گفتگوي آزاد در باره هواپيماهاي استيلث ايران...
مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا
عزيز من تنها همين فيلم از اون لحظه منتشر شد.
که هواپيما ها ثابت به صورت فرميشن دو فروندي از بالاي جمعيت عبور کردند.
شايد اسم مانور را اشتباه ميگويي.
منظورت از بال چپ به بال راست رفتن باشه.
چون لوپ را ميشود يک بار انجام داد.
چه تک فروند و چه دو فروندي.
پرنده هاي نمايشي کوچک ملخي چون Extra 300 ميتوانند 2 يا سه لوپ پشت سر هم بزنند.
اما تايگر نه چون اون موقع حتما به زمين برخورد ميکند.
اين تصاوير اون فيلم هستش
[External Link Removed for Guests]
البته تو اين فيلم هواپيماها مانوري نميدهند.
طي 14 روز نمايش هوايي کاروان راهيان نور در دزفول نمايش هوايي مورد نظرت انجام نشد.
اما نمايشي مثل از بال چپ به بال راست رفتن.(تکان خوردن حين محور افقي)
و يا صعود و سرش در هوا صورت گرفت.
يعني هواپيما آرام بالا و پايين ميرفت.
که هواپيما ها ثابت به صورت فرميشن دو فروندي از بالاي جمعيت عبور کردند.
شايد اسم مانور را اشتباه ميگويي.
منظورت از بال چپ به بال راست رفتن باشه.
چون لوپ را ميشود يک بار انجام داد.
چه تک فروند و چه دو فروندي.
پرنده هاي نمايشي کوچک ملخي چون Extra 300 ميتوانند 2 يا سه لوپ پشت سر هم بزنند.
اما تايگر نه چون اون موقع حتما به زمين برخورد ميکند.
اين تصاوير اون فيلم هستش
البته تو اين فيلم هواپيماها مانوري نميدهند.
طي 14 روز نمايش هوايي کاروان راهيان نور در دزفول نمايش هوايي مورد نظرت انجام نشد.
اما نمايشي مثل از بال چپ به بال راست رفتن.(تکان خوردن حين محور افقي)
و يا صعود و سرش در هوا صورت گرفت.
يعني هواپيما آرام بالا و پايين ميرفت.
چند نکته
شکستن دیوار صوتی در هر نیروی هوایی طبق ايين نامه های ان نیرو باید انجام بشه بطور مثال در «USAF» دیوار صوتی زیر ۳۰ هزار پا در داخل امریکا نباید شکته بشه. نهاجا هم ایین نامه های شبیه دارد
نمیدونم که استرس/فشار بیشتر توجیه میکنه که نهاجا دستور قطع عملیات فوق صوتی را بدهد. بنظرم منطقی نیست.
چند وقت پیش در جنوب غربی ایران صدای غرش شکستن دیوار صوتی بسیار واضح بود و همراهان همگی بعدا گفتند خودی بود.
تام کوپر با خلبانان بازنشسته و قهرمان نهاجا که بسیاری از انان از زمان «IIAF» هستند مصاحبه کرده است. مثل هر تاریخ شناس دقیق و محتاط اطلاعاتش از یک منبع نیست و سر هر نکته کوچک سالها صبر و تحقیق کرده واطلاعاتش در کنابها مرتبا ثابت شده که درست بوده. این فقط در باره ایران نبوده و در باره مناطق دیگر دنیا هم مقاله وکتاب داره. کوپر به این معروفه که کتابها و مقاله های بدون انگیزه سیاسی مینویسد.
شکستن دیوار صوتی در هر نیروی هوایی طبق ايين نامه های ان نیرو باید انجام بشه بطور مثال در «USAF» دیوار صوتی زیر ۳۰ هزار پا در داخل امریکا نباید شکته بشه. نهاجا هم ایین نامه های شبیه دارد
نمیدونم که استرس/فشار بیشتر توجیه میکنه که نهاجا دستور قطع عملیات فوق صوتی را بدهد. بنظرم منطقی نیست.
چند وقت پیش در جنوب غربی ایران صدای غرش شکستن دیوار صوتی بسیار واضح بود و همراهان همگی بعدا گفتند خودی بود.
