شفيع: من با <انتخابات> مديـــــــــر شـــــــدم!

در اين بخش ميتوانيد درباره كليه مسائل ورزشي به بحث بپردازيد

مدیر انجمن: شوراي نظارت

ارسال پست
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 158 بار
سپاس‌های دریافتی: 747 بار

شفيع: من با <انتخابات> مديـــــــــر شـــــــدم!

پست توسط Leila »

اواسط سال 83 با يك حكم ناگهاني و غيرمنتظره از جانب مهرعليزاده <بهرام شفيع> قديمي‌ترين مجري و تهيه‌كننده ورزشي فعال تلويزيون سرپرست فدراسيون هاكي شد!
رييس وقت سازمان تربيت بدني ريسك بزرگي مرتكب شده بود چون انتصاب يك چهره تلويزيوني به سرپرستي يك فدراسيون ورزشي فارغ از اين‌كه زياد با <تخصص‌گرايي> سازگار نبود مي‌‌توانست صداي مخالفان سازمان تربيت بدني را درآورد و مهرعليزاده را با اين اتهام مواجه سازد كه قصد دارد با اين كار از حمايت فراگيرترين رسانه كشور بهره‌مند شود. براي <شفيع> اما حضور در يك فدراسيون ورزشي غير از تجربه يك نوع مديريت، جذابيت ديگري نداشت. تهيه‌كننده برنامه ورزش و مردم آن‌قدر شناخته شده و مطرح بود كه نيازي به آب و آتش زدن براي تصاحب صندلي رياست يك فدراسيون فقير و كم‌اهميت نداشته باشد. او با پشتوانه همين شهرت، چندي بعد در انتخابات فدراسيون هاكي شركت كرد و با اكثريت آرا براي چهار سال به مديريت اين فدراسيون انتخاب شد.
اين اتفاق مي‌‌توانست سرآغاز داستان‌هاي تازه‌اي باشد و فدراسيون هاكي را به كانون توجه بدل سازد اما حوادث، شكل‌ ديگري به ماجرا داد. هاكي و شفيع فراموش شدند، خيلي زود! خيلي زودتر از آنچه كه اهالي مطبوعات تصور مي‌‌كردند!

آقاي شفيع! دو سال و اندي از شروع فعاليت شما در فدراسيون هاكي مي‌‌گذرد بعد از اين مدت فكر مي‌‌كنيد اداره يك فدراسيون ورزشي دشوارتر است يا فعاليت در تلويزيون؟
شفيع: به نظر من هر كدام حكايت خاص خودش را دارد يعني نمي‌‌توانم كاملا واضح بگويم كه اين دشوارتر است يا آن اما يك تفاوت عمده بين آنها وجود دارد؛ در تلويزيون شما با يك سيستم طرف هستيد كه مي‌‌گويد فلان برنامه را مي‌‌خواهم و امكاناتش را هم فراهم مي‌‌كنم، يا مثلا مي‌‌گويد بهمان چيز را نمي‌‌خواهم اما وقتي قرار شد يك برنامه تلويزيوني ساخته شود شما چارچوب مشخصي داريد و مي‌‌دانيد چه امكانات و محدوديت‌هايي داريد اما در فدراسيون اين‌طوري نيست.
از يك طرف وظيفه داريد يك ورزش را در كشور اداره كنيد و گسترش دهيد و از طرف ديگر مي‌‌بينيد هيچ امكاناتي در اختيارتان نيست!

به خاطر همين محدوديت‌هاست كه ورزش كشور در تمام ابعاد رشد نمي‌‌كند؟
شفيع: يكي از دلايلش مي‌‌تواند همين باشد. ورزش پديده يك بعدي نيست. با همه مسائل اجتماعي ارتباط دارد بنابراين براي پيشرفت آن هم بايد چندين فاكتور را در نظر بگيريم.

