آموزش کامل انتخاب رشته دانشگاهی بدون نیاز به نرم افزار

در اين بخش مي‌توانيد در مورد تمامي مسائل مرتبط با آموزش و يادگيري به بحث بپردازيد

مدیران انجمن: رونین, شوراي نظارت

Captain
Captain
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 176 بار
سپاس‌های دریافتی: 468 بار
تماس:

آموزش کامل انتخاب رشته دانشگاهی بدون نیاز به نرم افزار

پست توسط Mehdi2224 »

آموزش انتخاب رشته دانشگاهی بدون نیاز به نرم افزار

با سلام به همگی

الان چند وقتی هست که از دنیای قبل از دانشگاه دل کندم ولی خاطراتش همواره در ذهنمه و این که چه روزهایی بود . روزی که در کنکور قبول شدم فکر میکردم که انتخاب رشته یک غول بی شاخ و دمه که اگر نتونم درست بزنم فاتحهم خودنهاست . البته الان یاد اون موقع ها که می افتم کمی خندم میگیره .

روشی رو که بهتون میگن نیاز به هیچ نرم افزاری نداره فقط یک خودکار و یک ورق کاغذ و دفترچه انتخاب رشته و حدود نیم ساعت وقت میخواد . این روش همان پایه روش های انتخاب رشته نرم افزاریست و نرم افزارهای موجود در بازار بر پایه همین اصل ایجاد شده اند . من این روش رو از طریق یکی از اساتید معروف کشور که در امر طراحی سوالات بود یاد گرفتم که نامشون دکتر گل صنم لو هست که نه تنها این کار رو به من یا دادند بلکه در سایه همین روش چند صباحی پیش از شهر خودم قبول شده بودم .و امیدوارم شما هم قبول بشید .
قابل ذکره که این روش برای آزمون کارشناسی ارشد هم صادقه

قبل از اغاز انتخاب رشته و جدا کردن کد رشته ها ابتدذا رشته هایی رو که خودتون بهش علاقه ندید انتخاب کرده و به ترتیب پرطرفدار تر بودن مرتب کنید

به طور مثال آقای Y در رشته ریاضی قبول شده و قصد انتخاب از رشته های مهندسی عمران -مهندسی برق قدرت - مهندسی مخابرات - مهندسی کامپیوتر - مهندسی فیزیک - حسابداری که مورد علاقه وی است را دارد . حال باید این رشته ها را به صورت ذکر شده مرتب کنیم

1-مهندسی برق -قدرت
2-مهندسی برق -مخابرات
3-مهندسی کامپیوتر
4- مهندسی عمران
5- مهندسی فیزیک
6- حسابداری

حال این رده بندی مربوط به اولویت های شماست در مورد رشته ها

حال دانشگاهه ایی را که مد نظر شماست (علافقه دارید در انها درس بخوانید ) به همراه شهرها به ترتیب درجه و دور بودن از پایتخت مرتب میکنیم

به طور مثال باز هم آقای Y که اهل شهر شیراز است دانشگاههای زیر را برای تحصیل مد نظر دارد

1- در استان تهران
********دانشکده صنعتی شریف
********دانشکده امیر کبیر
2- در استان اصفهان
********دانشکده سراسری اصفهان
3- در استان شیراز
********دانشکده سراسری شیراز
4-در استان آ-شرقی
********دانشکده سراسری تبریز
5- در استان هرمزگان
********دانشکده سراسری بندر عباس

همون طور که میبینید با استفده از میزان اعتبار دانشگاهها و فاصله اونها از پایتخت دانشگاهها رو رده بندی کردیم . اگر قصد خواندنو تحصیل در دانشگاه پیام نور را نیز دارید نام دانشگاههای حوزه شهر خود را در آخر لیست وارد کنید

6-دانشگاههای پیام نور استان شیراز
********پیام نور واحد مرکزی شیراز
********پیام نور واحد کازرون
**
*

به ترتیب فاصله از مرکز استان مشخص کنید

اکنون ترتیب اولیه جدول انتخاب رشته شما مشخص شده است اولویت رشته هاو نیز اولویت دانشگاهها

