گفتگوي آزاد در باره هواپيماهاي استيلث ايران...
مدیران انجمن: abdolmahdi, Java, Shahbaz, شوراي نظارت, مديران هوافضا

- سپاسهای ارسالی: 3045 بار
- سپاسهای دریافتی: 1123 بار
سلام دوستان براي تصيح مركز ثغل از جابجا كردن سوخت در مخازن در محور طولي استفاده ميشه و يا در پرواز ازtab استفاده ميشه كه دو نوع adjustble و controlable دارد ولي در هواپيماهاي امروزي ديده نميشه تغير محل بال باعث تغير در center of pressur ميشه البته تغير مكز ثغل به فاكتورهاي زيادي بستگي داره كه تو هر هواپيما متفاوت است
آخرین ويرايش توسط 1 on shaman, ويرايش شده در 0.
jsf عزيز شما همچنان هم ميگي قايق تفريحي از اين پيشرفته تره؟ به سوالم جواب ندادي دوست من : يه قايق تفريحي به چه درد يه سازمان نظامي ميخوره؟ اصلا هدف از توليدش چيه؟يه چيز ديگه اين جمله ي اصلا هم رادار گريز نيست يعني چي؟ دوست من مگه لج و لج بازي که همينجوري ميگي اصلا هم رادار گريز نيست خب اگه شما مدارکي داريد يا چيزي تو اين عکس ها ديديد که نشون ميده رادار گريز نيست بگيد نه اينکه همين جوري الکي بگيد اصلا هم رادار گريز نيست
آخه navid missle, گفتم که به سوالت هم پاسخ دادم
دوباره ميگويم
کاربرد آن ميتوان کاربرد انتهاري و به قول دوستامان براي هدف گذاري و شناسايي استفاده شود.
دوستي هم گفتند 18 متر که کاملا اشتباه هست مدل بزرگتر داراي يک موتور 4 سيلندر پيستوني ميباشد تک نفره.
طول آن هم 4 و نيم متر هستش.
در ضمن طبق گفتهء دوستمان ممکن نيست که بمب و يا موشکي درون بدنه جاي گيرد چون اين قايق دائم با سطح آب تماس دارد.
اين پروژه توسط عده اي از مهندسان هوافضا دانشگاه مالک اشتر اگر اشتباه نکنم طراحي شد.
کتابش هم منتشر شده است دوستان ميتوانند تهيه کنند.
کليهء اين مشخصاتي که بنده ذکر کردم دقيق تر در آن کتاب نوشته شده است.
اين قايق پرنده تک نفره هست مانند بسياري از قايقهاي پرندهء تفريحي موجود در دنيا.
در ضمن اين قايق اصولا نميتواند رادار گريز باشد.
چون موتور 150 اسب بخاري آن توانايي حمل بدنه اي از جنس فايبر گلاس و اسکلت آلومينيومي را دارد.
ساختار ساده اي دارد اما ميتواند عملکرد انتحاري خوبي داشته باشد.
ماکت يکي از قايقهاي پرنده زماني در تهران بود و ميشد آن را از نزديک ديد الان نميدانم کجا قرار دارد.
این قسمت مهم و واجبی برای این نوع عملیات است و کوچک بودن و شکل هندسی رادار گریز این قایق پرنده بهش اجازه میده که تا ۱۰ یا ۱۵ کیلومتری هدف نزدیک بشه بدون اینکه کشف بشه!
پس با اين وجود قايق تفريحي Air Fish 3 که شکل هندسي تري دارد رادار گريز تر هست!!!!!
ميدوني دوست عزيز من يه ذره به صحبت هاي شما بدبين شدم اخه شما حتي پروژه ي موفق نصب موشک هاي هاگ بر روي اف-14 رو هم مسخره ميکني
اگر توانستي مدرکي در اين مورد بگذار ببينم کي مسخره کردم خودن نفهميدم
در مورد مرکز ثقل همون طوري که ميبينيد با منطبق شدن محور عمودي و طولي مرکز ثقل به وجود مياد پس با کشيدن بالها به کمي عقب فکر کنم صاعقه بتونه رادار حمل کنه
تا حدودي ممکن است همچين چيزي اتفاق بيفتد اما مشکل پروژه ممکن است حل شود ولي اگر ممکن بود تا به حال چنين خرج زيادي را صرف اين کار ميکردند.