قبل از حضور در فدراسيون هم از اين مسائل اطلاع داشتيد؟
شفيع: چرا كه نه من تمام عمرم را در ورزش گذراندم با هزاران مدير، مربي، ورزشكار و... حرف زدم از هر كسي يك كلمه ياد مي‌‌گرفتم هزاران كلمه بلد بودم.

به خاطر همين سرپرستي فدراسيون هاكي را پذيرفتيد؟
شفيع: نه دقيقا به اين خاطر. آن موقع پيشنهاد كردند كه بيا اين مسئوليت را قبول كن من هم گفتم شايد بتوانم از يك سري شرايط استفاده كنم و باعث توسعه ورزش شوم. اتفاقا عرصه هم عرصه خوبي بود هاكي فدراسيون بي‌نام و نشاني بود و آن‌قدر اهميت نداشت كه بگويند فلاني دنبال قدرت است و رانت مي‌گيرد و هاكي كلا محروم بود و هيچ‌كس هم تمايلي به اداره آن نداشت. احساس شخصي بنده هم اين بود كه مي‌توانم دور از جنجال يك كاري انجام دهم.

اما بعضي‌ها مي‌گفتند مهرعليزاده براي برخورداري از حمايت تلويزيون رياست فدراسيون هاكي را به شما پيشنهاد كرد؟
شفيع: شما مي‌دانيد كه روساي فدراسيون‌ها در انتخابات شركت مي‌كنند. من هم بعد از يك مدت كوتاه سرپرستي با راي اعضاي مجمع مسئول فدراسيون شدم اين‌طور نبود كه آقاي مهرعليزاده شخصا تصميم بگيرند و اجرا كنند ايشان احتمال مي‌دادند كه يك نفر مثل <بهرام شفيع> بتواند كار فدراسيون را پيش ببرد بعدها اعضاي مجمع هم اين فرض را پذيرفتند چون اگر غير از اين بود يك نفر ديگر انتخاب مي‌شد.

اما شما مي‌دانيد كه معمولا در انتخابات، كساني راي مي‌آورند كه مورد تاييد سازمان تربيت بدني باشد.
شفيع: من زياد به اين حرف اعتقاد ندارم. هميشه اين‌طوري نيست البته شنيده‌ام كه خيلي چيزها مي‌گويند اما اگر در متن كار باشيد مي‌بينيد خيلي از چيزهايي كه درباره انتخابات مي‌گويند درست نيست.

چرا تيم ملي هاكي در بازي‌هاي آسيايي شركت نداشت؟
شفيع: سياست كميته ملي المپيك اين بود كه تيم‌هاي مدال‌آور به دوحه اعزام شوند. تيم ما هم در اندازه‌اي نبود كه قول مدال بدهيم. در آسيا تيم‌هايي مثل هندوستان، پاكستان، كره و ژاپن حضور دارند كه قدرت‌هاي جهاني محسوب مي‌شوند. علاوه بر آن بعضي كشورهاي جنوب آسيا نيز قدرت خوبي پيدا كرده‌اند اما حتي بدون در نظر گرفتن آنها هم چهار تيم آسيايي داريم كه كسي حريفشان نمي‌شود پس مدال گرفتن منتفي است.و استراتژي مسئولان هم اين نبود كه تيم‌هاي بدون شانس كسب مدال اعزام شوند.