تام کوپر با خلبانان بازنشسته و قهرمان نهاجا که بسیاری از انان از زمان «IIAF» هستند مصاحبه کرده است. مثل هر تاریخ شناس دقیق و محتاط اطلاعاتش از یک منبع نیست و سر هر نکته کوچک سالها صبر و تحقیق کرده واطلاعاتش در کنابها مرتبا ثابت شده که درست بوده. این فقط در باره ایران نبوده و در باره مناطق دیگر دنیا هم مقاله وکتاب داره. کوپر به این معروفه که کتابها و مقاله های بدون انگیزه سیاسی مینویسد.
kpars, عزيز
همين طور که گفتم.
ممکنه براي ميگ 29 و اف 7 خطري نداشته باشد.
اما ميتواند تمريني باشد.
تام کوپر اطلاعات اشتباهي داشته طي سالهاي مختلف به طور مثال در مورد 14 فروند اف 7 و 4 فروند اف تي 7 در نهاجا سخن گفته بود در صورتي که اين آمار خيلي خيلي بيشتر هست.
و يا در مورد تعداد 44 فروند تامکت در نهاجا سخن گفته بود در صورتي که اين آمار 15 فروند ميباشد.
در مورد 11 فروند ايليوشين عراقي در نهاجا سخن به ميان آورده بود که 8 فروند درست هست.
بنده به خوبي ميدانم که اطلاعات جديد ايشان غربال شده و اغراق شده هست.
در مورد پروژهء هاگ هم ايشان بسيار بسيار اشتباه دارد.
4 فروند تامکت با موشک هاگ همخواني داده شدند و در حال حاظر فقط يکي از آنها هنوز ريلهاي هاگ و رادار هماهنگ شده با موشک هاگ را دارد.
و يکي هم اين سيستمها از رويش برداشته شده منظورم 6020-3 هستش.
2 فروند ديگر هم منبع قطعه شده اند.
ولي ايشان مدعي هست تامکتهاي ايران هاگ حمل ميکنند.
و.....
اشتباهات زيادي در مطالب ايشان وجود دارد.
اما مطالب قديمي ايشان مربوط به سالهاي گذشتهء نهاجا تقريبا درست و کامل هست.
همين طور که گفتم.
ممکنه براي ميگ 29 و اف 7 خطري نداشته باشد.
اما ميتواند تمريني باشد.
تام کوپر اطلاعات اشتباهي داشته طي سالهاي مختلف به طور مثال در مورد 14 فروند اف 7 و 4 فروند اف تي 7 در نهاجا سخن گفته بود در صورتي که اين آمار خيلي خيلي بيشتر هست.
و يا در مورد تعداد 44 فروند تامکت در نهاجا سخن گفته بود در صورتي که اين آمار 15 فروند ميباشد.
در مورد 11 فروند ايليوشين عراقي در نهاجا سخن به ميان آورده بود که 8 فروند درست هست.
بنده به خوبي ميدانم که اطلاعات جديد ايشان غربال شده و اغراق شده هست.
در مورد پروژهء هاگ هم ايشان بسيار بسيار اشتباه دارد.
4 فروند تامکت با موشک هاگ همخواني داده شدند و در حال حاظر فقط يکي از آنها هنوز ريلهاي هاگ و رادار هماهنگ شده با موشک هاگ را دارد.
و يکي هم اين سيستمها از رويش برداشته شده منظورم 6020-3 هستش.
2 فروند ديگر هم منبع قطعه شده اند.
ولي ايشان مدعي هست تامکتهاي ايران هاگ حمل ميکنند.
و.....
اشتباهات زيادي در مطالب ايشان وجود دارد.
اما مطالب قديمي ايشان مربوط به سالهاي گذشتهء نهاجا تقريبا درست و کامل هست.
«IRIAF» هنوز مانور میدهند
فیلم و عکس از اف-۴ ها با مانوری که خلبانان نهاجا «Goose Flight » مینامند و در غرب به عنوان «pilot-induced oscillation,PIO» معروف است
ویدئو
راجب تام کوپر هم میتونیم بسیار بیشتر حرف بزنیم ولی ممکنه که دوستان اشکال بگیرند و هم تاپیک را بیشتر منحرف کنیم. اگر خواستید پ ام کنید تا نکته به نکته در باره شون حرف بزنیم. ...
فیلم و عکس از اف-۴ ها با مانوری که خلبانان نهاجا «Goose Flight » مینامند و در غرب به عنوان «pilot-induced oscillation,PIO» معروف است
ویدئو
راجب تام کوپر هم میتونیم بسیار بیشتر حرف بزنیم ولی ممکنه که دوستان اشکال بگیرند و هم تاپیک را بیشتر منحرف کنیم. اگر خواستید پ ام کنید تا نکته به نکته در باره شون حرف بزنیم. ...