اما قرار نيست رادار روي صاعقه نسب بشود.
ممکن است مشکلاتي وجود داشت باشد و راه حل هم باشد.
اما فعلا قرار نيست.

- محل اقامت: تهران
- سپاسهای ارسالی: 1197 بار
- سپاسهای دریافتی: 2065 بار
- تماس:
نميدونم اقاي jsf ولي من قانع نشدم اگه قرار باشه يه پرنده انتحاري باشه نياز نيست يه خلبان توش بزارن ميتونن با کنترل هاي زميني اونو هدايت کنن جنگ جهاني دوم نيست که. يه چيز ديگه اگه اين پرنده مشخصاتش تو يه کتاب باشه بايد تا الان تو اينترنت پخش شده باشه ولي هيچ سايت معتبري مشخصات اونو درج نکرده دوست من اگه تو بدنه اين قايق از کامپوزيت استفاده شده باشه رادار گريزه ديگه خدايي هيچ جا نديده بودم رادار گريزي اينو نقض کنن
در مورد مسخره کردن پروژه سجيل( نصب موشک هاک بر روي اف-14) هم شما در اينجا اونو مسخره کرديد:
http://www.centralclubs.com/viewtopic.p ... 30&start=0
در ضمن چرا ميگيد نميخان بر روي صاعقه رادار نصب کنن؟ در اين صورت اين جنگنده تنها ميتونه بمب پرتاب کنه و اگه سيستم IRST هم داشته باشه شايد بتونه موشک هاي هوا به هواي حرارت ياب رو هم شليک کنه ولي اگه رادار داشته باشه ميتونه موشک هاي هوا به هواي هدايت راداري و موشک هاي هوا به زمين رو هم شليک کنه
در مورد مسخره کردن پروژه سجيل( نصب موشک هاک بر روي اف-14) هم شما در اينجا اونو مسخره کرديد:
http://www.centralclubs.com/viewtopic.p ... 30&start=0
در ضمن چرا ميگيد نميخان بر روي صاعقه رادار نصب کنن؟ در اين صورت اين جنگنده تنها ميتونه بمب پرتاب کنه و اگه سيستم IRST هم داشته باشه شايد بتونه موشک هاي هوا به هواي حرارت ياب رو هم شليک کنه ولي اگه رادار داشته باشه ميتونه موشک هاي هوا به هواي هدايت راداري و موشک هاي هوا به زمين رو هم شليک کنه
علتش اين هست که تعداد صاعقه ها از اول هم قرار نبود از سه فروند بيشتر بشوند قرار هم نبود به خاطر مسائل آيروديناميکي ريل سايدويندر را روي آن نصب کنند.
تنها قرار بود يک جنگندهء اثبات فناوري باشد.
البته در حال حاظر سه فروند ساخته شده که توانايي حمل چهار پايلون را دارند براي راکت لانچر و بمبهاي سقوط آزاد را دارند.
ولي موشک هاي گرماياب را به جز سر بالها فعلا در ايران نميشود زير بال نصب کرد چون بايد سيستمي مجزا طراحي شود و پايلون جديد و....
که خرج زيادي دارد.
لازم به ذکر است رادار تايگر ها يک رادار دفاعي هست و براي موشکهاي راداري ساخته نشده در صورتي که اگر توانايي کشف هدف و قفل راداري بر روي آن و ارسال اطلاعات براي موشک راداري را داشته باشد بايد از دماغه اي بزرگتر از دماغهء تايگر استفاده کرد!!!