حال زمان ان رسیده که کد رشته های خود را از جداول مربوط به دانشگاههایی که مورد نظر شماست بیرون بکشید . در اینجا نیز باز اولویت بندی لازم است . ابتدا کدهای تمامی رشته های موجود در روزانه را برای خود بیرون بکشید ویا در جدول و دفترچه انتخاب رشته ان ها را با علامت مشخص کنید

سپس کد رشته های مورد علاقه خود در رده های شبانه را در دفترچه مشخص کنید و در نهایت به سراغ کد رشته های دانشگاه پیام نور رفته و انها را نیز جداگانه مشخص کنید

اکنون چگونه باید این کد رشته ها را در دفتر چهوارد کنید . برای این کار از دو اولویت ذکر شده در بالا به علاوه اولویت روزانه>شبانه >پیام نور استفاده خواهیم کرد . به عنوان مثال آقای Y کد رشته های خود را پس از انتخاب به صورت زیر باید وارد کند

=====================================================

لیست اولویت های نهایی

ردیف روزانه
1- در استان تهران

=====>|دانشکده صنعتی شریف

------------------- |1-مهندسی برق -قدرت
---------------------|2-مهندسی برق -مخابرات
----------------------|3-مهندسی کامپیوتر
-----------------------|4- مهندسی عمران
------------------------|5- مهندسی فیزیک
-------------------------|6- حسابداری

=====>|دانشکده امیر کبیر

2- در استان اصفهان

=====>|دانشکده سراسری اصفهان

3- در استان شیراز

=====>|دانشکده سراسری شیراز

4-در استان آ-شرقی

=====>|دانشکده سراسری تبریز

5- در استان هرمزگان

=====>|دانشکده سراسری بندر عباس

===========================================================================
ردیف شبانه
===========================================================================
1- در استان تهران

=====>|دانشکده صنعتی شریف

=====>|دانشکده امیر کبیر

2- در استان اصفهان

=====>|دانشکده سراسری اصفهان

3- در استان شیراز

=====>|دانشکده سراسری شیراز

4-در استان آ-شرقی

=====>|دانشکده سراسری تبریز

5- در استان هرمزگان

=====>|دانشکده سراسری بندر عباس

=============================================================
ردیف ترتیبت مدرس (در صورتی که علاقه مند به تحصیزل در دانشکده های تربیت مدرس هستید ردیف اون را قبل از پیام نور و بعد از شبانه ایجاد کنید
=====>|دانشکده تربیت مدرس شیراز

ردیف پیام نور
6-دانشگاههای پیام نور استان شیراز

=====>| پیام نور واحد مرکزی شیراز

=====>|پیام نور واحد کازرون

==============================================================
تذکر ها
1- رده بندی فوق اولویت های نهایی انتخاب رشته آقای y می بالشد حال اقای y باید کد رشته های خود را که در دفترچه علامت گذاری کرده با توجه به اولویت فوق و در مقابل اسامی دانشگاهها و رشته ها مرتب کند
2- برخی از رشته های ذکر شده در برخی دانشگاهها وجود ندارد پس کدرشته های موجود را را به همان ترتیب مرتب کرده و در نهایت رشته هایی را که در دانشگاه موجودی ندارند پاک میکنیم به طور مثال در دانشگاه پیام نور رشته های برق قدرت و برق مخابرات موجود نیست پس از پایان وارد کردن کد رشته ها این رشته ها را پاک میکنیم

=====>| پیام نور واحد مرکزی شیراز

------------------- [s]|1-مهندسی برق -قدرت[/s]..................................وجود ندارد پس باید پاک شود
---------------------[s]|2-مهندسی برق -مخابرات[/s].............................وجود ندارد پس باید پاک شود
----------------------|3-مهندسی کامپیوتر ..................................کد رشته این درس در دانشگاه مربوطه
-----------------------|4- مهندسی عمران ..................................کد رشته این درس در دانشگاه مربوطه
------------------------|5- مهندسی فیزیک..................................کد رشته این درس در دانشگاه مربوطه
-------------------------|6- حسابداری........................................کد رشته این درس در دانشگاه مربوطه

در نهایت اعدادی را که طبق ردیف های بالا در مقابل نام دانشگاهها و به ترتیب اولویت نهایی نوشتید را در جدول انتخاب رشته اینترنتی خود وارد کنید .

