعداد زياد استفاده نکنيد
ويرايش شد...
Mohsen1001
نه از خودت تعریف کن و نه بدگویی. اگر از خودت تعریف کنی قبول نمیکنند و اگر بدگویی کنی بیش از آنچه اظهار داشتی تو را بد خواهند پنداشت...
[External Link Removed for Guests]
[External Link Removed for Guests]

-