-
- سپاسهای ارسالی: 22547 بار
- سپاسهای دریافتی: 14742 بار
انتحاري بودن اين جنگنده وسایر وسایل تنها دروغهايي است که آقاي J.. و دوستانش در اين فروم وساير فرومها در حال انتشار ان هستند البته در يک انجمن ديگر قبلا اين شايعات را پراکنده اند
1)در دوره اي که يک موشک را مي توان مورد اصابت قرار داد ؛ هواپيما با ان اندازه هدف مشکلي براي سامانه هاي پدافندي نيست
2) اصولا خلبانان و یا از افراد باهوش انتخاب مي شوند و با صرف هزينه زياد به خلبان تبديل مي شوند
ايا عقلاني است که انها را به راحتي از دست داد ؟ در حالي که مي توان حداقل دهها بار از انها استفاده کرد
3) با وجود سامانه هاي هدايت اتوماتيک و خلبان خودکار چه نيازي به ساخت جنگنده انتحاري است
با هزينه بسيار کمتر مي توان موشک و پرنده هاي بدون سرنشين ساخت
4) وقتی این همه موشک و قایق انتحاری هست چه نیازی به سایر ادوات پیچیده و پر هزینه هست
با عرض پوزش
يه عده اي در تمام موارد تمام تلاشهاي فرزندان تلاشگر اين مرز و بوم را زير سوال مي برند و پيرو تفکر
ايراني نمي تواند لولهنگ( آفتابه) بسازد هستند.
((من مي دونم ما بازهم موفق نميشيم))
1)در دوره اي که يک موشک را مي توان مورد اصابت قرار داد ؛ هواپيما با ان اندازه هدف مشکلي براي سامانه هاي پدافندي نيست
2) اصولا خلبانان و یا از افراد باهوش انتخاب مي شوند و با صرف هزينه زياد به خلبان تبديل مي شوند
ايا عقلاني است که انها را به راحتي از دست داد ؟ در حالي که مي توان حداقل دهها بار از انها استفاده کرد
3) با وجود سامانه هاي هدايت اتوماتيک و خلبان خودکار چه نيازي به ساخت جنگنده انتحاري است
با هزينه بسيار کمتر مي توان موشک و پرنده هاي بدون سرنشين ساخت
4) وقتی این همه موشک و قایق انتحاری هست چه نیازی به سایر ادوات پیچیده و پر هزینه هست
با عرض پوزش
يه عده اي در تمام موارد تمام تلاشهاي فرزندان تلاشگر اين مرز و بوم را زير سوال مي برند و پيرو تفکر
ايراني نمي تواند لولهنگ( آفتابه) بسازد هستند.
((من مي دونم ما بازهم موفق نميشيم))

-
- سپاسهای ارسالی: 4044 بار
- سپاسهای دریافتی: 1081 بار
دوستان من فکر مي کنم کامپوزيت که از آن در ساخت قايق پرنده استفاده شده عبور دهنده امواج راديويي باشه نه جاذب امواج. و رادار دشمن با موتور پیستونی فلزی که انعکاس دهنده ی خوبی است رو برو می شود. مگر اینکه یک پوشش جاذب رادار خوب و یا یک پوشش معمولی که امواج را به جهتی دیگر انعکاس دهد
روی آن بگذارند. هر چند که فن ها را نمی توان قایم کرد!!!
فکر کنم بشه یک مسلسل دوشکا و یا یک آر پی جی-7 یا هر دو را در آن کار گذاشت؟ البته خلبان یا ملوان
هم لاغر باشه
حالا برگردیم سر بحث صاعقه چون سوال دارم و چند نکته رو باید بگم:
آقاي JSF دم هاي عمودي صاعقه از چه جنسي هستند؟ کامپوزيت يا آلومينيوم؟
چه جوري به اسکلت اف-5 که براي يک دم آن هم از نوع عمودي ساخته شده حالا دو دم V شکل که نيروهاي آيروديناميکي بيشتري بر آن تحميل مي شود نصب کرده اند؟
البته مي دانم که هرکدام از اين tail ها کوچکتر از tail اصلی اف-5 است ولی این دلیل نمی شود چرا که:
این دو دم V شکل روی هم رفته مساحت بیشتری نسبت به یک دم اف-5 عادی دارند و در نتیجه نیروی پسای بیشتری دارند.
چون V شکل هستند پس می توانند برا ایجاد کنند البته خیلی کم.خوب این برا را باید بدنه ای تحمل کند که اصلا قرار نبوده چنین نیرویی را تحمل کند.