-
- سپاسهای دریافتی: 14 بار
آقاي JSF اون آزمايشي که شما مي فرماييد مربوط به فاطر نبود از کي تا حالا بالاي سر آشپزخونه موشک تست مي کنن پس پايگاه سمنان رو ساختن براي هواخوري ديگه؟عزيز من اون ازمايش مربوط مي شه به تست هاي اوليه دوش پرتاپ که به اشتباه و به خاطر ضعف سيستم موشک اين اتفاق مي افته که سريعا رفع مي شه. به هرحال از کاهي راحت کوهي ساخته مي شه.در ضمن پس از اینکه ایران به این نتیجه رسید که پی ال7موشکی مزخرف و سایدواندرها هم یکی یکی از رده عملیاتی خارج شدن تولید شد و پس از سال2001و به خصوص2003تولید شدت گرفت و نوعی بهسازی پنهان اما بسیار خوب روی اون انجام شده که باعث بالارفتن دقت اصابت به اندازه قابل توجهی و همچنین به نوعی حسگر نامشخص که بر اساس برخی شنیده ها فرانسوی هستن(نمی دونم چطور ایران تونسته اونارو راضی کنه ولی هر چی بوده در زمان شیراک اتفاق افتاده چون تولید صفحات ال سی دی برای جنگنده ها یا تکنولوژی ساخت رادار و غیره که گویا از ساژم گرفته شده)مجهز شدن که در حد بسیار بالایی موشک رو از انحراف باز می داره. استفاده گسترده در انواع پرنده ها و رضایت پرسنل هم در شلیک و هم در نگهداری گویای این مطلب هست.به زودی خبر تولید اسپارو یا نوعی موشک در کلاس اسپارو هم به گوش همه خواهد رسید. در یکی از نمایه های مربوط به کارهای وزارت دفاع تولید انبوه فاطر که به اسم موشک کوتاه برد نام برده شده انجام شده اما از تولید مثلا آذرخش-صاعقه و غیره چیزی اسم برده نشده بود وفقط در حد توضیح اجمالی چیزی نوشته شده بود.اما من عاشق فینیکس ایرانی هستم بچه ها باور نمی کنید که چقدر ساده سازی شده این موشک یه بنده خدایی می گفت سی درصد پیچیدگی فینیکس فقط برای رد گم کنی هست که کسی نتونه به کدها و ترفندهای اون دست پیدا کنه اما نوع ایرانی حتی در فرکانس هم خیلی با نوع امریکایی متفاوت هست و این هم از مواردی بود که تولید انبوه شده و در حال استفاده هست.

- محل اقامت: تهران
- سپاسهای ارسالی: 1197 بار
- سپاسهای دریافتی: 2065 بار
- تماس:
جناب JSF فکر نميکنم شما در مقامي باشيد که بتوانيد صحبت هاي تام کوپر رو غلط و پر از اشتباه بدونيد اگر اين اقا اينطور که شما ميگي مقاله هاش پر از اشتباه باشه اين همه بهش استناد نميشه اگه صحبت هاي شما درست باشه بايد به صحبت هاي شما استناد بشه شما ميگي تعداد اف-14 هاي عملياتي ما 15 فرونده؟
نکنه ميخايد بگيد ايشان هم تحت فشاره که ميگيد در مقاله هاي جديدش غربالگري و اغراق صورت گرفته؟
kpars عزيز اگه شما حرفي براي گفتن داريد لطفا به طور علني بگيد چون من تاکنون از شما صحبت غير علمي و بدون منبع نديدم و دوست دارم از صحبت هاي شما بهره ببرم
نکنه ميخايد بگيد ايشان هم تحت فشاره که ميگيد در مقاله هاي جديدش غربالگري و اغراق صورت گرفته؟
kpars عزيز اگه شما حرفي براي گفتن داريد لطفا به طور علني بگيد چون من تاکنون از شما صحبت غير علمي و بدون منبع نديدم و دوست دارم از صحبت هاي شما بهره ببرم
kamran_25200,
نه عزيزم تاريخش را هم به خاطر دارم سالهاي 1365 يا 1366 بود.
اين موشک براي نخستين بار به صورت آزمايشي شليک شد.
لازم به ذکر هست موشکهاي دوش پرتاب سام 7 حدود 15 سال پس از آن ماجرا خريداري شدند.
