درود بر شولای گرامی،
آقای خوب هرچی بمب ریز و درشت داشتی بر سر من بیدفاع ریختیدها!!!
متوجه منظورتون از بخش ریاضیات نشدم. من درسته که دیپلم ریاضی دارم ولی هیچوقت دارای نبوغ و شانس زیادی در این بخش از علم نبوده ام!
shola نوشته شده:سوالات 1000 پاوندی !
نیروی هوایی ایران
IIAF , IRIAF
فنسرهای نهاجا
فالکروم های نهاجا
جایگزین ایده ال فانتوم !
جایگزین ایده ال تامکت !
نقش نیروی هوایی ایران در طول جنگ 8 ساله اگر مقدور بود به صورت تیتر وار و مختصر به تفکیک هر سال ...
توان موشکی و توپخانه ایی ایران ؟
توان فضایی ایران ؟
IAF
نیروی هوایی ایران سردوگرمیهای زیادی را در تاریخ خود چشیده و به همین دلیل هم آبدیده شده است. دو عصر نیروی هوایی ایران مکمل یکدیگر بوده اند و فکر می کنم عزیزان این نهاد باید به هر دو عصر افتخار نمایند.
فنسرهای نهاجا واکنشی فوری بودند به شانسی غافلگیرانه برای ترمیم قسمتی از زخمهای زمان جنگ و ایجاد توانایی ضربه زدن موثر به دشمن با دقت زیاد و از ارتفاع کم. حالا آنچه که به دست نیرو رسید و با آن تجربه اندوخته شد تا چه حد پاسخگوی انتظارات بود بماند. فالکروم ها هم اگر در چارچوب یک استراتژی خوب و هوشمندانه بکار گرفته شوند می توانند کارایی قابل قبولی داشته باشند، ولی من فکر می کنم ما به تعداد بیشتری از آنها (درصورت عدم امکان تهیه نوع دیگری) نیاز داشتیم.
جایگزین ایده آل فانتوم در شرایط آرمانی – یا رویایی – شاید همین رافال (که در پست پیشین درباره آن صحبت کردیم) و همچنین F-15SE "سایلنت ایگل" باشد. پنج-شش سال دیگر تایفون هم می تواند جایگزین خوبی برای فانتوم باشد.
جانشین ایده آل تامکت فکر می کنم F-22 باشد.
نقش نیروی هوایی در 8 سال جنگ:
سال نخست:
- از کار انداختن (موقتی) پایگاههای هوایی و تاسیسات انتقال و پالایش نفت
- آهسته کردن پیشرفت نیروهای زمینی/زرهی عراق
- بمباران پادگانها و صنایع شناخته شده عراق
- ایجاد برتری هوایی در آسمان ایران
- لجستیک نیرو و تجهیزات به نزدیکترین پایگاهها و فرودگاهها
- پشتیبانی از نیروی دریایی در بدست رفتن برتری دریایی در شمال خلیج پارس
سال دوم:
- پشتیبانی هوایی از تلاشهای زمینی برای بازپسگیری مناطق اشغالی
- تلاش برای حفظ برتری هوایی در آسمان ایران
- بمباران موردی هدفهای دارای اهمیت سیاسی
سال سوم:
- پشتیبانی هوایی از عقب زدن نیروهای عراقی به آنسوی مرزها
- لجستیک نیرو به جبهه ها و تخلیه مجروحان
- پوشش هوایی خوزستان
سال چهارم:
- رکود نسبی در جنگ
- پشتیبانی هوایی از ورود به خاک عراق
سال پنجم:
- پشتیبانی هوایی از عملیات زمینی برون مرزی
- حمله هوایی به کشتیرانی در خلیج پارس
- عملیات تلافی جویانه محدود علیه مناطق شهری عراق
سال ششم:
- پشتیبانی هوایی و پدافندی از عملیات زمینی برون مرزی
- ادامه حملات ضد دریایی
- عملیات تلافی جویانه گسترده ترعلیه مناطق شهری عراق
سال هفتم:
- پشتیبانی هوایی و پدافندی از عملیات زمینی برون مرزی
سال هشتم:
- پشتیبانی هوایی و پدافندی از عملیات عقب نشینی برون مرزی
- تلاش برای توقف و عقب زدن موج تازه ی حملات زمینی عراق به خاک ایران
- پوشش هوایی مناطق مرزی پس از اجرای آتش بس
توان موشکی و توپخانه ای امروز ایران بسیار خوب است و از تنوع سیستمی زیادی برخوردار است. توان فضایی ایران هم در سالهای اخیر پیشرفت زیادی کرده و به نظرمی رسد بودجه زیادی صرف آن می شود.
منظورتان از "IAF" نیروی هوایی عراق است، یا اسراییل یا هند؟
shola نوشته شده:سوالات 2000 پاوندی ...