راستی نمیدانم می دانید یا نه ولی لبه فرار دم های عمودی صاعقه از لبه فرار دم عمودی اف-5 جلوتر است ولی مکان لبه حمله دم های عمودی صاعقه مثل اف-5 است و تغییری نیافته.
این هم از نمای برش خورده RF-5E که کم و بیش سازه را نمایش می دهد :
[External Link Removed for Guests]
الان من در این تصویر می بینم که ریشه اسکلت tail به سازه شکم متصل شده.
در صاعقه چه طوریه؟ نکنه ماست مالی شده و تحمل g سازه دم کم شده؟
روی آن بگذارند. هر چند که فن ها را نمی توان قایم کرد!!!
JSF نوشته شده:به خلبان نگاه کنيد اصلا فضاي خالي درون بدنه شايد يک متر هم نباشد هيچ موشکي يک متري وجود ندارد که درون آن جاي داد.
چون موتوري که حداکثر 150 اسب بخار قدرت دارد توانايي حمل حتي يک موشک کوچک را هم ندارد و خلبان را نيز به زور حمل ميکند اصلا رادار گريز هم نيست
بازهم صد رحمت به اون قايق پرندهء تفريحي که پيشرفته تر هست!!!!
فکر کنم بشه یک مسلسل دوشکا و یا یک آر پی جی-7 یا هر دو را در آن کار گذاشت؟ البته خلبان یا ملوان
هم لاغر باشه
حالا برگردیم سر بحث صاعقه چون سوال دارم و چند نکته رو باید بگم:
آقاي JSF دم هاي عمودي صاعقه از چه جنسي هستند؟ کامپوزيت يا آلومينيوم؟
چه جوري به اسکلت اف-5 که براي يک دم آن هم از نوع عمودي ساخته شده حالا دو دم V شکل که نيروهاي آيروديناميکي بيشتري بر آن تحميل مي شود نصب کرده اند؟
البته مي دانم که هرکدام از اين tail ها کوچکتر از tail اصلی اف-5 است ولی این دلیل نمی شود چرا که:
این دو دم V شکل روی هم رفته مساحت بیشتری نسبت به یک دم اف-5 عادی دارند و در نتیجه نیروی پسای بیشتری دارند.
چون V شکل هستند پس می توانند برا ایجاد کنند البته خیلی کم.خوب این برا را باید بدنه ای تحمل کند که اصلا قرار نبوده چنین نیرویی را تحمل کند.
راستی نمیدانم می دانید یا نه ولی لبه فرار دم های عمودی صاعقه از لبه فرار دم عمودی اف-5 جلوتر است ولی مکان لبه حمله دم های عمودی صاعقه مثل اف-5 است و تغییری نیافته.
این هم از نمای برش خورده RF-5E که کم و بیش سازه را نمایش می دهد :
الان من در این تصویر می بینم که ریشه اسکلت tail به سازه شکم متصل شده.
آخرین ويرايش توسط 1 on Mohammad.Jafar, ويرايش شده در 0.
اين تيل ها از آلومنيوم و برخي آلياژها ساخته شده اند.
براي نصب اين دو تيل روي بدنهء تايگر بخش تحتاني آن کاملا مقاوم سازي شده است يعني کاملا داراي اسکلت مقاوم سازي شده براي نصب اين دو تيل هست
اين مقاوم سازي در صاعقهء نخستين با دو صاعقهء بعدي متفاوت هست.
به طوري که در صاعقهء نخستين سازهء مقاوم نگهدارندهء تيل ها به صورت تقريبا پنهان قرار گرفته و علتش هم هم سطح کردن اون بخش با بدنه هستش.
ولي در دو صاعقهء بعدي اسکلتهاي مقاوم نگهدارندهء تيلها تا حدودي ديده ميشوند.
اين کار با زحمت زيادي همراه بوده.
به طوري که در اون ناحيه بدنه قطعاتي مجزا ساخته شده است.
به خاطر نيروهاي آيروديناميکي وارد بر تيلهاي صاعقه ريلهاي سايدويندر آن حذف شده است.
البته براي سبک تر شدن انتهاي بدنه هوک هم حذف شده است که به خوبي ميتوانيد در تصاوير مشاهده نماييد.