تذکر . ممکن است فردی دارای رتبه ای کمتر از 6000 باشد و بخواهد مستقیما در شهر خود و در دانشگاه پیامنور و در رشته های پرطرفداری چون مهندسی کامپیوتر درس بخواند .پس ردیف های روزانه و شبانه را حذف کرده و فقط ردیف های دانشگاه پیام نور را پر میکند . ولی در کل از انجام چنین کاری پر هیز کنید چون همواره 20 درصد احتمال قبول نشدن از این طریق وجود ندارد . برای این افراد پیشنهاد میکنم طبق ردیف زیر عمل کنند

1- رشته های روزانه دانشگاه سراسری شهر خود
2-رشته های شبانه دانشگاه سراسری شهر خود
3-رشته های دانشگاه پیامنور شهر خود

ویک سوال
شاید بپرسید که چرا روش انتخاب رشته اینگونه است
جواب
سیستم کامپیوتری سازمان سنجش به گونه ای طراحی شده که اولویتهای انتخاب رشته فرد را خطبه خط خوانده و با سایر اولویت سایر داوطلبان چک میکند . هر کس که در درجه بالاتری بود نسبت به د رشته مورد نظر قبول میکند . گاهی اوقات به دلیل انتخاب نکردن توسط برخی افراد بری اولویتها دارای سهمیه خالی می شوند . کامپیوتر با توجه به این سهمیه خالی اولین فردیرا که در رده های پایین تر (از نظر نمره آزمون)این اولویت را انتخاب کرده باشد مجاز به تحصیل در آن رشته میکند . اینکه می شنویم فردی مثلا با 25000 رتبه در دانشگاه سراسری دوره روزانه در رشته کشاورزی قبول شده نیز ناشی از همین واقعیت است .در واقع کاری که ما می کنیم مرتب کردن کد رشته ها به صورت دستیست تا کامپیوتر از اشتباهات دیگران و یا سهمیه های خالی و یا موارد دیگر بیشترین استفاده را برای ما بکند

و یک توصیه مهم : سالهای عمر در گذر است . هرگز نگویید که من فقط باید در سراسری قبول شوم طبق ردیف بالا انتخاب کنید و از ماندن در سالهای بعد جدا پرهیز کنید زیرا هر کنکور به معنای یک سال افزوده شدن بر عمر شماست . رتبه های شما هر چند که برای دانشگاههای سراسری ناکافی باشد ولی برای قبولی در پیام نور کافی است . علاوه بر مدرک این دانشگاه نیز همردیف مدارک دانشگاههای سراسریست و تا دو سال آینده بین المللی نیز خواهد شد پس هرگز به خاطر چشم و هم چشمی ها و حسادت ها خود را یک سال عقب نیاندازید که خود پشیمان خوهید شد. اگر رشته مورد علاقه شما در دانشگاه پیام نور وجود دارد صد در صد انتخاب کنید .حتی اگر دارای رتبه بالای 40000 بودید .

با آرزوی موفقیت برای همه شما عزیزان . هر سوالی که داشتید در خدمتم .
New Member
سپاس‌های دریافتی: 1 بار

پست توسط maryam2240 »

با آرزوی موفقیت برای همه شما عزیزان . هر سوالی که داشتید در خدمتم .[/quote]سلام سه ساله که به خاطر انتخاب رشته نادرست دارم عذاب مکشم البته اون اوايل رشتمو دوستش داشتم و عاشقش بودم
ولي الآن ازش متنفرم
راستي رشتمم رياضيه
Super Moderator
Super Moderator
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 351 بار
سپاس‌های دریافتی: 1579 بار
تماس:

پست توسط Dr.Akhavan »

maryam2240,
ورود شما را خوشامد میگویم.
اگر طبق همین تنایپیک شما انتخاب رشته کنید مطمئن باشید حتما قبول میشوید. :grin:
Captain
Captain
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط Mehdi2224 »

"""با آرزوی موفقیت برای همه شما عزیزان . هر سوالی که داشتید در خدمتم"""

سلام سه ساله که به خاطر انتخاب رشته نادرست دارم عذاب مکشم البته اون اوايل رشتمو دوستش داشتم و عاشقش بودم
ولي الآن ازش متنفرم
راستي رشتمم رياضيه

به شما خوش امد میگم .