طي اين دو سال نتوانستيد تحولي در هاكي به وجود بياوريد تا بتوانيم به كسب مدال‌ در آسيا اميدوار باشيم؟
شفيع: يك نفر هر چقدر هم كه قدرتمند باشد نمي‌تواند به تنهايي تحول به وجود بياورد بايد يك سري عوامل دست به دست بدهند، بستر مهيا باشد، بودجه لازم برسد و... تا يك رشته ورزشي پيشرفت كند به خصوص رشته‌اي مثل هاكي كه گران هم هست و توسعه آن به پول خرج كردن نياز دارد. مطمئن باشيد همه تيم‌هايي كه الان حرفي براي گفتن دارند سرمايه گذاري اساسي انجام داده‌اند اما براي ما تا الان امكان چنين سرمايه‌گذاري‌هايي مهيا نشده است. تعجبي هم ندارد شما ببينيد اين فوتبال كه همه جاي دنيا اسپانسرها برايش سر و دست مي‌شكند و پول‌سازترين ورزش است در ايران هنوز نتوانسته روي پاي خودش بايستد. اگر يك ماه دولت پول ندهد همه باشگاه‌هاي ليگ برتري ورشكست مي‌شوند. بخش خصوصي تمايلي به سرمايه‌گذاري روي فوتبال ندارد چون فكر مي‌كند سرمايه‌اش باز نمي‌گردد در اين شرايط فدراسيون هاكي چطور مي‌تواند هزينه سنگين توسعه هاكي را تامين كند؟ كدام اسپانسر مي‌آيد به تيم‌هاي هاكي پول بدهد. كدام اداره كل تربيت بدني حاضر است از فوتبال، بسكتبال، واليبال، كشتي و... بزند و بودجه‌اش را به هاكي بدهد؟ هيچ‌كس! فقط بهرام شفيع مي‌ماند و يك فدراسيون بي‌پول!

يعني هيچ‌ كار خاصي انجام نداديد؟
شفيع: من نگفتم هيچ كاري انجام نشده گفتم متحول كردن اين‌گونه ورزش‌ها با دست خالي و ظرف يكي - دو سال غيرممكن است.

خب از كارهاي صورت گرفته بگوييد؟
شفيع: ليگ برتر هاكي را با وجود سختي‌هاي بسيار كاملا منظم برگزار كرديم ليگ سال گذشته حدود دو ماه پيش به پايان رسيد و احتمالا از يك ماه ديگر ليگ جديد را استارت مي‌‌زنيم. حتي تصميم داريم به تيم‌هايي كه بتوانند اسپانسر بگيرند اجازه دهيم در ليگ برتر شركت كنند تا اين ليگ داغ تر شود.به هر حال فعلا تامين بودجه حرف اول را مي‌‌زند به همين خاطر اگر تيمي در ليگ دسته دوم بود و اعلام كرد مي‌‌توانم بودجه‌ام را تامين كنم مي‌‌تواند بيايد و در ليگ سراسري بازي كند. چون در سال‌هاي گذشته اكثر تيم ها با مشكلات فراوان مالي مواجه بودند و بعضا نتوانستند به تعهدات خود عمل كنند. ما در فدراسيون تا جايي كه مي‌‌توانستيم به تيم‌ها و هيئت‌هاي استان‌ها كمك كرديم اما منابع خودمان نيز محدود است.

براي تيم ملي چه كارهايي انجام داديد؟
شفيع: تيم ملي چند دوره پياپي در اردو بوده و اخيرا نيز براي شركت در يك دوره مسابقه به روسيه دعوت شده كه به زودي اعزام مي‌‌شود همچنين قصد داريم مسابقات دهه فجر را با شركت تيم‌هاي معتبر برگزار كنيم و حتي براي تيم‌هاي صاحب نام جهان نيز دعوتنامه فرستاديم برنامه‌هايي هم داريم اگر بشود مسابقات هاكي سالني را در آسيا جا بيندازيم و مسابقات منطقه‌اي را با شركت تيم‌هاي همسايه ميزباني كنيم.

چرا هاكي سالني؟
شفيع: خب ما كه زمين يخ براي هاكي نداريم قبلا يك زمين هاكي روي يخ در ورزشگاه آزادي بود كه آن هم ديگر وجود ندارد. همين وضعيت براي هاكي روي چمن هم وجود دارد يعني به خاطر نداشتن زمين چمن مناسب نمي‌‌توانيم روي مسابقات چمن برنامه‌ريزي كنيم. مي‌‌ماند سالن كه بهتر است آن را به اجرا در بياوريم. البته هاكي روي سالن فقط مختص ما نيست در بعضي كشورهاي خيلي سرد در ماه‌هاي سرد سال كه امكان بازي روي چمن وجود ندارد مسابقات در سالن انجام مي‌‌شود!