براي نصب اين دو تيل روي بدنهء تايگر بخش تحتاني آن کاملا مقاوم سازي شده است يعني کاملا داراي اسکلت مقاوم سازي شده براي نصب اين دو تيل هست
به طوري که در صاعقهء نخستين سازهء مقاوم نگهدارندهء تيل ها به صورت تقريبا پنهان قرار گرفته و علتش هم هم سطح کردن اون بخش با بدنه هستش.
به خاطر نيروهاي آيروديناميکي وارد بر تيلهاي صاعقه ريلهاي سايدويندر آن حذف شده است.
البته براي سبک تر شدن انتهاي بدنه هوک هم حذف شده است که به خوبي ميتوانيد در تصاوير مشاهده نماييد.
اين احتمال وجود دارد چون هنوز هيچ آزمايشي با شتاب جي بالا روي آن صورت نگرفته.
چون هبيچ خلباني اجازهء انجام مانورهايي با جي بالا و شکستن ديوار صوتي با هيچ يک از جنگنده هاي نهاجا ندارد.
ريشهء اسکلت تيل در صاعقه هم همان طور که گفتم در آن دو بخش روي بدنه توسط اسکلتهاي مقاوم سازي شده به بدنه متصل شده اند.
با اجازه میخواستم راجب قابلیتهای استیلث قایق پرنده بیشتر توضیح بدهم.
پرواز این نوع قایقهای پرنده WIG مبنی برمشخصات آیرودینامیک سنتی نیستند.
بال یاطاقان زیربناور و ریشه ای این نوع قایقهای پرنده از توسط ملزومات متفاوت میزان و طراحی شده است. فشار هوا در زیر بال این نوع پرنده بسیار متفاوت با هواپیما است و در نتیجه نیروهای آیرودینامیکی روی بال بسیار کمتر است و اجازه میدهد که بالها با مواد تراکم کمتر استفاده بشوند مانند چوب وفایبرگلاس و قاب آلومینیم برای پشتیبان موتور. خاصیت بسیاری از این مواد اینه که جاذب امواج رادارهستند. ابن با شکل مخصوص اجازه میده که سطح مقطع راداری این قایق پرنده حتی کمتر از هواپیماهای دو باله جنگ جهانی اول که همش چوبی بودند باشه! کوچکتر از گنجشک!بیشتر موتور از مواد کامپوزیت با جذب بالای امواج رادار درست میشود و برای پنهانی و کم کردن امواج مادون قرمز اگزوست با هوای سرد قاطی میشود.
بنظر من انهایی که قابلیتهای این نوع لوازم را کم میگیرند در اشتباه هستند.
پرواز این نوع قایقهای پرنده WIG مبنی برمشخصات آیرودینامیک سنتی نیستند.
بال یاطاقان زیربناور و ریشه ای این نوع قایقهای پرنده از توسط ملزومات متفاوت میزان و طراحی شده است. فشار هوا در زیر بال این نوع پرنده بسیار متفاوت با هواپیما است و در نتیجه نیروهای آیرودینامیکی روی بال بسیار کمتر است و اجازه میدهد که بالها با مواد تراکم کمتر استفاده بشوند مانند چوب وفایبرگلاس و قاب آلومینیم برای پشتیبان موتور. خاصیت بسیاری از این مواد اینه که جاذب امواج رادارهستند. ابن با شکل مخصوص اجازه میده که سطح مقطع راداری این قایق پرنده حتی کمتر از هواپیماهای دو باله جنگ جهانی اول که همش چوبی بودند باشه! کوچکتر از گنجشک!بیشتر موتور از مواد کامپوزیت با جذب بالای امواج رادار درست میشود و برای پنهانی و کم کردن امواج مادون قرمز اگزوست با هوای سرد قاطی میشود.
بنظر من انهایی که قابلیتهای این نوع لوازم را کم میگیرند در اشتباه هستند.

- سپاسهای ارسالی: 845 بار
- سپاسهای دریافتی: 2088 بار
JSF نوشته شده:اين تيل ها از آلومنيوم و برخي آلياژها ساخته شده اند.
این اطلاعات مربوط منبع معتبر همگانی هست ، یا خود شما بدنه صاعقه رو تحلیل و آزمایش کردین؟