متاسفانه در حال حاضر به این واقعیت دارین نزدیک میشیم که بیانگر این جمله هست

"آوای شنیده از دور خوش است "

تا زمانی که وارد دانشگاه نشدیم فکر میکنیم دانشگاه جای بسیار متفاوت است و بسیاری از ذهنیات مار و در خودش جای داده ولی وقتی که وارد اون میشیم کم کم می فهمیم که با ذهنیات ما زمین تا آسمون فرق داره .

شما اوایل رشتتونو دوست داشتید و معلومه که می خواستید ادامه بدید ولی واقعیت اینه که رشته های علوم پایه جزو سخت ترین رشته های جهان هستند به خصوص رشته های فیزیک و ریاضی که سراسر با فرمول و منطق کار میکنند . به همین دلیل در دنیا بهترین امکانات و متد ها رو برای اموزش دانشجویان این رشته ها به کار میگیرند چون این دانشجویان به نوعی تبدیل به انسان همه فن حریف خواهند شد .(به زبون ساده تو دانشگاه که وارد بشن همه با انگشت میگن فلانی فیزیک میخونه بابا خیلی مخه :-O :-O ) متاسفانه در کشور ما این امر بر عکسه . براحتی قابل اثباته که بیش از 60 درصد دانشجوهای این رشته ها با ارفاق فارغ التحصیل میشند و 40 درصد بقیه شبو روز درس میخونند و زحمت میکشند تا فارغ التحصیل بشند .البته کسانی که با نمرات خوب فارغ التحصیل میشند نیز اغلب به خارج از کشور و به سمت کشور های غربی جذب میشند .
شما هم به نوعی قربانی همین شیوه غلط در کشور شدید . الان دو راه دارید .

راه اول این که به موندن در این رشته ادامه بدید . چون بعد ارز سه سال زحمت ناتمام گذاشتن کار کمی نادرس هست (میگن یا یه کار رو شروع نکن و یا اگر شروع کردی تا آخرش برو). اگر این راه رو انتخاب کنید باید دلایل نفرت خود از این رشته رو در خودتون جستجو کنید اگر قابل رفعه رفعشون کنید تا به زندگی عادیتون برگردید . مطمئنم اگر بخواهید میتونید .

راه دوم انصراف و شرکت مجدد در کنکور هست (پیشنهاد نمیکنم ) با وجود این که این امر به نوعی از این شاخه به اون شاخه پریدنه ولی باز هم معتقدمم ماهی رو هر وقت از اب بگیری تازه هست . ولی یک مساله رو رو راست بهتون بگم . اگر میخواهید این راه رو انتخاب کنید باید ذهن خودتون آماده رقابت دوباره با بیش از یک میلیون نفر ادم کنید که نیاز مند زحمت بمراتب بیشتر از ادامه تحصیل در رشته ریاضیه . اگر فکر میکنید که توانایی ذهنی برای ورود به این مسابقه رو دارید در حالی که از رشته خودتون دلزده هستید در اون صورت موفق خواهید بود .

ولی یک توصیه هم دارم . یکی از اساتیدم میگفت برای اینکه فردی از درسی خوشش بیاد باید فواید و استفاده های اون درس رو بدونه . در اون صورت فرد می فهمه که درسی که میخونه با ارزشه و میتونه از اون در راه رفاه خودش و اطرافیان استفاده کنه . اگر میخواهید دوباره به دنیایه ریاضیات برگردید باید موارد کاربرد این علم رو بفهمید و جستجو کنید این طوری نفرتون رفته رفته از اون درس کم خواهد شد .

به هر حال انتخاب با خود شماست .
موفق باشید
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 2 بار
سپاس‌های دریافتی: 238 بار
تماس:

پست توسط Sardar »

ولی واقعیت اینه که رشته های علوم پایه جزو سخت ترین رشته های جهان هستند به خصوص رشته های فیزیک و ریاضی که سراسر با فرمول و منطق کار میکنند .