و موشکهاي استينگر نيز در سالهاي آخر جنگ خريداري شدند.
کجاي فينيکس فرکانس دارد!!!!
فينيکس داراي سيستمهاي کد دهي استاندارد نيروي دريايي آمريکا براي همخواني با رادار AWG-9 آن هست درست مثل همان.
اين سيستم به قدري پيچيده ساخته شد تا حتي سيستمهاي جاسوسي شوروي نتوانند آن را تشريح کرده و از سيستم آن کپي برداري کنند.
در حال حاضر هيچ موشک فينيکس ايراني ساخته نخواهد شد.
تامکتهاي آلرت اسکادران 81 که هميشه در چهار آشيانهء اسکرامبل پايگاه هشتم شکاري پارک هستند
و بنده به وفور مشاهده کردم که عمدتا داراي دو موشک AIM-9P هستند.
تعداد تامکتهاي داراي رادار سالم ايراني که توانايي پرتاب موشک اسپارو داشتند در سال 1383 دو فروند بود.
که بعدا يکي از آنها با انتقال به تهران از بوشهر براي اورهال مدتها ناپيدا بود و در پارکينگ تعميرات تامکت صها زمينگير بود ديگري هم اطلاعاتي از آن در دست نيست.
kamran_25200, عزيز
باور کن بنده هم مثل تو دوست دارم نيروي هوايي قدرتمندي در ايران باشد اما افسوس که شرايط به گونه اي هست که نياز من و تو برآورده نيست.
اما بدان که با حرف نهاجا قوي نميشود.
خطاب به همگان:
من اين چنين حرفهاي دروغي که در مورد نهاجا زده ميشود آن را يک نوع توهين به نهاجا ميبينم.
به هر حال اين را هم ميدانم که يک اصلي هست در نهاجا و اين است که بايد آمار پرنده ها و سلاحهاي موجود را بسيار بيشتر از آن چه هست جلوه بدي اين اصل از بدو ورود به نهاجا به هر سرباز صفري آموزش داده ميشود.
اصل حفاظت اطلاعات
به طور مثال اگر 5 فروند اف 5 داريم بايد آن را در صورت پرسش ديگران 30 فروند اعلام کنيم.
اين کار فقط و فقط براي روحيه دادن به افراد هستش.
در اين ميان کساني هستند که هيچ راضي نيستند تا اين همه در مورد شرايط نيروي هوايي اغراق شود.
خلباناني از اسکادران 101 شکاري چابهار ميشناسم که واقعا براي هربار پرواز رفتن با چهار F-4D اين پايگاه آرزوي مرگ ميکنند.
واقعا شرايط ترسناکي هست.
هيچ کدام از شما دوستان در نهاجا نيستيد و از بسياري حقايق بي خبريد فقط آنچه که ديگران ميگويند را باور ميکنيد.
تاريخ انقضاي 90 درصد پرنده هاي نهاجا تمام شده
نه تنها پرنده ها بلکه موشکهاي ضد هوايي از جيپ آهوها گرفته تا خاورهاي کهنه و اتوبوسهاي بنز اوراقي و کلمن هاي آمريکايي دههء 1970
باور کنيد هيچ خلباني از اين شرايط راضي نيست.
به خاطر دارم خلبانان ميگ 29 را که پس از آموزش و فرود در پايگاه يکم شکاري به آشيانهء خود رفته و منتظر سرويس رفت و آمد که يک جيپ آهو بود مانده بودند اما با کمال تاسف اين جيپ آهو بين راه خراب شده و خلبانان بيچاره مجبور بودند 800 متر پياده از آشيانه هاي اسکادران 11 تا ساختمان پشتيباني پياده بروند.
نميدانيد چه شرايط بدي هست زندگي در خانه هاي سازماني شهرک آسمان نيروي هوايي که هر روز يک بخش آن معيوب هست از تلفن تا لوله هاي آبي که به علت 30 ساله بودنه آنها و عدم سرويس دهي دائم در حال ترکيدن هستند.
حقوق کم قوز بالا قوز.
شرايط بسيار وخيم هست حتي براي ميگ 29 ها و سوخو 24 ها از آنجا که روسهاي نامرد حتي حاضر نشدند اجازهء تعمير موتورهاي RD-33 را به ما بدهند.
پس از تعمير و سرويسهاي جزئي ميگ 29 بدون اجازهء اون نامردها در تحويل لوازم يدکي و دادن انحصار توليد موتور آر دي 33 تعويق ايجاد کرده تا روزي که الان شاهد زمينگير شدن چند ميگ انگشت شمار در پايگاه يکم شکاري هستيم.
