در اوج نااميدي و زماني كه هيچ كسي اعتقاد به بقا راهآهن نداشت او استوار ميگفت من اين تيم را نگه ميدارم تا خيلي چيزها را ثابت كنم. با هر مشقتي بود اين كار را كرد و نشان داد به راستي اكثر ميثاقيان ساخته و پرداخته شده براي ديدارهاي پليآف و پس از 3 بار موفقيت در اين مرحله بار ديگر حرفش با عملش يكي شد.
پس از پيروزي نفسگير راهآهن مقابل فولاد گروه فوتبال خبرگزاري ورزش ايران (ايپنا)؛ دقايقي با اكبر ميثاقيان سرمربي شمالي اين تيم به گفت و گو پرداختيم كه ماحصل آن را در ذيل ميخوانيد:
در اين 18 هفتهاي كه در راهآهن كار كرديد چه بر شما گذشت؟
ميتوانم بگويم يكي از بزرگترين ريسكهاي دوران مربيگري خود را كردم و پذيرفتم تيمي را از بحران خارج كنم كه هيچ نقشي در بستن آن نداشتم، چندين بار تا مرز سكته پيش رفتم ولي خدا خواست اين مأموريتم را انجام دادم و روسفيد شدم.
وقتي كه از ابومسلم جدا شدي پيشنهادات زيادي داشتيد، چرا به يكباره راهآهن را انتخاب كرديد؟
به شخصه كار در تهران را ميپسنديدم و ديدم كه فضا براي كار كردنم در راهآهن مهيا است، بلادرنگ از آنجايي كه جو راهآهن با ابومسلمي كه براي آن سالها خون دل خوردم يكي بود با جان و دل به كمك اين تيم آمدم.
يك تيم با 12 هفته ناكامي و قعرنشين بودن در جدول بالطبع مشكلات زيادي هم داشت، فكر ميكندي چه عواملي در اين مهم نتيجهگيري مؤثر بود؟
نميتوانم درخصوص كار عباس رضوي و دستيارانش نظري بدهم، آنها تفكرات خاص خودشان را داشتند و بهتر است كه باب اين مسأله را باز نكنم.
اكبر ميثاقيان از بقاء راهآهن در ليگ برتر قصد داشت چيزي را ثابت كند، آن مسأله چه بود؟
با كمال احترامي كه براي كليه دوستان همكارم قائل هستم، ميخواستم ثابت كنم كار مربيگري بچه بازي نيست كه هر كس بخواهد وقتي كفشهايش را آويزان كرد به آن روي آورد. اين كار يك فني است ... .
در اين هدفي كه ميثاقيان دنبال ميكرد ادعاهايي هم داشت و اگر موفق نميشد ميخواست خودش را از بالاي برج ميلاد به پائين پرتاب كند (!)، حالا پس از موفقيت راهآهن ميخواهد در اين محل نماز شكر بخواند؟
در اين راهي كه در پيش گرفته بودم اعتقاد داشتم تحريك بازيكنان از لحاظ روحي و رواني مهمترين عامل براي رسيدن به موفقيت است. بنابراين اين مسأله را مطرح كردم تا انگيزه بازيكنانم بيشتر شود.
از طرفي هم بايد از برخي دوستانم تشكر كنم كه براي موفقيت من و جلوگيري از كارم دست به دعا شده بودند و سرانجام وعده داده شده عملي شد.
حالا چه برنامهاي براي آينده راهآهن در پيش روي خود داريد؟
بايد سر فرصت با دستاندركاران باشگاه راهآهن صحبت كنم و اگر آنها تمايلي براي ماندنم نشان دادند با ارائه برنامههايم راهآهن را براي فصل جديد ساخته و پرداخته كنم.
اكبر ميثاقيان شب گذشته قولي داد كه هضم آن براي اكثر علاقهمندان به فوتبال سخت است. قهرماني راهآهن در ليگ برتر، تيمي كه در اين مدت حضورش همواره خطر سقوط را احساس ميكرد چطور حالا ميخواهد در ميان مدعيان سرسختي مثل پرسپوليس، استقلال، سپاهان، استقلال اهواز قهرمان شود؟
من سرم را ميدهم براي حرفهايم، چطور ابومسلم با يك سري جوان جوياي نام در ليگ پنجم شد و تمام كارشناسان فوتبال لب به تحسين گشودند حالا قهرماني راهآهن امري غيرعادي است.
ولي قهرماني در ليگ ابزار و امكانات زيادي را طلب ميكند كه راهآهن حداقل نيمي از آن را ندارد؟
مگر شما راهآهن فصل جديد را ديدهايد كه اين حرف را ميزنيد، چطور دنيزلي با آنهمه اداعاهاي خود آنهمه وعده و وعيد داد و 3 قهرماني پرسپوليس را به راحتي از دست داد منتقدان اين حرفها را مطرح نميكردند، اما حالا كه يك ايراني اين ادعا را دارد همه به آن ميخندند. من فصل بعد ثابت ميكنم راهآهن پتانسيل قهرماني را دارد و هيچ چيزي نميتواند جلودارش باشد.
باز هم نميتوانيم قبول كنيم اين كار عملي شود، سايپايي كه اين فصل قهرمان شد مجموعه از بهترين بازيكنان ايران و امكانات حرفهاي را در اختيار داشت و از اول ليگ بين 3 رتبه اول جدول بالا و پايين ميرفت، حالا راهاهن به يك باره ميخواهد تمام معادلات فوتبال را برهم بزند و مدعيان خود را پشت سر بگذارد؟
تيمي را روانه مسابقات خواهم كرد كه همگان انگشت به دهان بمانند و براي آنها ثابت شود اكبر ميثاقيان دوست دارد در سختي كار كند و خيلي از ناممكنهاي فوتبال را ميسر سازد.
اين وعده مورد توجه مسوولان باشگاه نيز قرار گرفته است؟
كدام مديري هست كه از قهرماني تيمش خوشحال نشود اين قاعده در تمام فوتبال ايران جاري است و شخص مهندس شيري هم از آن پيروي ميكند. البته تمام اين قولها منوط به اجراي شرايطم هست و بايد سر فرصت با آنها صحبت كنم.