آقا Mehdi2224,
من خودم مي خواهم فيزيک را ادامه دهم (با وجود اختلاف شديد پدر و مادر) يه کمي بيشتر توضيح بده پس فردا عين آهو تو گل نمانم :?
هیهات منا الذلة
Captain
Captain
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط Mehdi2224 »

آقا Mehdi2224,
من خودم مي خواهم فيزيک را ادامه دهم (با وجود اختلاف شديد پدر و مادر) يه کمي بيشتر توضيح بده پس فردا عين آهو تو گل نمانم

سردار دوست من منظورت رو متوجه نمیشم . اگر مککنه کمی واضح تر مشکلتو بگو

از پست شمما من اینجوری می فهمم که شما علاقه مند به خوندن فیزیک هستید که خوبه ولی نمی دونم در چه مقطعی هستید .دبیرستان یا سال های اول دانشگاه :? :? .
Old Moderator
Old Moderator
نمایه کاربر
سپاس‌های ارسالی: 2 بار
سپاس‌های دریافتی: 238 بار
تماس:

پست توسط Sardar »

من الان سال دوم يا سوم دبيرستان هستم و مي خواهم فيزيک را ادامه دهم ولي خب يک خورده هم از آينده اين رشته وحشت دارم
هیهات منا الذلة
Captain
Captain
نمایه کاربر
تماس:

پست توسط Mehdi2224 »

Sardar,

اگر پایه ریاضی و فیزیک شما در دبیرستان قوی باشه خیالتون راحت باشه که در دانشگاه با مشکلی برخورد نخواهید کرد اکثرا افرادی در این رشته کم میارند که یا دارای پایه قوی نیستند ویا اینکه وقفه ای چند ساله بین دوران دبیرستان و دانشگاهشون پیش اومده که باعث کم شدن توان محاسباتی اونها شده و یا اینکه بنابه دلایلی که در اطرافیان و محیط پیرامونشون وجود داره از این رشته دلزده میشن .

تنها رمز موفقیت تو این رشته هم اراده راسخ برای ادامه اونه ولی یامون باشه که

رهرو آن نیست که یک شبه ره صد ساله رود
رهرو انست که اهسته و پیوسته رود

ثابت قدم و استوار باشید :razz:
Junior Poster
Junior Poster
سپاس‌های ارسالی: 281 بار
سپاس‌های دریافتی: 313 بار

Re: آموزش کامل انتخاب رشته دانشگاهی بدون نیاز به نرم افزار

پست توسط f-35 »

ببخشید دوستان که این سوال رو اینجا میپرسم ولی اگه جواب بدید ممنونم میشم .
ایا من با این درصد ها در کنکور دانشگاه ازاد میتونم تراز 6000 بیارم؟؟؟ خیلی احتیاج دارم.
ادبیات=45. عربی =45.دینی =50 و زبان = حداقل 60
ریاضی =0 و فیزیک =25 و شیمی =60
راستی ضریب شیمی 4 هست و ضریب فیزیک 2
Major I
Major I
نمایه کاربر
محل اقامت: Hell
سپاس‌های ارسالی: 1631 بار
سپاس‌های دریافتی: 1526 بار

پست توسط X.Nima »

سلام...

شما کنکور آزادو سفید هم بدی میتونی یه رشته معمول بری...! یکی از دوستان چند سال پیش که کنکور داشتیم، رتبه سراسری حدود 87 هزار آورده بود. الان داره مهندسی عمران آزاد میخونه.

:razz: :razz: :razz:  
Junior Poster
Junior Poster

پست توسط f-35 »

دوستان من رشته نفت واحد علوم و تحقیقات تهران زدم.خواستم ببینم کسی میتونه کمکم کنم. ایا تراز من بالای 6000 میشه یا نه؟ شیمی ضریب 4 و فیزیک 2 و ریاضی 4. شیمی=60 درصد.فیزیک=25 درصد.ادبی=.50. عربی حداقل 40.زبان حداقل 60.دینی= جداقل 40
Junior Poster
Junior Poster

پست توسط f-35 »

سوال حیاتی .دوستان ایا درصد های بالا تو دروس عمومی میتونه تو تراز کل موثر باشه(دانشگاه ازاد)؟ اگه هست میتونید بگید چقدر ؟
0حداقل 60 درصد) دوستانی که میدونن لطفا جواب بدن
ارسال پست

بازگشت به “انجمن آموزش”