وضعيت وخيم هست دوستان با اين رويه نميشود پيش رفت.
تا سال 2015 پيش بيني شده که در نهاجا به جز تامکتها هيچ جنگندهء آمريکايي پرواز نکند حتي از حالا هم بين خلبانان اين موضوع پيچيده است.
يعني فقط 20 فروند سوخو 24 و 22 ميگ 29 و 30 تا اف 7 و تعدادي تامکت که معلوم نيست چه تعداد هستند.
اميدوارم روزگاري برسد که حتي چند فروند ميگ 31 و سوخو 27 در نيروي هوايي باشند اما افسوس که چنين نميشود.
وقتي شرايط اين کار فراهم باشد ميگويند بودجه اختصاص نميدهيم و يا بودجه نداريم.
وقتي روسيه راضي نباشد ميگويند بودجه فراهم هست.
زماني بود که روسها همان روزهاي اول فروپاشي شوروي حاضر به فروش 100 فروند سوخو 27 و ميگ 29 بودند ولي ايران دست به کار نشد و چند سال بعد درخواست خريد ميگ 31 و 100 فروند سوخو 24 دست دوم داد ولي روسها حاضر به فروش نبودند.
اما اميدوارم همين پروژهء تبديل اف 5 هاي پير به صاعقه با پيشرفت همراه باشد و شاهد موشک گرماياب بر روي صاعقه باشيم ساير اف 5 ها به صاعقه تبديل شوند يعني 30 فروند صاعقه داشته باشيم.
اميدوارم روزي برسد که خلبانان سوار بر اف 15 و اف 35 و اف 22 در نيروي هوايي بشوند حتي ميگ 31 و يا سوخو 27
اميدوارم روزي برسد که نيروي هوايي ايران بار ديگر در خاورميانه قويترين باشد.
----------------------------------------------------------------------------------
و در نهايت اميدوارم که برخي دوستان پي به اشتباهات خودشان ببرند.
بنده به پيشنهاد دوستان در بحث اين تاپيک شرکت کردم و اميدوارم لا اقل توانسته باشم برخي حقايق که در نهاجا ميگذرد را آشکار کرده باشم و اطلاعاتي که از نهاجا دارم را براي ديگران بيان کنم.
طي روزهاي آينده نيز به علت مشغله اي که دارم ممکن است به اينترنت دسترسي نداشته باشم
ولي اميدوارم باز هم بتوانم در اين بحث شرکت کنم.
موفق باشيد دوستان
به اميد سربلندي ايران و نيروي هوايي ايران در جهان

لازم به ذکر هست موشکهاي دوش پرتاب سام 7 حدود 15 سال پس از آن ماجرا خريداري شدند.
و موشکهاي استينگر نيز در سالهاي آخر جنگ خريداري شدند.
حتی در فرکانس هم خیلی با نوع امریکایی متفاوت هست و این هم از مواردی بود که تولید انبوه شده و در حال استفاده هست.
فينيکس داراي سيستمهاي کد دهي استاندارد نيروي دريايي آمريکا براي همخواني با رادار AWG-9 آن هست درست مثل همان.
اين سيستم به قدري پيچيده ساخته شد تا حتي سيستمهاي جاسوسي شوروي نتوانند آن را تشريح کرده و از سيستم آن کپي برداري کنند.
تامکتهاي آلرت اسکادران 81 که هميشه در چهار آشيانهء اسکرامبل پايگاه هشتم شکاري پارک هستند
تعداد تامکتهاي داراي رادار سالم ايراني که توانايي پرتاب موشک اسپارو داشتند در سال 1383 دو فروند بود.
که بعدا يکي از آنها با انتقال به تهران از بوشهر براي اورهال مدتها ناپيدا بود و در پارکينگ تعميرات تامکت صها زمينگير بود ديگري هم اطلاعاتي از آن در دست نيست.
kamran_25200, عزيز
باور کن بنده هم مثل تو دوست دارم نيروي هوايي قدرتمندي در ايران باشد اما افسوس که شرايط به گونه اي هست که نياز من و تو برآورده نيست.
خطاب به همگان:
من اين چنين حرفهاي دروغي که در مورد نهاجا زده ميشود آن را يک نوع توهين به نهاجا ميبينم.