چرا زمين چمن هاكي نداريم؟
شفيع: كيفيت زمين چمن هاكي با زمين‌هاي چمن مصنوعي كه براي فوتبال ساخته مي‌‌شود فرق دارد و هزينه ساخت آن بيشتر است مسئولان حساب مي‌‌كنند مي‌‌گويند پولي كه مي‌‌خواهيم براي ساخت زمين هاكي بدهيم مي‌‌توانيم فلان مشكل فوتبال را حل كنيم. پس هاكي مي‌‌شود اولويت آخر! يعني مي‌‌خواهند همه كارها را انجام دهند بعد اگر چيزي ته بودجه ماند بدهند به هاكي كه هيچ‌وقت هم چيزي نمي‌‌ماند!

يعني هيچ زميني قرار نيست ساخته شود؟

شفيع: سعي داريم در چند استان مستعد زمين مناسب بسازيم و كارهاي اوليه را هم انجام داديم. در حال حاضر لرستان، سمنان، همدان و گلستان در اولويت هستند و كار اصلي را با آنها شروع مي‌‌كنيم اتفاقا اين اواخر با آقاي مهندس علي‌آبادي سفري به <مهدي‌شهر> استان سمنان داشتيم و ايشان تاكيد كردند كه هر چه سريع‌تر زمين مناسب هاكي در اين شهر كه واقعا سرشار از استعداد هاكي است ساخته شود همين‌طور در لرستان هم كارهايي صورت گرفته بنده اين موضوع را با جديت دنبال مي‌‌كنم. بهتر است طلسم نداشتن زمين شكسته شود. ما سعي داريم براي هاكي جايگاه ايجاد كنيم. الان همه رشته‌ها يك جايگاهي دست‌كم براي برگزاري مسابقات خود دارند اما بعضي فدراسيون‌ها از اين امكان محروم هستند كه هاكي هم يكي از آنهاست.

با آقاي علي‌آبادي مشكلي نداريد؟
شفيع: نخير! ايشان دلسوزانه پيگير مسائل ورزشي هستند و هر كاري از دستشان بربيايد انجام مي‌‌دهند. اتفاقا جلساتي كه بنده به عنوان مسئول هاكي با ايشان داشتم بسيار مفيد بود و نتايج خوبي هم داشت يكي از اين نتايج همين مسئله ساخت زمين چمن سمنان بود كه به زودي انجام مي‌‌شود.

يعني اتفاقاتي كه در فدراسيون‌هاي فوتبال، كشتي، كوهنوردي و... رخ داد براي شما تكرار نخواهد شد؟
شفيع: بنده تا زماني كه لازم بدانند در خدمت ورزش هستم هروقت هم نيازي نباشد يك خداحافظ مي‌‌گويم، هاكي آنقدرها پر سر و صدا نيست!

به شما انتقاد مي‌شود كه همه كارهاي فدراسيون را خودتان به همراه دبير و نايب رييس فدراسيون انجام مي‌‌دهيد و تمايلي به تشكيل كميته‌هاي تخصصي نداريد؟
شفيع: در اين كه آقاي زماني (دبير) و آقاي حسيني(نايب رييس) خيلي زحمت مي‌‌كشند شكي نيست اما همه كارها بر اساس قاعده و سيستم پيش مي‌‌رود نمونه‌اش هم همين برگزاري منظم ليگ هاكي است كه خيلي مورد توجه واقع شد.

در زمان شما براي اولين بار شاهد پخش زنده مسابقات هاكي از شبكه <سه> بوديم انجام اين كار خيلي سخت بود؟
شفيع: نه بچه‌هاي شبكه <سه> خيلي لطف دارند. من خواهش كردم مسابقات فينال رده‌بندي ما به همراه يكي - دو مسابقه جذاب ديگر پخش زنده باشد. دوستان هم پذيرفتند، اين هم يكي از راهكارهاي گسترش ورزش است. ما بايد از هر چيزي كه دم دستمان است استفاده كنيم.