موشک PL-12 یا AMRAAM-C Or D
امرام دی
shola نوشته شده:ازمایش موشک PL-12 بروی F-4D نهاجا (combataircraft Monthly /January 2013) ؟ ترکیب موشک با رادار یا ترکیب رادار با موشک ؟
در مورد آزمایش موشک PL-12 روی فانتوم من هم در همان مقاله خوانده ام. شاید در سالهای آینده برای آن هم نامی پیدا شود.
shola نوشته شده:ترکیب موشک R-27A با تامکت های نهاجا ؟ سوال تکراری ... ترکیب کدامیک ؟
شاید این همان موشک "فکور 90" باشد! عکسهای موجود که بکارگیری نوع راداری را نشان می دهد، شاید نوع فروسرخ یا ضد رادار آن هم در کار باشد. خدا داند.
shola نوشته شده:به نظرتان ایا نیروی هوایی ایران و ایضن عراق توانستند از تمام ظرفیت های خود در طول جنگ بهره ببرند ؟
فکر می کنم هر دو نیرو توانستند با توجه به امکانات و اوضاع سیاسی از تمام ظرفیتهایشان استفاده کنند.
shola نوشته شده:قابلیت های بمباران استراتژیک / دوربرد فعلی نهاجا؟
سوخوی 24 با امکان سوختگیری از یکدیگر، و فانتوم هم به همین ترتیب، و همچنین ترتیب دادن (staging) حملات هوایی محدود از کشورهای دیگر.
shola نوشته شده:توان موشکی زمین به زمین یا توان قدرت هوایی؟
این پرسشی محوری است که باید در فرصت بهتری مفصل به آن پرداخت. ولی به طور خیلی خلاصه فکر می کنم مکمل یکدیگر هستند و نباید هیچکدام را به فراموشی سپرد.
shola نوشته شده:ارتقا تامکت ؟ ارتقا قانتوم؟ ارتقا تایگر؟ صاعقه؟
این بستگی دارد که تا چه حدی اراده و بودجه پشت آن باشد، ولی فکر نمی کنم ارتقای هیچ کدام در حد هیچ یک از برنامه های ارتقای این نوع هواپیماها در کشورهای دیگر باشد.... شاید به دلایلی قابل درک...
shola نوشته شده:Iraqi Fighters 1953-2003 Camo & Markings
کتاب خوبیست، هرچند که اشتباههایی هم دارد. فکر نمی کردم در ایران شناخته شده باشد.
shola نوشته شده:Iranian F-4 Phantom II Units in Combat
کتاب خوبی در زمان خودش که همراه دیگر کتاب ازاین سری (تامکتها) نیاز مبرمی به "روزآمد سازی" دارد.
shola نوشته شده:پایگاه هوایی یکم مهراباد / گردان یازدهم شکاری تاکتیکی
پایگاه مادر نیروی هوایی... و گردان 11 شناسایی هم که باید آن را شجاعترین و با****ترین واحد نیروی هوایی لقب داد!
shola نوشته شده:پایگاه هوایی ششم بوشهر / گردان 61 ام ان
گفته می شود که بیشترین پروازهای جنگی را روی عراق داشته، البته نمی دونم که آیا همدانیها موافق هستند یا خیر. ولی این واقعیتی است که سلامت صدور نفت تا حد زیادی وابسته به آن بود.
shola نوشته شده:پایگاه هوایی بیرجند
پایگاه به نسبت جدیدی که زیاد درباره آن نمی دانم.
shola نوشته شده:پایگاه هوایی سوم نوژه / گردان 31 ام ان
آخرین ایستگاه قبل از بغداد!! گردان 31 هم که بهترین خلبانان فانتوم را با خود داشت.
shola نوشته شده:سوالات 5000 پاوندی ...
تام کوپر ...
فرزاد بیشاب ...
Kayvan6079
Iran-Iraq War in the Air 1980-1988
آقا بمبهای سنگر شکن رو گذاشتی برای آخر سر؟!
تام کوپر و فرزاد بیشاپ برای تمام دوستداران تاریخ جنگهای هوایی ایران و عراق شناخته شده اند. آنها در سال 2000 در اوج بی خبری عمومی از دو نیروی هوایی ایران و عراق و کارکرد آنها در جریان جنگ، کتاب "Iran-Iraq War in the Air 1980-1988" را نوشتند، کتابی که یا از آن خیلی تعریف شده یا خیلی بد گفته شده! بهرحال من فکر می کنم باوجود پیشگامی و حجم زیاد یا قیمت گران آن، "کم-شناخته شده ترین" کتاب این دو نویسنده در ایران باشد، و این را با توجه به "به اصطلاح" "ترجمه" یا اقتباس از آن در یکی از ماهنامه های تهران عرض می کنم.
کیوان خان هم که یکی از بنیانگذاران و برگزیدگان این انجمن و دوستان قدیمی بنده از زمان مجله صنایع هوایی من هستند. من پشتکار، ریزبینی و موشکافی ایشان در مسایل مربوط به نیروی هوایی و هواپیمایی نظامی را در کمتر کسی دیده ام.
با سپاس