به هر حال اين را هم ميدانم که يک اصلي هست در نهاجا و اين است که بايد آمار پرنده ها و سلاحهاي موجود را بسيار بيشتر از آن چه هست جلوه بدي اين اصل از بدو ورود به نهاجا به هر سرباز صفري آموزش داده ميشود.
اصل حفاظت اطلاعات
به طور مثال اگر 5 فروند اف 5 داريم بايد آن را در صورت پرسش ديگران 30 فروند اعلام کنيم.
در اين ميان کساني هستند که هيچ راضي نيستند تا اين همه در مورد شرايط نيروي هوايي اغراق شود.
خلباناني از اسکادران 101 شکاري چابهار ميشناسم که واقعا براي هربار پرواز رفتن با چهار F-4D اين پايگاه آرزوي مرگ ميکنند.
واقعا شرايط ترسناکي هست.
هيچ کدام از شما دوستان در نهاجا نيستيد و از بسياري حقايق بي خبريد فقط آنچه که ديگران ميگويند را باور ميکنيد.
نه تنها پرنده ها بلکه موشکهاي ضد هوايي از جيپ آهوها گرفته تا خاورهاي کهنه و اتوبوسهاي بنز اوراقي و کلمن هاي آمريکايي دههء 1970
به خاطر دارم خلبانان ميگ 29 را که پس از آموزش و فرود در پايگاه يکم شکاري به آشيانهء خود رفته و منتظر سرويس رفت و آمد که يک جيپ آهو بود مانده بودند اما با کمال تاسف اين جيپ آهو بين راه خراب شده و خلبانان بيچاره مجبور بودند 800 متر پياده از آشيانه هاي اسکادران 11 تا ساختمان پشتيباني پياده بروند.
نميدانيد چه شرايط بدي هست زندگي در خانه هاي سازماني شهرک آسمان نيروي هوايي که هر روز يک بخش آن معيوب هست از تلفن تا لوله هاي آبي که به علت 30 ساله بودنه آنها و عدم سرويس دهي دائم در حال ترکيدن هستند.
حقوق کم قوز بالا قوز.
شرايط بسيار وخيم هست حتي براي ميگ 29 ها و سوخو 24 ها از آنجا که روسهاي نامرد حتي حاضر نشدند اجازهء تعمير موتورهاي RD-33 را به ما بدهند.
پس از تعمير و سرويسهاي جزئي ميگ 29 بدون اجازهء اون نامردها در تحويل لوازم يدکي و دادن انحصار توليد موتور آر دي 33 تعويق ايجاد کرده تا روزي که الان شاهد زمينگير شدن چند ميگ انگشت شمار در پايگاه يکم شکاري هستيم.
تا سال 2015 پيش بيني شده که در نهاجا به جز تامکتها هيچ جنگندهء آمريکايي پرواز نکند حتي از حالا هم بين خلبانان اين موضوع پيچيده است.
يعني فقط 20 فروند سوخو 24 و 22 ميگ 29 و 30 تا اف 7 و تعدادي تامکت که معلوم نيست چه تعداد هستند.
اميدوارم روزگاري برسد که حتي چند فروند ميگ 31 و سوخو 27 در نيروي هوايي باشند اما افسوس که چنين نميشود.
زماني بود که روسها همان روزهاي اول فروپاشي شوروي حاضر به فروش 100 فروند سوخو 27 و ميگ 29 بودند ولي ايران دست به کار نشد و چند سال بعد درخواست خريد ميگ 31 و 100 فروند سوخو 24 دست دوم داد ولي روسها حاضر به فروش نبودند.
اما اميدوارم همين پروژهء تبديل اف 5 هاي پير به صاعقه با پيشرفت همراه باشد و شاهد موشک گرماياب بر روي صاعقه باشيم ساير اف 5 ها به صاعقه تبديل شوند يعني 30 فروند صاعقه داشته باشيم.
اميدوارم روزي برسد که خلبانان سوار بر اف 15 و اف 35 و اف 22 در نيروي هوايي بشوند حتي ميگ 31 و يا سوخو 27
----------------------------------------------------------------------------------
بنده به پيشنهاد دوستان در بحث اين تاپيک شرکت کردم و اميدوارم لا اقل توانسته باشم برخي حقايق که در نهاجا ميگذرد را آشکار کرده باشم و اطلاعاتي که از نهاجا دارم را براي ديگران بيان کنم.