در شبكه <سه> باندبازي نيست؟
شفيع: نه!

علاوه بر بودجه‌اي كه از سازمان تربيت بدني مي‌‌گيريد چه راه‌هاي ديگري براي كسب درآمد در نظر گرفته‌ايد؟ به هر حال يكي از وظايف رييس فدراسيون جذب منابع مالي است!
شفيع: درباره اين جمله آخر بايد توضيح بدهم هاكي هنوز به مرحله پولسازي نرسيده الان بايد خرجش كرد تا بزرگ شود مثل يك بچه كه خرجش مي‌‌كنيد وقتي بزرگ مي‌‌شود مي‌‌رود سركار و پول در مي‌‌آورد هاكي هم فعلا بچه است. بعد از چند دهه بي‌‌توجهي به اين رشته الان نمي‌‌توانيم انتظار درآمدسازي داشته باشيم همين كه چرخش بچرخد خيلي است اما خب ما آن‌قدر‌ها هم بيكار نبوديم از راه‌هاي قانوني استفاده كرديم و با سازمان‌ها و نهادهاي مختلف كه مي‌‌توانند بخشي از بودجه خود را به ورزش اختصاص ‌‌دهند مذاكره كرديم بعضي از آنها هم لطف داشتند و دست فدراسيون را گرفتند.

حسن شهرت شما در اين موضوع تاثير داشت؟
شفيع: اگر بشود اسمش را گذاشت حسن شهرت.

درباره وضعيت كاروان ايران در بازي‌هاي آسيايي چه نظري داريد؟
شفيع: من خودم در دوحه حضور داشتم انصافا بچه‌ها خيلي زحمت كشيدند و نتايج خوبي هم گرفتند مي‌‌خواهم به شما بگويم اگر عدالت برقرار بود و مسابقات در شرايط برابر برگزار مي‌‌شد مدال‌هاي بهتر و بيشتري هم مي‌‌گرفتيم اما همين اندازه هم باعث جهش نسبت به دوره قبل شد قبول دارم كه هنوز فاصله‌مان با چين، ژاپن و كره زياد است اما همين كه سير صعودي داريم خوب است.

وضعيت برگزاري مسابقات چگونه بود؟
شفيع: قطري‌ها خيلي تلاش كرده بودند و مي‌‌دانستند چه كارهايي دارند انجام مي‌‌دهند. نظم خوبي را در آنجا شاهد بوديم. اگر مراسم اختتاميه را كه از ورزش و مردم پخش كرديم ديده باشيد، متوجه مي‌‌شويد ميزبان، اصرار زيادي داشت كه همه چيز را در ايده‌آل‌ترين شرايط انجام دهد.

نمي‌‌خواهيد در ورزش و مردم اصلاحات انجام دهيد؟
شفيع: شما من را خوب مي‌‌شناسيد. طرفدار كارهاي جديد هستم. هر پيشنهاد تازه‌اي برسد استقبال مي‌‌كنم به شرط آن‌كه محتواي برنامه از دست نرود.

با مطبوعات رابطه خوبي داريد؟
شفيع: تا امروز كه لطف دوستان مطبوعاتي شامل حال بنده بوده شخصا هميشه قدردان زحمتكشان اين عرصه بودم.

چيز خاصي مانده كه درباره‌اش حرف نزده باشيم؟
شفيع: يك چيزهايي درباره آينده باقي مانده كه فكر مي‌‌كنم بهتر است در فرصت مناسب حرفش را بزنيم!
اگر مي توانستيد خريدار باور باشيد، كدام باور از همه برايتان مفيد تر بود؟؟
ارسال پست

بازگشت به “انجمن ورزش”