طي روزهاي آينده نيز به علت مشغله اي که دارم ممکن است به اينترنت دسترسي نداشته باشم
موفق باشيد دوستان

JSF نوشته شده:kamran_25200,
و موشکهاي استينگر نيز در سالهاي آخر جنگ خريداري شدند.حتی در فرکانس هم خیلی با نوع امریکایی متفاوت هست و این هم از مواردی بود که تولید انبوه شده و در حال استفاده هست.
![]()
kamran_25200, عزيز
خطاب به همگان:
اصل حفاظت اطلاعات
واقعا شرايط ترسناکي هست.
حقوق کم قوز بالا قوز.
موفق باشيد دوستان
![]()
![]()
همان بلايی که سر هوادريا آمد سر نيرويه دريايی هم آمد
و سر هوانيروز هم خواهد آمد
و سر نيرويه هوايی هم مياد، دير و زود داره ولی سوخت و سوز نداره
سپاه چندين برابر هوادريا بالگرد داره، نيرويه دريايی سپاه هم که جای نيرويه دريايی را رسمن
گرفته تو مهمترين جا يعنی خليج پارس
سر ارتشيها را با خود کفايی تجهيزات 30 سال پيش گرم کردن
معلم سپاه چينيها هستن
همين الان هم سپاه بيشتر از هوانيروز بالگرد داره

- محل اقامت: تهران
- سپاسهای ارسالی: 1197 بار
- سپاسهای دریافتی: 2065 بار
- تماس:
jsf چرا تو هر بحثي که وارد ميشي اونو ناتمام مياري اون از قايق پرنده اون از مانور جنگنده ها و حالا هم که به سوالات من و دوستان در مورد تام کوپر جوابي ندادي دوست من اين که نميشه يه چيزي رو مطرح کني و بعد به سوالاتي که در مورد مطالبت ارسال ميشه جواب ندي در ضمن شما از کجا ميدوني هيچ کدوم از افراد حاضر در اين فوروم در نيروي هوايي خدمت نميکنند؟
الان هم که ميگي تعداد تامکتهاي عملياتي که توان شليک اسپارو داشتند در سال 1382 دو فروند بوده خودتون اينا رو بخونيد باور ميکنيد؟ پس اون 16 فروند تامکتي که تو رادار اواکس E-3 امريکايي ديده شدند چي بودند
شما ميگي که دوست داري که نيروي هوايي قوي باشه انشاالله که اينطوري باشه ولي خداييش نگاه کن ببين حتي يه پست مثبت هم زدي؟ شده تا حالا يه جنگ افزاري رو نمايي بشه و شما حداقل از متخصصان به خاطر تلاش هاشون تشکر کنيد؟ دوست من خيلي راحت ميشه پروژه اي مثل نصب موشک هاگ روي تامکت رو مسخره کرد و ادعا کرد که 500 متر اون طرف تر منحرف ميشه ولي ديگه نميشه در کنار اين ادعا کرد که دوست دار پيشرفت نيروي هوايي هستيد
الان هم که ميگي تعداد تامکتهاي عملياتي که توان شليک اسپارو داشتند در سال 1382 دو فروند بوده خودتون اينا رو بخونيد باور ميکنيد؟ پس اون 16 فروند تامکتي که تو رادار اواکس E-3 امريکايي ديده شدند چي بودند
شما ميگي که دوست داري که نيروي هوايي قوي باشه انشاالله که اينطوري باشه ولي خداييش نگاه کن ببين حتي يه پست مثبت هم زدي؟ شده تا حالا يه جنگ افزاري رو نمايي بشه و شما حداقل از متخصصان به خاطر تلاش هاشون تشکر کنيد؟ دوست من خيلي راحت ميشه پروژه اي مثل نصب موشک هاگ روي تامکت رو مسخره کرد و ادعا کرد که 500 متر اون طرف تر منحرف ميشه ولي ديگه نميشه در کنار اين ادعا کرد که دوست دار پيشرفت نيروي هوايي هستيد

-
- سپاسهای ارسالی: 4044 بار
- سپاسهای دریافتی: 1081 بار
ولي من واقعا درباره حرفي که JSF عزيز درباره رادارهاي جنگنده هاي آمريکايي مي گويند شک دارم
اگر اف-14 هايمان نمي توانند اسپارو شليک کنند پس چرا روي يکيشان در رژه 29 فروردين جايگاه اسپارو قرار داشت؟
اين مقر فقط براي اسپارو هست و نه چيز ديگر!
اصلا اف-14 که اسپارو و فونیکس نداشته باشه به چه دردی می خورد؟ حتی از سوخو-24 و اف-111 هم پایینتره !!!
اگر اف-14 هايمان نمي توانند اسپارو شليک کنند پس چرا روي يکيشان در رژه 29 فروردين جايگاه اسپارو قرار داشت؟
اين مقر فقط براي اسپارو هست و نه چيز ديگر!
اصلا اف-14 که اسپارو و فونیکس نداشته باشه به چه دردی می خورد؟ حتی از سوخو-24 و اف-111 هم پایینتره !!!

- محل اقامت: سلماس
- سپاسهای ارسالی: 1256 بار
- سپاسهای دریافتی: 1595 بار
اصولا آقاي JSF خوب روحيه مي دند اره داداش ما نمي تونيم هواپيماهامون رو تعمير کنيم ما نمي تونيم موشک بسازيم ما نمي تونيم حتي اورهال کنيم جنگنده هامون رو ما مي تونيم يه موشکي درست کنيم که پرتاب بشه و به لوله اشپز خانه بخوره ما نمي توانييم 70 درصد قطعات اف 14 رو خودمون درست کنيم ما تا حالا اصلا بزرگترين عمليات تاريخ جنگ هاي هوايي رو انجام نداديم و اون اسرائيلي ها بودند ما خوب بلديم کينه هاي شخصيمون رو روي نيروي هوايي خالي کنيم نيروي هوايي ما ضعيف است درمونده است مي دونيد چرا چوندر اون شرايطي که صدام داشت پيش مي اومد نيروي هوايي نبود که رفت و از پيشرويش کاست نيروي هوايي ما و اف 14 هاي ما بعد از جنگ زمين گير هستند شما از امار امريکايي ها ميگيد منم مي گم زماني که اونا مي گفتند که 4 تا اف 14 قااااابل پرواز داريم 18 تا از جنگنده هاي عراق توسط همين اف 14 زده شد شما حق داريد الان که بيست سال از جنگ مي گذره ما حتي نتونستيم يکي از جنگنده هامون رو اورهال کنيم اين ما نبوديم که تونستيم به سوخو 24 هامون بمب هاي خودمون رو روش سوار کنيم و همچنين موشک اين ما نبوديم که به ميگ هامون قابليت سوخت گيري هوايي داديم حتما ميگيد فقط يکي خب منم مي گم بريد اين اعراب رو ببينيد 4 تا ماشين قراضه دارند کل ارتش اعراب ميشه ارتش ما اون وقت ببينيد که چه جوري از کشورشون دفاع مي کنند (البته در سايت ها ) اين ما نبوديم که با وجود سخت ترين تحريم ها که کمر هر ملتي رو ميشکونه باز دوام اورديم و حتي هواپيما هم ساختيم اين ما نبوديم که تونستيم پر پر شدن گل هامون رو ببينيم ولي افتادن اين مملکت به دست بيگانه ها رو نبينيم اخه داداشام اگه نيروي هوايي نبود که من و امثال من الان نمي تونستيم ازاده راه بريم و حتي يه چيزي پشت اين فرماندهان بگيم هر وقت رزمايشي برگزار ميشه همه ميگند خب بابا چيزي نيست که دوتا اف 5 قراضه است اين در حالي است که خلبانان ما سخترين تمرينات رو پشت سر مي گذارند ولي اگه امريکا يه رزمايش برگزار کنه مي گيم واي الان به ما حمله خواهند کرد اگه اين 4 تا قراضه (به قول شما ) هم که نبود الان داشتيد براي امريکا کار مي کرديد خلاصه بگم نه من و نه شما از کارهاي نيروي هوايي حتي 1 درصد هم نمي دونيم امريکا با اون همه قدرت جاسوسيش نمي تونه درباره ي نيروي هوايي نظر بده ولي شما ميتونيد اره مي تونيد اگه ايران تا ايت حد ضعيف بود مطمئئئئئن باشيد امريکا يا اسرائيل به ايران حمله مي کرد خب بابا شفق ساخته شده بر فرض هم استليت نباشه خب چه اشکالي داره هم انرژي خودتون رو هدر مي ديديد هم مال ما رو من مطمئن هستم که نيروي هوايي يکي از مروزترين نيروهاست به حرف هام خوب فکر کنيد
موفق باشيد

موفق باشيد

دعا مي كنم خدا از تو بگيرد هر آنچه كه خدا را از تو مي گيرد.